globalizmus je podla mna sracka, co si o globalizme myslite?, myslite ze niekedy bude ludstvo take hlupe a pristupi na svetovy stat? a je nejaky svetovy stat vobec mozny? myslite si ze ludia su a budu taky patrioti ze taketo nieco nedovolia?
Jedného dňa to aj tak všetko padne vidina EÚ sa rúti tiež do sračiek súčasťou globalizácie je aj to "super" prisťahovalectvo a vnášanie sračiek nejakej jednej krajiny do druhej krajiny. Akoby to dneska nestačilo, tak treba kurviť ešte viac, že?
Neprekaza mi globalizacia v zmysle, ze sa outsorcuje praca do lacnejsich krajin a je ulahceny import/export tovaru a aj cestovanie. Prekaza mi globalizacia v zmysle, ze mi nejaky uradnicek z druhej strany ojropy hovori kedy sa mozem ist vysrat a kedy uz to nie je vhodne.
A inak dufam a verim, ze jedneho dna zaniknu staty ako ich pozname, zmiznu hranice a nebudeme obyvatelia umelo ohranicenych krajin, ale budeme obyvatelia planety Zem s volnym pohybom bez akejkolvek byrokratickej buzeracie.
Globalizmus má množstvo výhod, ale aj nevýhod, ale pochybujem, že by nastala úplne globalizícia, stačí ak bude v určitých oblastiach (obchod, ekonomika, informatika, vedecká činnosť, školstvo, medicína )
@ink globalizácia fungovať nemôže.. ludia by si konečne mali brať ponaučenie z historie.. vzdy ked sa nejaky panovník pokúšal zjednotit viac narodov do jedneho štátu/ríše tak sa skôr či neskôr toto zoskupenie rozpadlo
@skellington666 V minulosti bolo mnoho vecí nepredstaviteľných. "Vodcovia" sa báli, že keď ľudia budú môcť slobodne cestovať alebo zakladať rodiny, tak sa stane katastrofa. Že medzinárodný obchod spôsobí likvidáciu domácej ekonomiky. Že zrušenie zlatého štandardu spôsobí absolútne znehodnotenie peňazí.
Neboli sociálne výhody, krajiny nevznikali mierovým procesom, nemohol si si rozhodnúť, kto za Teba bude vládnuť.
Proste, doba sa mení. Ja som napísal, že to bude asi za dlho, lebo ľudia si to nevedia prestaviť. Ani Ty si to nevieš predstaviť. Ja si to predstaviť viem. Nestane sa to ani túto, ani budúcu generáciu. Len sa z histórie zamysli, koľko trvalo, než bol zrušený feudalizmus. Takéto veľké zmeny potrebujú veľmi veľa času.
Aj globalizácia, aj všetko by bolo super - KEBY - ľudia boli 1.vzdelanejší, 2.akcieschopnejší 3. pozerali menej televízor a viacej sa organizovali na nete
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
EU to pochopila ako prvá.
Otázkou je iba, ako vzdialená budúcnosť to je, pretože myslím, že pre väčšinu súčasných ľudí je to nepredstaviteľné.
A inak dufam a verim, ze jedneho dna zaniknu staty ako ich pozname, zmiznu hranice a nebudeme obyvatelia umelo ohranicenych krajin, ale budeme obyvatelia planety Zem s volnym pohybom bez akejkolvek byrokratickej buzeracie.
Neboli sociálne výhody, krajiny nevznikali mierovým procesom, nemohol si si rozhodnúť, kto za Teba bude vládnuť.
Proste, doba sa mení. Ja som napísal, že to bude asi za dlho, lebo ľudia si to nevedia prestaviť. Ani Ty si to nevieš predstaviť. Ja si to predstaviť viem. Nestane sa to ani túto, ani budúcu generáciu. Len sa z histórie zamysli, koľko trvalo, než bol zrušený feudalizmus. Takéto veľké zmeny potrebujú veľmi veľa času.
zaujímavé videjko k téme