nemôže to mať niečo spoločné s tým, že je treba znížiť telesnú teplotu a keď vypiješ niečo teplé, tak telo vyrovnáva teplotu tým, že sa začne ochladzovať? asi je to nezmysel, neviem
keď má človek teplotu tak čaj nepije ... to dáva zmysel nie? Na vyrovnanie teploty v tele musí vypiť niečo studené ak má horúčku. Nebude do pece prihadzovať polienka predsa...
a všetky tie reklamy na tie čaje proti horúčke a podobné veci... tak či tak to nerobí telu dobre, keď má teplotu a čajom sa ešte zvýši v tele. Tieto čaje sa aj tak by mali piť studené.
ale ak máš nádchu a podobne - to je podchladenie a drnká ti kosťami tak si dáš čaj aby ťa zahrial. Nemusí byt to čaj, môžeš vypiť hocičo. Ale na hrdlo by sa nemalo piť nič horúce a ani studené. A tiež vylúčiť bublinkové nápoje.
V tom pití, ide čisto o príjem tekutín. Kolobeh v tele, ktorým obličky vylučujú z tela von všetky tie nechutnosti. A preto sa má piť veľa vody.
@xrumka podľa toho v čom... napr. ja nepijem kávu preto, aby som bol zdravý, ale preto, lebo potrebujem...
aj keď podľa nejakej novej štúdie káva podporuje vylučovanie látky, ktorá je zodpovedná za vznik cukrovky... takže nejaký pozitívny vplyv na zdravie to isto bude mať
@millieandrea a ? tak budeš piť viac... okrem toho, zelené čaje odvodňujú tiež.
@eraser ja som sa vyjadrila nie celkovo, ale ked si chory, tak preco sa nepije kava. lebo kava odvodnuje. pointa toho, preco mas v chorobe pit je ta, lebo sa potis. a potrebujes dostat do tela tekutiny. tak je nelogicke do seba liat kavu, ktora ta v konecnom dosledku este viac odvodni. uz chapes, co som tym chcela povedat? ...... ked aj zelene, tak treba pit nejake ine. tych cajov je nespocetne mnozstvo. ... a niesom proti kave. ja kavu potrebujem kvoli tlaku.
@millieandrea som to napisala jak talian potis sa, tym padom stracas tekutiny. a potrebujes ich naspat nabrat, cize preto pijes. ach jaj. dnes nemam svoj den nikto mi nerozumie
Ak je horúci, tak určite poznáš ako ti to spáli jazyk. Tak si predstav, že keď niečo také horúce preženieš hrdlom, čo to spraví s baktériami alebo vírusmi (denaturácia proteínov a bla bla bla...). Samozrejme za predpokladu, že máš napadnutý nosohltan, hrtan alebo ústnu dutinu. Pri chytených prieduškách tá teplota zrovna moc nepomôže.
Ďalšia vec, v čaji je kopec látok, ktoré môžu zmierniť príznaky ochorenia.
Ale čo je podľa mňa najdôležitejšie, čaj je veľmi silno močopudný. Teda sa ti zníži glomerulárna filtrácia v obličkách a tým pádom ti odchádza z tela viacej vody a s ňou viac rozpustených škodlivín, ktorými sa potom nemusí zaoberať pečeň a ostane ti viacej energie pre imunitný systém a znova bla bla bla
No nemusí to byť iba čaj, môže to byť aj horúca kuracia polievka alebo ked si poležíš v horúcej vode vo vani...podstata je vždy rovnaká, budeš sa potiť. A tým,že sa potíš..odvádzaš o organizmu škodliviny..
Preto je vždy najlepšie chorobu vyležať , vypotiť..nechať organizmus nech bojuje sám a nie džgať do seba antibiotíka,ktoré ti dokonale rozvrátia celú mikroflóru...
pretoze toma vvitaminy ktore vtedy tvoje telo potrebuje toje prva vec a druha vec masa pit aj teply hlavne vtedy ked mas zapal priedusiek ako ja napriklad teraz lebo jeto nane dobre. a hlavne zeleny caj ten obsahuje vela antioxidantou ktore chrania tvoje telo.
a co tak preto, ze niektore caje obsahuju bylinky, ktore napomahaju vyzdraviet cloveku? nechapem aky ma vyznam pit obycajny caj pocas choroby, ked su na trhu caje, ktorych funkcia je ta aby napriklad znizili horucku, napomahali vykaslavaniu atd..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
a este ked je dajaky cas z byliniek tak tie potlacit zapal alebo nadchua a take salky.
inak je to cele o teplom napoji
ale napríklad zelený čaj má termoregulačné účinky a antioxidanty, čo sa môže podľa mňa pri chorobe hodiť, neviem
a všetky tie reklamy na tie čaje proti horúčke a podobné veci... tak či tak to nerobí telu dobre, keď má teplotu a čajom sa ešte zvýši v tele. Tieto čaje sa aj tak by mali piť studené.
ale ak máš nádchu a podobne - to je podchladenie a drnká ti kosťami tak si dáš čaj aby ťa zahrial. Nemusí byt to čaj, môžeš vypiť hocičo. Ale na hrdlo by sa nemalo piť nič horúce a ani studené. A tiež vylúčiť bublinkové nápoje.
V tom pití, ide čisto o príjem tekutín. Kolobeh v tele, ktorým obličky vylučujú z tela von všetky tie nechutnosti. A preto sa má piť veľa vody.
Studene pit , alebo teple , to je jedno
aj keď podľa nejakej novej štúdie káva podporuje vylučovanie látky, ktorá je zodpovedná za vznik cukrovky... takže nejaký pozitívny vplyv na zdravie to isto bude mať
@millieandrea a ? tak budeš piť viac... okrem toho, zelené čaje odvodňujú tiež.
Ak je horúci, tak určite poznáš ako ti to spáli jazyk. Tak si predstav, že keď niečo také horúce preženieš hrdlom, čo to spraví s baktériami alebo vírusmi (denaturácia proteínov a bla bla bla...). Samozrejme za predpokladu, že máš napadnutý nosohltan, hrtan alebo ústnu dutinu. Pri chytených prieduškách tá teplota zrovna moc nepomôže.
Ďalšia vec, v čaji je kopec látok, ktoré môžu zmierniť príznaky ochorenia.
Ale čo je podľa mňa najdôležitejšie, čaj je veľmi silno močopudný. Teda sa ti zníži glomerulárna filtrácia v obličkách a tým pádom ti odchádza z tela viacej vody a s ňou viac rozpustených škodlivín, ktorými sa potom nemusí zaoberať pečeň a ostane ti viacej energie pre imunitný systém a znova bla bla bla
Preto je vždy najlepšie chorobu vyležať , vypotiť..nechať organizmus nech bojuje sám a nie džgať do seba antibiotíka,ktoré ti dokonale rozvrátia celú mikroflóru...
Ehm... Ako povedal!