@antifunebracka ale kde, amerika ma velké ramená, po celom svete vyvražďujú ludí to je uplne v poriadku, skúšajú rozne zbrane, to je v poriadku.
Kórea nemá ziadnu zmluvu ze by nemohla testovat svoje zbrane. To máš chybu, ona nemá ziadnu zmluvu na to s nikým, len USA ich chce kontrolovať a zakazať všetko.
@kierkegaard presne, ja neviem či sú ludia tak....... alebo len hlupaci, však všeko začalo USA. Oni sa zacali vyhrážať a ultimátum dávať, že keď nahodou niečo tak vyhlasia vojnu a sa začali si pýtať Alianciu pod natlakom od Korejčanov a činanov
To aj hlupák musí vidieť čo robí amerika už desiatky rokov.
Ramená robí keď tak USA.
Ale nemyslím si že bude vojna, pretože si myslím že nejakú tú jadrovku tam majú a je to príliš veľké nebezpečenstvo aby sa do toho niekto pustil, to by musel byť dobrý dôvod napríklad obrovské zásoby ropy čo KĽDR nemá takže neni o čom.
Skôr si myslím že sa to tam postupne skapitalizuje tak ako Čína. Aj keď to ešte pár rokov potrvá ale nájde sa nejaký ďalší Kimko ktorému zavoňajú doláre.
@mefistofel Ale hovno, USA je 1 z mala krajín, ktoré tu strážia aspoň aký taký poriadok aj mier, aj keď viem, že teraz je strašne v móde ich démonizovať. Kórea má ohľadom jadrových testov úplne rovnaké záväzky ako všetky ostatné krajiny a porušujú ich, aj ľudské práva, aj kopec ostatných zákonov. Kto sleduje trochu dianie vo svete, vie, že kým Rusko a Severná Kórea nebudú vymazané z máp, nebude na svete pokoja.
@antifunebracka amerika vypustila niekolko tisic rakiet a potom zrazu ked uz to mali všetko otestované, viacmenej navrhli a podpísali zmluvu kde kazdého vyzvali aby ju podpisal tieź, okrem teda Kórei, tá s tým nesuhlasila.
Takže áno - kórea nemá ziadne závazky voči ostatným štátom že nemože testovať svoje zbrane.
vobec nie je v móde demonizovať USA, stači sa pozrieť čo robia Všetky krajiny sveta sú len vo vlastnom Štáte a na vlastnom území majú armádu/vojakov a testujú si len u seba. USA testuje na celom svete a má vojenské základne doslova po celom svete (okrem ruska a korei) tam by nedovoli postaviť zakladnu.
Rusko si postaví na vlastnom území základnu, média už Titilku v novinách: RUSKO SA VYHRAZA VOJNOU.... a ine hlúposti. Aj na slovensku by mala byť jedna základňa. Jedine človek čo je maximálne neobjektívny a vidí len ten jeden štát cez ružové okuliare to nevidí.
Nemám rád ani rusko ani kóreu, ale USA sú asi najhorši zo všetkých.
@antifunebracka si velmi naivný ak si myslíš ze USA robia vojenské intervencie kvoli tomu aby strážili poriadok a mier,nemám pocit že v Iraku,Lýbii a Sýrii je poriadok a mier,zaujímavé že intervenujú hlavne v krajinách ktoré majú zásoby ropy ale počas genocídy v Rwande nepohli ani prstom,USA si sleduje len svoje záujmy rovnako ako si ich sleduje Rusko
Nemám rád keď niekto nadáva na USA, ale čisto iba nadáva, ako keby boli najhorší oni.
Možno chcú"ovládať" čo najviac... ale nemajú dôvod potlačovať ľudské práva, bezdôvodne kruto zabíjať, nastoliť totalitný režim a nechať ľudí umierať, vlastných či cudzích.
To isté robilo Nemecko za vojny, to isté robilo Rusko za vojny a keď obsadili určité územia, čo tam bolo? ... dvihnutie životnej úrovne obyvatelstva? Dvihnutie ekonomiky? Nové možnosti štúdia? Pracovné príležitosti? Infraštruktúra? NIE.
Nevidím nič zlé na tom že USA rieši všetky možné konflikty, je to logické kedže je v postavení najsilnejšieho štátu na svete, takže v prípadnom konflikte je ten na koho stranu sa USA prikloní vo veľkej výhode. Nevyriešili všetko správne, ani ideálne. Ale je to krajina slobodného názoru, všetkých rás, všetkých možných postihnutí, sú tam omnoho viac rešpektovaní ako v Európe alebo na východe.
Ak vám príde že obhajujem USA, tak áno, a iba preto že poznám históriu, poznám systém a správanie krajín(nemení sa to jedným človekom, ak sa to nezmení výrazne okamžite po jeho nástupe k moci). A z histórie sa ľudia mali lepšie v USA aj pred vojnou, po tom, čo sever vyhral občiasku vojnu a zaviedli sa ľudské práva na celom kontinente. Neobhajujem všetko čo USA vykonalo, to zďaleka nie. Ale ľudia v krajinách pod vplyvom USA sa majú lepšie, mali sa lepšie a ak sa svet nezblázni s vojnou či ekologickou katastrofou, tak sa aj budú mať lepšie.
Nemám pocit že by bola pod USA nejaká vojna, nejaké násilie. V krajinách kde má výrazný vplyv je viac mier,bezpečnosť, sloboda ako v okolitých, kde ten vplyv taký nie je.
Alebo inak ešte. Netvrdím že USA sú najlepší. Rovnako ako netvrdím, že SaS je najlepšia strana. Ale budú mať moju podporu, pretože doteraz, iba USA hoc sa dostali k moci nejakí mafiáni hajzlíci ako aj v Rusku atď. - DALI AJ ĽUĎOM, nakradli si určite, ale dali aj ľuďom, zatiaľ čo iné krajiny ľuďom iba brali a nič nedali. SaS rovanko, jedinýkrát som videl že niekto v takomto vážnom rozhodnutí, dodržal slovo a kvôli tomu sa vzdali v podstate moci a padla vláda. Preto že si stáli za slovom. A stále sú mi najviac sympatické ich názory a dávajú mi ako rozumnému človeku najväčšiu logiku. Omnoho väčšiu ako to bolo po celých desiatkách rokov, kedy ešte aj teraz to funguje na štýle populizmu, bilboardov s klamstvami, zavádzaním, tajnostkárstvom, rodinkárstvom vo VŠETKÝCH OBLASTIACH, energetika, šport, verejná správa...všetko... Podľa mňa si šancu zaslúžia. Neznamená že ich budem voliť každé voľby. NAjlepšie by bolo každé štyri roky meniť vládu. Ak nepresvedčí tak vymeniť, nekašlať sa. A nie nechať tam 20 rokov tých istých zlodejov. To nemá logiku.
@hetfield Žiadna krajina nie je dokonalá, ale povedz mi pls, koľko ropy získali USA trebárs z vojny v Iraku. @mefistofel Kde v EU majú Amíci základne? Na 2-3 miestach max Asi si to mýliš s NATO.
@antifunebracka musíš si ale uvedomiť jedno. Tam kde má základnu Nato, má súčastne aj základnú USA , aby si ma zle nepochopil......nie ze je to to isté, ale to, že má tam jednotky a zakladnu, alebo zariadenia. A to majú skoro v každom štáte Eu
@antifunebracka to neviem ale už je verejne známe že zámienka pre inváziu do Iraku bola uplne vymyslená,Irak už žiadne chemické a biologické zbrane v tej dobe nemal a Husajn nikdy s Bin Ládinom ani al kajdou nespolupracoval,Irak bol sekulárna krajina,čiže rovnaká rozprávka ako ked si Nemci vymysleli že ich Poliaci v 1939 napadli a oni sa len bránili
@wistingher tu máš ukážku ako sa v USA dodržiavajú ludské práva
tí ludia pokojne protestovali proti tomu že im chceli protiprávne a bez ich súhlasu postaviť ropovod cez ich územie ktoré dostali od vlády USA ako indiansku rezerváciu
@hetfield Ja viem, problém bol ten, že odmietali do krajiny pustiť nezávislých pozorovateľov, ktorí by sa presvedčili o tom, že tie zbrane naozaj nemajú - pretože podozrenie bolo fakt veľké, toto bola teda posledná qapka. Doteraz nchpm, prečo Saddám tak zbytočne riskoval.
Predstav si, že by sa o mne všade verejne rozprávalo, že mám dom plný výbušnín a chystám sa ich použiť a nikoho by som do toho domu ešte k tomu nepúšťal. Čo by si si pomyslel?
@wistingher vidíš že by som niekde hovoril o totalite?ak áno tak vyhladaj oftalmologa lebo nič take som nepovedal akurát som poukázal na to že ani v USA to nie je s tými ludskými právami také úžasné,keby sa niečo podobné stalo hocikde inde a obzvlásť v Rusku(nie niesom rusofil)tak by toho boli plne noviny a televizi(ako v prípade pussy riot)
@antifunebracka lenže to nebol jediný dôvod na vojnu,oni ho obviňovali aj z toho že sa podielal na 11 septembri čo bol uplny nezmysel a vedeli to všetci,Bin Ladina nevedeli dostat tak si Bush a spol vymysleli dalšieho pachatela,netvrdím že Husajn bol nejaký dobrák ale minimálne dokazal v tej krajine udržať aky taky mier medzi šítmi a sunitmi,hned potom ako tam vpadli USA sa tam začali hrnúť fanatickí islamisti z celého arabského sveta z ktorých vznikol aj IS a začala sa občianska vojna ktorá v postate trvá dodnes
@hetfield keby keby, boli by sme v nebi. A prečo toho nie su plné noviny? Východ nemá televízie? Nepríde ti, že vo východných krajinách alebo krajinách kde USA neznášajú, majú televízne a spravodajské stance dostatočný vplyv na dostatočné (ak nie väčšie) množstvo obyvateľov? Podľa mňa áno, a nezostalo by to iba pri tom, začalo by sa to riešiť ako veľká kauza a každý by na to poukazoval. Zrejme to ale nikoho netrápilo ...
@wistingher vieš aký je rozdiel medzi východom a USA?že východ sa nestará do vnútorných zaležitostí USA,USA sa stará do vnutorných zaležitostí celej zemegule a to je dôvod prečo su také "oblúbené"
@hetfield však samozrejme. Majú postavenie najsilnejšieho štátu. Sú tí čo ukončili vojnu, 2x stáli na víťaznej strane. Od nich každý bral zásoby, rusi tiež. A samozrejme že keď pošleš svojich vojakov na určité územie, musí to mať pádny dôvod. Ale to je jedno.
Proste si to môžu dovoliť. Každý to rešpektuje a každý si je toho vedomý. Keby robili niečo, čo je nehumánne rozšírilo by sa to ku konkurencii veľmi rýchlo a hneď by začala tancovačka. Ale nič také sa nedeje.
@wistingher ty si dobre mimo ked porovnávaš USA z prvej polovice 20teho storočia so súčasnými USA,vtedy to bol národ ktorý zažil hospodársku krízu a o generácii ktorá bojovala v druhej svetovej vojne sa dodnes hovorí v USA ako o najlepšej v historii,vtedy ešte naozaj bojovali za slobodu proti nacistom a japoncom,za čo bojujú teraz?za slobodu a ideály naposledy bojovali v Kórejskej vojne ty odborník na geopolitiku a históriu
@hetfield za to isté za čo bojujú všetci ostatní. Za nič iné. Z histórie aj z prejavu štátov ako takých je voľba pre človeka ktorý chce žiť život a mať možnosť ho plnohodnotne žiť jasná. USA
@antifunebracka tak to už je snáď jedno,ide o tom že tá vojna bol od začiatku ojeb,rovnako ako bola ojeb Líbya a teraz Sýria,a vdaka tomu že spolu s FRA,GB a ITA rozjebali Líbyiu prúdia teraz do Europy desattisíce afričanov lebo líbijské hranice už nikto nestráži
@hetfield No ja práve vravím, že ojeb to tak úplne nebol, Saddám tomu mohol zabrániť, keby trochu viac spolupracoval. A to s tou Líbyou bol zrejme fakt fail, proste štátotvorné zmeny by mali prichádzať od daného ľudu, nie od nejakého vonkajšieho zasahovateľa. Ale Sýria? Veď tam je jadro IŠ, to treba zničiť.
@hetfield Asi máš pravdu... aj keď v Assadovi s tými údajnými chemickými zbraňami aby sa čert vyznal. Skôr ma fakt zaujíma, či by sa oplatilo zhadzovať diktatúru v Severnej Kórey či komunizmus v Číne, keďže tam je zas úplne iná mentalita. Čo myslíš?
@antifunebracka myslím že severná korea raz padne ale to bude katastrofa pre južnu lebo sa tam budu hrnuť státisíce severokorejčanov,a Čína je podla mna komunisticá už len na papieri v skutočnosti je to tažky kapitalizmus porovnatelny s anglickom v 19 storočí hlavne čo sa týka pracovnych podmienok v tovarnach
čo sa tyka Assada a toho chemickeho utoku tak si treba položiť otazku čo by ziskal tym plynovym utokom? Syria mala kedysi plne sklady chemickych zbraní takže určite sa nejake dostali do ruk aj povstalcom,najpravdepodobnejšie vysvetlenie je že pri utoku zasiahli sklad kde mali uložené chemické zbrane
@hetfield Nvm fakt, kde je pravda v Sýrii, ale Čínu by som rozhodne tak optimisticky nevidel. Skús sa ta len slovkom zmieniť negatívne o Strane a uvidíš ten kapitalizmus. Na 2. strane je tu ale otázka, či sa také obrovské národy typu Čína, Rusko vôbec dajú udržať demokraciou.
@antifunebracka kapitalizmus hlavne v ekonomickej oblasti,vykorisťovanie pracujúcich na ukor zisku tam funguje vo velkom o nejakej ochrane zdravia pri práci tam možu snívať,v Rusku bol pokus zavieť demokraciu ale výsledok bol totálna anarchia a rozklad napr sa prestali vyplacať dochodky a ludia museli chodit žobrať,krajina kde bola vyše 70 rokov diktatúra sa na demoktratickú nemože zmeniť zo dna na den
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
» www.teraz.sk/zahranicie/seve...
Inak podľa mňa skôr nevypukne ako vypukne. Nejde mi to celé do hlavy, ale nevidím to na vojnu moc.
Kórea nemá ziadnu zmluvu ze by nemohla testovat svoje zbrane. To máš chybu, ona nemá ziadnu zmluvu na to s nikým, len USA ich chce kontrolovať a zakazať všetko.
To aj hlupák musí vidieť čo robí amerika už desiatky rokov.
Ale nemyslím si že bude vojna, pretože si myslím že nejakú tú jadrovku tam majú a je to príliš veľké nebezpečenstvo aby sa do toho niekto pustil, to by musel byť dobrý dôvod napríklad obrovské zásoby ropy čo KĽDR nemá takže neni o čom.
Skôr si myslím že sa to tam postupne skapitalizuje tak ako Čína. Aj keď to ešte pár rokov potrvá ale nájde sa nejaký ďalší Kimko ktorému zavoňajú doláre.
Takže áno - kórea nemá ziadne závazky voči ostatným štátom že nemože testovať svoje zbrane.
vobec nie je v móde demonizovať USA, stači sa pozrieť čo robia Všetky krajiny sveta sú len vo vlastnom Štáte a na vlastnom území majú armádu/vojakov a testujú si len u seba. USA testuje na celom svete a má vojenské základne doslova po celom svete (okrem ruska a korei) tam by nedovoli postaviť zakladnu.
Rusko si postaví na vlastnom území základnu, média už Titilku v novinách: RUSKO SA VYHRAZA VOJNOU.... a ine hlúposti. Aj na slovensku by mala byť jedna základňa. Jedine človek čo je maximálne neobjektívny a vidí len ten jeden štát cez ružové okuliare to nevidí.
Nemám rád ani rusko ani kóreu, ale USA sú asi najhorši zo všetkých.
Možno chcú"ovládať" čo najviac... ale nemajú dôvod potlačovať ľudské práva, bezdôvodne kruto zabíjať, nastoliť totalitný režim a nechať ľudí umierať, vlastných či cudzích.
To isté robilo Nemecko za vojny, to isté robilo Rusko za vojny a keď obsadili určité územia, čo tam bolo? ... dvihnutie životnej úrovne obyvatelstva? Dvihnutie ekonomiky? Nové možnosti štúdia? Pracovné príležitosti? Infraštruktúra? NIE.
Nevidím nič zlé na tom že USA rieši všetky možné konflikty, je to logické kedže je v postavení najsilnejšieho štátu na svete, takže v prípadnom konflikte je ten na koho stranu sa USA prikloní vo veľkej výhode. Nevyriešili všetko správne, ani ideálne. Ale je to krajina slobodného názoru, všetkých rás, všetkých možných postihnutí, sú tam omnoho viac rešpektovaní ako v Európe alebo na východe.
Ak vám príde že obhajujem USA, tak áno, a iba preto že poznám históriu, poznám systém a správanie krajín(nemení sa to jedným človekom, ak sa to nezmení výrazne okamžite po jeho nástupe k moci). A z histórie sa ľudia mali lepšie v USA aj pred vojnou, po tom, čo sever vyhral občiasku vojnu a zaviedli sa ľudské práva na celom kontinente. Neobhajujem všetko čo USA vykonalo, to zďaleka nie. Ale ľudia v krajinách pod vplyvom USA sa majú lepšie, mali sa lepšie a ak sa svet nezblázni s vojnou či ekologickou katastrofou, tak sa aj budú mať lepšie.
Nemám pocit že by bola pod USA nejaká vojna, nejaké násilie. V krajinách kde má výrazný vplyv je viac mier,bezpečnosť, sloboda ako v okolitých, kde ten vplyv taký nie je.
Alebo inak ešte. Netvrdím že USA sú najlepší. Rovnako ako netvrdím, že SaS je najlepšia strana. Ale budú mať moju podporu, pretože doteraz, iba USA hoc sa dostali k moci nejakí mafiáni hajzlíci ako aj v Rusku atď. - DALI AJ ĽUĎOM, nakradli si určite, ale dali aj ľuďom, zatiaľ čo iné krajiny ľuďom iba brali a nič nedali. SaS rovanko, jedinýkrát som videl že niekto v takomto vážnom rozhodnutí, dodržal slovo a kvôli tomu sa vzdali v podstate moci a padla vláda. Preto že si stáli za slovom. A stále sú mi najviac sympatické ich názory a dávajú mi ako rozumnému človeku najväčšiu logiku. Omnoho väčšiu ako to bolo po celých desiatkách rokov, kedy ešte aj teraz to funguje na štýle populizmu, bilboardov s klamstvami, zavádzaním, tajnostkárstvom, rodinkárstvom vo VŠETKÝCH OBLASTIACH, energetika, šport, verejná správa...všetko... Podľa mňa si šancu zaslúžia. Neznamená že ich budem voliť každé voľby. NAjlepšie by bolo každé štyri roky meniť vládu. Ak nepresvedčí tak vymeniť, nekašlať sa. A nie nechať tam 20 rokov tých istých zlodejov. To nemá logiku.
@mefistofel Kde v EU majú Amíci základne? Na 2-3 miestach max Asi si to mýliš s NATO.
tí ludia pokojne protestovali proti tomu že im chceli protiprávne a bez ich súhlasu postaviť ropovod cez ich územie ktoré dostali od vlády USA ako indiansku rezerváciu
Predstav si, že by sa o mne všade verejne rozprávalo, že mám dom plný výbušnín a chystám sa ich použiť a nikoho by som do toho domu ešte k tomu nepúšťal. Čo by si si pomyslel?
Proste si to môžu dovoliť. Každý to rešpektuje a každý si je toho vedomý. Keby robili niečo, čo je nehumánne rozšírilo by sa to ku konkurencii veľmi rýchlo a hneď by začala tancovačka. Ale nič také sa nedeje.
čo sa tyka Assada a toho chemickeho utoku tak si treba položiť otazku čo by ziskal tym plynovym utokom? Syria mala kedysi plne sklady chemickych zbraní takže určite sa nejake dostali do ruk aj povstalcom,najpravdepodobnejšie vysvetlenie je že pri utoku zasiahli sklad kde mali uložené chemické zbrane