Absolútne som nad tým nikdy nerozmýšľala, nikdy som si nikde neodregistrúvala nick, akurát som na stránku prestala prípadne chodiť. Také veci neriešim, ak sa chcem odniekiaľ odpratať, tak všetko premažem, ale nick neruším. Nech tam ostáva ako spomienka na časy aktuálnosti Takže to vôbec nepovažujem za problém.
@adka279 v poslednej dobe už tieto postpubertálne krepé výkyvy vôbec nemávam Ale je pravda, že blogy sú už dvakrát premazané, to si možno nevedela... vždy to malo svoj vlastný dôvod, teraz je tam vlastne len zlomok tých najnovších, staršie sú dávno už iba v mojom kompe v archíve... ale tuším mám niekde aj napísané, že ak má niekto na ne prudkú chuť, tak ich poskytnem k nahliadnutiu rada
@gorcsosfa nedá sa zrušiť nick zvykajte si... Nie na BIRDZi, ale všeobecne na internete.
Ak niečo KDEKOĽVEK na internete zverejníš tak:
a) archivuje to daný portál (Facebook archivuje desiatky rokov tvoje fotky, aj keď ich vymažeš, resp. on archivuje úúúúplne všetko čo tam urobíš, aj keď ty to zmažeš a ty to nevidíš, tak ono to tam stále je archivované...
b) čokoľvek dakde zverejníš si zapamätá Google a iné vyhľadávače a dokážeš to nájsť aj nejakú dobu potom, čo to zmažeš
c) ľudia radi kopírujú (ostatne tak ako si ty sťahuješ filmy, tak niektorí ľudia si proste kopírujú pekné fotky, pekné texty a šíria ďalej), ak zverejníš niekde svoju fotku a si pekná/pekný (nebodaj erotickú fotku na Pokeci), stačí že JEDEN JEDINÝ človek si fotku skopíruje a zverejní inde a UŽ NEMÁŠ DOSAH NA ŇU, už ju nemôžeš zmazať z internetu ...
@tomas ale čo to má spoločné so zrušením nicku tu? V archive nech sa to uchová, aj cez googlu nájde, ale navonok prečo nie... Polovica nickov, čo je tu zaregistrovaná tu nie je aktívna 1, 2 roky, poprípade majú pár prihlásení a viac sem nepáchli, načo to je dobré?
Mimo toho, už tu ta možnosť dávnejšie vraj aj bola a nebol s tým žiadny problém.
Azet ma zrusenie nicku v lehote 30 dni, facebook ma takisto kompletne zrusenie nicku, nie vsak zakladnym zrusenimktore navonok ponukne, kedze archivuje udaje a to pri zruseni neprezradi, ale staci pohladat v google a nasmeruje to cloveka na uplne zrusenie nicku. Facebook to verejne neprezentuje, ale tato sluzba tam je aj ked je schovana.
Zrusenie nicku respektive uctu by malo byt zakladnou povinnostou prevadzkovatela. Ako pri bankovom ucte. Drzat si vysku registrovanych aj niekolko percent neaktivnych uzivatelov tymto sposobom je neeticke. Pokial dany uzivatel chce zrusit ucet ma mu byt vyhovene.
V blizkej dobe bude tato povinnost zrusit ucet na ziadost uzivatela pre prevadzkovatelov web stranok uz povinnostou.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Ak niečo KDEKOĽVEK na internete zverejníš tak:
a) archivuje to daný portál (Facebook archivuje desiatky rokov tvoje fotky, aj keď ich vymažeš, resp. on archivuje úúúúplne všetko čo tam urobíš, aj keď ty to zmažeš a ty to nevidíš, tak ono to tam stále je archivované...
b) čokoľvek dakde zverejníš si zapamätá Google a iné vyhľadávače a dokážeš to nájsť aj nejakú dobu potom, čo to zmažeš
c) ľudia radi kopírujú (ostatne tak ako si ty sťahuješ filmy, tak niektorí ľudia si proste kopírujú pekné fotky, pekné texty a šíria ďalej), ak zverejníš niekde svoju fotku a si pekná/pekný (nebodaj erotickú fotku na Pokeci), stačí že JEDEN JEDINÝ človek si fotku skopíruje a zverejní inde a UŽ NEMÁŠ DOSAH NA ŇU, už ju nemôžeš zmazať z internetu ...
Tak funguje internet...
Mimo toho, už tu ta možnosť dávnejšie vraj aj bola a nebol s tým žiadny problém.
Zrusenie nicku respektive uctu by malo byt zakladnou povinnostou prevadzkovatela. Ako pri bankovom ucte. Drzat si vysku registrovanych aj niekolko percent neaktivnych uzivatelov tymto sposobom je neeticke. Pokial dany uzivatel chce zrusit ucet ma mu byt vyhovene.
V blizkej dobe bude tato povinnost zrusit ucet na ziadost uzivatela pre prevadzkovatelov web stranok uz povinnostou.