zda sa mi to alebo je naozaj problem zohnat na Slovensku "vystredne" veci? mam na mysli oblecenie, kozmetiku, doplnky.. a ked sa uz aj nieco najde tak je to predrazene. mate niekto podobnu skusenost? preco je to tak?
Nie vec samotná musí byť výstredná, ale i bežná vec dá sa užiť nevšedným spôsobom a tým ju robí neobvyklou a pútavou - tým chcem povedať, že toto ma naučila spolužiačka, sama to na sebe zrejme aplikovať nebudem, ale je to forma prejavu dokazujúca, že na výstrednosť nepotrebujeme len kopu peňazí.
@cicatrix netreba sa obmedzovať len na alternatívne značky - secondhandy, DIY aj normálne obchody ja mám oblečenie niečo z normálnych, niečo sekáče a niečo internet
@hotaru nie je to len o obleceni ale aj o produktoch dennej potreby a pod. vacsinou sa daju zaujimave veci zohnat len cez net a nie v "kamennych obchodoch"
co znamena vystredne? O.o podla mna je toho v obchodoch neurekom, na druhu stranu obchodne retazce nebudu predavat nieco, co nieje IN, neni to ani tak o konvencnosti.
@pershing363 tak ked chces zapadat do priemeru, tak to je tvoja vec, mozno nemas potrebu vycnievania alebo nemas cim...preco prave take tricko? trochu od veci priklad
@17 napriklad pretoze kazdy si hlada do vztahu rovneho
@pershing363 vycnievat sa da aj imidzom, crtami osobnosti, schopnostami...
pre mna je vystredna osoba clovek, ktory sa oblecie originalne az moze putat pozornost, dalej ma zaujimave vlasy, bud strih, alebo su netradicne zafarbene, potom tetovania, piercingy: to je pre mna vystredny a originalny imidz, ktory povazujem za zaujimavy narozdiel od nudnych a obycajnych ludi... (potom napriklad medzi celebritami je pre mna vystredna a originalna Lady Gaga)
aj tricko so slonikmi povazujem skor za bezne oblecenie hlavne pre deti, na tom nie je nic vystredneho...no keby si ho obliekol dospely muz, tak neviem
@cicatrix ...ono je to tak nejak v definícií toho slova, "výstredný" znamená nevšedný a vytŕčajúci z davu, ak by bolo jednoduché a lacné zohnať výstredné veci, tak už by neboli výstrednými, lebo by ich na to malo príliš veľa ľudí, stali by sa bežnou vecou
a ako tu už bolo povedané, výstrednosť nie je nejakou "vrodenou" vlastnosťou vecí, u niektorých možno áno, ale v konečnom dôsledku čokoľvek je možné použiť ako výstrednú vec, chce to len fantáziu a vynaliezavosť. a úprimne, pokiaľ tieto vlastnosti nemáš (čo tak nejak naznačuje samotná otázka, že sa zháňaš po veciach ktoré sú výstredné samé osebe), tak mi snaha o výstrednosť pripadá ako povrchná pretvárka, bez urážky
@momoglamorous ale gaga to ma ako svoju pracu, ona to robi pre prachy, keby zato nemala prachy, tak tiez nechodi v takom "style"...a nie je podla teba lepsie ak clovek vytrca z radu schpnostami ako nejakym trickom?
ono tie veci su skor prakticky hlavne pre vek 12-18 rokov...potom uz taky "styl" skor moze narobit problemy
@momoglamorous no len gaga nie slavna a prachata vkvoli tomu, ze sa raz rano zobudila a bola slavna, ona je slavna hlavne kvoli hudbe a ten jej styl ju len doplna, ale ma aj svoje civilne meno a nosi (akoby si ty povedala) obycajne veci..tie vystredne veci nosi hlavne takpovediac "v praci"....
ale ja som nepovedal, ze NEMOZU, mozu samozrejme...len vravim, ze by to starsim asi narobilo problemy...v skole, na pohovore do prace...
ono neviem ako by sa citil taky clovek 25+ keby siel do prace ako obchodny zastupca takto nejako
vystredny clovek je hlavne ten, ktory sa vystredne sprava, nie preto, lebo si nagelujem vlasy ako chobot a najebem na nohy bordove monterky s trblietkami
@pershing363 ona je odlisna od inych interpretov uz len jej talentom a sama hovori, ze ked nie je v 'praci', oblieka sa stake vystredne, az z beznych paparazzi zaberov na uliciach ju asi nikdy neuvidime len tak v domacom obleceni alebo teplakoch
tak samozrejme, ze na pohovor sa treba obliect formalne, nikto nepovedal, ze do prace by mali nasledovnici extravagatnych stylov chodit obleceni ako tie dievcata na fotke (ach)
vsetko s mierou, aj kawaii sa da prehnat, no menej kawaii prvkov vyzera pekne...sice v Japonsku im podobne kombinacie prijdu bezne, zatial co by bolo u nas na smiech...Azijci aj tak vyzeraju mlado, takze si mozu dovolit viac vystrednosti, nikdy nevies, ci tie zeny na fotke maju 15 alebo 30 rokov
@momoglamorous odlisny je kazdy, nikto nema uplne rovnake dvojca vo vsetkom...jej to mozno aj lezie na nervy, len ona to proste tak musi robit, musi byt extravagantna, lebo to robi pre peniaze, jasne, ze nemoze povedat, ze ju to kaka, to by sklamala fanusikov a producenti by asi prisli o prachy spolu s nou...
ale vies, ono je to skor ked clovek ide niekam "do klubu" (do takeho by ma nedostali ani pod hrozbou jazdenia na VW grupe), ale podla mna je to aj dost neprakticke....a celkovo by asi cloveku nedovolili chodit do prace s takym ohozom...ono vychystat sa ako tie dve osoby na snimke by trvalo nejaku tu minutu...
inak mas pravdu, neda sa odhadnut ani ich vek...to by mohlo byt v istej miere nebezpecne
@pershing363 tak to nefunguje, lebo to by potom 3/4 ludi nebolo ako jedno stado...neviem, ci sa zaoberas gagou ako ja, ale asi nie, no nikto je nevidi do hlbky, ale je vidiet, ze to co robi, vie robit a bavi ju to
neviem, niektori sa obliekaju extravagantne aj na vsedny den, ini zase iba pre nejake prilezitosti...ja tiez nemozem ist na skusku do skoly v tom, co bezne nosim
ved existuje aj nejaka 40-rocna aziatka, ktora vyzera na 18
@pershing363 mozes pozriet na fotky v albume...niektori by povedali, ze sa obliekam privelmi farebne (ach) ja za to nemozem, ze pre nich je vrchol farebnosti tmavo modra kombinovana so sedou
to, co nosim, zalezi dost aj od rocneho obdobia, ale vacsinnou nosim mnoho farebne kombinacie a blaznivejsie veci a tricka s uletenymi napismi, ale nosim v podstate vsetko, aj viac formalnejsi styl...mam doma vela veci od bizarnych bielo-cierno flitrovych ciziem na 12 cm opatku az po ponco
@etelnair nevies citat so porozumenim? pisala som, ze nie vsetci su taki, iba vacsinna a ti, co ziju v mojom okoli a meste...
@momoglamorous podla mna sa obliekas uplne normlane...nix extravagantne...taka normalka...neviem ci tam teda nemas to hlavne, ale fakt toto je uplne normalne... :/
@momoglamorous podla tych foto co mas nevyzeras nejak vystredne.. takych som videl plno.... nerátam tvoj "úžasný" desing nechtov a chápanie Gagy do hlbky
hej, aj mne sa zdá :/ (inak jeden z ďalších hlavným dôvodov prečo idem na návrhárstvo...lebo posledné dva roky si pomaly nikde neviem nič kúpiť. Všetko buď tuctové, alebo gýčové alebo sa mi to nehodí alebo to je oničom...)
@pershing363 boli aj ludia, ktori si mysleli opak...no stale sa obliekam farebnejsie nez vacsinna tiez si nemozem dovolit chodit mega extravagantne, nie som ako gaga
@barky ja zase plno nie a hej, stale sa da obliect aj vystrednejsie
@etelnair hlavne, ze ty si dokonaly a s uzasnymi nzormi...urcite mas tak nechutny ksicht, ktory clovek nerozozna od riti, ked si sem ani nevies dat pravy avatar tak ako aj ostatni tvoji pochlebovaci
@momoglamorous ja len nemam potrebu vesat sem svoju fotku a osobne udaje ked sa tu pohybuje vselijaka chamrad, pekne sa hentam na xylofon alebo hello kitty pozeraj
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
uz vidim,ako chcu byt vsetci vystredni napr.tym,ze uprednostnuju iba tlnene farby a vobec neexperimentuju s imidzom
@momoglamorous po 1, myslim, ze dnes sa uz pouziva siroka paleta farieb a vkusu, ze sa to az straca a tym padom to zovsednieva...
po 2 preco by mali CHCIET byt vystrednymi? preco by som mal nosit ruzove tricko so slonikmi, ked take nechcem a nepaci sa mi?
@17 napriklad pretoze kazdy si hlada do vztahu rovneho
odveci priklad? tak daj, co je podla teba vystredne a co nie?
pre mna je vystredna osoba clovek, ktory sa oblecie originalne az moze putat pozornost, dalej ma zaujimave vlasy, bud strih, alebo su netradicne zafarbene, potom tetovania, piercingy: to je pre mna vystredny a originalny imidz, ktory povazujem za zaujimavy narozdiel od nudnych a obycajnych ludi... (potom napriklad medzi celebritami je pre mna vystredna a originalna Lady Gaga)
aj tricko so slonikmi povazujem skor za bezne oblecenie hlavne pre deti, na tom nie je nic vystredneho...no keby si ho obliekol dospely muz, tak neviem
a ako tu už bolo povedané, výstrednosť nie je nejakou "vrodenou" vlastnosťou vecí, u niektorých možno áno, ale v konečnom dôsledku čokoľvek je možné použiť ako výstrednú vec, chce to len fantáziu a vynaliezavosť. a úprimne, pokiaľ tieto vlastnosti nemáš (čo tak nejak naznačuje samotná otázka, že sa zháňaš po veciach ktoré sú výstredné samé osebe), tak mi snaha o výstrednosť pripadá ako povrchná pretvárka, bez urážky
ono tie veci su skor prakticky hlavne pre vek 12-18 rokov...potom uz taky "styl" skor moze narobit problemy
podla mna je dobre aj-ja, je lepsie byt celkovo neobycajnym
kto hovori, ze starsi to nemozu nosit? moze to byt styl kawaii, ktori nosia aj ludia nad 20 a nielen v Japonsku
@tunidlo ked mas kerku, ktora ta charakterizuje, tak to originalne je
hviezdicky a tribal su uz davno tuctove
Aj keď má človek tričko, ktoré ho charakterizuje, môže to byť originálne.
Takže som dospel k záveru, že tričká sú originálne.
obycajne cierne alebo biele tricko bez nicoho bude asi tazko originalne
Takže, aby sme boli presní, originálna je úplne každá kategória oblečenia a doplnkov, lebo môže človeka vystihovať.
ale ja som nepovedal, ze NEMOZU, mozu samozrejme...len vravim, ze by to starsim asi narobilo problemy...v skole, na pohovore do prace...
ono neviem ako by sa citil taky clovek 25+ keby siel do prace ako obchodny zastupca takto nejako
aspon ujo Google mi to vyhodil, coby kawai
tak samozrejme, ze na pohovor sa treba obliect formalne, nikto nepovedal, ze do prace by mali nasledovnici extravagatnych stylov chodit obleceni ako tie dievcata na fotke (ach)
vsetko s mierou, aj kawaii sa da prehnat, no menej kawaii prvkov vyzera pekne...sice v Japonsku im podobne kombinacie prijdu bezne, zatial co by bolo u nas na smiech...Azijci aj tak vyzeraju mlado, takze si mozu dovolit viac vystrednosti, nikdy nevies, ci tie zeny na fotke maju 15 alebo 30 rokov
ale vies, ono je to skor ked clovek ide niekam "do klubu" (do takeho by ma nedostali ani pod hrozbou jazdenia na VW grupe), ale podla mna je to aj dost neprakticke....a celkovo by asi cloveku nedovolili chodit do prace s takym ohozom...ono vychystat sa ako tie dve osoby na snimke by trvalo nejaku tu minutu...
inak mas pravdu, neda sa odhadnut ani ich vek...to by mohlo byt v istej miere nebezpecne
neviem, niektori sa obliekaju extravagantne aj na vsedny den, ini zase iba pre nejake prilezitosti...ja tiez nemozem ist na skusku do skoly v tom, co bezne nosim
ved existuje aj nejaka 40-rocna aziatka, ktora vyzera na 18
inac to mas recht...v okoli pentagonu tu chodia naozaj extravagantni jedinci....
co nosievas bezne?? az to teda nie je tajne a prezradis
noo, to by ale tiez nebolo 2x dobre najst 40ku co vyzera na 18...vies...aj ked kazdy ma iny vkus
to, co nosim, zalezi dost aj od rocneho obdobia, ale vacsinnou nosim mnoho farebne kombinacie a blaznivejsie veci a tricka s uletenymi napismi, ale nosim v podstate vsetko, aj viac formalnejsi styl...mam doma vela veci od bizarnych bielo-cierno flitrovych ciziem na 12 cm opatku az po ponco
@etelnair nevies citat so porozumenim? pisala som, ze nie vsetci su taki, iba vacsinna a ti, co ziju v mojom okoli a meste...
ps : si fakt z obce stozok?
@barky ja zase plno nie a hej, stale sa da obliect aj vystrednejsie
» www.birdz.sk/webka/etelnair/...
a nevolaj ma hovno!!
ale ak tie tvoje mudrosti raz vyjdu knizne urcite tam nezabudni dat aj hento
no asponze tam mas tu HK (a teraz kebyze som ako ty, ta mozem nazvat, ze take nieco by mali deti v skolke
ja tiez mozem povedat, ze nie niekto jebnuty a mysliet si iba svoju pravdu, aj tak to robia vsetci
vyjdu, budete ich vsetci citat, ci dobrovolne alebo nedobrovolne