Tak k teme "utecencov pred vojnou". Ja to cele nechapem, mohol by mi to niekto prosim vysvetlit?
Rozumiem tomu, ze ked je niekde vojna, tak ludia sa boja a snazia sa ujst do krajiny kde je mier.
Ale nerozumiem tomu, preco sa snazia dostat do tej jednej k
je to zberba, ktora si robi srandu z europskeho humanizmu....oni nas povazuju v skutocnosti za hlupakov, ktori im budu vsetko davat zadarmo a sluzit im...preto nikdy neprosia, ale vzdy pozaduju..oni nas neberu ako dobrych panov, zachrancov, ale ako hlupych sluhov, s ktorymi dobrre vybabrali
a vyzva k ludskosti? chod emigrovat niekam do pakistanu a pozadovat vselico mozne, hned ti nejaky domorodec rozbije hubu
fuha, ty si fandis, ked zakladas taketo forum na birdze a cakas normalne odpovede
v prvom rade, o kolkych utecencoch je vlastne rec? ja silno pochybujem, ze sa tu bavime co i len o piatich milionoch ludi, ktori maju byt prerozdeleni do +- 30 krajin. ani v tom najsamhorsom scenari, a to keby sa to delilo poctom krajin a nie proporcionalne, to nikoho nijak badatelne neovplyvni. obycajny medialny boom a my, slovaci to vnimame este viac, lebo mame uz tak nejak v povahe picovat po nepodstatnych veciach (napriklad aj ja bezvyznamne picujem po bezvyznamne picujucich ludoch. to sa proste nezaprie).
preco nemecko? neviem, ci by som za tym hladal nejaky hlbsi zamer. nemecko je voci nim benevolentne a okrem toho, ked sa nejaky cernoch neznaly politiky, ekonomie atd. dostane k statistike a zisti, ake prachy bude dostavat v nemecku a ake inde, nic viac ho netrapi, volba je jasna.
Inak fakt riešenie je nech si ich prijme Nemecko lebo vďaka jej politike sa sem od Európy tlačia. A proste nech si ich zoberú a starajú sa. A nech sa uzavrú hranice, zruší šengen a bude fajn
A bude to win-win-win
Lebo vyhrajú humanisti (bude postarané o migrantov)
Ak budú obnovené hranice realisti nebudú mať obavy
(bude menšie riziko terorizmu a pod.)
A aj utečencom bude fajn
@rocafella a to uz preco? nemci maju doplacat na to, ze si dokazali vybudovat prosperujucu krajinu? podla mna je celkom logicke, ze ked chcu vsetci zit v peknom, slnieckovom a bezproblemovom svete, tak pre to musia vsetci nieco urobit. nieze "ja chcem, ale nech si to odmakaju nemci". oni sa na to tiez mozu vysrat a nechat imigrantov tam kde su. lenze tym sa problem zazracne nevypari. ti ludia budu zit dalej a dalej budu nespokojni, az si to nakoniec odserieme vsetci a ovela horsim sposobom. ono je najjednoduhsie chciet, ale ked pride na to, aby som pre to nieco urobil, zarazu je po mojich peknych myslienkach a do 5 minut vymyslim 30 sposobov, ako problem hodit niekomu inemu. dalsia vec, aky je rozdiel medzi clovekom, co pride z afriky na slovensko a slovakom, ktory odide do nemecka? lebo ja tam ziaden zasadny nevidim. ci som prinosny pre spolocnost, alebo sa povalujem v ghette je irelevantne. tak ci tak som len prisiel vyuzivat vyhody cudzej krajiny, lebo mi ta moja nebola dost dobra. jemu sa bude povalovat na slovensku lepsie nez doma. mne sa bude v nemecku pracovat lepsie nez doma, princip ostava. pokrytectvo ftw.
ako som ti uz pisal pod fotkou, netreba vymyslat aki su imigranti drahi, ale ako zariadit, aby nas netrapilo, ze su drahi. a veruze je tu moznosti na zlepsovanie v tomto smere pozehnanie.
Niekto v migrantoch vidi trojskeho kona a niekto ubohych ludi.
nechcu ist len prave do nemecka, by som zavadzal, keby to tvrdim.
Europa ocividne tuto situaciu nezvlada. Nemoze to byt az taky problem vyriesit situaciu. Znova to vyzera tak ,ze situacia niekomu vyhovuje.
akurat media nas stale bombarduju ,ze treba byt ludsky.
Tento postoj maju skor tie lavicovo liberalne media. A par tzv.extremistov tvrdi nieco ine.
Ludia sa buria a vlada je pasivna.Toto sa teraz deje.
madari par tyzdnov dozadu zacali stavat plot, to je aktivny pristup aspon tam ludia vedia na com su.
sú rovnako sprostí ako drvivá väčšina slovákov a čo z toho robia médiá, to je asi najžalostnejšia zúfalosť, popravde, mohlo by sa to všetko medzi sebou vyzabíjať - čím skôr, tým lepšie, chýbať z menovaných mi nebude nik
@trash ahaho, dalsi co vie, ako funguje ekonomika len pre tvoju informaciu, nemci si pokojne mozu dovolit dat robotnikom v automobilkach na slovensku take platy ako maju robotnici v nemecku, ale urobit to by bola picovina.
tak ci tak, nejdem ti vysvetlovat ako funguje svetova financna politika. ak chces, tak studuj a reaguj. ak nie neunuvaj sa tagovat ma s nazormi, pri ktorych je ocividne, ze do problematiky nevidis.
@notme Áno môžu dať tak prečo nedajú? Imigrantov by chceli aby sme prijali vtedy majú plnú hubu rovnoprávnosti ale keď ide o rozdieli medzi platmi na Slovensku a v Nemecku vtedy sa to nedá... O tom sa tu bavím... Že imigračná kríza ukázala ako si západné mocnosti neskutočne serú do huby...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
a vyzva k ludskosti? chod emigrovat niekam do pakistanu a pozadovat vselico mozne, hned ti nejaky domorodec rozbije hubu
v prvom rade, o kolkych utecencoch je vlastne rec? ja silno pochybujem, ze sa tu bavime co i len o piatich milionoch ludi, ktori maju byt prerozdeleni do +- 30 krajin. ani v tom najsamhorsom scenari, a to keby sa to delilo poctom krajin a nie proporcionalne, to nikoho nijak badatelne neovplyvni. obycajny medialny boom a my, slovaci to vnimame este viac, lebo mame uz tak nejak v povahe picovat po nepodstatnych veciach (napriklad aj ja bezvyznamne picujem po bezvyznamne picujucich ludoch. to sa proste nezaprie).
preco nemecko? neviem, ci by som za tym hladal nejaky hlbsi zamer. nemecko je voci nim benevolentne a okrem toho, ked sa nejaky cernoch neznaly politiky, ekonomie atd. dostane k statistike a zisti, ake prachy bude dostavat v nemecku a ake inde, nic viac ho netrapi, volba je jasna.
A bude to win-win-win
Lebo vyhrajú humanisti (bude postarané o migrantov)
Ak budú obnovené hranice realisti nebudú mať obavy
(bude menšie riziko terorizmu a pod.)
A aj utečencom bude fajn
Čiže to je ideálne riešenie
ako som ti uz pisal pod fotkou, netreba vymyslat aki su imigranti drahi, ale ako zariadit, aby nas netrapilo, ze su drahi. a veruze je tu moznosti na zlepsovanie v tomto smere pozehnanie.
nechcu ist len prave do nemecka, by som zavadzal, keby to tvrdim.
Europa ocividne tuto situaciu nezvlada. Nemoze to byt az taky problem vyriesit situaciu. Znova to vyzera tak ,ze situacia niekomu vyhovuje.
akurat media nas stale bombarduju ,ze treba byt ludsky.
Tento postoj maju skor tie lavicovo liberalne media. A par tzv.extremistov tvrdi nieco ine.
Ludia sa buria a vlada je pasivna.Toto sa teraz deje.
madari par tyzdnov dozadu zacali stavat plot, to je aktivny pristup aspon tam ludia vedia na com su.
tak ci tak, nejdem ti vysvetlovat ako funguje svetova financna politika. ak chces, tak studuj a reaguj. ak nie neunuvaj sa tagovat ma s nazormi, pri ktorych je ocividne, ze do problematiky nevidis.