Verím v reinkarnáciu. Ale zas na druhej strane mám z toho obavy. Akurát dnes sa mi dostala do rúk kniha Vedecké poznanie duše a popravde to čo som sa tam dočítal somnou troška zamávalo. Všetko to vraj závisí od toho ako sa správame, ako sa chováme počas súčasného (terajšieho) života. Poznámka: Existuje vraj 8 400 000 rôznych druhov tiel do ktorého sa duša môže reinkarnovať. To znamená, že duša sa v budúcom živote nemusí vôbec reinkarnovať do podoby človeka a práve to u mňa vzbudzuje hrôzu.
Oficiálně po koncilu v Niceji ( prvním velkém koncilu v dějinách církve ) v roce 325 - ale, jak soudíme, tak již mnohem dříve - začalo vědomé pozměňování nebo dokonce odstraňování nepohodlných nebo nepochopitelných míst v textech Nového zákona...
Církevní úřady úmyslně za tímto účelem zplnomocňovaly pověřené osoby - correctores -, aby psané texty ,,opravily" podle toho, co z hlediska vládců bylo správné. Je pravděpodobné, že v oněch dobách byla odstraněna mnohá místa Nového zákona, tykající se učení o reinkarnaci.
proste verit znamena nevediet a hlupo predpokladat to, ze niekde vo vesmire je lietajuca opica, ktora bude strielat laser z riti je asi podobne ako verit v nieco taketo
NAVZDORY OBECNĚ ROZŠIŘENÉMU NÁZORU - KŘESŤANŮM OFICIÁLNĚ NENÍ ZAKÁZÁNO VĚŘIT V REINKARNACI, protože učení o reinakrnaci není pro křesťanství cizí, za to však církvi ANO !!!
musím súhlasiť s @palladin -om čo sa týka toho nového zákona a vzťahu cirkev vs. reinkarnácia atď. ale čo sa týka mňa, ja sama neviem čomu mám veriť, takže ani v tomto nemám vyhranený názor, ale skôr DÚFAM, že po smrti nebude NIČ žiadne nebíčko, peklíčko a ani reinkarnácia..
Pohľad (pravých) kresťanov by sa mal zakladať na Biblii. Pravých preto, lebo v dnešnej dobe ich je už akosi moc (vyše 43 000 odnoží)...
A Biblia reinkarnáciu nepodporuje. V skutočnosti ide proti nej.
Verím v reinkarnáciu a dosť ma to občas serie. Ak sa mi totiž niečo nedarí teraz alebo sa trápim pre niečo čo nie som schopný vyriešiť tak sa to po mojej smrti prenesie na niekoho iného.
No a ak sa to u neho prejaví tak to bude silnejšie...buď to zvládne a zmení svoj osud alebo ho to zlomí ešte viac ako mňa...a toto ma na tom všetkom tak veľmi štve.
@sompovedal áno? A kde konkrétne v Biblii je písané niečo proti reinkarnácii?
@spisovatel Podľa mňa sa toho nemusíš báť. Nič sa neprenesie na niekoho iného, všetko bude len na tebe, či už v tomto živote, tých budúcich, alebo v nejakom inom druhu bytia.
@eka88 reinkarnácia v podstate podporuje náuky o nesmrteľnosti duše.
„Živí aspoň vedia, že zomrú, kým mŕtvi už o ničom nevedia.“ (Kazateľ 9:5, KP) Čo sa stane s človek keď zomrie?: „Vráti [sa] do zeme; jeho úmysly zaniknú v ten istý deň.“ (Žalm 146:4, EP) Môže mať človek nesmrteľnú dušu ak po smrti "si nič neuvedomuje"?
Kaz. 9:10: „Všetko, čo nájde tvoja ruka robiť, rob celou svojou silou, pretože nie je práce ani plánovania, ani poznania, ani múdrosti v šeole, na mieste, na ktoré ideš.“ (Mŕtvi nejdú do iného tela, ale do šeolu, všeobecného hrobu ľudstva.) - pzn. rs 278–280
Biblia hovorí o vzkriesení, ale významu "duša" nepripisuje to, čo tomu pripisujú tvz. kresťanstvá. Duša je proste život. Keď zomrieš, zomrie aj život. Tečka.
@sompovedal Vaše náboženstvo ako jedno z mála verí, že človek nemá nesmrteľnú dušu, čo je podľa mňa zvláštne, ale zato oceňujem vaše vedomosti z Biblie
Ale hádať sa nejdem, viem, že s Vami to nemá zmysel, no i tak verím v to svoje
reinkarnacia priamo kooperuje s karmou.....tvoje buduce podmienky zivota, ci uz hmotny obal, materialne zabezpecenie, spolocnost v ktorej sa budes nachadzat, vek, v ktorom budes existovat, pozicia v hierarchickom zoradeni, to vsetko zavisi od toho ako sa k svojmu momentalnemu bytiu stavias, a ake skutky zasievas-respektive co tvoris
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
proste verit znamena nevediet a hlupo predpokladat to, ze niekde vo vesmire je lietajuca opica, ktora bude strielat laser z riti je asi podobne ako verit v nieco taketo
A Biblia reinkarnáciu nepodporuje. V skutočnosti ide proti nej.
No a ak sa to u neho prejaví tak to bude silnejšie...buď to zvládne a zmení svoj osud alebo ho to zlomí ešte viac ako mňa...a toto ma na tom všetkom tak veľmi štve.
@spisovatel Podľa mňa sa toho nemusíš báť. Nič sa neprenesie na niekoho iného, všetko bude len na tebe, či už v tomto živote, tých budúcich, alebo v nejakom inom druhu bytia.
„Živí aspoň vedia, že zomrú, kým mŕtvi už o ničom nevedia.“ (Kazateľ 9:5, KP) Čo sa stane s človek keď zomrie?: „Vráti [sa] do zeme; jeho úmysly zaniknú v ten istý deň.“ (Žalm 146:4, EP) Môže mať človek nesmrteľnú dušu ak po smrti "si nič neuvedomuje"?
Kaz. 9:10: „Všetko, čo nájde tvoja ruka robiť, rob celou svojou silou, pretože nie je práce ani plánovania, ani poznania, ani múdrosti v šeole, na mieste, na ktoré ideš.“ (Mŕtvi nejdú do iného tela, ale do šeolu, všeobecného hrobu ľudstva.) - pzn. rs 278–280
Biblia hovorí o vzkriesení, ale významu "duša" nepripisuje to, čo tomu pripisujú tvz. kresťanstvá. Duša je proste život. Keď zomrieš, zomrie aj život. Tečka.
btw niekto by iný by ti asi z Biblie ani nezacitoval, či?
Ale hádať sa nejdem, viem, že s Vami to nemá zmysel, no i tak verím v to svoje