Hormonálna antikoncepcia?? Je vhodná pre dievčata v mojom veku??? Počula som aj o tzv. nehormonalnej antikoncepcii tušim že sa to vola Pharmatex. Má tu s tým niekto skúsenosti??? A je to spoľahlivé?? Prosíím poradte.
treba isť k doktorovi na rozbor krvi podľa toho ti určí aj pečenové testy a správnu antik. nieje dobre skúšať nič mimo predpisu v tvojom weku by si si mohla len zbytočne ublížiť. Ak pôjdeš k lekárovi prvý krát budeš potrebovať výmenný lístok asi od svojho obvodného...ja som potrebovala. Inak perdpisuje sa od 15-tich takze by si nemala mat problem s tym
16 rokoch je uplne normalne brat antikoncepciu Skoč na gyndu tma ti povedia vsetko co potrebujes a aj ohaldom uzivania,este by soms a doma poradil aj z rodičmi
je dobre že sa pýtaš a hľadáš.. chceš to brať zodpovedne, tým pádom je to super..
vyskúšala som aj aj.. na hormonálnu musíš ísť ku svojej gynekologičke, ktorá ti spraví potrebné testy a dohodnete sa..
Pharmatex je bud vo forme kapsul alebo krému, ktoré si tam asi 5 či 10 min pred sexom aplikuješ a potom môžeš... pharmatex sa hodnotí v spolahliosti asi ako hormonálna či kondom, ale bála som sa iba to.. vlasnte aj pri hormonálnej som sa bála.. pharmatex si kúpiš aj bez receptu v každej lekárni...
keby si mala ešte nejaké otázky, napíš mi TS.. pokecáme
Ahoj Tinusqa, co sa tyka tvojej otazky k Pharmatexu, je to nehormonalna antikoncepcia, info najdes na www.pharmatex.sk Inak ja sama ju pouzivam, ide o to, ze sa da volne kupit v lekarni a neobsahuje hormony, posobi vzdy len lokalne, to znamena, ze do seba zbytocne nepchas hormony. A co sa tyka spolahlivosti, ja osobne som s nim zacinala v 17tich a tesim sa, ze som vynechala vsetky hormony a tak... Moj gynekologog ma ubezpecil o jeho spolahlivosti, takze mi s frajerom sme okrem Pharmatexu nic ine nepouzivali a tehotna nie som, takze to asi funguje.
Dolezite je precitat si pribalak, tam je vsetko napisane. Ja mam radsej krem, ale skusala som aj kapsule a boli fajn.
no čo...pharmatex je fajn vec, používala som ho asi 3 mesiace ale nikdy som tomu naplno neverila, čiže vždy v kombinácii s kondómom.
ako náhrada HAK ak ju nechceš brať je to ok, ale ak máš dlhodobo partnera a budeš sexovať každý deň, tak je to otrava sa s tým stále prplať...ja som už skoro 2r. na HAK hlavne kvôli tomu, že sa nemusím absolútne stresovať či sa náhodou niečo nepritrafí atď., no čaká ma pauza, tak sa možno nakoniec ešte aj k tomu Pharmatexu vrátim.
Ďakujem všetkým za príspevky, už som bola aj na gynekologii ale tam mi HAK velmi neodporučali, lebo som veľmi mladučká tak som vyskušala pharmatex a je to celkom fajn dufajme že nesklame
sup sup k ujovi doktorovi ten sa vyjadri a potom chodit pravidelne na kotroly to je zaklad, ziadne ze jedna babka povedala...a dnes su uz dostat aj moderne pilule s prirodzenymi hormonmi, treba setrit zdravie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
skoč za gynekológom a povedz mu čo by si potrebovala a on ti poradí
ja by som sa na to nespolihala¨
a chod urcite za lekarom..on ti urci najvhodnejsiu HAK.
Inak mozeš z toho rapidne pribrať
vyskúšala som aj aj.. na hormonálnu musíš ísť ku svojej gynekologičke, ktorá ti spraví potrebné testy a dohodnete sa..
Pharmatex je bud vo forme kapsul alebo krému, ktoré si tam asi 5 či 10 min pred sexom aplikuješ a potom môžeš... pharmatex sa hodnotí v spolahliosti asi ako hormonálna či kondom, ale bála som sa iba to.. vlasnte aj pri hormonálnej som sa bála.. pharmatex si kúpiš aj bez receptu v každej lekárni...
keby si mala ešte nejaké otázky, napíš mi TS.. pokecáme
Dolezite je precitat si pribalak, tam je vsetko napisane. Ja mam radsej krem, ale skusala som aj kapsule a boli fajn.
Tak vela zdaru
ako náhrada HAK ak ju nechceš brať je to ok, ale ak máš dlhodobo partnera a budeš sexovať každý deň, tak je to otrava sa s tým stále prplať...ja som už skoro 2r. na HAK hlavne kvôli tomu, že sa nemusím absolútne stresovať či sa náhodou niečo nepritrafí atď., no čaká ma pauza, tak sa možno nakoniec ešte aj k tomu Pharmatexu vrátim.