Mňa toto stale fascinuje, lebo nakoľko som sama relatívne az nedávno vyskúšala všetky 3 spôsoby, nič to vo mne nevyvolavalo. Jedine teda... prvé som vyskúšala klasické cigarety a pri nich som len citila extremnu úzkosť a búšenie srdca. A pri tých ďalších sposoboch vobec nic. ...Mam z toho taky pocit, ze niekto ma asi genetické predispozicie na to, aby mu cigarety "chutili" a niekto vobec. Preto by ma velmi zaujímalo, či som jediná, komu to vobec nic nerobí
A ešte otázka! Prosim, naozaj ma to zaujíma... Ti, čo to vo vas niečo vyvolava, tak čo? Aký to je pocit? A na ako dlho? Predpokladám, ze to človeka neomami, keďže sa moze potom aj šoférovať atd... Ale aký to je to teda pocit?
@thunderstorm@1 jaj tak nic teda, až teraz som si všimla, ze si hlasovala za "nie". Cize bolo to v tvojom prípade len ako ritual/placebo čo ta upokojovalo, alebo myslis, ze to bola fyziologicka reakcia po poziti nikotinu?
hlasovala som za nie, pretože už dva roky nefajčím a nemám už k fajčeniu pozitívny vzťah.
ale objektívne má nikotín relaxačné a stimulačné účinky.
a za mňa je to upokojenie jednak dôsledkom toho, že sa ti do tela vyplaví nikotín a zároveň toho, že si proste dáš 5 minútovú pauzu od nejakej aktivity, zastavíš sa a venuješ sa iba stereotypnému pohybu rukou a vdychovaniu a vydychovaniu dymu
Je to najsilnejsia zavislost aka moze byt a mas dobry pocit z toho ritualu z toho dymu, smradu a tak ale inak ti to sposobuje len tazkosti a ked som s fajcenim zacinal motala sa mi chvilku hlava pri a po cige
Trosku to dokazalo zmiernit nervozitu a zaroven zamestnat ked som nemal co robit, a este ja rad sledujem ohen a dym, cize aj to Ale uz tento neduh nepraktizujem, i ked ja som tomu nikdy nejak vela neholdoval
Ako s tabakom a nikotínom som skúšal všetko - cigarety, cigarku, potom šnupací som si šiel pár mesiacov, potom 5 rokov vape (iqos som napr. len skúšal ale nič pre mňa). A potom som sa na všetko vykašlal a si mi to nechýba vôbec, takže pocity len na úrovni spomienok. No ale, nikotínu som sa nevzdal - dávam si nikotínové sáčky bez tabaku (na spôsob klasického švédskeho žuvacieho tabaku, ale bez nikotínu). Dáš si to, uvolní ta to, si v pohode - máš to dajme tomu 40 min hodinu v ústach, osvieži ti to dych - pracuješ, píšeš - hocičo. Pohoda.
Aj by som si myslel, že po tom všetko a svojho času neprebernom množstve alkoholu atď. budem na tom zdravotne nie moc dobre ale naopak. Vždy, keď som na nejakom vyšetrení, aj nedávno - srdce a cievny systém - som v stave jak 19 ročná panna.
Fajčím len cigárky s mentolovou kapsulou. Iqos mi príde hnusný, obyčajné cigarety sú také úplne o ničom. Ak ich zakážu tiež, pravdepodobne ma fajčenie prestane zaujímať. Fajčím príležitostne, zásadne iba vonku, vydržím si nezapáliť kľudne dva týždne, ale viem minúť aj celú krabičku za noc, hlavne pod vplyvom alkoholu (v tom čo fajčím ich je len 10). Nepociťujem závislosť na nikotíne, no aj tak mám pozitívne pocity. Tak ako ma vnútorne ukľudňuje dážď, padajúce snehové vločky, nočné osvetlenie v meste, hudba, šoférovanie, rovnako je to aj s tým rozplývajúcim sa dymom z cigarety. Niektoré veci človek potrebuje aby bol sám sebou, aj keď nie je schopný vysvetliť prečo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
teraz to vo mne vyvoláva akurát tak rage, keď mi niekto fajčí do okna a keď vidím niekde pohádzané špaky
ale objektívne má nikotín relaxačné a stimulačné účinky.
a za mňa je to upokojenie jednak dôsledkom toho, že sa ti do tela vyplaví nikotín a zároveň toho, že si proste dáš 5 minútovú pauzu od nejakej aktivity, zastavíš sa a venuješ sa iba stereotypnému pohybu rukou a vdychovaniu a vydychovaniu dymu