nevidel som ešte hrable aby hrabali od seba.....mali už nakradnuté a bol by teraz pokoj, ak by boli vo vláde.......terajšía vláda na čele s imperátorkov lady Tena Radičovou maju čo robiť aby ešte čo zostalo rozpredali a všetko uložili do švícar..........filip
no lebo ...jasne kradnu aj ti aj ti ...ale ...smer to aspon nedava az tak pocitovat beznemu cloveku , kto je sikovny moze mat u riti kto vladne , no nie vsetci sme sikovni ...a clovek je radsej ked dostane aspon co to ...nie jak tato mudra vlada.... podme podporit zamestnanost ...ako to urobime ? ...zvyhodnime podnikatelov ...ako ? ...znizime minimalnu mzdu ? ...vysledok ? ...kazdy bude chodit do prace ..ale ludia budu makat zadarmo .....parada ...a preto ludia volia smer ....a uvidis nasledujuce volby vyhraje tak ze bude moct vladnut sam ....
@zajko30 keď to bereš takto tak sme si tu mohli nechať Mečiara......a bojuj aby teda Jano neodišiel bo ten už tiež čosi zobral....vlastne nie.....on to vyhal
@strommen2428 no práve tím šikovným by to nemalo byť jedno bo tí "nešikovní" sú obeťami Robovho populizmu a teda majú pocit že len on je ten vyvolený.....
lebo podaktori chcu aj slusnejsie zit ...a nie zrat suchy chleba 30 dni v mesiaci ale hlavne ze mame pekny ekonomicky rast ..ako to Miklos rad rukami vysvetluje
@hawaitypek zobrať dôchodcom volebné právo? už tu si ukázal svoju inteligenciu. Ľudom, ktorí celý život pracovali, žažili minulé režimy, časy dobré aj zlé, vychovali aj tvoju generáciu, chceš zobrať možnosť rozhodovať o svojom živote? To naozaj nemáš v sebe aspoň štipku úcty? Títo ľudia si zaslúžia rešpekt od nás mladších, vedia toho omnoho viac ako ty, nedospelý fagan s klapkami na očiach. Hádam časom zmúdrieš, aj keď tomu veľké šance nedávam.
Keď už sme pri tom, Smer rozhodne nie je jediná populistická strana u nás... pre krízu sa teraz európou prehnala vlna pravicového populizmu a slušne sa to chytilo aj u nás. Všetky strany musia útočiť mimo iného aj na city, preto je okolo toho vždy toľko emócií Aj keď osobne som určite rád, že tam už nesedí Fico, nechcem si predstavovať tú blbú náladu, keby tam ešte kvasil.
pretože Inteligencia je konštantná len ľudí pribúda, a tí ktorým nebolo zhora v tomto smere veľmi nadelené (jednoducho povedané sú pridrbaní) volia smer, nie je jednoduchšie vysvetlenie
Lebo Fico sľubuje, ľudia veria a nevidia ako to tu rozkráda.. a serie ma že keď ho zase zvolia, tak všetko čo robí táto vláda na získavanie peňazí bude úplne zbytočné lebo on to hneď minie na nejaké jeho firmy.. Trebárs keď zvýšili daň, aby nabrali peniaze.. On ju zase zníži, bude sa tváriť aký je úžasný a táto vláda bola hrozná, lenže oni to robili LEN KVôLI TOMU že on tie peniaze minul..
Cim vacsia chudoba tym viac ludia veria v krajsie reci, hlavne ak slubuje "socialne" zmeny. Jasne ze chudobny dedincan rad pocuva, ze potraviny pojdu dole, alebo napriklad ze za elektrinu sa bude platit najmenej a pod... a toto mu veria, jasne ze fico nieco spravi, ale na ukor toho ze i moje vnucata to budu splacat.....
Cim vacsia chudoba tym viac ludia veria v krajsie reci, hlavne ak slubuje "socialne" zmeny. Jasne ze chudobny dedincan rad pocuva, ze potraviny pojdu dole, alebo napriklad ze za elektrinu sa bude platit najmenej a pod... a toto mu veria, jasne ze fico nieco spravi, ale na ukor toho ze i moje vnucata to budu splacat.....
prečo ich volia??? no zrejme sú ľudia spokojní so spôsobom života, asi im je dobre za 300-400 € na mesiac, čo mnohí pracujú za minimálne mzdy...však u nás sa nedejú žiadne demonštrácie, nik nejde do ulíc, všetko je v úplnom poriadku a preto ich volia lebo sú všetci spokojný
@moore dobre že mi moc šancí nedávaš odteba to berem.......
fakt si myslíš že som to myslel vážne???.Som tym len chcel naznačiť že práve (a nielen!!!!) dôchodci ho volia pretože ako tu už bolo spomenuté sľubuje a sľubuje a oni chudáci mu fakt veria.....ale veď názor ti neberiem
@drejka hej presne tak, včera som si to prečítal v ABC-čku. Ja nepokladám Fica za komunistu to vravíš ty....a bežím si pre ten dudel
btw prepáč že som sa čosi opýtal......idem preč z tvojho teritória
kedy bolo najlepšie? za prvej Dzurindovej -- lebo vtedy sa svetovej ekonomike celkovo darilo..............my ako krajina sme takmer úplne závislí od vývoja vo svete........
a kto má najslabšiu pamäť a nechápe pojem ako brainwash? dôchodcovia.......a kto bol zvyknutý na rozkrádanie (národný šport za socíka)? dôchodcovia..........tí, čo kradli za socíka (mäsiari, zelovocári napr.) teraz volia Fica, lebo im to nevadí.........nemajú zábrany
a kto volí pravicu? slušní, konzervatívni, za režimu prenasledovaní (kvôli liberalizmu, náboženstvu atď) a ich potomkovia....t.j. menšina
pretoze mame demokraciu a ludia si mozu vybrat.. tak si vyberaju... toto sme predsa chceli nie? aby sme si mohli vybrat... nie aby sme tu brali volebne pravo ludom ktori nevolia tak ako by sa nam pacilo...
lebo Fico je nesmierne inteligentný skurvysyn, ktorý sa dá prirovnať k superhrdinom z komixov, ktorý chce ovládnuť slovákov a potom aj celé slovensko...
Populista- tam to začalo a pokračuje to ďalej...
Niekedy ale zas s ním súhlasím a má niekedy celkom dobré názory... škoda, že iba niekedy...
@strommen2428 presne, ukazal si sa v praci, samozrejme pracovat si nemusel, natiahol si ruky a stat ta nakrmil a este ti aj na byt prispel.. presne tak, ako sa to vam lenivym socanom paci..
@hawaitypek Pohoda, vysvetlil si, beriem... Je to celkom vtipné, ale dochodci boli skor Mečiarovci... preto sa teraz nedostal do parlamentu, lebo už postupne vymieraju... Smer som volil aj ja a kopec mladých
@moore veď práve to som sa chcel dozvedieť....ale mal som otázku formulovať skôr: "Vy mladí ktorý ste volili SMER alebo s ním sympatizujete, vysvetlite mi prečo..."
@hawaitypek ne, formuloval si to dobre, ja som reagoval len na tych dochodcov ako tvoje riešenie problemu... a k otázke: kradnu a ojebavaju všetci. Ja som napr. volil smer preto, lebo počas jeho vlády som sa mal lepšie. nemienim počuvať stále dokola tie kecy, že musíme si teraz utiahnut opasky, aby sme sa mozno niekedy mali dobre... je to každé obdobie, čo sú vo vláde SDKU a podobní. ALe každí má právo slobodne sa rozhodovat, preto cloveku neberiem jeho nazor...
@ridiculousnotion .... myslim to uplne važne , @tommyhot ....lenivym? ...ty mudrlant sa ta opytam jak sa upises banke na 30 rokov za uver aby si si mohol kupit byt o co je lepsie terašie zriadenie od toho pred 89 ....
@strommen2428 Máš 19 čo vieš čo sa vtedy dialo ?... A tiež súhlasím si lenivý ! Teraz sa môžeš mať o 100 krát lepšie- ak budeš chcieť a tvrdo na sebe makať... Ty si jeden z tých čo by chceli aby mu pečené holuby do huby padali ...Vypracuj sa !
@ridiculousnotion ... a co ty vies jak to teraz chodi ? ...co robis ? ... myslis ze byt ti spadne sam z neba ? ..ci ocakavas ze po skole budes zarabat tolko ze si ho budes moct kupit po roku prace za hotove ? ...sa preber ..aha sorry zabudol som vy vypocitave zeny hladate takeho ktory sa vam o existencne veci postara ze ? ..vy uz len aby ste do hotoveho prisli a hrali zo seba panie ....,nehovor prosim ta ze som lenivy ked ma nepoznas ....nie som lenivy ale uricte si nepredstavujem idealny zivot tak ze budem 30 rokov robit a mesiac co mesiac davat velku cast toho co zarobim na splacanie hypoteky ....takze tak ..., vidno ze vies rit o zivote ...to ze chodis na strednu a zatial ta dotuju rodicia nie je skutocny zivot ....
@ridiculousnotion .... a to ze mam 19 nič nemeni na fakte že mam uši a poučavam čo hovoria ľudia takže mam predstavu ake vyhody a ake nevyhody mal vtedajší system ....
@strommen2428 nikto ta tu nenuti zit,nech sa paci mozes sa odstahovat napr.do bieloruska,ciny,severnej korey,vietnamu alebo na kubu tam ziju rovnako postihnuty ludia ako ty
@strommen2428 Ty zas vieš piču o mne !!! Len obmedzený idiot dokáže povedať : vy vypocitave zeny... je vidno že si nikdy žiadnu nemal a ak mal tak ťa ojebala ! Ja som taká neni moj zlatý a už od 14 pracujem ! Ty idiot moja matka nás vychováva sama Z minimálnej mzdy , pretože sa pozerá na život ako ty ! Zaujímavé že v mojom veku ( rodičia ma nedotujú otca som nevidela už pár rokov ) som si bola schopná kúpiť sama notebook, zrkadlovku so všemožným príslušenstvom, kupujem si vlastné oblečenie a približne o mesiac sa sťahujem do vlastného ( s priateľom na polovicu ale neplatí to sám )... takže ty jebo chodím do školy, pracujem, dokážem sama bývať dokážem sa sama o seba postarať tak si obtieraj papulu o iných nie o mňa a nehovor že neviem o čom je život keď som sa celý ten môj o seba musela starať sama ty debil ! A ja som tiež počula veľa vecí a všetko to je subjektívne takže je len tvoja hlúposť že veríš všetkému . ahojčau
@hetfield ...hlavne ze na slovensku ziju rovnako postihnutí ludia ako v USA , najzadlzenjsej krajine na svete kde statny dlh = 100% HDP ...zato je kapitalizmus ten spravny smer ..a komunisti su postihnutí...presne koli tomu dôvodu ma čína najviac prosperujúcu ekonomiku ....expert...
@ridiculousnotion ....tak to by ma zaujimalo co take robis ? ze popri skole dokazes tak fasa na seba zarobit , aj na take veci ??? ...kedze cez den si v skole predpokladam ze kurvu po nociach ze ? ...ony maju slusne zarobky ...pa
@strommen2428 cina ma najviac prosperujucu ekonomiku lebo ma najlacnejsiu vyrobnu silu preto je vsetko made in china,ja vobec neuznavam USA ked uz tak vzorova krajina je pre mna Kanada
@strommen2428 akože ty už aký primitív si to keď študentka popri škole zarába tak musí kurvu robiť? ja som si tiež na seba skoro celú strednú zarábala a nie nerobila som kurvu ani nič podobné. Po škole som šla do fabriky triediť kktiny a makala tam ! idiot!
@strommen2428 Daj si radšej po chrapine ty kokot ! Cez týždeň po školy utekám do cukrárne , popri tom prdávam kozmetiku a robím o nej prednášky, medzi tým fotím za čo si za jendu noc v nejakom podniku prípadne oslavu dokážem zarobiť slušné peniaze , a minimálne 4 krát za mesiac chodím niekam obsluhovať !!! Makám na sebe vieš ? aby som mala za ďalšie viem hospodáriť s tými peniazmi viem ktoré môžem minúť a viem ktoré si mám odložiť pretože ich na niečo budem potrebovať... si primitívny, priam prijebaný zakomplexovaný imbecil !
...proste ..realita je taka ze drviva väčšina ľudí vtedy žijúcich ti povie ze vtedy bol život určite pokojnejší ...človeku sa lepšie žije vtedy ak ma socialne istoty ...ktore vtedy boli , teraz nie su ...a taky ako si ty ...mohli v klude emigrovat napr do tej Kanady keď sa im tu žilo nedobre ..na nežnu naleteli len hlúpi študenti , ktorym ľudia sledujuci si svoje ciele natlacili do hlavy bludy o tom ze kazdy moze byt v kapitalizme milionarom ...co vsak neni pravda...
@strommen2428 v Nemecku sa tiez po vojne naslo vela ludi ktory s nostalgiou spominali na tretiu risu ako na casy blahobytu,cize aj nacizmus bol tym padom dobry rezim
@ridiculosnotion .... vieš ja si svoj živoť nepredstavujem tak že ho celý premakám a potom zomriem ...a vtom je prave ten rozdiel ...ak chces zit tak ako pises ze zijes musis makat , pred 89 si makat nemusela a aj tak si mala slusny zivot
@hetfield ...faktom je ze hitler pozdvihol nemecky narod zo sraciek hosp. krizy v ktorej vtedajsia europa bola ...na tvoju otazku sa da odpovedat ze bol ...ako pre koho ...kazdy vidi len hitlerovych 6 milionov zidov ...a tie miliony co ma na svedomi amerika ...? s priamou ci nepriamou podporou dalsich krajin medzi inym aj Kanady ...to uz nevidi nikto
@strommen2428 no vidíš a ja budem makať a mať a ty sa budeš len sťažovať a plakať za tým aby ti všetko dali na zlatom podnose tak ako vtedy ..... koniec koncov bude lepšie mne takže ma to vlastne vôbec nezaujíma
@ridiculousnotion ...nepovedal som že sa mi nechce makať , ale že si svoj život neprestavujem tak že ho cely premakam ...čitaj poriadne a nemýľ si svoje dojmy s pojamamy ktore píšem ja ok ?
@istsinka ....zarabat na seba znamena ..platit si byvanie jedlo ucty ..ostatne veci ..nie si privyrobit volakde na brigade 20 € aby si mala zaco ist v piatok vecer na disco ...tak isto jak som pisal kolegyni ...nemyl si dojmy s pojmamy ....
@hetfield ..to ze moja oblubena hist. osobnost je ER nema nic spolocne s mojim postojom ku statnemu zriadeniu SVK medzi rokmi 48-89 ... a tiez si nemyslim ze hist fakt , ktorý naozaj pre nemecko v rokoch ked stal na jeho cele AH platil zo mna nerobí neonacistu ....
@strommen2428 môj zlatý ja som si nezarábala nato, aby som niekam šla vonku ako si to ty nazval! dávala som aj našim peniaze aby som im finančne pomáhala! kupovala som si veci do školy, oblečenie, platila som si autobusy, zaplatila som si stužkovú, fotky, oznamká! Od našich som za tie 3 roky neopýtala ani korunu!
@istsinka ...tešim sa s tebou aka si šikovna ...to sa tu teraz s tym musiš chvaliť ...nechaj si to pre seba ...nikto na to neni zvedaví ...caw ...cielom mojho zivota neni makat ale zit
no lebo...radšej 100x Fica ako túto sprostú vládu čo je teraz...on si kradol pre seba, kradne aj táto vláda ale táto vláda berie aj nám...kto pracuje ten to vie...najmä ked schvália nový zákonník práce tak konec! A zachviľu zdania aj hovno čo vysereme
@strommen2428 o tom cely cas hovorim, ze si hnily kokot, ktory by chcel vsetko zadarmo. Takym neschopakom primitivnym ako ty by som dal krompac do ruky a poslal do uranovej bane. Kurva, vzdy ma vedia vytocit takyto darmozraci socanski vyjebani, zijuci z mojich dani... Ty si typicky priklad ficovolica, co doma cele dni pocuva prijebane krcmove reci svojich rodicov a o zivote vie holy kokot.. Jasne ze sa ludia za sociku mali dobre, ked nemuseli ani prstom pohnut, stacilo sa ukazat v praci a stat ich nakrmil.
@strommen2428 Ty si ale strašný kokot Najpr babe povieš že zarába aby chodila na disko, ona ti vysvetlí čo s tými peniazmi naozaj robí a ty že sa nemá chváliť a aj ridiculousnotion si hneď pekne zaškatuľkoval.. Sa nedivím že máš taký negatívny názor na ženské, veď ktorá normálna by ťa chcela.
@tommyhot ...mas 2 moznosti .... 1. musis driet aby si sa mal ako tak dobre .... 2. nemusis urobit skoro nic , iba sa ukazat v praci aby si sa mal dobre .... len totalny idiot padlý na hlavu si vyberie 1. moznost ... k takym asi patris ze ?
.....aj tak sa tu mozete vsetci modrí + sulikovci spolu pojebat ...dalsie volby vyhrá FICO a svoj hlas mu pôjdem dať aj ja ..končím debatu ...ma niečo lepšie na praci pre moju buducnosť ....
@hawaitypek cudoval by si sa kolko mladych je ficovolicov... ja neviem.. paci sa im asi ked z nich robia vacsich kokotov ako ini... ja zas na to nemam zaludok... kazdy sme iny..
ale ked si uvedomim, ze tych par ficovolicov co poznam, nevedia co to je chrbtova kost, tak sa ani necudujem, ze ich volia... ved vrana k vrane sada...
@strommen2428 podla mna sa tu hras na mudreho, ale v penazenke mas 2 centy a jedine "tvoje" peniaze su peniaze tvojich rodicov a kedze si este mlady susnak co si dal mozno teraz niekedy prihlasku na vysku tak vies o zivote hovno a naivne dufas, ze ti fico vsetko nahadze rovno do papule.. ved len sa tes, ze dalsie volby vyhra fico.. vsetci pracujuci rozumni ludia odidu odtialto do pice a vam negramotnym sockam sa nebude mat kto skladat na zranicu a pokapete od hladu..
a rád by som vedel prečo taká kuba začína povoľovať malých súkromných podnikateľov, asi preto že nemá na to mať toľko "štátnych" zamestnancov, takže neviem koľko by ti socík vydržal aj keby nebola revolucia...
@tommyhot ...si o 3 roky starší odo mňa , určite už máš bohaté hlboké životné skúsenosti ...si smiešny ....neviem či sa sa niekedy pozeral do štatistík ale pre tvoju informáciu ..najväčší odlev Slovákov za prácou bol v období 1. Dzurindovej vlády ..to asi preto , že pravica vie na Slovensku vytvoriť tie najlepšie podmienky pre život, že ?
Skoro som spadol zo.....skoro som spadol.... keď som videl kolko prispevkov som našiel v tejto téme počas celého dňa čo som tu nebol.....no potom som si celú tú diskusiu prečítal a zistil som že sa to zmenilo na "battle" medzi očividne prechytralým chlapcom ktorý sa musí proste vyjadriť k všetkému a všetkých pourážať len preto že si na strendej škole prečítal nejakú knihu o socíku ale pravdepodobne si nevie vôbec predstaviť skutočný život vtedy (ja som vtedy tiež nežil ale ja nemam v povahe hovoriť veci o ktorých som neni na 100% presvedčený ).......prepáč ale tiež si myslím že si kokot !!! .....nie preto že volíš Ficka ale preto ako si sa tu predviedol (tou kurvou po nociach si to zaklincoval o 3levely nižšie až pod zem...).
@drejka máš pravdu že som to úplne ideálne nezačal ale ja sa to naučím....
Niektoré komentáre boli fak k veci (teda k tomu čo som skutočne chcel zistiť....vaše dôvody prečo volíte FIca resp. nápady prečo ho volia ostatní ľudia)
@strommen2428 nakoniec mi to nedá...... zdá sa mi že sa moc do roboty nehrnieš (možno máte dosť penazi) ale aj tak by si mal čosi robiť už len pre to aby si si nemyslel že ked dokoncis školu tak si niekam sadneš (a to už bude podla tvojich predstav asi Ficov socializmus) a nebudeš museť drieť.......aby si nebol prekvapeny ako sa to (PRE TEBA !!!) môže skurviť. Urážal ľudí čo chcú niečo dosiahnuť (a očividne už aj niečo dosiahli ) prácou.... teraz mi úprimne povedz ako si predstavuješ svoju budúcnosť; pretože s takýmto zmýšlaním určite narazíš...
@strommen2428 podla tych sraciek co tu pises by som kludne mohol byt aj o 10 rokov mladsi, je mi jasne ze si zhnity socan co zije z mojich dani.
1. Dzurindova vlada napravala to co tu dojebal meciar, rovnako ako terajsia musi napravat to co tu dojebal fico.. Ked uz sa ohanas statistikami, tak si pozri ekonomicke ukazovatele za poslednych 10 rokov a zistis kto a v akych obrovskych rozmeroch rozbehol ekonomiku na Slovensku.
btw nechcel si robit nieco pre svoju buducnost a skoncit tuto debatu? aspon si neser do huby
@hawaitypek ...otovrila europa ? ...to povedz tym chlapom co tu mali rodiny a museli ist robit vonku lebo tento stat nedokazal ich pracu slusne zaplatit ....nebud najivny prosim
@tommyhot ...ano rozbehli ekonomiku na ukor zivotnej urovne obyvatelstva , povedz takemu co zere suchy chleba cely mesiac ze ho musi zrat preto aby sme mali dobre cisla v nejakych stupidnych tabulkach ..tak ti rucim ze ti ho drbne do gebule .....a stiham robit aj 2 veci naraz predstav si
@strommen2428 vidiet, ze si typicky socan, co nedokaze pochopit, ze bez stabilnej a silnej ekonomiky sa dlhodobo socialna politika neda robit.. za sociku bolo vsetko dotovane statom a preto bolo viac nez iste, ze socik raz padne, pretoze do systemu sa takmer nic nevracalo..
@strommen2428 ... ked mi povies akym zazracnym sposobom sa da taky socializmus, ako tu bol pred rokom 89 dlhodobo udrzat, tak nabuduce pojdem volit fica s tebou
@tommyhot ...a teraz za kapitalizmu sa do systemu vracia co ? ..ako riesia ponovembrove vlady deficit v statnej pokladnici ? ..nie nahodou privatizaciou hm ? ...co uz vsetko sprivatizovali ? ...je ešte čo privatizovať ? ..keď sa všetko sprivatizuje , akym sposobom budeme plniť kasu ? ,,,mysliš si že dokedy je udržateľný kapitalizmus ? ....
@sven no nie osm si celkom istý že Slovensko nieje kresťanské; SDKU - to isté môžeš povedať aj o SMER-e, SNS a aj HZDS ktorá sa už našťastie spakovala...resp. sme ich vyradili
SaS sú feťáci len preto že cheli dekriminalizovať trávu podľa teba??
@strommen2428 za Dzurindovych vlad sa privatizovalo aby sa co najskor mohlo zacat s reformami po tazkom meciarizme. To sa podarilo, rozbehla sa ekonomika, znizila sa nezamestnanost atd. Samozrejme toto je proces ktory musi prebiehat 20 rokov a nie 2 volebne obdobia. Myslis, ze vyspele krajiny luskli prstom a mali sa za 8 rokov dobre? velke hovno...
A este k tej privatizacii. Stat je zly vlastnik, snad netreba nikoho presviedcat o opaku. Vyrocne spravy hovoria za vsetko. Podniky maju dlhy radovo v desiatkach milionov, stranickych menezerkov a uradnickov, ktori maju v pici a samozrejme dlhodobu prezamestnanost. Oplati sa privatizovat, lebo:
1) ak budeme minoritny vlastnik, budeme mat ako stat vacsie zisky z dividend, nez ked sme boli 100% vlastnik vytunelovanych podnikov
2) zbavime sa pohladavok
3) privatizacia je zvycajne spojena so zavazkom noveho majitela investovat, modernizovat vyrobu atd
Ak si niekto mysli, ze sa tu privatizuje nevyhodne a len preto aby sa v konecnom dosledku zvysovali ceny (ktore by vdaka inflacii rastli tak ci tak), tak je bud slepy, alebo nedokaze citat (vyrocne spravy jednotlivych podnikov si najdes na ich strankach).
Kapitalizmus je dlhodobo udrzatelny, to by ale musel nejaky kapitalizmus niekde na svete existovat. To, co tu teraz mame je stale socik, akurat ze nejaky neidentifikovatelny neoliberalisticky. Dokial vlady neprestanu zasahovat do ekonomiky, a tlacit do nej umelo peniaze, ktore tam nemaju co hladat, tak sa budu krizy opakovat v pravidelnych intervaloch. Ak by pri ozajstnom kapitalizme aj nejaka kriza vznikla, trh by sa do 1-2 rokov ocistil aj sam. Okrem keynesovskych kokotov, ti to povie takmer hociktory ekonom a aj pred krizou radili mensim krajinam, aby ju jednoducho prespali.
@strommen2428 by si inak pišťal keby si pol dňa stál dade v rade aby si si mohol jednu salámu kúpiť a potom by si druhú polovicu dňa odstál v rade aby si sa mohol na rifle pozrieť, za svoj plat by si ledva docestoval do vedlajšej dediny a ak by si si aj našporil na nábytok alebo auto(napr) tak by si naň čakal aj pár rokov
@laskonkaa lúžna sú smeráci?? hmm ale pijú ako SNSáci =D
asi by to trebalo zakončiť, @sven len dokazuješ svoju úboosť, ostatne to že som bol v ba, ked som si vytváral profil neznamená že som blavák a z toho tiež nemožno odvodiť že som feťák, no z tvojich idiotín čo píšeš (argumenty sa to ani metaforicky nazvať nedá), sa dá vyvodiť že si buď na drogách, alebo máš nejaký ťažký duševný postih...
a čo sa týka @strommen2428 a jeho spôsobu akým hore komunikoval je to riadny odpad, dotyčný by sa mal hanbiť, internetové diskusie mi stále dokážu aká sebranka dokáže voliť tých socialistických chudákov, presne takých akí sú ani sami, smutné...
@strommen2428 hej hej... prteto sú KLDR rusko alebo cuba rajom =D... len sa pozri do minulosti ako to vždy s komunistami dopadne a ver že by to aj tu tak skončilo ak by fico dalej bačoval
v ZSSR si mysleli ako sa majú dobre a zrazu ked to padlo a prevalili sa tá špina ludia zistili že sú vlastne žobráci proti tím hnusným kapitalistom kde robotník mesačne viac zarobil toľko ako oni za 10 rokov...
@fanklublbl ...možno sme sebranka ...ale ďalšie voľby vyhrajeme , tak ako by sme vyhrali aj tieto , nebyť fetackej sas a naivity prvovoličov , ktorí im skočili na ich travovy fake ..čo sa ukazalo krátko po voľbách ...keď im výrazne klesli % ...komu sa nepači nech smeruje do piče na zapad ,...a nech si tam žije svoj kapitalisticky sen niekde v nemecku ..
@strommen2428 ďalšie voľby sú ešte fakt ďaleko a môže sa stať ešte veľa vecí..... SaS využila naivitu prvovoličov,hej? chceš tým povedať že všetky hlasi čo dostali (neviem presne čislo a koli tebe to hladat nebudem) boli od prvovoličov???...tak to bol dosť bohatý rok na prvovoličov ........ hovoríš ako keby ty si volil už 10 krát......
To že tu nemám kapitalizmus ti tu už ktosi vysvetloval ale ty si musíš furt mleť to isté dookola ako Ficko......
Keby malo celé Slovensko taký názor/postoj ako ty (komu sa nepáči....) tak tu máme ešte Vladka ktorý by si staval už 7 vilu ......
Ja len dufam že to takto ďalej nepôjde.....
@sven Fakt sa ti zdá že na Slovensku je toľko isto kresťanov ako židov alebo moslimov ??!.....to zas bude podobná štúdia alebo graf akými sa prezentujú Smeráci....
Vieš koľko ľudí fajčí ! (NIE FETUJE !!!.....fetuješ tu jedine ty a to buď riedidlo alebo mamin lak na nechty) marihuanu???.....A nezdá sa mi že by ho to nejako (ak teda fajčí) obmedzovalo alebo žeby bol zaostalý......
@hawaitypek , tak ok väčšina prvovoličov a veĺké množstvo mladých liberálne zmyslajucich ludi ...nic to ale nemeni na fakte ze SAS je strana na jedno pouzitie , ako svojho casu ruskova ANO ...a mas pravdu stat sa moze vselico ..no ja ti presne poviem co sa stane ..tato vlada rozkradne ,a z nasich ruk preda zvysok toho co nestihla 1. modra vlada , mozno znizi nezamestnanost ..no na ukor toho ze ludia budu pracovat zadarmo(ale to nevadi hlavna vec ze mame v prieskumoch a rebrickoch tie spravne cisla ) ...potom z toho budu ludia tak nasratí že SMER jednoznačne vyhrá a prevalcuje vsetky ostatne strany ...moj odhad - viac ako 50% !!!
@strommen2428 ok, to je tvoj názor, mne sa už nechce presviedčať niekoho kto má opačné uvažovanie ako ja.......takúto podobnú tému vytvorím zase keď bude pred volbami a tam sa teda buď tvoje horoskopy vyplania alebo nie.....
@hawaitypek nehnevaj sa ale ty si čistý komunistický dement ..prečo komunistický ? lebo nedávaš priestor demokracii..to znamená že si môže každý voliť koho len chce ...a len zato že ty si ZOŽRAL všetky tie kecy o zadĺžených deťoch a protismeráckej politike z momentálne koaličných strán tu nemusíš vyskakovať ...založiť si volebnú kampaň na tom že bude kritizovať druhých je FAKT úbohé, hlavne vtedy keď Zradičová nič nespravila..okrem toho že si napchala účet dade vo Švajčiarsku ...spýtaj sa sám seba prečo si taký naivný trtko
@strommen2428 tak si ži jak chceš.. ja ti len hovorím že si lenivé hovado kludne si pre mňa za mňa stoj od rána na teplé rožky, alebo si pol roka žiadaj aby si mohol ísť niekam aspoň do juhoslávie ... to bude ale KURVA život ! že...
@matinho777 tak za prvé, neviem či si si prečítal celú diskusiu alebo len ten začiatok ale ja som nemal v pláne nikoho zhadzovať lenže sa tu začali písať ľudia s ktorými názormi nesúhlasím a preto som sa vyjadril (oni robili to isté...); po druhé, ja viem čo je demokracia......a to že tu založím tému kde sa môžu všetci vyjadriť mi príde ako dosť demokratické; po tretie som tu nezakaldal žiadnu volebnú kampaň ale to je asi tým že to tu nečítaš celé.......(skús napísať prečo si myslíš že je to volebná kampaň) po štvrté, nikde som nenapísal že som za Radičovú a naivný trtko spom preto že ty niesi......
@ridiculousnotion ..hej budem si žiť ...,maš u na riti tie vaše mudrosti čo do vas nahadzali učitelia dakde na gymploch .....serie ma len jedno na tomto systeme .... ze ked budem raz chciet sam byvat budem musiet ist bud von aspon na 5 rokov zarobit na to byvanie (a takto si to nepredstavujem ....videla si norov napr , alebo nemcov zeby museli ist robit von aby si mohli dovolit vlastne byvanie ?)...abo ked ne von tak s aniekomu upisat a do dochodku mu spalcat hypoteku .....a tešim sa že teraz nemusim nikoho ziadat ked chcem ist do zahranicia a ze mozem ist kde chcem ...ano chcem ...ale nemozem bo na to kurva nebudem mat .... viete co z vas hovori ? ...totalna naivita a neskusenost z realnym zivotom ....caw
@strommen2428 to ty nemáš absolútne žiadnu predstavu o živote preboha vieš prečo sa v nórsku , nemecku a pod majú lepšie ako tu ? pretože tam nemajú takýchto kokotkov ako si ty pozri sa na seba nič iné nevieš len zhadzovať.... Hneď si ma zaškatuľkoval najprv že som závislá na svojich rodičoch a nič neviem o svete, čo som ti vyvrátila tak hneď na to že keď sa mám dobre ja v mojich rokoch mojou vlastnou zásluhou hneď som bola kurva , čo som ti vyvrátila a ešte aj jasnovidecky vieš že chodím na gympel (nechodím).... hneď potom si to isté spravil s @istsinka ale ona mala asi dosť rozumu ( viac ako ja) na to aby sa s tebou ďalej nehádala ... to nie ja počúvam reči na gympli to TY počúvaš reči tvojich za onoho systému vychovaných rodičov ktorým je samozrejme horšie keď sa musia na seba snažiť keď celý život im stačilo tváriť sa že robia...
@ridiculousnotion ...ta to si ale podala vysvetlenie ....dobre nechce sa mi s tebou natahovat ....tak si dalej brigaduj ...a jak budes mat 50 zdechni od tej roboty ...lebo presne toto nasi pani politici chcu ...prijebanu masu co by drela na ich vily a jachty v karibiku ...a aby sa ludia nedozili ani dochodku , zeby nam tie peniaze ktore odvedieme na odvodoch nemuseli raz vraciat ....
@ridiculousnotion .... vidis ? ...je to tu ...ides von ....slovaci narod kokotov a sluhov europy , kde prideme tam sme na smiech ale aj tak chodime von ...lebo tu to je na *** , to sme dopadli ze ?....zasluha revolucie...ja si ostanem tu lebo sa mi tu paci ..a ked som sa tu narodil chcem tu aj zit ...dokoncim skolu , najdem si miesto a budem v pohode ...a neboj sa chce sa mi to zrobit , ani neplacem ze mi nikto nic neda ...len cely cas sa tu snazim poukazat na to ze nasa slovenska "demokracia" ...kurevsky predlzila cestu k stastnemu pokojnemu zivotu ...to je vsetko caw....
@strommen2428 žili sme veľmi dlhú dobu v predošlom systéme a to sa za pár rokov len tak nespraví a ja na tom odmietam pracovať ak sa môžem mať lešpšie inde ... sebecké a hlúpe ? ano je , ide o mňa tak prečo nie
@ridiculousnotion .... apropo ...na teba by rodicia ani nemali dostavat pridavky ..alebo by ich mali vsetky vratit ..kedze tu neplanujes ostat a nic tomuto statu nedas ...si obycajny prizivnik , a tvoje spravanie voci nasej krajine sa da prirovnat k spravaniu nevdacneho dietata , ktore ked uz sa postavi na vlastne zabuda kto ho vychoval ...
@ridiculousnotion ....odmietas na tom pracovat ? ...ok ja odmietam aby na teba dostavali tvoji rodicia davky ktore idu aj s penazi mojich rodicov ktori ostali verní SR , odmietam aby si tu dostala vzdelanie , kedze ucitelia su platení z penazi aj mojich rodicov , ktori ostali verní tejto republike ...keď maš taky plan tak vypadni už teraz a neparazituj na slovenskych danovych poplatnikoch
@strommen2428 Lenže, na to si ty malé jak sa povie hovno aby si to ty odmietal ja odmietať môžem pretože to aj dosiahnem ... Nie som verná žiadnemu štátu som za názor že zem je pre všetkých všade a tieto hlúpe politické hry vôbec neberiem do úvahy Môžem si žiť kde chcem za peniaze aké chcem akým spôsobom chcem... Čo som mimochodom vtedy nemohla teda by som nemohla
@ridiculousnotion ...o com zase melies ...co si nemohla ? ..kto bol sikovny a vedel a chcel ...ten emigroval ....lebo ked sa dostal k zakazanym veciam tak videl ze v amerike maju vsetci velky dom ...4 auta ...ale to bol len film ....jak prisiel tam zistil ze musi umyvat hajzle dakde vo wallmarte aby mal co do ust ...to je ten kapitalisticky americky sen ....myslis ze von ta dakto caka z otvorenou narucou ? ...ake mas vzdelanie ....myslis ze co tam budes robit ? ...pojdes opatrovat babku do nemecka ...ale pojdes dokladat tovar v tesco sklade do anglicka ? ...poznam vela ludi , ktorí si mysleli ze za hranicami ich caka raj ....no drvva vacsina z nich sa nakoniec vratila ....
@strommen2428 rozdiel je ten že ja viem že ma tam nečaká raj ja viem že človek musí najprv umývať riady, že ten človek sa až potom môže posunúť ďalej a robiť šalát, neskôr polievky ja viem že to je kariéra... a to na slovensku nie je a to je to prečo chcem ísť preč na slovensku buď celý ten život umývaš riady alebo sa korupčne dostaneš na vyšší post
@ridiculousnotion ..hej ale tu karieru sa podari aj von urobit len malokomu ....snad nesnivas o tom ze sa tou cestickou ..obrazne povedane dostanes az k vlastnej restauracii ...aj vonku musis mat kontakty ...nieco z nicoho sa uz davno neda urobit ,
@ridiculousnotion ...napr ? aj taky velikan jak je napr mark zuckerberg priznal ze by asi tazko vymyslel facebook nebyt toho ze jeho rodicia pracovali obidvaja v IT a mali doma plno pocitacov ....nikdy to neni z uplneho spodku medzi smotanku nikdy ..to existuje len v americkych filmoch ....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
118 komentov
@hajzelbaba "Voľte SMER svoj smer do p*** "
@antifunebracka lebo ho neumývaš......
@dee99 vytvor si vlastné fórum ked chceš dávať otázky
@etelnair to nie!! ja potrebujem názor ľudí nie fanatikov...
Jednoducho povedane:
Kde je ekonomika zasrackovana - tam hrozi vyhra komunizmu.
Fico sice nie je komunista, ovsem myslenie je totozne.
fakt si myslíš že som to myslel vážne???.Som tym len chcel naznačiť že práve (a nielen!!!!) dôchodci ho volia pretože ako tu už bolo spomenuté sľubuje a sľubuje a oni chudáci mu fakt veria.....ale veď názor ti neberiem
@drejka hej presne tak, včera som si to prečítal v ABC-čku. Ja nepokladám Fica za komunistu to vravíš ty....a bežím si pre ten dudel
btw prepáč že som sa čosi opýtal......idem preč z tvojho teritória
dobre rano
--
K teme ... NIC.
a kto má najslabšiu pamäť a nechápe pojem ako brainwash? dôchodcovia.......a kto bol zvyknutý na rozkrádanie (národný šport za socíka)? dôchodcovia..........tí, čo kradli za socíka (mäsiari, zelovocári napr.) teraz volia Fica, lebo im to nevadí.........nemajú zábrany
a kto volí pravicu? slušní, konzervatívni, za režimu prenasledovaní (kvôli liberalizmu, náboženstvu atď) a ich potomkovia....t.j. menšina
Populista- tam to začalo a pokračuje to ďalej...
Niekedy ale zas s ním súhlasím a má niekedy celkom dobré názory... škoda, že iba niekedy...
Ludia uz pochopte, ze bez vybudovanej ekonomiky mozte o socialnych istatoch z dlhodobeho hladiska len snivat.
a potom by si si ešte zaslúžil po chrapine za to ako si sa ku mne správal
@istsinka ....zarabat na seba znamena ..platit si byvanie jedlo ucty ..ostatne veci ..nie si privyrobit volakde na brigade 20 € aby si mala zaco ist v piatok vecer na disco ...tak isto jak som pisal kolegyni ...nemyl si dojmy s pojmamy ....
@hetfield ..to ze moja oblubena hist. osobnost je ER nema nic spolocne s mojim postojom ku statnemu zriadeniu SVK medzi rokmi 48-89 ... a tiez si nemyslim ze hist fakt , ktorý naozaj pre nemecko v rokoch ked stal na jeho cele AH platil zo mna nerobí neonacistu ....
.....aj tak sa tu mozete vsetci modrí + sulikovci spolu pojebat ...dalsie volby vyhrá FICO a svoj hlas mu pôjdem dať aj ja ..končím debatu ...ma niečo lepšie na praci pre moju buducnosť ....
ale ked si uvedomim, ze tych par ficovolicov co poznam, nevedia co to je chrbtova kost, tak sa ani necudujem, ze ich volia... ved vrana k vrane sada...
@drejka máš pravdu že som to úplne ideálne nezačal ale ja sa to naučím....
Niektoré komentáre boli fak k veci (teda k tomu čo som skutočne chcel zistiť....vaše dôvody prečo volíte FIca resp. nápady prečo ho volia ostatní ľudia)
@strommen2428 nakoniec mi to nedá...... zdá sa mi že sa moc do roboty nehrnieš (možno máte dosť penazi) ale aj tak by si mal čosi robiť už len pre to aby si si nemyslel že ked dokoncis školu tak si niekam sadneš (a to už bude podla tvojich predstav asi Ficov socializmus) a nebudeš museť drieť.......aby si nebol prekvapeny ako sa to (PRE TEBA !!!) môže skurviť. Urážal ľudí čo chcú niečo dosiahnuť (a očividne už aj niečo dosiahli ) prácou.... teraz mi úprimne povedz ako si predstavuješ svoju budúcnosť; pretože s takýmto zmýšlaním určite narazíš...
1. Dzurindova vlada napravala to co tu dojebal meciar, rovnako ako terajsia musi napravat to co tu dojebal fico.. Ked uz sa ohanas statistikami, tak si pozri ekonomicke ukazovatele za poslednych 10 rokov a zistis kto a v akych obrovskych rozmeroch rozbehol ekonomiku na Slovensku.
btw nechcel si robit nieco pre svoju buducnost a skoncit tuto debatu? aspon si neser do huby
@tommyhot ...ano rozbehli ekonomiku na ukor zivotnej urovne obyvatelstva , povedz takemu co zere suchy chleba cely mesiac ze ho musi zrat preto aby sme mali dobre cisla v nejakych stupidnych tabulkach ..tak ti rucim ze ti ho drbne do gebule .....a stiham robit aj 2 veci naraz predstav si
KDH : SR nie je kresťanská
SDKÚ : dosť bolo kradnutia
SaS : feťáci sú k.koti
MOST : Nie sme predsa Maďari
A čo ti iné potom ostane ?
No predsa len Smer, SNS, HZDS !
SaS sú feťáci len preto že cheli dekriminalizovať trávu podľa teba??
A este k tej privatizacii. Stat je zly vlastnik, snad netreba nikoho presviedcat o opaku. Vyrocne spravy hovoria za vsetko. Podniky maju dlhy radovo v desiatkach milionov, stranickych menezerkov a uradnickov, ktori maju v pici a samozrejme dlhodobu prezamestnanost. Oplati sa privatizovat, lebo:
1) ak budeme minoritny vlastnik, budeme mat ako stat vacsie zisky z dividend, nez ked sme boli 100% vlastnik vytunelovanych podnikov
2) zbavime sa pohladavok
3) privatizacia je zvycajne spojena so zavazkom noveho majitela investovat, modernizovat vyrobu atd
Ak si niekto mysli, ze sa tu privatizuje nevyhodne a len preto aby sa v konecnom dosledku zvysovali ceny (ktore by vdaka inflacii rastli tak ci tak), tak je bud slepy, alebo nedokaze citat (vyrocne spravy jednotlivych podnikov si najdes na ich strankach).
Kapitalizmus je dlhodobo udrzatelny, to by ale musel nejaky kapitalizmus niekde na svete existovat. To, co tu teraz mame je stale socik, akurat ze nejaky neidentifikovatelny neoliberalisticky. Dokial vlady neprestanu zasahovat do ekonomiky, a tlacit do nej umelo peniaze, ktore tam nemaju co hladat, tak sa budu krizy opakovat v pravidelnych intervaloch. Ak by pri ozajstnom kapitalizme aj nejaka kriza vznikla, trh by sa do 1-2 rokov ocistil aj sam. Okrem keynesovskych kokotov, ti to povie takmer hociktory ekonom a aj pred krizou radili mensim krajinam, aby ju jednoducho prespali.
@laskonkaa lúžna sú smeráci?? hmm ale pijú ako SNSáci =D
A hej, SaS sú feťáci, veď aj ich fuhrer Sulík komunista fetoval, a to si nevymíšľam fakt mal trávu.
@fanklublbl Ja nie som feťák narozdiel od Blaváka ako si ty
a čo sa týka @strommen2428 a jeho spôsobu akým hore komunikoval je to riadny odpad, dotyčný by sa mal hanbiť, internetové diskusie mi stále dokážu aká sebranka dokáže voliť tých socialistických chudákov, presne takých akí sú ani sami, smutné...
@strommen2428 hej hej... prteto sú KLDR rusko alebo cuba rajom =D... len sa pozri do minulosti ako to vždy s komunistami dopadne a ver že by to aj tu tak skončilo ak by fico dalej bačoval
v ZSSR si mysleli ako sa majú dobre a zrazu ked to padlo a prevalili sa tá špina ludia zistili že sú vlastne žobráci proti tím hnusným kapitalistom kde robotník mesačne viac zarobil toľko ako oni za 10 rokov...
To že tu nemám kapitalizmus ti tu už ktosi vysvetloval ale ty si musíš furt mleť to isté dookola ako Ficko......
Keby malo celé Slovensko taký názor/postoj ako ty (komu sa nepáči....) tak tu máme ešte Vladka ktorý by si staval už 7 vilu ......
Ja len dufam že to takto ďalej nepôjde.....
@sven Fakt sa ti zdá že na Slovensku je toľko isto kresťanov ako židov alebo moslimov ??!.....to zas bude podobná štúdia alebo graf akými sa prezentujú Smeráci....
Vieš koľko ľudí fajčí ! (NIE FETUJE !!!.....fetuješ tu jedine ty a to buď riedidlo alebo mamin lak na nechty) marihuanu???.....A nezdá sa mi že by ho to nejako (ak teda fajčí) obmedzovalo alebo žeby bol zaostalý......
@hawaitypek Prosímťa už dospej, lebo také p.čoviny ako si ty sám nemám záujem počúvať
A @admin @tomas zruš toto fórum.