na wiki máš list of wars, vyber si konflikty 1945-1989 a ďalšie aktuálnejšie, prebehni si to, tie zaujívamé si vyber a spracuj lepšie.
Ak chceš len tie fakt fakt najvýznamnejšie tak asi Kórea, Vietnam (boli tam amíci tak to je známejšie), tiež bych asi spomenul čo vietnam predchádzalo (indočínske vojny proti francúzsku), rozhodne potom izrael (o nezávislsoť, suezská kríza a rovnež veľmi významná 6 dňová), nie presne konflikt ale dá sa zmieniť okupácia čsr vojskami varšavskej zmluvy, i keď to asi pomimo (celkovo konflitk studená vojna samozrejme), sovietska invázia do afganistanu, iránsko-iracké vojny a následne invázia do kuwajtu a vojna v zálive.
Jo, spomenúť sa tiež dá rozpad juhoslávie, srbsko-kosovo a iniciatíva NATO, súčasné konflikty (lýbia napr.) alebo dlhotrvajúce konflikty (somálsko, mexické drogové vojny,...).
Nemám to popísané chronologicky, písal som čo ma napadlo, takže si to povyhľadávaj a tak.
@dadqaaa Stačí si v Googli vygúgliť.. Izraelská Vojna Korejska vojna Alžirska vojna Vietnamská vojna Jonkipurksa vojna 7 dňová vojna... Vojna v Afgánistane Indicko Pakistánska Vojna Iránsko Irácka Bombardovanie Lýbie Vojna v Peržskom zálive Juhoslovanska Vojna 1. Čečenská vojna 2. Vojna v zálive 2. Čečenská vojna Operácia Irácka sloboda a Americka intervencia do Afgánistanu....
konflikty po druhej svetovej vojne sú na wiki dosť hrozne spracované je tam kopa chýb nie je to úplne a tak podobne...jedine literatúru by som ti odporučil...skús Martinus.sk....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
» sk.wikipedia.org/wiki/K%C3%B3rej...
» sk.wikipedia.org/wiki/Vietnamsk%...
» sk.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B...
Ak chceš len tie fakt fakt najvýznamnejšie tak asi Kórea, Vietnam (boli tam amíci tak to je známejšie), tiež bych asi spomenul čo vietnam predchádzalo (indočínske vojny proti francúzsku), rozhodne potom izrael (o nezávislsoť, suezská kríza a rovnež veľmi významná 6 dňová), nie presne konflikt ale dá sa zmieniť okupácia čsr vojskami varšavskej zmluvy, i keď to asi pomimo (celkovo konflitk studená vojna samozrejme), sovietska invázia do afganistanu, iránsko-iracké vojny a následne invázia do kuwajtu a vojna v zálive.
Jo, spomenúť sa tiež dá rozpad juhoslávie, srbsko-kosovo a iniciatíva NATO, súčasné konflikty (lýbia napr.) alebo dlhotrvajúce konflikty (somálsko, mexické drogové vojny,...).
Nemám to popísané chronologicky, písal som čo ma napadlo, takže si to povyhľadávaj a tak.
» en.wikipedia.org/wiki/Lists_of_w... oná wiki