Chcela by som sa spýtať ci tu ma niekto podobný problém ako ja a ako to rieši.
Mastia sa mi strašne rýchlo vlasy druhý deň po umyti ich mam mastné hlavne na cestičke v strede hlavy a aj v predu na čele. A tak isto občas podľa toho čo používam....
Sa mi tvoria lupiny. Používala som masky a to trosku pomohlo hlavne na svrbenie hlavy... Lebo sa mi trosku tvoria pupaky ktoré sú väčšinou rozskrabavam do krvi. A strašne ma svrbí hlava po troch dňoch a aj ju mam strašne mastnú... Masky skôr pomáhali na to aby ma tak strašne nesvrbehal hlava a aj trosku na pupaky ale potom to bolo spať o 3 dní.... Cez školu som používala suchý šampón co nebolo moc dobre asi na moje vlasy aké tak neviem ci by som dokázala chodiť s cyditelbe mastným trosku vlasmi... Na tých miestach co som spomenula vyššie... Strašne sa mi masti temeni hlavy a aj upne v predu a najmenej asi tie vlasy ktore visia a nedotýka ju sa pokožky hlavy čiže hlavne pri pokozkr hlavy sa mi mastia a hlavne v predu.
Najviac mi pomáha henna, šampóny používam už len šampuchy musk alebo ponio, ale pre tym sa mi veľmi pozdavali konský a milva, proste niečo s minimálnou chémiou, lebo som mala pocit že ta mi ich najviac masti.. A davam si aj nejaky olej najviac arganovy, alebo bambucké maslo
Mam jemne vlasy, tiez sa mi rychlo mastia a robia sa mi vyrážky na hlave, ked mam 3 dni neumyte vlasy. Umyvam ich kazdy druhy den a momentalne mam 2 sampony a oba su ok - dr. Theiss parusan a biolage keratindose. V poslednej dobe mam vlasy suche a toto mi zatial pomaha asi najviac, dobu medzi umytim mi to nepredlzi, ale aspon nevyzeram ako obliata olejom a nesvrbi ma ani hlava. Suche sampony neodporúčam vzdy sa mi po nich urobili hrozne vyrazky. Mne funguje prvy den po umyti (umyvam vecer) mat rozpustene vlas, druhy den mam vlasy v gumicke a vecer zase umyjem.
Presne ako hovorí @sasi2680 ...
Mne najviac pomohlo si dať jedny prázdniny proste fakt pauzu od umývania. Umývala som si vlasy raz za týždeň, nebolo to vždy príjemné ale vydržala som a potom sa mi to dalo dokopy Teraz si umývam zhruba každý tretí deň, hlavne preto, že nosím helmu, inak by som možno aj menej často
mne sa kedysi tak mastili vlasy, že večer som si ich umyla a na druhý deň večer som ich už mala mega mastné a úplne celé spľasnuté a škaredé , je pravda, že čím menej som si ich umývala, tým sa mi to predlžovalo, ale neumývať si vlasy som si mohla dovoliť len cez leto , tiež som mala dosť aj lupiny, aj ma svrbela hlava atď... inak dôležitý je určite aj šampón, mne sa menej mastia vlasy aj mi menej padajú si kupujem v 101 od Alpy nejaký lopúchový , akože keďže mi vlasy aj padajú tak som si kúpila aj od Milvy ten chinínový na rast - z neho sa mi tiež menej mastia (a všeobecne písali v recenziách, že vysušuje atď) ... mne osobne sa prestali takto brutálne mastiť po tom, čo som sa ostrihala a keď som začala brať antikoncepciu - teraz určite 2 dni vydržím bez umytia a vlasy vyzerajú úplne freš , inak kedysi som si robila aj takú domácu masku na vlasy - nie som si istá, či mi skutočne pomohla, ale som zmiešala med, žĺtko, citrónovú šťavu a nejaký olej či olivový alebo konopný čo sme mali doma - som si to vmasírovala do hlavy a dala sáčik na hlavu a nechala ale hodinu ... inak podľa mňa žiadny produkt na mastenie vlasov nepomôže ani žiadny šampón ani maska ani nič proste je to tak, navždy budeš mať mastné vlasy , možno fakt jedine tá antikoncepcia, ale brať ju kvôli vlasom je blbosť
@sasi2680 toto pocuvam vkuse, ale... kedy si mam vlasy neumyvat a skusat to? ja som extremne mastny clovek, aj na tvari, aj na hlave, a nemozem tak proste chodit a dufat, ze sa to da dokopy
Mne sa tiez mastili dost vlasy, no odkedy si ich davam farbit, tak uz nie. A tiez si ich niekedy umyvam menej, to tiez pomaha. Pouzivam Garnier fructis na farbene vlasy sampon a komdicioner.
@narazuvzdornaa to proste musis mat mf a ked ta to nedrazdi ked tak pouzit suchy sampon. ja som si kedysi umyvala vlasy kazdy druhy den, lebo hroza a svrbenie a neviem co, teraz prevazne raz za tyzden, mac kazdych 5 dni a to aj cvicim a uplne v pohodicke
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Mne najviac pomohlo si dať jedny prázdniny proste fakt pauzu od umývania. Umývala som si vlasy raz za týždeň, nebolo to vždy príjemné ale vydržala som a potom sa mi to dalo dokopy Teraz si umývam zhruba každý tretí deň, hlavne preto, že nosím helmu, inak by som možno aj menej často