iba ked sme byvali v starom dome, zhodou okolnosti mal v ten rok akurat sto rokov, nie je to uzasne?
kazdopadne, sla som z kupelky, kde bol so mnou aj moj vtedajsi pes a ked som vysla tak dvere sa mojmu mazlikovi brutalnou silou zabuchli pred nosom... ja som dost rychlo sprintila do izby, esteze sme mali v dverach taky vyrez, ze pes tadial presiel a pribehol za mnou...
a potom ked som bola v tabore na izolacke a v noci som nemohla spat, tak som pozerala hviezdy z okna, videla som svetlo ako chodi cik-cak po oblohe aaa nebolo mi vsetko jedno
a minule som sla s kamaratom v noci autom po polnej ceste a zrazu take svetla na oblohe... a potom sme zistili, ze to bol svetlomet
Moja najuberstrasnejsia prihoda? ked som bol maly, vypadla nam elektrika.... a bolo to fakt strasidelne.... sice si to nepamatam, ale urcite to strasidelne bolo
zo steny mi tiekla voda a vyzeralo to ze ta stena place a stalo sa to len raz ... a raz ked som spomenul meno jednej mrtvej osoby otvorilo sa okno a to je asi tak vsetko....
pred niekolkymi rokmi, v prosty den som si kupila v meste jeden par ponoziek...prisla som domov a dala si ich do skrine, este stale ako par...v noci sa mi snivalo, ze sa prechadzam nasim parkom, niekde na blizku proste som bola...rano, ked som vstala, zrazu jedna z ponoziek zmizla, ani za svet som ju nevedela najst...a tak si idem do skoly, nemyslela som na to, a potom s mamou som sa vracala poobede domov, a co nevidim v zablatenej trave v nasom parku...spinavu presne tu istu ponozku...musim uznat, ze ma to zaskocilo, a dodnes rozmyslam, ci som fakt bola namesacna a ze si nepametam, ako som v noci vstala, otvorila dvere od bytu zisla dole...mohlo sa to stat, preco nie, ked mi dali anestezku, tiez som nebola pod vlastnou kontrolou
Siel som v noci domov, a dal som si skratku cez detske ihrisko.bola taka pekna letna noc,bezvetrie,prijemne..a tak idem cez to ihrisko a kvargle sa zacali hojdat same od seba.(To su tie hojdacky,ze decka sedia na oboch koncoch tej tyce so sedatkami a hojadaju sa..) boli tam dve a obe naraz. Fakt mi vtedy vsetko jedno nebolo, a ja blb som tam este stal a pozeral na to,nie aby som siel prec,to ma napadlo az potom..ale potom casto sa mi doma stava,ze psy v noci spia dolu v obyvacke jak vzdy a ja pocujem vo svojej izbe jak skrabu ich packy o parkety,akoby mi tam chodili. Zvykol som sa budit a nasrato kriknut "Na Miesto!!" a ked to neprestalo,tak som zasvietil a nic..idem dolu do obyvacky a tam sa tulia k sebe v pelechu,ale uz kakam na to a spim dalej.
no mne sa raz snívalo,že okolo mojej postele stoja duchovia a,že niečo odo mna chcu..niekam ma zobrať už si to nepamätám moc dobre,ale viem,že sa nezvyknem nikdy budiť zo sna aj ked su zle a teraz so sa zobudila a na mojej posteli na rohu som mala pekne poskladané teplaky(to som zistila neskor) ale ten prvý šok ako som sa zobudila,posadila a v tej tme na posteli niečo poskladané..ako nebolo mi všetko jedno vtedy...ale ráno som nad tým rozmýšlala a prišla som na to,že piatok ako sme išli preč som si s paplonom dala na postel aj teplaky..len som na to zabudla..snívalo sa mi to nedelu večer,ked sme prišli domov..
Poznáte rádiobudíky???Čo Vás niektorých budievajú každé ráno do školy??Tedamňa budili
A isto viete, že tie prvé mali svetlo, ktoré sa dá nastaviť do troch polôh....malé svetlo..väčšie svetlo...a vypnuté svetlo.
A príbeh je o bratrancovi, ktorého keď spí, nezobudí nič...nikto...môžete tancovať okolo neho...aj rozprávať sa...a on nič..len spí.
Takýto budík má pri posteli.
Raz v noci sa zobudil...pamätal si aj hodinu..lebo sa hneď pozrel na ten budík..a čo nevidel??...ako sa svetlo postupne rozžiarovalo a utlmovalo...dosť čo sa zobudil..ešte aj toto..keď sa to zopakovalo asi trikrát..vstalk z postele...a šiel za otcom elektrikárom.....povedal mu čo sa stalo..pozerali ten budík...no nič nevymysleli...na druhý deň ráno volali z nemocnice, že starká zomrela...
Teda...sme sa tak v rodinnom kruhu zamysleli. A prišli sme na to, že sa prišla rozlúčiť.
14. ten bratranec je ako ja mna rano vacsinou niekto musi budit par minut, lebo aj ked si nastavim budik, tak ja ho nejak podvedome vypnem a spim dalej...
Mne najstrasnejsie sa stalo, ked mi len tak zacal comp prehadzovat piesne ked som pocuvala, hrala 10 sekund a znova sa prepla. Alebo sestre sa stale zapinal. Ho vypla asi 5krat a vzdy sa jej zapol a to po tom ako pozerala v noci film Pulze, kto ste to videli, tak viete na co narazam, ze? Esteze sa mi sam televizor nezapina ako vo filme Kruh.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
iba ked sme byvali v starom dome, zhodou okolnosti mal v ten rok akurat sto rokov, nie je to uzasne?
kazdopadne, sla som z kupelky, kde bol so mnou aj moj vtedajsi pes a ked som vysla tak dvere sa mojmu mazlikovi brutalnou silou zabuchli pred nosom... ja som dost rychlo sprintila do izby, esteze sme mali v dverach taky vyrez, ze pes tadial presiel a pribehol za mnou...
a potom ked som bola v tabore na izolacke a v noci som nemohla spat, tak som pozerala hviezdy z okna, videla som svetlo ako chodi cik-cak po oblohe aaa nebolo mi vsetko jedno
a minule som sla s kamaratom v noci autom po polnej ceste a zrazu take svetla na oblohe... a potom sme zistili, ze to bol svetlomet
Moja najuberstrasnejsia prihoda? ked som bol maly, vypadla nam elektrika.... a bolo to fakt strasidelne.... sice si to nepamatam, ale urcite to strasidelne bolo
pred niekolkymi rokmi, v prosty den som si kupila v meste jeden par ponoziek...prisla som domov a dala si ich do skrine, este stale ako par...v noci sa mi snivalo, ze sa prechadzam nasim parkom, niekde na blizku proste som bola...rano, ked som vstala, zrazu jedna z ponoziek zmizla, ani za svet som ju nevedela najst...a tak si idem do skoly, nemyslela som na to, a potom s mamou som sa vracala poobede domov, a co nevidim v zablatenej trave v nasom parku...spinavu presne tu istu ponozku...musim uznat, ze ma to zaskocilo, a dodnes rozmyslam, ci som fakt bola namesacna a ze si nepametam, ako som v noci vstala, otvorila dvere od bytu zisla dole...mohlo sa to stat, preco nie, ked mi dali anestezku, tiez som nebola pod vlastnou kontrolou
Na druhy den tam stale bola, ale este neotvorena!!!!!
Nuz mne sa nestalo nic take, ale jeden znamy spominal, ze u nich na intrakoch z nicoho nic zacala tiect voda v umyvadle a podobne
A isto viete, že tie prvé mali svetlo, ktoré sa dá nastaviť do troch polôh....malé svetlo..väčšie svetlo...a vypnuté svetlo.
A príbeh je o bratrancovi, ktorého keď spí, nezobudí nič...nikto...môžete tancovať okolo neho...aj rozprávať sa...a on nič..len spí.
Takýto budík má pri posteli.
Raz v noci sa zobudil...pamätal si aj hodinu..lebo sa hneď pozrel na ten budík..a čo nevidel??...ako sa svetlo postupne rozžiarovalo a utlmovalo...dosť čo sa zobudil..ešte aj toto..keď sa to zopakovalo asi trikrát..vstalk z postele...a šiel za otcom elektrikárom.....povedal mu čo sa stalo..pozerali ten budík...no nič nevymysleli...na druhý deň ráno volali z nemocnice, že starká zomrela...
Teda...sme sa tak v rodinnom kruhu zamysleli. A prišli sme na to, že sa prišla rozlúčiť.
Ešte mám pridať podobné príhody??
A k teme, prihodu mam ale nebudem ju pisat..