v tom kde ženy nosili tie obrovské sukne, korzety, klobúky a muži k nim boli takí galantní a oficiálne im dvorili a také tie veci... to bolo 19.nie? som vďačná 21.storočiu,že môžem nosiť kanady, nohavice a tenisky ale to bolo také...také pekné
Ale vlastne by som asi nechcela, lebo obycajni ludia vtedy az tak lahky zivot nemali. Ale pozriet by som sa rozhodne chcela, ake to asi vtedy mohlo byt. Keby sa tak dalo vratit v case priblizne na jeden tyzden..
@eraser lebo mali pekné šaty a ja osobne k svojmu šťastiu volebné právo nepotrebujem /áno, ja, čo sa chystám do politiky, prefackať ma/ už mi len povedz načo by im bolo volebné právo keď celý život rodili deti a starali sa o rodinu a domácnosť
@15@kaylee tým volebným právom som chcel kontrastovať tvoju až príliš optimistickú predstavu o vtedajšom sociálnom statuse žien (vtedy by ste si nemohli ani z ďaleka vyberať tak ako dnes
pokiaľ ti však išlo len o samotný akt dvorenia, nič som nepovedal
tazky vyber ...ale 21 urcite nie ,a ani 20 kvoli vojnam ,ktore sa uskutocnili ,bolo to nepokojne obdobie ..ale mozno Viktorianske Anglicko by nebolo zle
20. stor. jednoznačne Buď v 60-tych rokoch v ČSSR alebo utečenec v Amerike za 2. svetovej (dobre, čítam už tretiu Remarquovku ...), potom napr. v 1. pol. na SVK, bodlo by byť aspoň v jednom živote nejaká extra bohatá Američanka, kt. chodí na výlety do Európy alebo ak sa vrátim k tým 50-60-tym rokom, tak niekde v Amerike taký búrlivý študák, ktorý za všetko manifestoval a demonštroval
asi v období vrcholnom stredoveku, neviem strašne ma to obdobie priťahuje tá krása miest kde sa stretávali obchodníci z celého sveta, predávali si skúsenosti, vymienali tovar, kde sa na ulici stetávala chudoba ale aj šľachta, miesto plné domov bohatých na zovńajšok ale aj tých jednoduchších, kde pobehoval dobytok a z každej strany bolo počuť ako sa snažia obchodníci zjednať cenu, krčmi plné vojakov, starých chlapov, ktorí rozoberali problémi kráľovstva, pekné dámi v bohatých róbách a šatách, ktoré priťahujú pozornosť každeho chlapa, tie krásne dlhé dláždené ulice kde je počuť štrngot mečov a brnení a ten závan okolia , tie polia okolo miest, kde pracovali roľníci od ráno do večera, tie okolné lesy kde šľachta uskutočňovala poľovačky , tie rieky koré križujú niekedy aj mestá ....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Ale vlastne by som asi nechcela, lebo obycajni ludia vtedy az tak lahky zivot nemali. Ale pozriet by som sa rozhodne chcela, ake to asi vtedy mohlo byt. Keby sa tak dalo vratit v case priblizne na jeden tyzden..
Ale inak som zástanca praveku
pred 20. storočím bola obrovská chudoba a 20. storočí bolo nespočet vojen, ale vlastne také 70. a 80 roky.........
pokiaľ ti však išlo len o samotný akt dvorenia, nič som nepovedal
takže v 21.
20. roky USA, Chicago, mafia...
30.roky francúzko, umelecká revolúcia, Art Deco
50. roky USA... proste fascinujúca doba
60.roky ČSSR Zlaté roky republiky, ale si zažiť aj Woodstock ako sa patrí (sex, drogy a rock )
70. západné nemecko a začiatok Punku
80.roky renesanciu Japonska a východnej kultúry
21 - rychla doprava,lahka telekomunikacia...násilie,nicenie ozonu
20 - galantnost,krasne saty...nanútena svadba,vojna