Toto vyhlásenie často počujem od starších ľudí na ulici a v autobuse ako reakciu na nedisciplinovanú mládež. Chudáci sú to ťažkí. Nezvládli výchovu vlastných detí a teraz by chceli, aby za nich ten problém riešila nejaká represívna inštitúcia? Celoplošne?
Chýba...
Zišla by sa ako táká škola do života hlavne nech sa mladý človek naučí starať sám o seba a byť zodpovedný a nie do 30 rokov domka u rodičov.
2 roky povinnej vojenčiny podľa mňa trošku pomôže na osamostatnenie a osvojenie si základnýh povinností
Disciplina musi byt! A preco musi byt disciplina? Lebo bez discipliny sa neda dosiahnut ziaden ciel. A kde je najlepsia disciplina? V armade.
Minule sme isli na dvojdnovku cez muransku planinu. Len tak. Bez discipliny. Kam sme sa dostali? No nikam sme sa nedostali lebo sme nemali disciplinu. Kazdy si robil co chcel a za 2 dni sme bez discipliny presli tolko, co by sme presli za jeden den s disciplinou. Do armady by mali ist hlavne ludia bez discipliny. Moze im to v zivote pomoct, ked zmenia nastavenie v hlave.
aj ja to počúvam a i keď istá výchova by prospela aj morálka, no neviem či zrovna vojenčina je jediné riešenie na prevýchovu. Viem, že na vojenčine ťa naučia pekne si skladať oblečenie, takže rozhodne by som sa mal prihlásiť. @villastannum
Toto je pekná myšlienka, súhlasím, disciplína je jedna chyba, ale byť vojakom je druhá vec. Netuším čo všetko to obnáša a keby si tie kurvy zhora zmysleli, že nás pošlú dade, je po výchove a ideme trpieť. Vážne sa mi nepáči bojovať za ideály nejakých -istov. Som rád, že nikam nemusím chodiť, že mám slobodu. @patrixo
Táto téma ma tak vytočila, že som si musel založiť účet aby som sa vyjadril.
Vojenčina mládeži nechýba. KURVA uvedomte si že na mládež sa nadávalo už za čias Rímskej ríše. Ak si niekto myslí že nejaké roky buzerácie spravia z kokotov dobrých chlapcov tak je mimo a prosím vás ľudia, najviac zla spravia ľudia vtedy keď sa snažia robiť dobre. Táto dnešná liberálna mládež sa začala rodiť už dávno pred rozpadom CSSR, Vojenska služba tu bola do roku 2004. Už v roku 1980 ste mohli vidieť na ulici ženy na štýl kuriev, hulenie marišky, a podobne. Je to dôsledok niečoho úplne iného. Najzákernejší, najvulgárnejší, najhorší človek akého som poznal má cez 40 rokov a bol na vojenčine. Ostal taký aký bol predtým, teda z tej buzerácie bol ešte horší.
Uvedomte si že sú tu deti ktoré sú šikanované, v dnešnej dobe je tu plno introvertov ktorí by tam trpeli, jediné k čomu by to viedlo by bola nenávisť voči ľuďom ktorej je dnes už viac ako dosť. Najviac ma vytočí keď nejakí kokot označí mládež za vulgárnu a chce ju poslať na vojenčinu. Asi naozaj nevie ako to tam chodí. Môj otec bol dobrý slušný chalan. Keď bol na vojne stal sa z neho rovnakí dement ako boli všetci ostatní. Keď ste 24/7 s nejakými ludmi tak sa stávate rovnaký. Mám brata ktorý má takú miernu sociálnu fóbiu a ten keby išiel na vojnu tak to nezvládne a skončí. Ďalšia vec je zbraň v ruke - nemáme tu dosť násilia? Ľudia by sa mali odháňať od zbraní a nie povinne strieľať. Disciplína, disciplína, kurva aká disciplína?????? Kto ste vy že si privlastňujete právo určovať kto sa má ako správať, kto má ako vyzerať? Ževraj dnešní chlap neni chlap? A kto si ty, že ho chceš hodnotiť? Kto si ty že určuješ ako má vyzerať chlap? Toto je hrubý zásah do osobnej slobody, ktorej je dnes menej ako dosť! Ak by mňa niekto prinútil ísť na vojnu tak pri prvej strelbe s otrými vystrieľam všetko okolo a potom seba. Je to psychopatické ale tento šialení svet fakt speje do piče a mám neskutočné nervy na kokotov ako sa objavili aj v tomto fóre takže nejaké obete by boli. Choďte do piče s vojenčinou. V dnešnej dobe je počet vojakov nepodstatný treba peniaze na technológie, keď sa už chceme hrať na stredovek, je tu dobrovoľná vojenská služba, dobrovoľníkov je dosť. Lenže niekto nedomýšla následky, dobrovolníci sú váčšinou náckovia a určite tu bude lepšie miesto keď náckovia budú mať vojenský výcvik, hold kktom nevysvetlíš.
Asi toľko.
@savvym ale ved neboj ved by nas prevychovali. Kapitan danko by zavelil a isli by sme hrdo, odborne a slusne polozit zivot za kapitana, za narod a za vlast!
@vsakpredsajaa A ešte k téme "dedkovského a babkovského frflania" a "medzigeneračných rozdielov": tieto veci nie sú spôsobené mladými, mladí nemajú zodpovednosť za to, aký svet nám bol zanechaný, a aká výchova na nás bola uplatnená... Máme akurát tak zodpovednosť stať sa viac etickou generáciou, než tá predošlá; to je ale hlavne vec prežitia života na Zemi, nielen ľudského druhu... Nemáme zodpovednosť voči štátu, "národu" atď. Nemáme ani povinnosť učiť sa zabíjať iných ľudí, učiť sa "disciplíne voči nadriadenému" ani stať sa zmechanizovanou bábkou v rukách autoritárskych magorov.
vojenčina bola super vec a zišla by sa
naučila by ľudí žiť skutočný život, nie cez ružové okuliare
proste disciplína, samostatnosť, mužnosť..
a hlavne vytlc z hláv ľudí tie sračky čo v nich majú
@rocafella v čom presne ťa zvs naučila samostatnosti?všetko si tam robil len preto že ti to niekto povedal o žrádlo a bývanie si mal postarané čiže so samostatnosťou to vela spoločné nemalo
ono celá táto debata je trochu odveci,tá vojenská služba nebola kvoli aby sa tam akože chodili "zocelovať" ale kvoli tomu že tu existovala reálna hrozba že može byť tretia svetová vojna čo dnes už (dúfam) nehrozí
To, že si ich decko, alebo vnúča, alebo kto, nevie ráno ani ustlať postel, mať čisto a poriadok vo veciach a nedokáže byť zvorilý k ľuďom, neznamená, že keď bude šikanovaný 2 roky nejakým poručíkom, alebo vygumovaným kapitánom, jak je doktor Danko, vylezie odtial ako lepší človek .. Výsledky materialistickej výchovy priatelia, ajfóniky k meninkám a zaumienenosť najhrubšieho zrna, to je ono! Treba dať detičkám všetko do huby..
kiež by sa u nepriateľov všetok zbrojný arzenál premenil na piesok ....
ak vznikne branná povinnosť v zmysle zákona, do ozbrojených síl pomašírujeme všetci od 18 rokov do neviem sa mi vidí 55 rokov...
nech sa to niekomu páči, či nepáči, a ten čotu písal že ak bude mať zbraň v ruke, že postrieľa všetkých dokola a potom seba, nech sa neteší, bude posraný až za ušami až uvidí ako jeho priateľov a blízkych známych vraždia, bude oddane slúžiť a bojovať...
pravda vždy zvíťazila a zvíťazí aj v 3. svet. vojne, ktorá ak si niekto myslí, že nebude, je na veľkom omyle, sami zdá, že ten birdzák čo je v mariantáli niekde ázii to tu vykladal, asi nevie čo sa deje u nás v Európe a v usa....
a ano na vojnu službu by som dal všetkých tých neprispôsobivých, nech sa podučia "poriadku"...
žiadna basa, aby sme ich mi museli chovať z našich daní a oni mali čo žrať a kde bývať zadara....
dreli by ako mule a slovensko by rozkvitalo....
@marcello1111 a je to vola bozia marcelko? Nejak si protirecis neviem ci dedko oblacik by bol s tvojimi myslienkami spokojny.
Neni to tak ze pan papez povedali ze iba boh ma pravo sudit?
Ty pohan ako si dovolujes!
@vsakpredsajaa
beriem čo si napísal, lebo môj Boh je s veľkým B a dal nám prikázania, podľa ktorých by mali ľudia žiť....
a pápež je tu na to, aby privádzal ľudí k Bohu, aby žili ako božie deti...
ty chlape to máš akési celé pomýlené.....
apropo ja som filip
@marcello1111 Ja som ti písal A ty mi píšeš B.
Ja mám v piči tvojho boha. Bohov je na svete niekoľko stoviek takže je malým b. Je to mýtická bytosť. Ja som sa ťa pýtal načo tu je nejaký pápež? Alebo som napísal že pápež tu neni nato aby privádzal ľudi k bohu? Nechápem? Prečo mi píšeš tieto pičoviny?
Ja som ti písal o tom že tvoje priam až radikálne myšlienky ktoré chcú prinútiť 5,5 milióna ľudí (ak nie 7 miliárd) aby boli rok-dva šikanovaní a strieľali držali zbrane a možno aj vraždili zatiaľ čo si kúsok predtým v tom istom príspevku napísal že "kiežby sa všetok zbrojný arzenál premenil na piesok". A ty mi tu odpíšeš nejakými pičovinami ktoré hovoria načo je tu pápež. Maj sa nebudem sa v tomto fóre viac nasierať.
@villastannum podľa mňa starí ľudia nadávali na nevychovanú mládež aj za socializmu a aj skôr, čiže v časoch, keď povinná vojenčina bola Čiže to nijako neovplyvňuje to, či starí ľudia nadávajú na mladých alebo nie.
ako som proti násiliu, ale je pravda že dnes je svet naopak... nemusela by to byt nutne vojencina, dobrá výchova a hlavne aj v školách a naučenie základných princípov ľudskosti by stačilo...
tí čo vinia rodičov zo zlej výchovy ale nemajú tak celkom pravdu... vychovávajú deti tak ako ich vychovávali ich rodičia atd atd nie je to nutne ich vina, ale aj vina spoločnosti, spoločenských hodnôt, často médií a ľudí ktorých majú za vzor, učiteľov, priateľov... tak veľa vecí vplýva na výchovu dieťaťa... ja by som ako prvé bola za to, že v školách alebo už aj škôlkach odmala by sa mali deťom vštepovať nejaké zásady a princípy
Podľa mňa by to bolo docela zaujímavé ale určite nie na štýl z minula čiže 2 roky(zbytočne dlho) ale skorej by podľa mňa bolo efektívne keby bol povedzme nejaký kurz do vojenčiny ktorý by trval povedzme 3-6 mesiacov (alebo ešte menej ?), stým že človek by sa tam naučil ako prežiť v istých situáciách ,zaobchádzať so zbraňou , dostal by nejaký výcvik, zlepšila by sa mu kondička a naučil by sa žiť v spoločnosti nejakých cudzich ľudí .Samozrejme buzerácii ktorá je tu často spomínaná a vyčítana by sa nevyhol ale tej sa nevyhne nikto keďže či už ste v škole alebo v práci tak vždy sa nájde nejaký dement ktorý si bude mastit ego na podriadených. A to že by to bolo povinne.. no bože , veď aj napr. taká telesná výchova v škole je povinná , niektorý ju majú radi iný menej nadaní na šport ju neznášajú preto že sa musia hýbať ,musia byť s kotelktivom a podobne ale skúste mi povedať že nič pozitívneho nepriniesla .
Nerozumiem, prečo si ľudia spájajú vojenčinu s vraždením, koľko ľudí sa ani nedostalo k streľbe na cieľ.... možno by stačilo zaviesť brannú výchovu na školách a hneď by to bolo o niečo lepšie..... Faktom ale je, že ľudia dnes žijú v umelo vytvorenej bubline ktorá praskne pri prvej vážnej nehode a vačšina ľudí sa pri takejto udalosti psychicky zrúti alebo zamrzne.... od malička by sme mali byť učení starať sa o seba a ľudí okolo... ono táto téma sa dá rozvíjať celé hodiny...... Tiež terorista si prejde výcvikom a zbran zozenie pomerne ľahko a nebude ho zaujímať váš postoj proti zbraniam, okrem toho, že svojim postojom v takomto prípade zvyšujete počet obetí ktoré netušia, čo robiť a bez legálne držanej zbrane ani veľa nezmožu vas asi netrápi.... Ak by som vedel čo a ako, najradšej by som zmenil systém vzdelávania, zaviest kalokagatiu, na základnej škole učit všeobecne, pridat k tomu nejaku prax a.k.a. exkurze a výlety pretože kopa deciek nevidela zacelý svoj život ine zviera ako psa mačku a možno myš v pivnici, stredne školy by sa tiež nemali vyberať len tak.... Nakoniec zopár zaujímavostí: ako jeden z najdôležitejších vynálezov/ nástrojov je označovaný nôž ktorý je vo vyspelých krajinách označovaný za zbraň (ono samozrejme záleží aj na type noža/čepeľe) aj keď najviac ublížení na zdraví/ zabití je spôsobených kuchynským nožom vačšinou v afekte. V Newyorku je prísny proti-zbraňový zákon, ale je tam aj najviac trestných činov spáchaných so strelnou zbraňou. Oproti tomu je v Texase oveľa volnejší zákon ohľadom zbraní a vraj si tam človek nemusí zamykať ani dom ani auto a ľudia sa cítia bezpečne. Na youtube sa da najsť zopár záznamov z násilných prepadov ľudí v ich vlastných obydliach, kde je porovnávaný výsledok keď bol domáci ozbrojený a keď ozbrojený nebol a verte, že a by ste pracovali na dispečingu tiesňovej linky, radšej by ste počuli pár výstrelov ktoré by zachránili rodinu, ako posledné výkriky niekoho kto nemal šancu sa ubrániť psychopatovi so sekerou. Dokonca su v Amerike rozdiely aj medzi políciou a armádou a myslím že tie by vás možno ani nenapadli. Polícia sa totiž častokrát správa k domácemu obyvateľstvu horšie ako vojaci k Afgáncom. Vojak si nemôže dovoliť zneužiť právomoci inak by to viedlo ku katastrofe a určite nie jednej, zato policajt je doma a môžu ho max. tak suspendovať a aj tak sa vráti do služby pretože nikto nechce potopiť kolegu. Teda až na pár jedincov ktorí sú si vedomí, že ich kolega je nebezpečný, alebo arogantný. Tu sa nám ale objavujú policajti ktorí si odslúžili nejaku dobu v armáde a aj ako policajt nováčik vačšinou zvládnu množstvo situácií lepšie ako skúsený ale inak cvičený policajt, ktorý na druhu stranu nemusí byť nutne zlý len dodržeju postupy, ktoré ale môžu nevinnú osobu zbytočne stáť život. A tiež nieje dobré policajne zložky militarizovat, veď tu niesú od toho aby sa spravali ako okupačné vojská....Som si akurát spomenul na staršieho pána sbs-kára čo bol tak takticky nahodený, že by nejdnu osobu napadlo: čo ten tu robí ? chystá sa na misiu oslobodzovania kurčiat uveznených v mraziacich boxoch ? snažil som sa vystihúť môj vlastný názor a aj do očí bijúce fakty čo najlepšie to šlo. Btw pokiaľ ste silno proti zbraniam, chodťe si ich vyskúšať na strelnicu a možno zmeníte názor ako zopár liberálov v USA ktorí po odskúšaní menšieho arzenálu síce nie úplne zmenili názor ale zbraň im potom neprišla len ako nástroj na zabíjanie....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
@dumbledore
@ps102
Možno ani nie tak otázka ako úvaha.
Ten je zablokovaný.
Zišla by sa ako táká škola do života hlavne nech sa mladý človek naučí starať sám o seba a byť zodpovedný a nie do 30 rokov domka u rodičov.
2 roky povinnej vojenčiny podľa mňa trošku pomôže na osamostatnenie a osvojenie si základnýh povinností
Minule sme isli na dvojdnovku cez muransku planinu. Len tak. Bez discipliny. Kam sme sa dostali? No nikam sme sa nedostali lebo sme nemali disciplinu. Kazdy si robil co chcel a za 2 dni sme bez discipliny presli tolko, co by sme presli za jeden den s disciplinou. Do armady by mali ist hlavne ludia bez discipliny. Moze im to v zivote pomoct, ked zmenia nastavenie v hlave.
Vojenčina mládeži nechýba. KURVA uvedomte si že na mládež sa nadávalo už za čias Rímskej ríše. Ak si niekto myslí že nejaké roky buzerácie spravia z kokotov dobrých chlapcov tak je mimo a prosím vás ľudia, najviac zla spravia ľudia vtedy keď sa snažia robiť dobre. Táto dnešná liberálna mládež sa začala rodiť už dávno pred rozpadom CSSR, Vojenska služba tu bola do roku 2004. Už v roku 1980 ste mohli vidieť na ulici ženy na štýl kuriev, hulenie marišky, a podobne. Je to dôsledok niečoho úplne iného. Najzákernejší, najvulgárnejší, najhorší človek akého som poznal má cez 40 rokov a bol na vojenčine. Ostal taký aký bol predtým, teda z tej buzerácie bol ešte horší.
Uvedomte si že sú tu deti ktoré sú šikanované, v dnešnej dobe je tu plno introvertov ktorí by tam trpeli, jediné k čomu by to viedlo by bola nenávisť voči ľuďom ktorej je dnes už viac ako dosť. Najviac ma vytočí keď nejakí kokot označí mládež za vulgárnu a chce ju poslať na vojenčinu. Asi naozaj nevie ako to tam chodí. Môj otec bol dobrý slušný chalan. Keď bol na vojne stal sa z neho rovnakí dement ako boli všetci ostatní. Keď ste 24/7 s nejakými ludmi tak sa stávate rovnaký. Mám brata ktorý má takú miernu sociálnu fóbiu a ten keby išiel na vojnu tak to nezvládne a skončí. Ďalšia vec je zbraň v ruke - nemáme tu dosť násilia? Ľudia by sa mali odháňať od zbraní a nie povinne strieľať. Disciplína, disciplína, kurva aká disciplína?????? Kto ste vy že si privlastňujete právo určovať kto sa má ako správať, kto má ako vyzerať? Ževraj dnešní chlap neni chlap? A kto si ty, že ho chceš hodnotiť? Kto si ty že určuješ ako má vyzerať chlap? Toto je hrubý zásah do osobnej slobody, ktorej je dnes menej ako dosť! Ak by mňa niekto prinútil ísť na vojnu tak pri prvej strelbe s otrými vystrieľam všetko okolo a potom seba. Je to psychopatické ale tento šialení svet fakt speje do piče a mám neskutočné nervy na kokotov ako sa objavili aj v tomto fóre takže nejaké obete by boli. Choďte do piče s vojenčinou. V dnešnej dobe je počet vojakov nepodstatný treba peniaze na technológie, keď sa už chceme hrať na stredovek, je tu dobrovoľná vojenská služba, dobrovoľníkov je dosť. Lenže niekto nedomýšla následky, dobrovolníci sú váčšinou náckovia a určite tu bude lepšie miesto keď náckovia budú mať vojenský výcvik, hold kktom nevysvetlíš.
Asi toľko.
A ešte k téme "dedkovského a babkovského frflania" a "medzigeneračných rozdielov": tieto veci nie sú spôsobené mladými, mladí nemajú zodpovednosť za to, aký svet nám bol zanechaný, a aká výchova na nás bola uplatnená... Máme akurát tak zodpovednosť stať sa viac etickou generáciou, než tá predošlá; to je ale hlavne vec prežitia života na Zemi, nielen ľudského druhu... Nemáme zodpovednosť voči štátu, "národu" atď. Nemáme ani povinnosť učiť sa zabíjať iných ľudí, učiť sa "disciplíne voči nadriadenému" ani stať sa zmechanizovanou bábkou v rukách autoritárskych magorov.
naučila by ľudí žiť skutočný život, nie cez ružové okuliare
proste disciplína, samostatnosť, mužnosť..
a hlavne vytlc z hláv ľudí tie sračky čo v nich majú
ak vznikne branná povinnosť v zmysle zákona, do ozbrojených síl pomašírujeme všetci od 18 rokov do neviem sa mi vidí 55 rokov...
nech sa to niekomu páči, či nepáči, a ten čotu písal že ak bude mať zbraň v ruke, že postrieľa všetkých dokola a potom seba, nech sa neteší, bude posraný až za ušami až uvidí ako jeho priateľov a blízkych známych vraždia, bude oddane slúžiť a bojovať...
pravda vždy zvíťazila a zvíťazí aj v 3. svet. vojne, ktorá ak si niekto myslí, že nebude, je na veľkom omyle, sami zdá, že ten birdzák čo je v mariantáli niekde ázii to tu vykladal, asi nevie čo sa deje u nás v Európe a v usa....
žiadna basa, aby sme ich mi museli chovať z našich daní a oni mali čo žrať a kde bývať zadara....
dreli by ako mule a slovensko by rozkvitalo....
Tak preco by mala byt POVINNA ? Lebo teba bavi a tebe sa chce?
Neni to tak ze pan papez povedali ze iba boh ma pravo sudit?
Ty pohan ako si dovolujes!
beriem čo si napísal, lebo môj Boh je s veľkým B a dal nám prikázania, podľa ktorých by mali ľudia žiť....
a pápež je tu na to, aby privádzal ľudí k Bohu, aby žili ako božie deti...
ty chlape to máš akési celé pomýlené.....
apropo ja som filip
Ja mám v piči tvojho boha. Bohov je na svete niekoľko stoviek takže je malým b. Je to mýtická bytosť. Ja som sa ťa pýtal načo tu je nejaký pápež? Alebo som napísal že pápež tu neni nato aby privádzal ľudi k bohu? Nechápem? Prečo mi píšeš tieto pičoviny?
Ja som ti písal o tom že tvoje priam až radikálne myšlienky ktoré chcú prinútiť 5,5 milióna ľudí (ak nie 7 miliárd) aby boli rok-dva šikanovaní a strieľali držali zbrane a možno aj vraždili zatiaľ čo si kúsok predtým v tom istom príspevku napísal že "kiežby sa všetok zbrojný arzenál premenil na piesok". A ty mi tu odpíšeš nejakými pičovinami ktoré hovoria načo je tu pápež. Maj sa nebudem sa v tomto fóre viac nasierať.
vráť sa na pokec, lebo toto je už moc čo vy trollovia tu dorábate....
a taký to bol dobrý portál
tí čo vinia rodičov zo zlej výchovy ale nemajú tak celkom pravdu... vychovávajú deti tak ako ich vychovávali ich rodičia atd atd nie je to nutne ich vina, ale aj vina spoločnosti, spoločenských hodnôt, často médií a ľudí ktorých majú za vzor, učiteľov, priateľov... tak veľa vecí vplýva na výchovu dieťaťa... ja by som ako prvé bola za to, že v školách alebo už aj škôlkach odmala by sa mali deťom vštepovať nejaké zásady a princípy