Čo si myslíte, nebolo by vhodnejšie používať pre skratku Spojených štátov amerických skratku SŠA, tak ako sa to používa napríklad v Rusku, namiesto USA? Viem, že je to už veľmi zaužívaná skratka a skratku SŠA nepoužíva takmer nikto (a mnohí by zrejme ani nevedeli čo to znamená). Ide o anglickú skratku oficiálneho názvu United States of America, ale pri iných štátoch takéto skratky v miestnom jazyku nepoužívame, ale používame slovenské pomenovania (napríklad Spojené kráľovstvo Veľkej Británie a Severného Írska sa na Slovensku skracuje väčšinou ako VB, čiže Veľká Británia, aj keď anglická skratka je UK). Vyjadrite názor v ankete.
Ak už chceme byť presní, anglická skratka Veľkej Británie je GB. UK je skratka pre Spojené Kráľovstvo. Know the difference.
Nevidím dôvod, prečo robiť takéto zmeny. USA je zaužívané a ja som za názor, že čím viac medzinárodných názvov používame, tým lepšie. Uľahčuje to komunikáciu.
@kittyboo Máš pravdu, v súčasnosti je výraz Veľká Británia pre Spojené kráľovstvo nesprávny, ale v minulosti sa jednalo o oficiálne slovenské krátke označenie pre Spojené kráľovstvo a množstvo ľudí dodnes označuje Spojené kráľovstvo ako Veľkú Britániu a používajú pre Spojené kráľovstvo skratu VB.
@alinecko no neviem so skratkou VB som v spojitosti s britanioz este nestretol.
Britania sa oznacuje bud UK alebo GB. ked niekde citam UK prve co ma napadne je spojene kralovsrvo, az potom rozmyslam ci to neni nahodou univerzita komenskeho, alebo take nieco.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Nevidím dôvod, prečo robiť takéto zmeny. USA je zaužívané a ja som za názor, že čím viac medzinárodných názvov používame, tým lepšie. Uľahčuje to komunikáciu.
таких как ты, очень хорошо !
Si daj do gúgľa translátora
(aj keď ten sem-tam prekladá
pekné kraviny),
ale ty asi rozumieš.
Britania sa oznacuje bud UK alebo GB. ked niekde citam UK prve co ma napadne je spojene kralovsrvo, az potom rozmyslam ci to neni nahodou univerzita komenskeho, alebo take nieco.