Surfujem si na nete a zrazu sa mi objavili na notebookovom LCDčku hintaké pásy... pokúsil som sa reštartnúť ntb a tie pásy boli stále na obrazovke, takže zrejme ide o chybu HW. Čo to je? Dá sa to nejak odstrániť? Alebo je to v peetchi a môžem používať ntb
no v tom prípade to nie je chyba počítača ale obrazovky, čiže môžeš používať externý monitor bezproblémovo.
a teda mne robí také pohybujúce sa žalúzie kvôli chybným kontaktom (ktoré sa staále viac dojebávajú) ale kus pohýbem monitorom a nájdem polohu v ktorej to nerobí zatiaľ.
@erjedna však možno len myslel, že mu to robí sw a zobrazí nám to ako jemu. v rýchlosti by som si tiež na dojebanej obrazovke nevšimol že ten screen je vpohode
keďže s obrazovkou som nehýbal, tak som nemal dôvod si myslieť, že to bude hneď HW vada, tie kontakty som mal v podozrení, len som si myslel, že to by odišiel asi cely displej nie len dolná polovica. I keď pravdepodobne to budú predsa len tie kontakty... už to niekto vymieňal? opravoval?
@trtken ked s nim pohnes nenapravi sa to? nacas sa tak da fungovat, ale postupne sa to zhorsuje. Mne v zarucnej oprave vymenili cely monitor, nechcelo sa im s tym jebat, vyse dvoch rokov to vydrzalo, teraz este neviem co s tym budem robit, zatial sa modlim aby to este mesiac akotak vydrzali.
@burble - skusal som tym hybat... nič sa nedeje, paradoxne pánty sú stále pevné nevyťahané ako za nova. Takže zlomený kábel to asi nebude... Ostávajú už len kontakty. No a to zistím až keď ntb rozoberiem, len neviem čím, pretože žiadny skrutkovač mi na tie skrutky nepasuje najskôr to zrejme dočasne vyriešim externým lcd (naštasie mám náhradný z desktopu) a potom sa uvidí čo ďalej, pretože ntb toho roku oslávil už svoje 7 narodeniny
Ak sa bude blbnúť obraz aj tam = vadná grafika
ak tam bude obraz bez chýb = vada LCD, resp. skôr by som to tipoval na káblik medzi displejom a doskou ..
Tým, že tým hýbeš a nemení sa to, ešte ani zďaleka neznamená, že na vine nebude kábel ...
Často sa aj stáva to, že sa káblik povysunie od LCD displeja a začne to blbnúť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
a teda mne robí také pohybujúce sa žalúzie kvôli chybným kontaktom (ktoré sa staále viac dojebávajú) ale kus pohýbem monitorom a nájdem polohu v ktorej to nerobí zatiaľ.
Ak sa bude blbnúť obraz aj tam = vadná grafika
ak tam bude obraz bez chýb = vada LCD, resp. skôr by som to tipoval na káblik medzi displejom a doskou ..
Tým, že tým hýbeš a nemení sa to, ešte ani zďaleka neznamená, že na vine nebude kábel ...
Často sa aj stáva to, že sa káblik povysunie od LCD displeja a začne to blbnúť
díky no grafika je v pohode. Druhé lcd ide bez problémov. Takže už len zohnať náradie, rozobrať ntb a zistiť v čom je problém ...
(foto je z internetu)