Čaute, vyradili ma z evidencie nakoľko som sa nedostavil na výberové konanie. Avšak v tej dobe som bol pracoval na dohodu. Tento argument nieje podľa zákona ako vážny dôvod nedostaviť sa na vyberko. Akým spôsobom by ste sa odvolali?
neodvoláš sa nijako, lebo napriek dohode, si evidovaný ako osoba bez pracovnej zmluvy. takže až sa nad tebou kontaktovateľ nezľutoval, je koniec. ale nezúfaj. v takom kauflande je veľa roboty. skús tam
presne ako v @1
Mňa raz vyhodili lebo som si splietla dátum a neprišla som keď som mala, ale dostala som šancu napísať ľútostný list a vzali ma s5 čo som nakoniec aj tak dojebala, lebo som išla na 2 noci robiť na diskotéku bez nahlásenia a vyhodili ma už nadobro
@thunderstorm napísala som ručne na papier ako ma to mrzí, že sa mi to predtým ešte nikdy nestalo, že pravidelne chodím všade kde ma posielajú blablabla, poslali to na posúdenie a asi o týždeň mi zavolali že to prijali
@mobscene_69 a potom keď ta vyrazili? pýtali od teba naspäť peniaze, čo si dostávala, keď si bola v evidencii ako uchádzačka? alebo len za teba prestali platiť poistky?
@thunderstorm nedostávala som peniaze, prestali mi platiť poistku, ale to až keď ma nadobro vyhodili. Myslela som si, že budem musieť zaplatiť poistku aj za tie dni, cez ktoré som čakala či ma vezmú s5, ale nemusela som, keďže ma napokon zas evidovali
@thunderstorm iba ak si mal odpracavané minimálne 2 celé roky a to tiež asi len pol roka či ako platia. Ja som nepracovala na jednom mieste 2 roky vtedy ešte, takže som nemala. Teda, toto je jediné čo viem o platení na úrade
@mobscene_69 tu v čechách nemusíš vkuse na jednom mieste, ja som si v lete povedala že jebac, spravím si kurz, dva mesiace som bola na pracáku a dostala som podporu a to som nebola nikdy na jednom mieste dlhšie ako rok
@thunderstorm tak potom je tam naozaj iný systém mne za absolventskú prax platili a potom ma poslali aj na počítačový kurz, ale tam som dostala iba certifikát. Každopádne, ja tento rok chcem dať výpoveď a to už budem mať 2 roky odpracované, tak sa snáď dočkám nejakej odmeny
@primitiv poslali ma sami, boli sme skupina mladých čo po škole nemali prácu. Hospodárska korešpondencia a práca s PC sa to volalo, ale bolo to len také lightové že word a excel plus internet.A bolo to že 120 hodín.
@mobscene_69 len neviem, či nie sú také hromadné kurzy teraz kvôli korone zrušené alebo ako to funguje. lebo teraz ani nemám chodiť hlásiť sa osobne, hlásim sa vlastne len telefonicky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Mňa raz vyhodili lebo som si splietla dátum a neprišla som keď som mala, ale dostala som šancu napísať ľútostný list a vzali ma s5 čo som nakoniec aj tak dojebala, lebo som išla na 2 noci robiť na diskotéku bez nahlásenia a vyhodili ma už nadobro
chuderám tetám na ÚP prácu s takímito ľuďmi skutočne nezávidím