a mám pocit, že dnes už je to dosť pomiešané a ľudia sú skôr multižánrový. Dnes mám chuť na klasiku, zajtra zas na rock, napozajtra české country, čo sa mne osobne celkom páči...
môj obľúbený žáner hudby je takzvaná hudba kvalitná, alebo aspoň zaujímavá, na "žánroch" ako sa definujú oficiálne mi až tak nezáleží, aj keď je pravda že vrámci hiphopu/rapu a popu sa kvalitné a(lebo) zaujímavé veci dajú nájsť len veľmi, VEĽMI zriedka, zatiaľ čo vrámci metalu, dnb, dubstepu a soundtrackoidných vecí sa hľadajú občas až fascinujúco ľahko.
@midnight vsetko otazka vkusu. Mne sa napr. dnb nepaci a z dubstepu tiez len zopar interpretov. Tebe sa zas nemusi pacit to co povazujem za kvalitu ja. Cize nemozes tu kvalitnu hudbu tak generalizovat, no nie?
1. samozrejme že kvalitu ako celok nemôžeš generalizovať, preto pri takýchto otázkach predpokladám že sa dotyčný pýta na môj názor a teda nepovažujem za potrebné do svojich viet vkladať "podľa môjho názoru".
2. mimochodom, hovoríme skôr o absolutizácií ako generalizácií.
a čo sa týka niektorých parametrov, tie sa absolutizovať dajú, napríklad môžeme vytvoriť pojem "komplexnosť" ktorý by sa rátal podľa množstva farieb tónov v skladbe, a ich harmonických a rytmických interakcií. potom napríklad pojem "netypickosť", ktorý by sa odvíjal od pomeru (v danej kultúre) bežných vs. (v danej kultúre) netradičných harmónií a rytmických vzťahov. toto sú dva z hlavných parametrov ktoré môj vkus "používa". a vrámci nich objektívne vyniká dnb/dubstep ako celok, prípadne elektronika všeobecne, ak vieš kde hľadať, naproti tomu pop a rap v týchto kategóriách prehrávajú
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
-.-"
pre mna je to antifolk.
1. samozrejme že kvalitu ako celok nemôžeš generalizovať, preto pri takýchto otázkach predpokladám že sa dotyčný pýta na môj názor a teda nepovažujem za potrebné do svojich viet vkladať "podľa môjho názoru".
2. mimochodom, hovoríme skôr o absolutizácií ako generalizácií.
a čo sa týka niektorých parametrov, tie sa absolutizovať dajú, napríklad môžeme vytvoriť pojem "komplexnosť" ktorý by sa rátal podľa množstva farieb tónov v skladbe, a ich harmonických a rytmických interakcií. potom napríklad pojem "netypickosť", ktorý by sa odvíjal od pomeru (v danej kultúre) bežných vs. (v danej kultúre) netradičných harmónií a rytmických vzťahov. toto sú dva z hlavných parametrov ktoré môj vkus "používa". a vrámci nich objektívne vyniká dnb/dubstep ako celok, prípadne elektronika všeobecne, ak vieš kde hľadať, naproti tomu pop a rap v týchto kategóriách prehrávajú
Vocaloid, j-rock, j-pop, indie, indie-pop, pop, rock a reggae.