Čaute idem si robiť vodičský a uvažovala som nad zrýchleným kurzom (rozumej 21 dní ) ale veľa ľudí ma odhovára že to bude veľa informácií naraz. Čo myslíte? Máte niekto takéto skúsenosti? Mám kašľať na to a odchodiť si tam tie 2/3 mesiace?
V prvom rade kašli na ľudí, na to, čo ti kto hovorí. To, že toľko informácii nezvládnu oni, neznamená, že aj ty. Ty sama najlepšie vieš, či to zvládneš a či nie. Vôbec toho nie je veľa. Teoriu na testy sa naučíš za krátky čas a ked budeš mať časté jazdy, zvládneš všetko. Podla mňa je rýchlokurz ešte lepší než klasický, pokiaľ teda budeš hned po získaní vodičáku jazdiť.
Za 21 dni to podla mna pojde, aj ked to bude narychlo, zavisi aj, ake mas predpoklady na soferovanie Pokial si sa ale vozievala casto autom, tak vacsinu predpisov urcite ovladas a jazdy zvladnes.
to si teda neviem predstavit ze 21 dni bude trvat. tieto individualne "rychlokurzy" su len na to aby autoskola na tom zarobila ale casovo rataj s tym ze to moze trvat aj tri mesiace. ale chapem, ta tuzba ten vodicak uz mat je vacsia nez realita to znamena ze tak rychlo to ist nemusi. ale uzi si to
@chlorofyl nie je to individuálne a je to to isté ako normálny len je to viac nahusto máš rovnaký počet jázd aj teórie len to musíš ako sa hovorí rýchlejšie vstrebať a nejde o to ho mať čo najrýchlejšie ale o to že potom už na to nemám čas lebo mám aj iné povinnosti a teraz mám také voľnejšie obdobie tak som si to chcela rýchlo odchodiť nech mám pokoj .. a tiež nejde o to aby zarobila autoškola keďže teraz ten rýchlejší vychádza ešte lacnejšie ako normálny keďže na ňho dali nejakú predvianočnú zľavu takže o peniaze nejde čiže by som na tom nijako nestratila ..Len mi ide o to ako náročné/nenáročné to bude či 21 dní je optimálny čas na to "všetko" sa naučiť
poradim ti. neplaš sa nikde. ja som si kurz robil od novembra a skušky som mal v maji. to som mal 18 rokov. neprišiel som o nič!!! absolutne. šoferujem už 13 rokov. nadherny pocit ked sadám do auta. určite si sprav. a nenahli sa nikde.
máš skutočne 17?
ak ano, potom aj tak budeš musieť jazdiť v doprovode dospelého...
jedná vec, druhá, sedela si už aspoň skusmo za volantom a pohla si sa z miesta?
ide o to či ty máš vôbec šajnu aká je to zodpovednosť viesť motorové vozidlo!
je to zbraň v rukách človeka a určite by si nechcela nikoho hneď ako čerstvá absolventka prihlušiť, ale to sa stáva aj starším, väčšinou z frajeriny, auta so silnou kubatúrou su priam samovražednými zbraňami...
pre teba ako 17 ročnu by som nechal robiť vodičák pol roka a to koliva jazdám, ta zručnosť tam musí byť, cúvanie, križovatky, jazda do kopca z kopca...
ako chceš, ti hovorím za mesiac, ak to chceš zrobiť to bude pre teba nočná mora...
Ak to nie je iba odžub a reálne budeš mať tie jazdy zvládnuté za 21 dní, tak to je podľa mňa super, lebo mne strašne vadilo, že som niekedy aj dva týždne nemala jazdu a vždy som potom z toho vyšla. Čiže za mňa super, o teorke sa ani nebavme, to si urobíš testy toľkokrát, kým si to nezapamätáš, to je safe. Čiže na tvojom mieste by som zistila od ľudí, čo tento zrýchlený absolvovali, či reálne aj jazdy mali v tom časovom úseku a ak áno, môj osobný názor je, že to môže byť efektívne takto sa učiť jazdiť.
@makova_strudla ja viem že tie jazdy treba reálne odjazdiť, ja som písala, nech zistí, či jej reálne ten počet jázd nasúkajú do tých 21 dní, alebo či sa to v skutočnosti kvôli vyťaženosti inštruktorov nenatiahne. Nič o menšom počte jázd som nepísala.
Čo sa týka samotného jazdenia akože viesť auto nie je problém akože asi to tiež nie je správne ale od 13 som chodievala jazdiť s otcom na také cestičky samozrejme len tam kde som nikoho neohrozila. Je mi jasné že jazdiť v premávke v meste kde musíš aj pohotovo reagovať a pod. Je úplne niečo iné ale chcela som počuť hlavne ľudí ktorí to takto mali urýchlene a nie prednášku o zodpovednosti ..keď už ide o to ďalšie 3 mesiace budem jazdiť pod dozorom čiže kým budem reálne sama za tým volantom myslím že za tie 3 mesiace si už budem istejšia ako síce po dlhšom kurze ale odtiaľ rovno sama za volant
@_timss_ ked ja hodnotim ako to u nas prebehlo tak ta teoria bola uplne zbytocna, to trvalo cele nejako mesiac (na testy sa naucis ajtak z tych vzorov otazok, ktore dnes najdes na nete vsade), cize podla toho sa naucis, krizovatky to neni nic nejake extra tazke (v teorii urcite ne), jazdy boli tusim minimalne 18 jazd (co mas 18 dni za sebou), no ale to si neviem predstavit lebo aj u nas to tak bolo ze ti individualni a rychlokurzy sa tahali dlhsie. ale tak uvidis. zavidi od autoskoly. drzim prsty
Ak už máš základy - alebo si myslíš, že sa to zvládneš naučiť - tak kľudne. V autoškole Ťa toho aj tak veľa nenaučia, tak sa toho aspoň rýchlo zbavíš, mne skoro nič autoškola nedala.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
ak ano, potom aj tak budeš musieť jazdiť v doprovode dospelého...
jedná vec, druhá, sedela si už aspoň skusmo za volantom a pohla si sa z miesta?
ide o to či ty máš vôbec šajnu aká je to zodpovednosť viesť motorové vozidlo!
je to zbraň v rukách človeka a určite by si nechcela nikoho hneď ako čerstvá absolventka prihlušiť, ale to sa stáva aj starším, väčšinou z frajeriny, auta so silnou kubatúrou su priam samovražednými zbraňami...
pre teba ako 17 ročnu by som nechal robiť vodičák pol roka a to koliva jazdám, ta zručnosť tam musí byť, cúvanie, križovatky, jazda do kopca z kopca...
ako chceš, ti hovorím za mesiac, ak to chceš zrobiť to bude pre teba nočná mora...