Ste ku svojim nadriadenym uprimni vo vsetkych pracovnych zalezitostiach ? Alebo filtrujete to, co realne mozu/nemozu ovplyvnit a tie problemy riesite ? Koment...
Vec sa ma takto, som v novej praci len par mesiacov, ale uz teraz citim, ze to nie je ono, nie som spokojny a vnimam, ze ma to z dlhodobeho hladiska nikam nebude posuvat. Prekazaju mi veci, ktore moj sef ovplyvnit nemoze, nie minimalne z kratkodobeho hladiska - ludia, s ktorymi si nerozumieme, nedostatocny HO (holt, jeho sef je konzerva a toto sa nezmeni), firemna kultura, niektore pracovne povinnosti, ktore pod nas spadaju hoci by vobec nemali, nulove benefity, apod. Dneska sme mali spolu pokec, kde prislo aj na otazku ako sa mi paci, a hoci viem, ze s najvacsou pravdepodobnpstou uz mozno nasledujuci mesiac budem hladat novu pracu, som povedal, ze vsetko je v norme . Zaujimalo by ma ci komunikujete s nadriadenymi otvorene aj vo veciach, ktore nezmenia a bud vam sadnu alebo nie ? Pretoze keby som povedal, ze nie som spokojny, nezmenilo by to absolutne nic, len by to vytvorilo napatu atmosferu napriec celym timom, ale nejako nad tym uvazujem, z hladiska ferovosti.
sústreďujem sa na spätnú väzbu na veci, ktoré môže zmeniť. čo sa týka vecí, ktoré zmeniť nemôže - aspoň si na ne spoločne zanadávame pretože vecí, čo sú nap@ sú mraky, všetci o nich vedia a všetci vieme aj to, že zmeniť ich by bolo náročné a drahé, v niektorých prípadoch nemožné ale sme ohodnotení dosť slušne na to, aby sa to dalo tolerovať
Jasne ze si davam pozor co mu poviem, dokonca co pred nim poviem, neverim tam nikomu a myslim, ze sa treba riadit starym znamym mate pravo mlcat a vsetko co poviete moze byt pouzite proti vam. Riesim s nim skutocne len nutne veci, ktore inak riesit nejde a dost, nic navyse.
A @1 - zachovala by som sa tak isto. Ked ti tam vadi viac veci, to sa nezlepsi zo dna na den a akurat by si narobil dusno a bol za ten, co sa stazuje.
Najhorsie co moze byt je nemat uprimny vztah so sefom. To co sa da/neda zmenit je dost subjektivne ale lepsie je o problemoch komunikovat ako ich zakopavat pod koberec. Niekedy sa vie stat ze Ta vec mozu mega srat a on Ti pomoze najst dake riesenie i ked Ty si myslis ze to je mimo jeho sfery vplyvu.
Btw, ak Tvoj sef nie je zly manazer tak mu je jasne ze nie si uprimny, to sa na podriadenom dost lahko vypozoruje.
@thunderstorm@milgamman prave, na jednu stranu chcem byt ferovy a nemam problem riesit veci, ktore idu zmenit. Ale toto je proste firmou a kulturou v nej nemozem tam hejtit cloveka, ktory je absolutne arogantny a hovado a, bohuzial, ho mam na projekte, ked je tam 10x dlhsie ako ja len som po tom dnesnom calle s nim mal nejake vycitky vlastnej neferovosti, tak ma zaujimaju pohlady druhych
@miro777@4 samozrejme, to by si na mne vsimol aj slepy asi lenze zmeny su nerealizovatelne a preto som zvolil pristup, aky som zvolil, s ktorym sam nie som spoko. Mna v tomto pripade serie firemna kultura a firma ako celok, len to si za 3 mesiace skusobky nie vzdy dokazes adekvatne ocheckovat
Myslím si, že všetky mladé ženy by mohli povedať, že nehovoria so šéfom o svojich plánoch a predstavách si založiť rodinu, to séfovia nemajú radi mnoho žien chodí do práce tehotných niekoľko mesiacov až kým to neni fyzicky vidno. Tento čas sa snažia umelo predlžovať (nosia voľnejšie oblečenie aby to nebolo vidno).
Každopádne moja skúsenosť: so šéfom aj s jeho manželkou (ktorá mi je tiež nadriadená) si tykám a bavíme sa úplne normálne. Ja mám home office, fyzicky sa stretávame málo lebo sme v inom meste ale naposledy som sedela u nich doma na kávičke asi 5-6 hodín lebo sme sa strašne brutálne zakecali
Tak určite nemože byť zamestnanec uprimní vo všetkom, šéfovi bude smrdieť z úst, tak ako zamestnanec mu sotva možem úprimne povedať, "šéfe, smrdí ti z úst, umývaj si zuby".
@dwarvax@13 no zlé slovo som si zvolil, ale ja nie som gay. Flirtujem s dievčatami, lebo sa mi páčia, ale figu mám.. Čo by som dal za to, keby som už nejaké dievča z okolia mal. ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
A @1 - zachovala by som sa tak isto. Ked ti tam vadi viac veci, to sa nezlepsi zo dna na den a akurat by si narobil dusno a bol za ten, co sa stazuje.
Btw, ak Tvoj sef nie je zly manazer tak mu je jasne ze nie si uprimny, to sa na podriadenom dost lahko vypozoruje.