UTFG .. asi tak, aj mne to lezie na nervy ze clovek sa robi dolezity ..pouzite google,ale ked niekto chce vediet nazor roznych ludi...len dement UTFG odpise.
pretože niektorí ľudia sem píšu také primitívne veci až to bolí.
radšej strávi 15 minút tým, že sa sem zaregistruje, vyplní si tu celý profil, hodí tam nejakú určite "svoju" fotku a potom urobí debilnú diskusiu, na ktorú odpoveď by za tých 15 minút určite vygooglil.
No ja neviem, ale už dlho som tu nevidela nič s gúglom , skôr všade vidím "daj si facku"
A všimla som si, že veľa fór, pri ktorých ľudia poukazujú na gúgl, je napísaných takým štýlom, že "okamžite mi pomôžte, lebo ja som lenivý/á použiť čokoľvek iné, hlavne svoju hlavu". Keď človek hneď napísal, že na gúgli bol, ale nenašiel tam nič, resp. nič také, ako potreboval, tak tam dole nebolo nič s gúglom.
napriklad, vcera tu bolo nieco o rozdieli medzi minuskovymi a pluskovymi DVD..do kelu, za 15 sekund ti najde google relevantne odkazy..
ad1: ak niekto chce vedet nazor ludi co su tu, neda sa to nahradit googlom
ad2: ak vseobecny nazor, bez problemov(cest vynimkam(neobvykle temy) sa da najst cez googl x diskusii kde sa to uz rozobera
ad3: a ak chce niekto poznat fakty, tak to nie je o nazore, fakty su proste nemenne a na to je tiez dobry gooogl, ludia co su tu, vam casto nepovedia viac ako by si si dokazal najst
Áno, tiež ma to serie... Načo niekto odpisuje "vygoogli si". Keď niekto niečo nevie (možno to nevie vygoogliť, možno mu google našiel milión stupidných reklamných odpovedí, ktoré obsahujú všetko možné, len nie to čo sa človek pýtal, a z môjho pohľadu je vrchol trápnosti, ak niekto odpovie na ľubovoľnú otázku "vygoogli si". To radšej nech neodpíše nič, ako takú debilinu...
@tomas keby mas pravdu, tak by to nikoho netrapilo, avsak ked si hodis castokrat len nazov diskusie do google a dnes ma uz kazdy prehliadas specialne miesto pre "vyhladavac" tak ti medzi prvymi 3 odkazmi vyjde presne to na co sa pyta..
a z 10 diskusii nech 1 ci 2 su fakt take, ze to nevedia najst.. to je 80% zbytocnych
@tomas johnysheek ma pravdu v tom, ze castokrat je to o tom, ze staci hodit nazov diskusie do googlu a najde to...
Napriklad spominane DVDcka - napisal som "rozdiel medzi dv" a automaticky mi to doplnilo na "rozdiel medzi dvd-r a dvd+r". Dokonca po Slovensky, ziadna anglictina.
To fakt nie je o tom, ze by to dotycny nevedel vygooglit
ja to píšem rada. ale okrem utfg sa vždy zľutujem a danému človeku to vygooglim a dám mu na to odkaz. celý ten proces mi trvá o polovicu menej, než by im trvalo založenie fóra, ale nech, v poslednej dobe som okrem primitívností ako ,,titulky windows media player" googlila aj veci ako ,,is it possible to have three boobs?" alebo ,,how long does it take to strangle someone?"
chápem, keď niekto založí fórum na ,,aké máte skúsenosti s..." alebo ,,aký je váš názor" ale pýtať sa celej internetovej verejnosti na to, čo robiť keď vás bolí (dosadiť časť tela), alebo čo je to torrent? vtedy sa strkanie nosa do utfg hovienka výchovne hodí
tu nejde o to, ale človek je lenivý tvor a nechce sa mu nič hľadať, je ľahšie si tu založiť fórum a pýtať sa ostatných namiesto toho aby si otvoril dve stránky a našiel požadované veci
samozrejme nie v každom prípade to je tak, ja to píšem iba vtedy ak niekto nevie zrátať koľko je 2+2
ešte som to síce nespozorovala v nejakom veľkom množstve, ale niečo na tom bude...a je to pravda, že na to tu máme tie fóra...hej, niektoré veci sa síce dajú aj "vygoogliť", ale niekomu to nepomôže ak tomu nerozumie cez tie stránky...človek nikdy nevie, k čomu sa dopracuje na nete a ako je to tam vysvetlené...takže si myslím, že je fajn spýtať sa aj na fóre
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
@redrumko nwm čím to bude ale práve som si vytvorilo tebe predstavu
radšej strávi 15 minút tým, že sa sem zaregistruje, vyplní si tu celý profil, hodí tam nejakú určite "svoju" fotku a potom urobí debilnú diskusiu, na ktorú odpoveď by za tých 15 minút určite vygooglil.
A všimla som si, že veľa fór, pri ktorých ľudia poukazujú na gúgl, je napísaných takým štýlom, že "okamžite mi pomôžte, lebo ja som lenivý/á použiť čokoľvek iné, hlavne svoju hlavu". Keď človek hneď napísal, že na gúgli bol, ale nenašiel tam nič, resp. nič také, ako potreboval, tak tam dole nebolo nič s gúglom.
ad1: ak niekto chce vedet nazor ludi co su tu, neda sa to nahradit googlom
ad2: ak vseobecny nazor, bez problemov(cest vynimkam(neobvykle temy) sa da najst cez googl x diskusii kde sa to uz rozobera
ad3: a ak chce niekto poznat fakty, tak to nie je o nazore, fakty su proste nemenne a na to je tiez dobry gooogl, ludia co su tu, vam casto nepovedia viac ako by si si dokazal najst
a z 10 diskusii nech 1 ci 2 su fakt take, ze to nevedia najst.. to je 80% zbytocnych
Napriklad spominane DVDcka - napisal som "rozdiel medzi dv" a automaticky mi to doplnilo na "rozdiel medzi dvd-r a dvd+r". Dokonca po Slovensky, ziadna anglictina.
To fakt nie je o tom, ze by to dotycny nevedel vygooglit
chápem, keď niekto založí fórum na ,,aké máte skúsenosti s..." alebo ,,aký je váš názor" ale pýtať sa celej internetovej verejnosti na to, čo robiť keď vás bolí (dosadiť časť tela), alebo čo je to torrent? vtedy sa strkanie nosa do utfg hovienka výchovne hodí
aj v google treba vediet hladat
ak napisem ze hladam robur a nejde mi to plastove okna v RK a pritom hladam internetoveho providera tak dopisem Robur BRATISLAVA alebo ROBUR INTERNET
a k teme:
niektore diskusie su tu o tom ako je psane vyzsie "aky je rozdiel medzi dvd -r a +r " to je picovina sem pisat pouzijem google...
ale ak mam problem "neviem si vybrat tricko" alebo "poradte firmu" tak ok... ale ne hento
samozrejme nie v každom prípade to je tak, ja to píšem iba vtedy ak niekto nevie zrátať koľko je 2+2
Fórum na niečo je, neboj ...
"Čo si myslíte o pápežovi?" - google nezodpovie, je možnosť duchaplnej diskusie
"Kedy sa narodil pápež?" - google zistí v priebehu pár sekúnd, na diskusiu nie je prakticky žiadny priestor
To je blbosť, v takých fórach to nebýva ...
Možno sa také vyskytlo, ale nebýva to v nich pravidelne, nieto, aby to bolo vo veľkej časti takých fór
a inak @tunidlo dokázal dvoma vetami vystihnúť celú pointu tohto problému. nemám potrebu viac sa k tomu vyjadrovať, úplne súhlasím s @22