Veríte, že plody v brušku vnímajú hudbu, hovorené slovo, hlas mamy atď. Maminy, aké máte s týmto fenoménom skúsenosti. Poznáte nejaké konkrétne štúdie, výskumy?
Hej, dokonca uz aj veecke vyskumy to potvrdzuju. Niektore teorie hovoria, ze to velmi ovplyvnuje buduci zivot cloveka, dokonca viac nez trebars vychova.
V prenatalnom obdoby totiz vznikaju velmi silne zazitky, ktore mozu v buducnosti napriklad aj blokovat schopnosti. Nazyvaju sa engramy.
@idiotproof asi som velmi zle naformulovala otazku, ale skor som sa aj tak pytala maminiek, ak tu nejake su, lebo by mi to velmi pomohlo so seminarnou pracou... takze svoje FACEPALM si pis niekde inde... dakujem
@zayl ja mam na vseobecnu psych. temu vnimanie v prenatalnom obdobi a celkom sa bojim za ma zjazdi ze padam stale do vyvinovej, lebo literatura je len z vyvinovky, kedze na vseobecke ich akosi nezaujima vyvin percepcie
@zayl predsa knihy zo vseobecky ale celkom pekne vsetci odporucaju tu 800 stanovu atkinsonovu kde nic dokopy nie je ale vsetci su z nej uplne nateseny... ach jaj, dakujem za radu
@littlehell Ale ved Atkinson je dobra kniha. Moze este skusit pozriet Sensation and Perception od Eysencka. Neviem ale, ako to tam je s prenatalnym obdobim, a ci vobec nieco spomina. Spoluziacka mala minuly rok tiez tu istu, temu, tak sa jej mozem opytat. Kedze si z Bratislavy, tak predpokladam, ze na UK a tato tema vyzera na Brezinu. Nie snad?
@zayl mame jeho doktorandku, Solarikovu Eysencka mam fajn kniha ale nic tam nebolo dokopy to radsej cerpam z Child Development-u... ej, a bol by si taky zlaty?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
veris na gravitaciu?
V prenatalnom obdoby totiz vznikaju velmi silne zazitky, ktore mozu v buducnosti napriklad aj blokovat schopnosti. Nazyvaju sa engramy.