@lvanbeethoven Obdivuhodné je, že srbská armáda dokázala rakúsko-uhorskú armádu porážať, až do príchodu Nemcov a vstupu Bulharov do vojny. Srbi sú veľmi bojovný a hrdý národ, ale na druhej strane aj najväčšmi čeliaci genocídam.
@ps102 Áno, išlo približne o tretinu populácie. Rakúsko-uhorskí kati sa správali obdobne ako nacistickí kati v Bielorusku, kde vyhladili rovnako tretinu populácie.
Srbi zažili ďalšiu genocídu aj počas nacistickej okupácie, ktorej za obeť padlo niekoľko sto tisíc príslušníkov srbského národa. A v šľapajách nemeckých, maďarských a chorvátskych zločincov pokračoval teroristický pakt NATO.
@bielogvardejec Tam skôr išlo o to že Srbi bojovali na svojom území, nie som historik čiže moja úvaha môže byť mylná. Ale keď si to tak zoberieš pri pomyslení na to že bojuješ za oslobodenie svojej krajiny, tak každý národ by tak tvrdo bojoval ako Srbi.
@laco92 Len Česi a Slováci sa akosi poddali bez jediného výstrelu. A keď bol osud Nemecka už spečatený, vtedy sťaby pokropení živou vodou povstali proti tým, ktorým dovtedy servilne slúžili. A napokon ešte dorážali bezbranných nemeckých civilistov, aby ukázali ako oni vždy tie "nemecké svine" nenávideli.
@bielogvardejec Ja nesúdim žiadny národ za to kto a kde hrdinsky bojoval. Ale tam nešlo o to že Tiso sa poddal Nemcom z myslením že uchráni Slovenský národ pred vojnou ? alebo aspoň budú menšie straty. Ja sám nie som ani Slovák ani Cech(ste asi mierumilovnejší národ podľa mňa), som Ukrajinec a keď vidím čo sa tam deje tak by som aj zapredal dušu aby sa tam tá hlúpa vojna skončila a tie 2 retardované mocnosti si prestali Ukrajinu hádzať ako horúci zemiak s tým že ju vydolujú do poslednej pojebanej kvapky.
@hetfield V 1940 ani hrdinsky bojovať nemohli lebo nevedeli ako bude vyzerať moderná vojenská mašinéria bleskovej vojny 3. Reichu. Ja si myslím že Fr očakávali niečo ako zákopovú vojnu o každé centimetre pôdy. A nesmieme zabudnúť ani nato že Nemcami velil legendárny Erwin Rommel zo svojou "Divíziou duchov". Česť jeho pamiatke a genialite samozrejme.
@hetfield
Celkom zaujímavé bolo ako De Gaulle neustále upozorňoval pred vojnou nadriadených aká nemoderná je francúzska armáda organizačne a ako veľmi je krajina zraniteľná mimo Maginotovej línie, jediný kto počúval boli Nemci
Myslím že mu patrí výrok : "Francúzsko bolo pred druhou svetovou vojnou dobre pripravené na prvú svetovú vojnu"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Celkom zaujímavé bolo ako De Gaulle neustále upozorňoval pred vojnou nadriadených aká nemoderná je francúzska armáda organizačne a ako veľmi je krajina zraniteľná mimo Maginotovej línie, jediný kto počúval boli Nemci
Myslím že mu patrí výrok : "Francúzsko bolo pred druhou svetovou vojnou dobre pripravené na prvú svetovú vojnu"