@anniedecadence vyzerá veľmi podobne ako náboj 7,62 ako tu už kolegovia spomínali. Používa sa v samopale vz. 58 čo je štandardná vojenská a po úpravách aj športová zbraň.
@stodvacinkar dakujem ti velmi pekne aj ostatným chalanom.. našla som to včera u babky pred domom a zaujímalo ma z čoho to vlastne je .. tiež ma zaujíma ako sa to dostalo pred dom mojej babky ale to sa tu budem asi zbytočne pýtať..
@nicolas pravítkom a tú zbraň z ktorej to zrejme pochádza.. to je bežné že ju ľudia majú doma? či? lebo ona býva na dedine a aj susedia sú vo veku cca. 70-90rokov, a nie sú tam polovníci ani nič také
tak ešte raz a naposledy. "samopal vz. 58" je NÁZOV tej zbrane. Tak ho pri stvorení pomenovali jeho konštruktéri. Preto sa dodnes označuje týmto, technicky nepresným (lebo je to útočná puška) termínom. V čase jeho vzniku- v 50. rokoch 20. storočia totiž termín "útočná puška" nebol zďaleka zaužívaný a v ťažko totalitnom československu mohol mať prozápadný feeling.
na 90 %je to gulka z americkych utocnych pusiek M4 a M16 oznacovany cislom 5,56 NATO gulka je vyrobena z bronzovej zliatiny opracovajnej na sustruhu co je vidiet aj na patine daneho projektilu. tento kaliber sa vynimocne pouziva i na lov takze neco od polovnikov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
ps- načo ti to treba vedieť?
@hetfield môže byť aj z vojny, u nás ľudia na poliach vyhrabávali granáty a nábojnice po maďarskej armáde
logicky keď to je útočná puška,nemôže to byť samopal je chyba to nazývať samopal.
vraj to je samopal
tak ešte raz a naposledy. "samopal vz. 58" je NÁZOV tej zbrane. Tak ho pri stvorení pomenovali jeho konštruktéri. Preto sa dodnes označuje týmto, technicky nepresným (lebo je to útočná puška) termínom. V čase jeho vzniku- v 50. rokoch 20. storočia totiž termín "útočná puška" nebol zďaleka zaužívaný a v ťažko totalitnom československu mohol mať prozápadný feeling.
Stačilo alebo..?