no to záleží, že aký stupeň. ak by to bol napríklad Asperger, tak by to bolo v pohode. ale zase aj tam záleží, čo všetko by mu robilo/nerobilo problém.
ale všeobecne ľahká forma autizmu by mi nevadilo. vyšší stupeň už áno...
Asi podla typu autizmu no ja neviem nevyznam sa v tom zas tak ...zevraj napriklad aj Messi ma nejaku formu autizmu a je to jeden z najlepsich a najbohatsich sportovcov sveta tak taku nejaku Messicu by som bral
Trosku zlozita otazka, lebo si zenu autistku neviem predstavit. Vo vsetkych filmoch, co poznam a kde bol niekto autista, boli vsetci muzi, nanajvys maly chlapec.
Ja sa pasujem tiez na urcitu vrchnejsiu cast spektra autizmu. Ale dokazem sa prepnut (switch), ked je to treba, len je to namahave. Vacsinou nepocuvam ludi a ked na konci zistim, ze bolo povedane nieco dolezite, tak sa spytam, ze "co?". A robim to velmi casto. Snad by to mohlo byt nieco take. A niekedy ani nereagujem, ako Windows 95 (98, NT a pod.). Robim si svoje myslienkove pochody a prejst do ich reality niekedy trva dlho. Ale pamatam si vsetky slova, takze nakoniec sa mi to dostane 'az tam' a potom zareagujem adekvatne. Ale ked si podvedome myslim, ze to nie je dolezite, tak kaslem na to a idem si svoje (sa nenecham rusit).
Ak by to bola tá vážnejšia viditeľná forma autizmu, tak si nemyslím, že by som sa nejako dokázala zahľadieť do takého človeka..skôr by som ho celý život ľutovala a nedokázala by som tak plnohodnotne prežívať ten vzťah
nevyznám sa priliš v autizme ale nejako si neviem predstaviť že by ma vnútorne priťahovala nejaká osoba ktorá by mala mentálne postihnutie, ak existujú teda lahké postihnutia autizmom s tým že sa to na človeku neprejavuje veľmi osobnostne a inteligenčne ale len zriedka a niečim čo by nemuselo byť v podstate brané ako postihnutie tak to možno ok, ale jednoducho neviem, nedokažem si to predstaviť že čo by sa mi malo partnersky pačiť na človeku s ktorým by som nemohol komunikovať na rovnakej úrovni .. neviem možno to vyznieva čudne alebo necitlivo ale tak to nemyslím, jednoducho len si to neviem predstaviť asi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ale všeobecne ľahká forma autizmu by mi nevadilo. vyšší stupeň už áno...
Ja sa pasujem tiez na urcitu vrchnejsiu cast spektra autizmu. Ale dokazem sa prepnut (switch), ked je to treba, len je to namahave. Vacsinou nepocuvam ludi a ked na konci zistim, ze bolo povedane nieco dolezite, tak sa spytam, ze "co?". A robim to velmi casto. Snad by to mohlo byt nieco take. A niekedy ani nereagujem, ako Windows 95 (98, NT a pod.). Robim si svoje myslienkove pochody a prejst do ich reality niekedy trva dlho. Ale pamatam si vsetky slova, takze nakoniec sa mi to dostane 'az tam' a potom zareagujem adekvatne. Ale ked si podvedome myslim, ze to nie je dolezite, tak kaslem na to a idem si svoje (sa nenecham rusit).
ale inac no neviem, neviem si to predstavit
PRAVE NAOPAK
ASPON BY SOM VZDY VEDEL
ZE PRECO JEJ JEBE
XAXAXAXAXA