@azizi@1 tak co som pocuval a cital nazory odbornikov (zubarov), tak podla nich sa nema vyplachovat usta vodou, ale iba vypluvat pastu, lebo sa tym znizi ucinnost fluoridu na zubnu sklovinu. Pokial nechce mat clovek vela pasty v ustach, tak je lepsie si nabrat mensiu vrstvu, ale nevyplachovat vodou, aby sa tym dosiahol efektivnejsi vysledok. Toto som ja, co si cely zivot vyplachujem usta vodou po umyti zubov a co som navstevoval roznych zubarov, doteraz nevedel. Ale aj tak si myslim, ze dolezitejsie je, ako dlho a spravne si cistit zuby z technickej stranky, nez ci si ich potom vyplachovat vodou alebo nie. Jedna zubarka tvrdi, ze je lepsie si ich nevyplachovat vodou, ale aj ked si ich vyplachujeme vodou, tak sa to nepovazuje za hrubu chybu. Ini odporucaju kokosovy olej, takze nazory sa roznia. Ale ked pojdem najblizsie k zubarovi, tak sa ho na to spytam osobne .
@manofbirdz@5 ja som na zubarine a toto som ešte nepočula, že by niekto odporúčal ústa nevyplachovať alebo použiť kokosový olej (kokosový olej, to je riadna kokosina) Ústa sa nevyplachujú po aplikácii fluoridového gélu v ambulancii, kedy pacient len vypľuje, ale po umytí úst si môžeš normlálne vypláchnuť ústa ak chceš intenzívnu fluoridaciu, choď častejšie na hygienu, kde zuby floridujú
Mas pravdu, ze sa nevyplachuju po fluoridovej vode, ale rovnako sa vraj nemaju vyplachovat ani po vycisteni zubov pastou. A tu „kokosinu” nvm najst, ale kedysi som si len robil oil pulling terapiu kazde rano, lebo sa to odporucalo na belsie zuby a sviezejsi dych bez bakterii .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
...a teda vodu na vyplachnutie si naberam normálne do rúk
takže zle, ano, vyplachujem normálnou vodou jasne
Mas pravdu, ze sa nevyplachuju po fluoridovej vode, ale rovnako sa vraj nemaju vyplachovat ani po vycisteni zubov pastou. A tu „kokosinu” nvm najst, ale kedysi som si len robil oil pulling terapiu kazde rano, lebo sa to odporucalo na belsie zuby a sviezejsi dych bez bakterii .
» www.northtampadentistry.com/faq/rinse-water...
» www.nazuby.eu/vyplachovat-ust...