No katastrofa, sme dopadli ak by všetci mladí mali voliť sprostu, populistick sas-ku Vidno že vačšina mladych su ešte stale lahko ovplivnitelný a najivny.....Nechcem nikho sudiť každy nech si volí koho chce, bohužial aj o tom je demokracia. Aký mate na
Ohľadom SaS-ky, má z nich tiež zmiešané pocity, ale podľa mňa vždy lepšie ako voliť Fica, aj ked nevravím, že ich budem voliť.
Mňa prekvapilo, že dosť ľudí by volilo SNS. Akože nič proti národnej strane, myslím, že národna strana by mala byť v každom štáte a mala by mať aj nejakú váhu. Len bohužial nie tá naša, hlavne kvôli jej hlavným predstaviteľom-Slotovi a Belousovovej, jeden vymletejší ako druhý.
@stage ja som praviciar a tiez by som z takych vysledkov nadseny nebol. Prave preto, ze je SaS nova strana je az smiesne, ako sa jej volici nechaju opit rozkom.
@gwendolyn ano populisticku. Alebo si myslis, ze zrusenie koncesii, znizenie poctu poslancov, obmedzenie imunity, dekriminalizacia traby, s najvacsou pravdepodobnostou protiustavne referendum atd nie su populisticke kroky? Ved na tychto bodoch postavili celu stranu.
@Tommyhot Lepších 30%SaS ako 30% Fico. Prečo si presvedčený, že opíjajú rožkom? Ty ich tak dobre poznáš? Odkiaľ? Podľa mňa ich je príliš skoro súdiť a v reále by bolo určite dobré, keby mali 13-14%.
no ludia, zasnem nad niektorymi nazormi.. vy nevidite ako si Fico populistickym sposobom robi kampan za statne peniaze? ani to, ze Slotovym prvotnym dovodom preco chce byt pri moci je to, aby mohol svojim firmam a firmam svojich znamych vybavit statne zakazky a dotacie z eurofondov? ale vsak im doprajme, ved ked uz nie su oni SOCIALNI ku nam, tak budme aspon my k nim, ze?
Tommyhot ma pravdu. Uznavam SaS ako odbornikov na ekonomiu ale to je tak asi vsetko. Aj tak by radsej bol nejaky prienik s SDKU a v tej ekonomike. SaS ma vsetko mladych a povacsine uplne neskusenych ludi, taktiez ma minimum ludi z vedeckej oblasti atd... SDKU ma ovela skusenejsi a vzdelanejsi tym ludi. Kazdopadne je fajn, ak budu v parlamente obe. I ked je SDKU ovela vyzretejsia no treba aj mladych. Ale zas dufam, ze tam nie su nejaki vysokoskolaci, ktori maju nazor na vsetko a vsetko vedia... Ale zas nepoznam tych mladych ludi, mozno fakt vidia, ako sa vravi big picture....
Ale zas SDKU ma odbornikov na ekonomiu, socialne veci, asi uz aj sudy. No take oblasti ako skolstvo, sport na to asi nema ziadna strana ludi. Toto mi hlavne vadi v tej polike. Ze je tam kopu ludi na rovnaku oblasti a biju sa medzi sebou a vela ostatnych oblasti nie je vobec. Radsej by som volil ludi pre konkretnu oblast, tych preto tych preto atd... a nie politicku stranu jednu pre vsetko... Este chvilu a na neseriem a vypracujem navrh noveho volebneho a politickeho systemu, lebo tento system velmi brzdi rozvoj...
@stage samozrejme, ze lepsia SaS ako sudruh, ale o tom teraz nehovorim.
No ved prave, ze ich nikto dobre nepozna, no vsetci sa nechaju opijat krasnymi recickami strany, ktora ma s politikou asi take skusenosti ako ja s vyrobou televizora na zuvackovy pohon.
Ked maju volici pravo ich volit aj bez realnych cinov, ja ich mam rovnake pravo sudit bez toho aby som nejake ciny videl. Jednoducha ta strana nic nedokazala, preto je smutne ako velmi moze byt elektorat ovladatelny.
@alpynus mozu, ale ja tam ziaden pragmatizmus nevidim. koncesie? znizenie poctu poslancov? znizenie cien vladnych limuzin? samotne referendum? Ja ti neviem, smrdi mi to.
@kosh na skolstvo je tam podla mna buducnost SDKU Miro Beblavy (najmladsi statny tajomnik v historii Slovenska). Mlady clovek s rozumnymi nazormi, i ked asi plny idealov co nemusi vzdy skoncit najlepsie, ale verim, ze dokaze nieco zmenit.
I ked suhlasim, ze na urcite oblasti je tam malo ludi a nie to este skutocnych odbornikov. Kazdopadne na Slovensku je v prvom rade najdolezitejsie ozdravit ekonomiku a sudnictvo. Bez toho sa nedaju riesit socialne zalezitosti, skolstvo, ci zdravotnictvo. Jednoducho kde nie je kapital a vymozitelnost prava, nie je nic.
cakala som ine vysledky,..... nuz co ..uvidime ako to dopadne zajtra... len chcem poprosit vsetkych, co uz mali 18 ,aby sli volit,..... kohokolvek.... len nie Fica a jeho zlodejskupinku....akykolvek hlas proti nim je velke + pre buducnost Slovenska...
@pettulqa no, vediet to nemozem, vsetkych z kandidatky nepoznam.. ale co viem, tak su to vacsinou ludia, co dokazali vybudovat firmy, ktore prosperuju (vid Sulik a jeho FaxCopy), alebo v nich posobia na vysokych postoch => maju penazi dost a robia to, lebo chcu dokazat aj nieco ine. Vcera mi to dokonca jeden kandidat sam potvrdil.
@tommyhot ked sme uz pri tom, riadenie krajiny v kapitalistickom priestore je svojim sposobom ekvivalentom k riadeniu velkeho podniku. Tak by som urcite by som ale netvrdil, ze su to ludia co o politike nic nevedia a len tliachaju do vetra...
Nie - pragmatizmus je v tom, že aj vďaka tomu "light" populizmu zmobilizovali voličov (najmä nevoličov a napr. ubrali aj voličov Smeru) a budú mať nejakých cca. 5-9%. Ak by neboli populistickí, tak by nemali šancu za tak krátku dobu získať toľko sympatizantov.
A pravdepodobne sa zhodneme v tom, že je lepšie, keď sa SaS dostane do parlamentu a keď ako nová strana výrazne pomôže pravici, ako keby sa nedostali do parlamentu a jedna pravicová strana by chýbala... Čiže toto je ten pragmatizmus, o ktorom som vravel.
@marki007 riadenie krajiny aj v kapitalizme to nie su len cisla a percenta a preto trvam na tom, ze clenovia SaS s politikou nemaju absolutne ziadne skusenosti. A mysliet si, ze ked sa roztrhne vrece s top ekonomami a top podnikatelmi nasu krajinu vytrhne z biedy, je naozaj naivne.
@transplantovana dakujem za link. Nech uz to spisal akokolvek natoceny clovek (ci uz dolava alebo doprava), ked povedal A, dodal aj B a preto ma ten clanok podla mna obrovsku vypovednu hodnotu. Volici SaS by si to mohli precitat a porozmyslat nad tym.
@alpynus ano, ked sa na to pozerame z tohto hladiska - zapopulizujem si a ukrojim si z lavice, tak ano je tam pragmatizmus.
Lenze kolko volicov SaS sa na to pozera takto?
Velke percento hlavne mladych volicov SaS, ktorych poznam ani nevedia kolko ma ich strana bodov v programe. Okrem Sulika a Krajcera nevedia vymenovat ziadnych dalsich clenov a ked sa ich spytam, preco volia prave SaS, cim ich oslovila, tak bud len nemo zamykaju plecami, alebo zacnu spievat otrepanu pesnicku - trava, koncesie, imunita bla bla.
A to je to, co ma najviac serie. Nie preto, ze nejaka strana je populisticka mozno aj s nadychom demagogie (v niektorych oblastiach), mna najviac zaraza ten smutny fakt, ze velka cast nielen lavicoveho elektoratu je tak lahko ovplyvnitelna a hlavne bez vlastneho nazoru, az je mi do placu. Na zaklade toho si dovolim tvrdit, ze vyhliadky do buducna su velmi zle.
Ale vždy lepšie, ako keby nevolili vôbec alebo nedajbože ak by volili dnešnú koalíciu...
Jednoducho stav v postkomunistických krajinách je taký, že veľa ľuďom je politika ľahostajná, preto často volia bezdôvodne ľavicu, pravicu, hockoho alebo nikoho.
Myslím, že zo spomenutých možností je najlepšie, keď aspoň volia pravicu.
A na jasnovidca sa hrám nerád, neexistuje ani žiadny podobný precedens, čiže sa nemám na základe čoho domnievať, že SaS bude veľmi zlou stranou.
(V každom prípade preventívne SaS nevolím : )
/Mimochodom, čisto subjektívna poznámka, netreba to brať príliš vážne - moja osobná skúsenosť je taká, že "húliči" sú zväčša ľudia s "dobrým srdcom"./
@tommyhot aj keby to boli odbornici na vsetko, krajinu to z biedy nevytrhne, suhlasim. Za 4 roky sa toho ani vela stihnut neda. Lenze urcite mi das za pravdu, ze ak chce krajina poskytovat socialne istoty na vysokej urovni, musi na to najskor mat. A to bez zdravej ekonomiky nemoze ist predsa! V prvom rade si myslim, ze by bolo potrebne poriadne zreformovat skolstvo, pretoze to je zaklad uspesnej znalostnej ekonomiky.. Lenze problem je v tom, ze to na volicov nezaposobi, skor naopak, kedze je to beh na dlhe trate. Tak sa radsej vsetci hrajkaju, rozdavaju 13. dochodky a buducnost o 20 rokov ich vonkoncom nezaujima..
@alpynus do buducna to lepsie ani nie je, lebo tato skupina volicov nie je zahnuta ani do lava ani do prava, oni budu volit toho, kto im sluby modre z neba. To stabilite krajiny urcite nepomoze. Vcera tu bol Fico, dnes je tu SaS, zajtra tu bude Kotleba, potom znova nejaky bolsevik atd.
Chcem aby vyhrala pravica, ale zaroven chcem aby ludia co ju volia vedeli preco. Ved predsa je nepisane pravidlo, ze pravica ma vzdelanejsich volicov, no je smutne, ked jej volici ani nevedia preco volia tu ktoru stranu. Kde je potom ta inteligencia?
Podobny precedens je podla mna Ruskove ANO. Obavam sa, ze SaS bude podobna jednorazovka podnikavcov.
Ja si velmi rad zahulim, ale na to nepotrebujem populisticke kecy. Je jedno ci pride Sulik, alebo duch Boba Marleyho, hulit budem tak ci tak a nepotrebujem okolo toho zbytocne prdy politikov..
@marki007 sice mas pravdu, ze bez kapitalu nemozu existovat socialne istoty (teda mozu, na dlh), ale mas pocit, ze skupina podnikatelov aj chce poskytnut nejake socialne istoty? Pre Sulika su clovek a clovek dva rozdielne pojmy s rozdielnou hodnotou. Som si na 99% isty, ze ked bude mat moznost nieco zmenit, tak slovo socialny sa v jeho zmenach urcite sklonovat nebude.
V tom ostatnom suhlasim, ale to uz nie je problem politikov, ale nas sprostych Slovakov, ktori chceme mat vsetko a hned a nevieme si uvedomit, ze za 4 ani 8 rokov sa neda vsetko zmenit.
@tommyhot ja si myslim, ze ak chce clovek slusne zit a ak je sikovny, tak by mu ten slusny zivot nemal byt odoprety - vid Ficova teoria, ze ak zarabas 2x viac ako priemer, zaplat 4x vyssie odvody.. (myslim to s nadsazkou). kiez by bol kazdy taky sikovny, ze si za par rokov zarobi na cely zivot, lenze napr. kolko mas spoluziakov alebo znamych, ktori chcu nieco v zivote dokazat (poctivou pracou) a aj kvoli tomu nieco robia? ja teda vela nie.. vacsinou su to skepticky zadubenci, co sa spoliehaju na slovicko "socialny", pripadne este "kradnut".. lenze byt socialny neznamena, ze ja budem sediet na riti a pozerat telenovely a ostatni sa o mna postaraju. Slovaci su sprosti, raz darmo..
@tommyhot ako chceš potom aby sa objavili na scéne nové strany? preskupovaním rovnakých ľudí z jednej strany do druhej? berme to ako také osvieženie pravicového (zdá sa) spektra. alebo ak chceš, ako nutné zlo. Tak ako bola SOP, či DÚ kedysi. bolo by krásne, keby títo milo prekvapili. Ešte sa môže stať, že takto o rok budeš ľutovať, že mali len tých cca 12%. Ja volím sdkú, ale voliči SaS mi vôbec nevadia, i keď sú to liberály, ktorých ja moc nemusím. Skôr mi vadia naivní voliči SDĽ, nepoučiteľný, zadubení voliči SNS a ľahkovážni dindaji, čo pôjdu voliť Paliho kapurkovú (voliči Smeru a HZDS sú "jasní" už dávno)
@stage nechcem nove strany. Chcem mlade tvare v starych stranach, ktore sice vela dosrali, ale aj vela spravili. Prezliekanie kabatov a skakanie od jednej strany k druhej nie je nic pre mna.
Nevadi mi volic (hocijakej strany), ktory vie argumentovat a vecne odovodnit, preco voli tu ktoru stranu.
Nemam to preco lutovat, lebo cim viac % ziskaju, tym viac strati SDKU (pretoze tie percenta musia ist na ukor niekoho a vacsinou na SDKU, ci SMER). Ostatne strany maju viacmenej stalych volicov.
@tommyhot Neviem, či niekto pozná aj kandidátky, ale je jasné, že SDKÚ ide do volieb s kopou nových tvárí. Na SaS sú zas krásne posledné 4 pozície, kvôli nim saske verím.
@marki007 samozrejme, že ti to potvrdí, myslíš, že by ti povedal: idem sa tam len nabaliť? alebo niečo také, každá strana sľubuje a hovorí pred voľbami veľké a pekné reči, možno to niektoré z nich aj myslia úprimné z hĺbky svojho srdca, ale akonáhle sa tam dostanú väčšinou sa na to všetko veľmi ľahko zabúda...a čo sa toho, že sú tí ľudia úspešní podnikateľia a vybudovali úspešné firmy, tak to sa s nimi teším, ale to neznamená, že keď už sú bohatí, nebudú chcieť ďalšie peniaze..však vieš ako sa hovorí, čím viac máš, tým viac chceš....ja si len myslím, že ľudia by nemali veriť predvolebným sľubom, to je celé...a voliť by mal každý podľa vlastného uváženia, či SaS, SNS, SMER alebo Paliho Kapurkovú..je to na každom a najviac sa mi nepáči, keď vznikajú medzi ľuďmi, dokonca aj dobrými kamarátmi nezmyselné spory len kvôli voľbám a kvôli tomu, že jeden chce voliť pravicu a druhý ľavicu apodobne
@tommyhot ak tvrdis ze ekonimka, potom je SDKU a SaS dobra kombinacia. V sudnictve na Zitnansku sa asi nikto nehrabe. Ale ako tu bola dobra poznamka, nevolici asi pojdu SaS, co je menej hlasov pre koaliciu. A je to fajn prijatelna moznost. A vies, mas rozhlad o veciach ale to velmi mnoho ludi nema a napriek tomu sa idu hadat. Ako rozhlad o veciach nemam ani ja, iba co tak uplne okrajovo vnimam ale najcastie nie je probem rozlisit hlupaka. Ako SDKU a SaS asi to bude mat nie malo vedlajsich efektov, ale ak spravodlivost vezme Zitnanska tak tie 2 strany postavia ekonomiku na nohy. Zvysok odporucam riesit o 4 roky .
Fakt ten článok, ktorý človeka straší nacizmom kvôli tomu, že "Sulík nerešpektuje cudzí názor" - čo spočíva v tom, že ak niekto klame, či vyvodzuje blbosti tak Sulík použije slovné spojenie "prd vo vesmíre" a že "SaS sa blíži k nacizmu", čo má akože vychádzať z toho, že si Sulík úplne logicky vyvodí, že život vraha má inú hodnotu ako život vysokoškolského profesora (mimochodom, presne týmto príkladom som si ja zdôvodňoval tento názor už dlho predtým, ako som to zbadal v Sulíkovom blogu)
Tak ja som volil mojich SNS a preto že presne mala by byť nejaka narodna strana v parlamente ked už sme dospustili že vobec sa do parlamentu dostala niečo take ako smk ale presne ako bolo spomenute istý jej členovia SNS robia skor hanbu ale inu stranu by som nevolil, resp. na čo voliť stranu ktora sa aj tak nedostane do parlamentu....
wed ano v tomto maš pravdu že celkovo tato strana SNS na zviditelnie sa a celkov prežitie potrebuje tento madarsky knflikt, len zase zober si, dalšiu vec čo teraz v poslednej dobe robi radikalna madarska vlada!!! a vieš a keby sme sns tu nemali tak kto by hajil naše zaujmy slovenska...smk
Áno videl a môžem povedať že väčšiu kravinu som v živote nevidel a hneď je vidno aké IQ má dnešná mládež. Do školy toto nechodí, jebať to chce od 10 rokov, pije, hulí tak sa netreba čudovať čo aj volí. Zdegenerované mozgy volia to čo im ešte napomáha k degenerácií marihuana a spoplatnenie škôl. škoda reči
len nevolte Smer fico je populistický zlodej slota tupy rasista a meciar ani nehovorim je by volil sdku ale sas je tiez dobrá strana nechapem ako mozete verit fico naozaj nechapem
fico ma smiešnu kampan vraj bezplatné skolstvo, dialnica do košic a istota v tazkých casoch ved to je smiešne dialnicu predrazili a tazké casy zapricinili oni a tie letaky nemajú chybu sak tam klamú jak svine lol
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
72 komentov
Mladí ľudia volia viac pravicové strany, starší ľudia volia viac ľavicové strany (mladých nezaujíma dôchodok, starých áno).
Ja osobne som čakal nejaké takéto výsledky, čakal som že SaS bude prvá, ale tipoval som trochu menej percent, a naopak viac percent Smeru som tipoval.
» www.birdz.sk/teensvet/volby-...
Mňa prekvapilo, že dosť ľudí by volilo SNS. Akože nič proti národnej strane, myslím, že národna strana by mala byť v každom štáte a mala by mať aj nejakú váhu. Len bohužial nie tá naša, hlavne kvôli jej hlavným predstaviteľom-Slotovi a Belousovovej, jeden vymletejší ako druhý.
Lenže niekedy sa hranice populizmu a pragmatizmu môžu prelínať...
Tommyhot ma pravdu. Uznavam SaS ako odbornikov na ekonomiu ale to je tak asi vsetko. Aj tak by radsej bol nejaky prienik s SDKU a v tej ekonomike. SaS ma vsetko mladych a povacsine uplne neskusenych ludi, taktiez ma minimum ludi z vedeckej oblasti atd... SDKU ma ovela skusenejsi a vzdelanejsi tym ludi. Kazdopadne je fajn, ak budu v parlamente obe. I ked je SDKU ovela vyzretejsia no treba aj mladych. Ale zas dufam, ze tam nie su nejaki vysokoskolaci, ktori maju nazor na vsetko a vsetko vedia... Ale zas nepoznam tych mladych ludi, mozno fakt vidia, ako sa vravi big picture....
Ale zas SDKU ma odbornikov na ekonomiu, socialne veci, asi uz aj sudy. No take oblasti ako skolstvo, sport na to asi nema ziadna strana ludi. Toto mi hlavne vadi v tej polike. Ze je tam kopu ludi na rovnaku oblasti a biju sa medzi sebou a vela ostatnych oblasti nie je vobec. Radsej by som volil ludi pre konkretnu oblast, tych preto tych preto atd... a nie politicku stranu jednu pre vsetko... Este chvilu a na neseriem a vypracujem navrh noveho volebneho a politickeho systemu, lebo tento system velmi brzdi rozvoj...
SaS mi nevonia, považujem ich za populistov.. dala by som ruku do ohňa za to, že po voľbách prezlečú kabát.
môžem na to povedať toto:
» www.jetotak.sk/editorial/liber...
No ved prave, ze ich nikto dobre nepozna, no vsetci sa nechaju opijat krasnymi recickami strany, ktora ma s politikou asi take skusenosti ako ja s vyrobou televizora na zuvackovy pohon.
Ked maju volici pravo ich volit aj bez realnych cinov, ja ich mam rovnake pravo sudit bez toho aby som nejake ciny videl. Jednoducha ta strana nic nedokazala, preto je smutne ako velmi moze byt elektorat ovladatelny.
@mrnesmely presne takto zmyslam aj ja.
@alpynus mozu, ale ja tam ziaden pragmatizmus nevidim. koncesie? znizenie poctu poslancov? znizenie cien vladnych limuzin? samotne referendum? Ja ti neviem, smrdi mi to.
I ked suhlasim, ze na urcite oblasti je tam malo ludi a nie to este skutocnych odbornikov. Kazdopadne na Slovensku je v prvom rade najdolezitejsie ozdravit ekonomiku a sudnictvo. Bez toho sa nedaju riesit socialne zalezitosti, skolstvo, ci zdravotnictvo. Jednoducho kde nie je kapital a vymozitelnost prava, nie je nic.
@tommyhot ked sme uz pri tom, riadenie krajiny v kapitalistickom priestore je svojim sposobom ekvivalentom k riadeniu velkeho podniku. Tak by som urcite by som ale netvrdil, ze su to ludia co o politike nic nevedia a len tliachaju do vetra...
Nie - pragmatizmus je v tom, že aj vďaka tomu "light" populizmu zmobilizovali voličov (najmä nevoličov a napr. ubrali aj voličov Smeru) a budú mať nejakých cca. 5-9%. Ak by neboli populistickí, tak by nemali šancu za tak krátku dobu získať toľko sympatizantov.
A pravdepodobne sa zhodneme v tom, že je lepšie, keď sa SaS dostane do parlamentu a keď ako nová strana výrazne pomôže pravici, ako keby sa nedostali do parlamentu a jedna pravicová strana by chýbala... Čiže toto je ten pragmatizmus, o ktorom som vravel.
@transplantovana dakujem za link. Nech uz to spisal akokolvek natoceny clovek (ci uz dolava alebo doprava), ked povedal A, dodal aj B a preto ma ten clanok podla mna obrovsku vypovednu hodnotu. Volici SaS by si to mohli precitat a porozmyslat nad tym.
Lenze kolko volicov SaS sa na to pozera takto?
Velke percento hlavne mladych volicov SaS, ktorych poznam ani nevedia kolko ma ich strana bodov v programe. Okrem Sulika a Krajcera nevedia vymenovat ziadnych dalsich clenov a ked sa ich spytam, preco volia prave SaS, cim ich oslovila, tak bud len nemo zamykaju plecami, alebo zacnu spievat otrepanu pesnicku - trava, koncesie, imunita bla bla.
A to je to, co ma najviac serie. Nie preto, ze nejaka strana je populisticka mozno aj s nadychom demagogie (v niektorych oblastiach), mna najviac zaraza ten smutny fakt, ze velka cast nielen lavicoveho elektoratu je tak lahko ovplyvnitelna a hlavne bez vlastneho nazoru, az je mi do placu. Na zaklade toho si dovolim tvrdit, ze vyhliadky do buducna su velmi zle.
Ale vždy lepšie, ako keby nevolili vôbec alebo nedajbože ak by volili dnešnú koalíciu...
Jednoducho stav v postkomunistických krajinách je taký, že veľa ľuďom je politika ľahostajná, preto často volia bezdôvodne ľavicu, pravicu, hockoho alebo nikoho.
Myslím, že zo spomenutých možností je najlepšie, keď aspoň volia pravicu.
A na jasnovidca sa hrám nerád, neexistuje ani žiadny podobný precedens, čiže sa nemám na základe čoho domnievať, že SaS bude veľmi zlou stranou.
(V každom prípade preventívne SaS nevolím : )
/Mimochodom, čisto subjektívna poznámka, netreba to brať príliš vážne - moja osobná skúsenosť je taká, že "húliči" sú zväčša ľudia s "dobrým srdcom"./
Chcem aby vyhrala pravica, ale zaroven chcem aby ludia co ju volia vedeli preco. Ved predsa je nepisane pravidlo, ze pravica ma vzdelanejsich volicov, no je smutne, ked jej volici ani nevedia preco volia tu ktoru stranu. Kde je potom ta inteligencia?
Podobny precedens je podla mna Ruskove ANO. Obavam sa, ze SaS bude podobna jednorazovka podnikavcov.
Ja si velmi rad zahulim, ale na to nepotrebujem populisticke kecy. Je jedno ci pride Sulik, alebo duch Boba Marleyho, hulit budem tak ci tak a nepotrebujem okolo toho zbytocne prdy politikov..
@marki007 sice mas pravdu, ze bez kapitalu nemozu existovat socialne istoty (teda mozu, na dlh), ale mas pocit, ze skupina podnikatelov aj chce poskytnut nejake socialne istoty? Pre Sulika su clovek a clovek dva rozdielne pojmy s rozdielnou hodnotou. Som si na 99% isty, ze ked bude mat moznost nieco zmenit, tak slovo socialny sa v jeho zmenach urcite sklonovat nebude.
V tom ostatnom suhlasim, ale to uz nie je problem politikov, ale nas sprostych Slovakov, ktori chceme mat vsetko a hned a nevieme si uvedomit, ze za 4 ani 8 rokov sa neda vsetko zmenit.
ja som cakal menej pre SaS, a este menej pre Smer...cakal som, ze budu 3.-4.
A este KDH som cakal aspon o jednu priecku vyssie....take zvlastne pocity mam z toho
chvilu som surfoval a natrafil som na nadcasove verse Janka Jesenskeho
Pomaly je tomu už sto rokov, čo básnik Janko Jesenský napísal tieto nadčasové verše.
Janko Jesenský – Výber z diela
Pred voľbami
Jak sa kolú! Jak sa rýpu! Lámu hlavy! Tlčú kosti!
Bez svedomia, taktu, vtipu stúpajú do poctivosti!
Letia zdrapy. Letia chlpy. Každá strana zneuctená.
Ako voliť? Národ hlúpy poctivej už strany nemá.
21. november 1928
Demokratické voľby
V tých voľbách demokratických je predsa čosi novô,
a to je, že hlas národ má a vyvolený slovo.
Pred dažďom rastú oblaky, pred voľbami zas sľuby,
po daždi rastú rýdziky, po voľbách – prázdne huby.
Pri voľbách národ vyberie si stranu milovanú,
po voľbách strana milovaná ho odloží – na stranu.
A pravda pravdou zostáva pod potmehúdskym slncom:
voličia prídu ku urnám a vyvolený – k hrncom.
17. júl 1929
Ostatné súhlas s @alpynus
má asi najnormálnejšiu reklamu
@stage nechcem nove strany. Chcem mlade tvare v starych stranach, ktore sice vela dosrali, ale aj vela spravili. Prezliekanie kabatov a skakanie od jednej strany k druhej nie je nic pre mna.
Nevadi mi volic (hocijakej strany), ktory vie argumentovat a vecne odovodnit, preco voli tu ktoru stranu.
Nemam to preco lutovat, lebo cim viac % ziskaju, tym viac strati SDKU (pretoze tie percenta musia ist na ukor niekoho a vacsinou na SDKU, ci SMER). Ostatne strany maju viacmenej stalych volicov.
@tommyhot Neviem, či niekto pozná aj kandidátky, ale je jasné, že SDKÚ ide do volieb s kopou nových tvárí. Na SaS sú zas krásne posledné 4 pozície, kvôli nim saske verím.
Mladých práveže zaujíma dôchodok, ale ich a keby bol pri moci Fico, tak by boli dôchodky o 50 rokov záporné
že či som sám tvoril to "menej ako jedno percento"
@transplantovana
Fakt ten článok, ktorý človeka straší nacizmom kvôli tomu, že "Sulík nerešpektuje cudzí názor" - čo spočíva v tom, že ak niekto klame, či vyvodzuje blbosti tak Sulík použije slovné spojenie "prd vo vesmíre" a že "SaS sa blíži k nacizmu", čo má akože vychádzať z toho, že si Sulík úplne logicky vyvodí, že život vraha má inú hodnotu ako život vysokoškolského profesora (mimochodom, presne týmto príkladom som si ja zdôvodňoval tento názor už dlho predtým, ako som to zbadal v Sulíkovom blogu)
A vieš, kto najviac pomáha SMK?
SNS ...
A vieš prečo?
Lebo svojimi dementnými rečami strašia Maďarov, ktorí keď sa boja, idú voliť radikálnu SMK ...
A rovnako to funguje naopak ...
Je to akýsi princíp Slovensko-Maďarskej nenávistnej vzájomnosti
Ale nie, zasa?
Čo to hovorí o iq, nože povedz ...
Záujmy Slovenska hája všetky Slovenské strany, niekedy to vyzerá, že SMK nie, asi tak ...
A niektoré strany dokážu hájiť Slovensko dokonca ako politické strany a nie ako krčmoví burani ...
Spýtam sa, ako kedy SNS ochránilo Slovensko? ... Čomu kedy SNS pomohlo?