co ja viem...nikdy by som si nedokazala nieco pichnut alebo nieco biele snupnut...to, ze si raz za cas dam marihuanu nemyslim, ze patrim medzi tych co droguju
@pernik "psychickú" závislosť spôsobuje dajme tomu aj čokoláda. avšak drogová psychická závislosť je definovaná úplne inak, vyskytuje sa napríklad pri pervitíne. je to taká závislosť, že si na tom psychicky zle, pokiaľ nemáš svoju dávku. nie je to také to "chcem", ale je to psychické "musím, pretože ma už nebaví pozorovať tanky okolo seba". neverím, že trpíš depresiami bez marihuany
a tvoja túžba dať si vyššiu dávku je len túžba experimentovať, čo to urobí, nie je to podmienené tým, že tú vyššiu dávku si musíš dať, aby si dosiahol stav, ktorý si kedysi dosahoval pri nižšej dávke.
a ak sa nemýlim, tak marihuana už bola odborníkmi dávno vyradená spomedzi drog. ale neviem ti to nejak podložiť, nie som si tým istá, ale čítala som to kedysi.
tak toto v zivote NIKDY!!!!!!!!!!!!!!!!!! budem sa tomu vyhybat ako len viem !!!!!!drogy nicia charakter cloveka ,vsetky su navykove (aj psychicka aj fyzicka ) zavislost ,a neuveritelne skodia na zdravotny stav cloveka ,najlepsia skusenost s drogou je ziadna skusenost !!!!! a ti ,ktori beriete nieco skuste si o tom precitat nejake autenticke knihy (ako citam ja )a potom sa mozno "trosku" spamatate.
@alpynus droga nie je definovaná ako látka, ktorá ovplyvňuje vedomie, ale látka, ktorá mení chemické reakcie v tele /čo robí aj ktorýkoľvek medikament a preto je to rozšírené o návykovosť a najmä o potrebu zvyšovať dávku - najdôležitejšie kritérium /
myslíš, že o niečom povedať, že to nie je droga, je urážka? nemyslím si, skôr si myslím, že pomenovanie droga je urážka, ak by sme mali klásť marihuanu na jednu úroveň s heroínom či kokaínom
či má zmysel?? v čechách môžeš legálne pestovať 3 rastliny a nosiť gram...a ako to dosiahli?? vieš koľko ľudí chodilo protestovať do Prahy?? a čo sa robilo v Blave?? v porovnaní s čechmi nič...
V podstate sa len chytáme za slovíčka a navzájom sa presviedčame o vlastnom osvojení definície termínu "droga". Mimochodom, tá definícia je určite značne nejednoznačná:
autentické knihy?? učebnica občianskej výchovy pre 8.-9. ročník Základných škôl..rok vydania 1973?? toto je sakra autentické...proste ži si svoj život a pamätaj si: Drogy jsou špatné, mooc špatné, neberte drogy...
@alpynus marihuana a hašiš sú z tej istej rastliny...
okrem toho wiki nie je relevantný zdroj
neviem, ako inak ich nazývať, ale drogy to rozhodne nie sú. hoci pri lysohlávkach si stopercentne nie som istá, práve kvôli tomu zvyšovaní dávok
@tesfaye násilnú cestu som nemyslela práve ako fyzické násilie. skôr, že to bolo robené násilne rečou, ľudí to odstrašilo, bez jemného vchádzania do povedomia. napadla mi napríklad SDA, ktorá si celú svoju kampaň pokazila práve tým, že proste zahlásili, že sú za legalizáciu marihuany, ale nemali ten správny lobbing okolo toho.
Jednak, trestný zákonník tam menia až od budúceho roku a dvak, nie je to legálne, je to považované za priestupok.
Ešte aj trak - môžeš nosiť gram, ale gram THC, čiže v praxi oveľa viac samotnej rastliny.
Ale každopádne súhlasím, že čo sa tohto týka, je ČR najbenevolentnejšia krajina v Európe.
A nejde o to, že aké legalizačné akcie sa organizovali na Slovensku. Na Slovensku je diametrálne odlišný úzus a vkus ako v ČR, sociálni demokrati tu majú vysoko cez 40%, nemožno očakávať nič svetaborné od tejto krajiny : )
@tesfaye chcela som sa vyjadrit,ale @alpynus to uz urobil za mna
s legalizaciou drog je to tazke...aj alkohol by bol vlastne zakazany,keby vtedy,ked zakazovali ostatne drogy,nebol uz natolko rozsireny a spolocensky prijatelny...
ono by to bolo velmi pekne,keby to nechali na ludi,nech sami usudia co chcu brat a co nie...lenze ludia su sprosti a vlastne nazory nemaju...
a momentalym smerom akym to vsetko ide(zakazy fajcenia na verejnych miestach a pod.) by som sa vobec necudovala, keby nam za par rokov este aj dychat na ulici zakazu,kvoli skodlivinam vo vzduchu alebo dajakej inej blbosti
kebyže poviem, že sú to halucinogény či psychadeliká, tak ich zaradím medzi drogy. viem, čo po anglicky znamená slovo drug, ale v "drogovom" odvetví, o ktorom sa rozprávame teraz, je už proste charakterizované inak. neviem, odkiaľ berieš informácie ty, ja ich mám od odborníkov z diskusíí a "múdrych kníh" teda, čo sa týka definície a podobne.
pri lysohlávkach to je tak, že na začiatok ti stačí 10, časom 20 a zrazu zistíš, že aby si zažil to, čo kedysi pri 10tich už potrebuješ aspoň 30... ale zas tu sa nedá hovoriť o závislosti.
nebojím sa používať slovo droga. ale myslím si, že niektoré látky si jednoducho to pomenovanie nezaslúžia. a rovnako si myslím, že delenie na mäkké a tvrdé drogy je hlúposť. proste sú drogy. a t si buď tvrdý alebo mäkký na to, aby si ich zobral (to povedal spevák z Vanesy, nie je to môj názor )
Čiže ty tvrdíš, že napr. marihuana nie je ani halucinogénna ani psychadelikum? Odvážne : )
Zaraďme ju teda medzi nahosemenné dvojdomé vetromopelivé rastliny, ktorej účinok je rovnaký ako napr. pŕhľavy dvojdomej : )
S tými lysohlávkami je to možno tvoja osobná skúsenosť, prvý krát som mal X kusov, dnes si dávam možno aj menej a efekt je rovnaký. Záleží na odrode, mieste zberu, podmienkach, frekvencií užívania a pod.
Práve delenie na mäkké a tvrdé drogy má význam si myslím, tak sa v schéme, ktorú opisujem, dá rozlíšiť marihuana od pervitínu. Oboje sú drogy, no jedno vyvoláva závislosť, druhé nie.
A odkiaľ čerpám informácie?
Rozhodne to nie sú teenagerské diskusie ani premúdrelí speváci : )
Napr. taký Leary všetky tieto látky, o ktorých je reč, bezváhania označil pojmom droga a ani na um by mu nenapadlo, že by to mohlo byť inak.
má psychadelické účinky, netvrdím, že nie ale budem si stáť za svojím, že to nie je droga. myslím, že je na to dosť argumentov a bez toho sa nebude dať obstáť pri akomkoľvek pokuse o legalizáciu
Aj alkohol a tabak sa považujú za drogy a nie sú s ich legalizáciou problémy.
A pokúšať sa o legalizáciu "diiablových nástrojov" v tak katolíckom, naivnom, konzervatívnom, xenofóbnom, slabomyseľnom, krátkozrakom, nesebakritickom, neracionálnom,...proste na Slovensku naozaj nemá zmysel, aspoň pokiaľ nevymrie mečiarovská a ficovská generácia.
A to, že marihuana nespôsobuje závislosť je rovnako len tvoj (aj môj) empiricky overený fakt. Viacerí tvrdia, že im to spôsobilo kadejaké závisloti, ba aj poruchy (bol som pár krát navštíviť známeho na psychiatriu a tam boli naozaj všelijaké entity).
SaSáci síce chcú dekriminalizovať tamtú rastlinu, no muselo by ich byť v parlamente asi tak 76 kusov, keďže všetky ostatné strany sú jednoznačne proti.
A ak budeš taká milá, môžeš ma odkázať na akýsi zdroj, kde ponímajú slovo droga v takom zmysle, v akom ty.
Tak či onak, ako som písal vyššie, na psychiatrií by si našla hŕstku ľudí, ktorým marihuana spôsobila schizofrénie či paranoja (pravdepodobne mali akési latentné poruchy, ale to nič nemení na fakte) dokonca tam nájdeš aj ľudí, ktorí svätosväte tvrdia, že sú na marihuane závislí. Čiže aj keby bola definícia slova droga v tvojom zmysle, aj tak by bola marihuana droga : )
To však nič nemení na fakte, že si myslím, že je to rastlina s nesmierne bohatým využitím.
@23 nepovedala by som ze alkohol je nebezpecnejsi, hej je vela alkoholikov ktori si nicia zivot ale keby bola marihuana legalna tak podla mna neklesle pocet ludi co uzivaju marihuanu. Hovori sa ze zakazane ovocie chuti najlepsie ale pochybujem ze ti ludia co ju uzivaju teraz si povedia a uz je to legalne, uz ma nebavi hulit, koncim s tym. nehovoriac o tom ze naslednost alkohol -> tvrde drogy je ovela nizsia ako alkohol -> marihuana -> tvrde drogy. okrem toho marihuana sa fajci cize to znecistuje pluca a je aj karcinogenna.
alkohol je v primeranych davkach zdraviu prospesny, napr. take cervene vino ma priaznivy vplyv na organizmus. marihuana ma v mensich davkach iba kognitivne vyhody.. zmena vnimania atd.
nikdy. som zásadne proti. videla som v nemocnici na praxi ako drogy zničili nejeden ľudský život.
mladé osemnásťročné tehotné dievča priviezli večer o piatej na neurologickú pohotovosť. bola vo vysokom štádiu tehotenstva a mala akýsi úraz či čo... dieťa sa narodilo mŕtve a totálne zničené... ten pohľad by som nikomu neželala... ju sme zachránili, ale potom si podrezala žily... mala absťák a bola totálne dead... nemala šancu... ani odvykačka by jej nepomohla.
nehovorím, že som nevyskúšala zapáliť si cigaretu... ale nemusím to.
káva, čokoláda, PC ... to sú tie moje drogy... najmä káva 5x za deň
Ja som skusila asi dva mesiace piko...iba tak z nudy,že ake to vlasne je.A myslela som si,že to bude mat iné haluze ale bola som prekvapená pretože jediné čo som z toho mala bola nespavost,s každym som sa bavila ako nikdy stale som mlela mlela a ked som si na to dala alkohol tak mi nič nebolo...mohla som aj 10 poldecákov a nič....a potom eče taky dobrý pocit...inak nič viacej....nechápem ako može byt na tom niekto až tak závislý!
ľudia majú problém uvedomiť si, že alkohol je droga. mnoho mladých ľudí si myslí, že (alebo si nie je istá či) marihuana je horšia droga ako alkohol, o čom sa môžeš presvedčiť aj tu na fóre. a ty by si chcela niekomu nahovoriť, že marihuana nie je droga. tak tadiaľto asi cesta nepovedie, dnes určite nie, aj keď to myslíš dobre.
Som opet na scene... 3 mesiace v anglicku utiekol som sam pred sebou lebo som daval heroin, idem domov a skusit veci nanovo, v nedelu som tam... drzte palce
@grietusha marihuana je navykova a hulic ma po nej potrebu zvysovat davku. Toto viem z vlastnej skusenosti na niektorych troskach co som poznal. Minali na to strasne vela penazy kradli aj rodicom, ale premrhali hlavne vela casu. Preto som hulil iba parkrat vzivote a radsej to neskusam dalej aby som neskoncil ako oni.
co povazuejete za drogu ?? ak je droga vsetko na com sa da vyúestovat zavislost tak toho je vela... to je potom u mna zmrzlina, cokolada, mobil (na tychto veciach som najzavislejsi .. myslim ze ostatne netreba spominat)
@zamidari ze vraj hulic potrebuje zvysovat davku? to je uplne mylna informacia... ved si precitaj hocijake vedecke studie o THC a zistis ze THC je vynimocne tym ze organizmus potrebuje stale nizsiu davku na dosiahnutie takych "stavov" ako predtym a pri rovnakej davke konzument pocituje stale vyssi ucinok... okrem toho ze je to vedecky fakt to poznam aj z vlastnej skusenosti a aj zo skusenosti vsetkych znamych ktori hulia... "Toto viem z vlastnej skusenosti na niektorych troskach" - tak to potom neni tvoja skusenost... keby si dlhodobo hulil pravidelne tak by si zistil ze mam pravdu... ak nie tak mas fakt iny organizmus ako väcsina ludi...
@strejdabob mna nezaujima co tvrdia "vedecke" studia, hlavne ked si tie vedecke studia radi protirecia(a nielen ohladom hulenia). riadim sa vlastnym rozumom a vlastnou skusenostou, a ta je taka ze mnohy kamarati a spoluziaci co boli len obcasny hulici po case zacali hulit kazde 2-3 dni. A byt kazde 2 dni zhuleny nepovazujem, za normalne.
@zamidari no moment predtym si napisal ze "hulic ma po nej potrebu zvysovat davku" teraz pises po case zacali hulit castejsie... tak potom sorry to mas pravdu s tym co hovoris teraz... no neviem ci som blby ale pod pojmom "zvysovat davku" som si predstavil to ze pri kazdom huleni si museli "nalozit" viac do jointu alebo bonga aby dosiahli take stavy ako niekedy... lebo to vyvracaju vedci... ale to co hovoris teraz tak to je pravda s tym mam skusenosti aj ja...
...ak xcete nejaký moment, situáciu oveľa "viac" precítiť...dajte si weed..ak vám enbude xutiť..tk fain..ale neodcudzujte ju hneď na začiatku..akoby to bola nejaka...ťažká droga..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
85 komentov
Bože ja som narkoman
A zaraduje sa do kategorie ľahkých drog, ja sa do toho nevyznám, ale podľa mäa to droga je
a tvoja túžba dať si vyššiu dávku je len túžba experimentovať, čo to urobí, nie je to podmienené tým, že tú vyššiu dávku si musíš dať, aby si dosiahol stav, ktorý si kedysi dosahoval pri nižšej dávke.
a ak sa nemýlim, tak marihuana už bola odborníkmi dávno vyradená spomedzi drog. ale neviem ti to nejak podložiť, nie som si tým istá, ale čítala som to kedysi.
ja som prírodný človek...takže asi tak
Ale no : ) Tým, že tvrdíš, že marihuana nie je droga, ju urážaš a staviaš na úroveň stepnej trávy.
Droga je zjednodušene definovaná ako látka ovplyvňujúca vedomie, čo marihuana rozhodne ovplyvňuje.
Otázne je, či by mala byť legálna, dekriminalizovaná, tvrdá, mäkká, onaká alebo ešte onakvejšia...
A keď tak, tak bojujte aj za "čokoládu" : )
myslíš, že o niečom povedať, že to nie je droga, je urážka? nemyslím si, skôr si myslím, že pomenovanie droga je urážka, ak by sme mali klásť marihuanu na jednu úroveň s heroínom či kokaínom
len fakt neviem,ci za nieco take bojovat na slovensku ma zmysel...
či má zmysel?? v čechách môžeš legálne pestovať 3 rastliny a nosiť gram...a ako to dosiahli?? vieš koľko ľudí chodilo protestovať do Prahy?? a čo sa robilo v Blave?? v porovnaní s čechmi nič...
a tu je problém slovákov...sú posratí...
V podstate sa len chytáme za slovíčka a navzájom sa presviedčame o vlastnom osvojení definície termínu "droga". Mimochodom, tá definícia je určite značne nejednoznačná:
napr. » sk.wikipedia.org/wiki/Droga...
Podľa mňa je korektné, ak je v definícií, že môže spôsobovať závislosť.
Ako inak chceš potom nazvať marihuanu, huby, LSD, hašiš a pod.?
autentické knihy?? učebnica občianskej výchovy pre 8.-9. ročník Základných škôl..rok vydania 1973?? toto je sakra autentické...proste ži si svoj život a pamätaj si: Drogy jsou špatné, mooc špatné, neberte drogy...
@grietusha
menej násilnou cestou? zatiaľ nelietali po uliciach molotovy...
okrem toho wiki nie je relevantný zdroj
neviem, ako inak ich nazývať, ale drogy to rozhodne nie sú. hoci pri lysohlávkach si stopercentne nie som istá, práve kvôli tomu zvyšovaní dávok
@tesfaye násilnú cestu som nemyslela práve ako fyzické násilie. skôr, že to bolo robené násilne rečou, ľudí to odstrašilo, bez jemného vchádzania do povedomia. napadla mi napríklad SDA, ktorá si celú svoju kampaň pokazila práve tým, že proste zahlásili, že sú za legalizáciu marihuany, ale nemali ten správny lobbing okolo toho.
Nešír dezinformácie : )
Jednak, trestný zákonník tam menia až od budúceho roku a dvak, nie je to legálne, je to považované za priestupok.
Ešte aj trak - môžeš nosiť gram, ale gram THC, čiže v praxi oveľa viac samotnej rastliny.
Ale každopádne súhlasím, že čo sa tohto týka, je ČR najbenevolentnejšia krajina v Európe.
A nejde o to, že aké legalizačné akcie sa organizovali na Slovensku. Na Slovensku je diametrálne odlišný úzus a vkus ako v ČR, sociálni demokrati tu majú vysoko cez 40%, nemožno očakávať nič svetaborné od tejto krajiny : )
Keby nenapíšeš, že hašiš a marihuana majú ten istý pôvod, tak ani neviem : )
Myslel som si, že mi odvetíš, že sú to halucinogény alebo psychadeliká alebo niečo podobného významu, no nechytila si sa.
A čo sa lysohláviek týka, nemám pocit, že by užívateľ mal potrebu zvyšovať dávky, pokiaľ ich samozrejme nekonzumuje jednu od druhej.
Tak či onak si myslím, že sa veľmi bojíš používať slovko "droga".
Veď preci vieš, čo všetko sa v angličtine myslí pod slovom drug.
s legalizaciou drog je to tazke...aj alkohol by bol vlastne zakazany,keby vtedy,ked zakazovali ostatne drogy,nebol uz natolko rozsireny a spolocensky prijatelny...
ono by to bolo velmi pekne,keby to nechali na ludi,nech sami usudia co chcu brat a co nie...lenze ludia su sprosti a vlastne nazory nemaju...
a momentalym smerom akym to vsetko ide(zakazy fajcenia na verejnych miestach a pod.) by som sa vobec necudovala, keby nam za par rokov este aj dychat na ulici zakazu,kvoli skodlivinam vo vzduchu alebo dajakej inej blbosti
kebyže poviem, že sú to halucinogény či psychadeliká, tak ich zaradím medzi drogy. viem, čo po anglicky znamená slovo drug, ale v "drogovom" odvetví, o ktorom sa rozprávame teraz, je už proste charakterizované inak. neviem, odkiaľ berieš informácie ty, ja ich mám od odborníkov z diskusíí a "múdrych kníh" teda, čo sa týka definície a podobne.
pri lysohlávkach to je tak, že na začiatok ti stačí 10, časom 20 a zrazu zistíš, že aby si zažil to, čo kedysi pri 10tich už potrebuješ aspoň 30... ale zas tu sa nedá hovoriť o závislosti.
nebojím sa používať slovo droga. ale myslím si, že niektoré látky si jednoducho to pomenovanie nezaslúžia. a rovnako si myslím, že delenie na mäkké a tvrdé drogy je hlúposť. proste sú drogy. a t si buď tvrdý alebo mäkký na to, aby si ich zobral (to povedal spevák z Vanesy, nie je to môj názor )
Čiže ty tvrdíš, že napr. marihuana nie je ani halucinogénna ani psychadelikum? Odvážne : )
Zaraďme ju teda medzi nahosemenné dvojdomé vetromopelivé rastliny, ktorej účinok je rovnaký ako napr. pŕhľavy dvojdomej : )
S tými lysohlávkami je to možno tvoja osobná skúsenosť, prvý krát som mal X kusov, dnes si dávam možno aj menej a efekt je rovnaký. Záleží na odrode, mieste zberu, podmienkach, frekvencií užívania a pod.
Práve delenie na mäkké a tvrdé drogy má význam si myslím, tak sa v schéme, ktorú opisujem, dá rozlíšiť marihuana od pervitínu. Oboje sú drogy, no jedno vyvoláva závislosť, druhé nie.
A odkiaľ čerpám informácie?
Rozhodne to nie sú teenagerské diskusie ani premúdrelí speváci : )
Napr. taký Leary všetky tieto látky, o ktorých je reč, bezváhania označil pojmom droga a ani na um by mu nenapadlo, že by to mohlo byť inak.
má psychadelické účinky, netvrdím, že nie ale budem si stáť za svojím, že to nie je droga. myslím, že je na to dosť argumentov a bez toho sa nebude dať obstáť pri akomkoľvek pokuse o legalizáciu
hej hej...moja chyba
ja som to myslel tak, že treba protestovať, že keď niečo chceš tak si treba otvoriť ústa...lebo veci z neba len-tak nepadajú...
@grietusha
SaS si chce teraz získavať voličov na dekriminalizáciu marihuany
Myslím, že tie argumenty nie sú racionálne : )
Aj alkohol a tabak sa považujú za drogy a nie sú s ich legalizáciou problémy.
A pokúšať sa o legalizáciu "diiablových nástrojov" v tak katolíckom, naivnom, konzervatívnom, xenofóbnom, slabomyseľnom, krátkozrakom, nesebakritickom, neracionálnom,...proste na Slovensku naozaj nemá zmysel, aspoň pokiaľ nevymrie mečiarovská a ficovská generácia.
A to, že marihuana nespôsobuje závislosť je rovnako len tvoj (aj môj) empiricky overený fakt. Viacerí tvrdia, že im to spôsobilo kadejaké závisloti, ba aj poruchy (bol som pár krát navštíviť známeho na psychiatriu a tam boli naozaj všelijaké entity).
Som rád, že sme sa pochopili : )
SaSáci síce chcú dekriminalizovať tamtú rastlinu, no muselo by ich byť v parlamente asi tak 76 kusov, keďže všetky ostatné strany sú jednoznačne proti.
A ak budeš taká milá, môžeš ma odkázať na akýsi zdroj, kde ponímajú slovo droga v takom zmysle, v akom ty.
Tak či onak, ako som písal vyššie, na psychiatrií by si našla hŕstku ľudí, ktorým marihuana spôsobila schizofrénie či paranoja (pravdepodobne mali akési latentné poruchy, ale to nič nemení na fakte) dokonca tam nájdeš aj ľudí, ktorí svätosväte tvrdia, že sú na marihuane závislí. Čiže aj keby bola definícia slova droga v tvojom zmysle, aj tak by bola marihuana droga : )
To však nič nemení na fakte, že si myslím, že je to rastlina s nesmierne bohatým využitím.
alkohol je v primeranych davkach zdraviu prospesny, napr. take cervene vino ma priaznivy vplyv na organizmus. marihuana ma v mensich davkach iba kognitivne vyhody.. zmena vnimania atd.
ale závislosť sa dá vytvoriť na všetkom
mladé osemnásťročné tehotné dievča priviezli večer o piatej na neurologickú pohotovosť. bola vo vysokom štádiu tehotenstva a mala akýsi úraz či čo... dieťa sa narodilo mŕtve a totálne zničené... ten pohľad by som nikomu neželala... ju sme zachránili, ale potom si podrezala žily... mala absťák a bola totálne dead... nemala šancu... ani odvykačka by jej nepomohla.
nehovorím, že som nevyskúšala zapáliť si cigaretu... ale nemusím to.
káva, čokoláda, PC ... to sú tie moje drogy... najmä káva 5x za deň
ľudia majú problém uvedomiť si, že alkohol je droga. mnoho mladých ľudí si myslí, že (alebo si nie je istá či) marihuana je horšia droga ako alkohol, o čom sa môžeš presvedčiť aj tu na fóre. a ty by si chcela niekomu nahovoriť, že marihuana nie je droga. tak tadiaľto asi cesta nepovedie, dnes určite nie, aj keď to myslíš dobre.