Ak je ten bratranec z nejakeho neviem akeho kolena tak hej. Viem o jednom pare, ktori sa bol na to pytat aj u lekara, ci to nebude z gen. hladiska alebo akeho zle a vsetko v poriadku. Su uz aj zobrati.
@darkenprincess je to cudzí clovek (nejde o jednu krv) ... cize hej mozes, neni to incest ani nic podobne ... ale ludia budu kukat, bo v tejto krajine furt kukaju, ked clovek robi cosi inac, jak zvysok stada ... no pravda, ktora tiez plati v tejto krajine je, ze tu kazdy skandal trva 5 minut ...
hovorim- mate fakt super peknu sesternicu, jej rodic a vas rodic su surodenci, mate spolocnu krv!! isli by ste sa opit, obaja by ste boli opity, mali by ste moznost-priestor na sex, ona by chcela, pojebali by ste ju? este sme prizvukovali ze s KONDOMOM SAMOZREJME ale vlastnu sesternicu, jej rodic a moj rodic su surodenci..su tam nepochybne spolocne geny spolocna krv..
bolo nas 6 chlapcov a hlasovanie skoncilo 6:0 skuste hadat ako
@matwejo mas mamu, ona ma sestru, maju spolocnu krv, mamina sestra ma dceru to je tvoja sesternica.. nemate spolcnu krv?????????????? sice daleko menej ako s vlastnou sestrou ale mate
Hmm, ale pokrvní príbuzní predsa ste. Od vašich starých rodičov máte spoločnú krv Pobočné príbuzenstvo či jak.
Môj otec má vzťah so svojou sesternicou z druhého kolena a nejaký problém im to nerobí.
Ale mne osobne, keby som mal mať niečo s mojou sesternicou, čo je otcovej sestry dcéra, tak to asi nie, ťažko by som si to vedel predstaviť Ale ona je aj z inej generácie a nevyrastali sme spolu, takže asi tak.
@trdelniiiq ty si vzdycky bol si a budes jeden s najmudrejsich ludi tu na birdzi. tvoje nazory su vysoko fundovane a pritom nazory na akekolvek castokrat aj diametralne odlisne..
samozrejme pokial je to taky bratranec nejaky ze z tretieho kolena tak je uplne ok.. ze vase mamy su sesternice z druheho kolena a vy z nejakeko tretieho abo stvrteho tak aj tam mate nejakeho pra-pra-pra-deda spolocneho ale skratka je to uplne ok. aj spolocensky aj zdravotne
@hadimistr moje bola reakcia na @0 - "Ak mám nevlastného brata (moja matka má milenca a ten má syna z prvého manželstva) môžem s ním niečo mať?"
a inak je to asi takto zakonom:
§ 10
Manželstvo nemožno uzavrieť medzi predkami a potomkami a medzi súrodencami; to isté platí o príbuzenstve založenom osvojením. V takom prípade súd aj bez návrhu rozhodne, že manželstvo je neplatné.
(co sa tyka vztahu, tak to nie je nelegalne, nelegalne je len take manzelstvo ... sex neriesim - to aj tak nikto nevysetri presne)
- z coho myslim vyplyva, ze uz od bratranca so sesternicou je to asi legalne (niesom uplny isty, niesom pravnik) a poznam par co su z druheho kolena a ti su urcite v manzelstve
este tak "vedecky" trosku -
Stupeň konsangvinity udáva koeficient príbuznosti. Tento koeficient je zároveň mierou pravdepodobnosti, že dvaja príbuzní budú mať rovnaký gén. U súrodencov je to 1/2, u bratranca a sesternice 1/8. Toto zvyšuje nebezpečenstvo, že potomok z príbuzenského manželstva bude mať recesívne dedičné ochorenie.
U potomkov z pokrvne príbuzných manželstiev býva častejšia potratovosť, vyššia miera vývojových chýb a dedičných chorôb.
sucasne krestanske ponimanie -
rimskokat -
Pre rímskokatolíkov kanonické právo (CIC) z roku 1983 hovorí:
Can. 1091 §1 Manzelstvo je neplatné pre tych, ktorí sú príbuzní vo vsetkych stupnoch priamej linie, vzostupnej ci zostupnej, zákonnej alebo prirodzenej.
§2 V bocnej línii je neplatné do stvrtého stupna vrátane.
greckokat -
Pre gréckokatolíkov Vychodné kanonické právo CCE0 (1991) má tie isté podmienky:
Can. 808 § 3 V bocnej línii príbuzenstva je manzelstvo neplatné az po stvrty stupen vrátane.
Can. 918 § 2 V bocnej línii je tolko stupnov, kolko je osôb v obidvoch líniách spolu, nepocítajúc spolocného predka.
Can. 795 § 3 Dispenzácia sa nikdy nedáva pre prekázku pokrvenstva v priamej línii, alebo v druhom stupni bocnej línie.
@matwejo samozrejme, nelegalny trestny cin je incest..
ale mat sex s vlastnym (prvokolenovym) bratrancom alebo sesternicou legalne je.. samozrejme ze dost nemoralne ale pokial obaja chcu tak to legalne je.
a keby som mal so svojou priamou sesternicou dieta tak je to 1 ku 8 ze by bolo nejak fyzicky-psychicky postihnute, kdezto keby so sestrou tak 1 ku 2 hej?
@trdelniiiq sledujem ta aj ked o tom nevies sledujem ta a zbieram a ziskavam o tebe info, s tvojich prispevkov budujem tvoj kompletny psychologicky profil vidim do tvojej hlavy
@hadimistr
§ 203
Súlož medzi príbuznými
(1) Kto vykoná súlož s príbuzným v priamom rade alebo so súrodencom, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.
je v trestnom zakonniku iba, dalej som hlbsie nehladal, takze to prve co pises by mala byt pravda
co sa tyka druheho, ano tiez tak, to je z lekarskeho hladiska statistika
@rapid ale mne šerco zlomil!!!
už druhýkrát vlastne.
bo najprv sa oženil, to mi mama hovorila, že som sa vraj rozplakala na jeho svadbe a že som sa s ním ani nechcela baviť.
a sa rozviedol a si našiel inú.
Ja len k tomu: "Podľa súčasných genetických expertíz ľudskej DNA sme všetci potomkovia jednej africkej samice... Je ohromujúce, že podľa týchto záznamov neexistuje žiadna ľudská bytosť, žijúca kdekoľvek na tejto planéte, ktorá by bola vzdialenejšia príbuzná s kýmkoľvek iným než do stupňa päťdesiatich bratrancov a sesterníc." (Skupnik, 2010, s. 26, 27) Takže všetci sme, bez ohľadu na niečo také ak sú "Rasa" či "Národnosť", vlastne príbuznými (viac či menej).
@trdelniiiq@4 Hovoríš o genetickom hľadisku... vo všeobecnosti sa vzťah blízkych príbuzných považuje za potenciálne nebezpečné (v rámci nejakých možných deformácií plodu atď.). Ale v skutočnosti je táto pravdepodobnosť skoro rovnaká ako pri páre nepríbuznom. V našom kultúrnom prostredí sa často hovorí ako o prostriedku, ktorý pomáha udržiavať Tabu incestu...
Mne kedysi dávno ešte možno na 1-4 kamoš povedal (aspoň myslím že to hovoril kamarát) že keď si to rozdá bratranec so sesternicou tak sa im narodí postihnuté decko doteraz neviem či si to vymyslel, či to bola povera alebo či to bola pravda
Inak ak ťa vzrušuje vzťah medzi rodinnými príslušníkmi si pozri anime KissXSis tam mal typek 2 nevlastné sesternice čo boli uplne nadržané a s nim robili všelijaké pekné veci
Inak mam mladšiu sestru ale v živote by ma niečo také ako incest nenapadlo... fuj
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
si nevidela ešte telenovelu?
a som snívala o tom, že si ho raz vezmem a porodím mu det.
ale to som bola ešte malá vtedyk. a on mladý.
@darkenprincess
Vždy bude mať niekto na tomto svete predsudky a áno - nestretne sa to podľa mňa s pochopením okolia.
hovorim- mate fakt super peknu sesternicu, jej rodic a vas rodic su surodenci, mate spolocnu krv!! isli by ste sa opit, obaja by ste boli opity, mali by ste moznost-priestor na sex, ona by chcela, pojebali by ste ju? este sme prizvukovali ze s KONDOMOM SAMOZREJME ale vlastnu sesternicu, jej rodic a moj rodic su surodenci..su tam nepochybne spolocne geny spolocna krv..
bolo nas 6 chlapcov a hlasovanie skoncilo 6:0 skuste hadat ako
Môj otec má vzťah so svojou sesternicou z druhého kolena a nejaký problém im to nerobí.
Ale mne osobne, keby som mal mať niečo s mojou sesternicou, čo je otcovej sestry dcéra, tak to asi nie, ťažko by som si to vedel predstaviť Ale ona je aj z inej generácie a nevyrastali sme spolu, takže asi tak.
samozrejme pokial je to taky bratranec nejaky ze z tretieho kolena tak je uplne ok.. ze vase mamy su sesternice z druheho kolena a vy z nejakeko tretieho abo stvrteho tak aj tam mate nejakeho pra-pra-pra-deda spolocneho ale skratka je to uplne ok. aj spolocensky aj zdravotne
A v konečnom dôsledku sme všetci pokrvní príbuzní
curva fix.. jasne ze mas..
jj ved nasi 46 na sto-devatdesiatusiestu a to cele este x 3 miliony pradedo a prababka su adam a eva predsa :ˇD takze vsetci mame spolocnu krv DD
a inak je to asi takto zakonom:
§ 10
Manželstvo nemožno uzavrieť medzi predkami a potomkami a medzi súrodencami; to isté platí o príbuzenstve založenom osvojením. V takom prípade súd aj bez návrhu rozhodne, že manželstvo je neplatné.
(co sa tyka vztahu, tak to nie je nelegalne, nelegalne je len take manzelstvo ... sex neriesim - to aj tak nikto nevysetri presne)
- z coho myslim vyplyva, ze uz od bratranca so sesternicou je to asi legalne (niesom uplny isty, niesom pravnik) a poznam par co su z druheho kolena a ti su urcite v manzelstve
este tak "vedecky" trosku -
Stupeň konsangvinity udáva koeficient príbuznosti. Tento koeficient je zároveň mierou pravdepodobnosti, že dvaja príbuzní budú mať rovnaký gén. U súrodencov je to 1/2, u bratranca a sesternice 1/8. Toto zvyšuje nebezpečenstvo, že potomok z príbuzenského manželstva bude mať recesívne dedičné ochorenie.
U potomkov z pokrvne príbuzných manželstiev býva častejšia potratovosť, vyššia miera vývojových chýb a dedičných chorôb.
sucasne krestanske ponimanie -
rimskokat -
Pre rímskokatolíkov kanonické právo (CIC) z roku 1983 hovorí:
Can. 1091 §1 Manzelstvo je neplatné pre tych, ktorí sú príbuzní vo vsetkych stupnoch priamej linie, vzostupnej ci zostupnej, zákonnej alebo prirodzenej.
§2 V bocnej línii je neplatné do stvrtého stupna vrátane.
greckokat -
Pre gréckokatolíkov Vychodné kanonické právo CCE0 (1991) má tie isté podmienky:
Can. 808 § 3 V bocnej línii príbuzenstva je manzelstvo neplatné az po stvrty stupen vrátane.
Can. 918 § 2 V bocnej línii je tolko stupnov, kolko je osôb v obidvoch líniách spolu, nepocítajúc spolocného predka.
Can. 795 § 3 Dispenzácia sa nikdy nedáva pre prekázku pokrvenstva v priamej línii, alebo v druhom stupni bocnej línie.
ale mat sex s vlastnym (prvokolenovym) bratrancom alebo sesternicou legalne je.. samozrejme ze dost nemoralne ale pokial obaja chcu tak to legalne je.
a keby som mal so svojou priamou sesternicou dieta tak je to 1 ku 8 ze by bolo nejak fyzicky-psychicky postihnute, kdezto keby so sestrou tak 1 ku 2 hej?
ale že by sa mne toto niekedy stalo.. pochybujem
§ 203
Súlož medzi príbuznými
(1) Kto vykoná súlož s príbuzným v priamom rade alebo so súrodencom, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.
je v trestnom zakonniku iba, dalej som hlbsie nehladal, takze to prve co pises by mala byt pravda
co sa tyka druheho, ano tiez tak, to je z lekarskeho hladiska statistika
už druhýkrát vlastne.
bo najprv sa oženil, to mi mama hovorila, že som sa vraj rozplakala na jeho svadbe a že som sa s ním ani nechcela baviť.
a sa rozviedol a si našiel inú.
@trdelniiiq @4 Hovoríš o genetickom hľadisku... vo všeobecnosti sa vzťah blízkych príbuzných považuje za potenciálne nebezpečné (v rámci nejakých možných deformácií plodu atď.). Ale v skutočnosti je táto pravdepodobnosť skoro rovnaká ako pri páre nepríbuznom. V našom kultúrnom prostredí sa často hovorí ako o prostriedku, ktorý pomáha udržiavať Tabu incestu...
ale hej môžeš v podstate.
Inak ak ťa vzrušuje vzťah medzi rodinnými príslušníkmi si pozri anime KissXSis tam mal typek 2 nevlastné sesternice čo boli uplne nadržané a s nim robili všelijaké pekné veci
Inak mam mladšiu sestru ale v živote by ma niečo také ako incest nenapadlo... fuj
nech sa páči, spoľahlivá odpoveď!