Vas nazor na GAP year - rok pauza medzi strednou školou a univerzitou
Ahojte , co si myslite o gap year ? Premýšľam ci ist na vysoku skolu tu na SK alebo si dat rok prestávku ale využiť to takym štýlom, ze sa zdokonaliť v jazykoch a a este si trosku vykryštalizovať co skutočne v zivote chcem . ?
Ja to práve mám a vrelo odporúčam, bol to síce veľmi ťažký rok od septembra, ale aspoň si cením vzdelanie, ktoré mi veľmi pomôže aby som celý život nerobila úplne podradnú prácu... A do školy sa maximálne teším.
Raz som čítal štúdiu, kde sa ukázalo, že užitočne strávený gap year (ako ty popisuješ) celkom zlepšil výkon študentov v porovnaní s ich rovesníkmi, čo išli na VŠ hneď po SŠ.
Samozrejme, treba to brať s rezervou, určite je množstvo ďalších faktorov a na podrobnosti si už nespomínam
odporúčam to ak máš dobrú motiváciu a pevnú vôľu, naozaj ísť na kurzx, možno vycestovať niekde na zdokonalenie jazyka je to super
pracovať neodporúčam iba nejaké malé brigádky pretože potom by si sa do školy asi nevrátila, rovnako ani nekysnúť doma
podľa mňa je to v poriadku. pokiaľ človek nevie čo chce v budúcnosti robiť tak je lepšie dať si prestávku od školy a pouvažovať nad tým ako sa niekde rok trápiť.. na druhej strane veľa ľudí vie čo chce, tak tam je to zbytočné..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
Samozrejme, treba to brať s rezervou, určite je množstvo ďalších faktorov a na podrobnosti si už nespomínam
pracovať neodporúčam iba nejaké malé brigádky pretože potom by si sa do školy asi nevrátila, rovnako ani nekysnúť doma
(a zo 100prijmu 1ziadost o odpustenie )