cela som dig.fotak,ale to ani si nemusim zelat lebo to nedostanem,cize zatial viem ze mi matka kupila euro penazenku,da mi ten 500sk balicek s eurami,kupila dake tricko asi alebo co ale viem ze oblečenie,..no a dalej chcem oblečenie
ked ja praveze tento rok vobec neviem,co by som chcela...teda materialne,lebo to co chcem,mi nikto darovat nemoze...teda...moze...ale,to uz je ina tema...
chcela by som inteligentnu plastelinu teda,ale to kebych mame zapotila,tak povie,ze mi sibe...co je aj pravda...
ja verím tomu, že Ježiš sa vôbec nenarodil z 24. na 25.12.0 . len je to prispôsobené nejakým pohanským sviatkom narodenia Slnka, či čo to, aby kresťania zabránili ich sláveniu, pretože potom by sa to vôbec nerozšírili. a vlastne ako asi všetko na kresťanstve
Ježiš sa narodil 6.1. 24.12. a 25.3.. To boli vypočty vtedajšich učencov (zrejem ani jeden spravny no) A kedze sa nevedeli dohodnut, oslavuju sa vsetky tri (traja krali, vianoce a pocatie Jezisa) Az potom pohania vyuzili ze jeden z nich je slnovrat (kult slnka sa rozsiril az v 3-4. storoci, kedy uz davno mame zaznamy o slveni vianoc i nedele... Skor by som sa zaujimal o to, ze nebyt evanjelikov tak dnes na vianoce darceky neostavame iba na mikulasa... Luther neuznval svatych a tak Mikulasa zrusil a popularne obdarovavnie sa presunul na vianoce - vznikol Jezisko, no a katolici to prevzali spat a maju dva sviatky obdarovavania sa (puritani v USA to prevzali len ciastocne Sv. Mikulasa - St. Clausa, ktoreho im zakazovali znova obnovili, ale nachali to uz na vianoce)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
a co chcem aby mi priniesol jezuska? nabijacku na ipod, knihu o cintorine a potom take klasicke veci ako ponozky, pyzamko a potrebne veci
a akurat mi toto pripomenulo ze musim ist kupit darcek sebe a kamile
chcela by som inteligentnu plastelinu teda,ale to kebych mame zapotila,tak povie,ze mi sibe...co je aj pravda...