tak ja som si neska vyslúžila dobré poznámky od okoloidúcich - vaaaau pozri, neska majú všetci nejaké divné veci na čelách...aha aj táto je popolcová..
ozajstný kresťa dokáže nejesť aj to mäso, veď celý rok sa ho nabaží koľko chce .............a ako sa povie láska dokáže aj hory prenášať..........filip
je na každom ako sa ku tomu postaví, nikto nikoho nenúti
@zajkousko podľa mňa ak človek skutočne verí v Boha, tak nepotrebuje žiaden pôst. Nepotrebuje žiadnu cirkev. Nepotrebuje kostoly. Nepotrebuje ich pravidlá... Toť môj názor Cirkev vnucuje svoje pravidlá, zákony, kázne... Čo dobré z toho vzniklo ? Upaľovanie "čarodejníc", križiacke výpravy, roky útlaku, brzdenie vedy...
@smajdalf preco automaticky myslis na maso? Post nieje o tom ze nebudes jest maso, ale o tom ze si odopries nieco co mas velmi rad. Ak je to prave maso, tak prosim. Ide tu vsak o to, ze postom si cvicis svoju volu a tym aj schopnost odolavat pokuseniu na hriech.
Ale teba, ako tak citam asi neveriaceho by mohlo zaujimat, ze post od jedla je velmi prospesny pre ludsky organizmus lebo precistuje telo a mysel a vraj spomaluje proces starnutia.
A este k tej cirkvi. Post nevymyslela cirkev. Post bol totizto praktizovany uz davno pred kristom v egypte a asyrsku prave pre jeho priaznive ucinky na telo. Cirkev si post zobrala az o dost neskor.
@magick55 To už je jedno či je to mäso, hudba, alkohol, sex... Babka moja spomínala mäso, tak som napísal to...
Je to možné, nehádam sa s tebou...
Ani meče nevymyslela cirkev a pomocou nich, aj keď nepriamo, vraždila vo veľkom... Ale to je mimo témy, nebudem to ja ďalej rozoberať, ja mám na cirkev veľmi zlý pohľad (a povedal by som že právom...).
ano vnucovanie je najhoršia vec a práve sú to ľudia, ktorí si Bibliu - prikázania vysvetľujú a prispôsobujú na svoje potrebi.....
sú to práve ľudia, ktorí dennodene pribíjaju Krista na kríž hoci ho veria, davaju mu za vinu, že za všetko môže jedine On!
Boh nám dáva slobodnú vôľu, samozrejme, každý si vyberá z toho najťažšieho to najľahšie, je to jednoduchšie ..........ale cesta k Bohu je mnohokrát ťažká a tŕnistá........filip
Vŕba rakytová, ak sa nemýlim, sa volá tá rastlina. Ľudovo sa im hovorí bahniatka. V praxi sú to požehnané bahniatka z predchádzajúceho roka z Kvetnej nedele a tie sa potom spália a maže sa nimi čelo na znak toho, že človek uznáva, že potrebuje Božie odpustenie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
ale inak, neviem
z niečoho mŕtveho, čo mohlo žiť
roka.
bahniatka ... kto pocul "jahniatka" potrebuje vycistit usi
Sa mi dnes zdalo divné že kopa ľudí chodí s fľakatými čelami, ale tak, ľudia sa dnes nechajú nahovoriť na čokoľvek, tak som to neriešil...
lebo včera bola popolcová streda a začína sa 40.denný pôst do veľkej noci ..........
je to znak kresťanských zvykov, že ľudia sa maju pôstiť .........
ale tu na birdze je to každému na srandu.....
príde však čas, že sa spamätajú ........filip:/
ozajstný kresťa dokáže nejesť aj to mäso, veď celý rok sa ho nabaží koľko chce .............a ako sa povie láska dokáže aj hory prenášať..........filip
je na každom ako sa ku tomu postaví, nikto nikoho nenúti
Ale teba, ako tak citam asi neveriaceho by mohlo zaujimat, ze post od jedla je velmi prospesny pre ludsky organizmus lebo precistuje telo a mysel a vraj spomaluje proces starnutia.
A este k tej cirkvi. Post nevymyslela cirkev. Post bol totizto praktizovany uz davno pred kristom v egypte a asyrsku prave pre jeho priaznive ucinky na telo. Cirkev si post zobrala az o dost neskor.
Je to možné, nehádam sa s tebou...
Ani meče nevymyslela cirkev a pomocou nich, aj keď nepriamo, vraždila vo veľkom... Ale to je mimo témy, nebudem to ja ďalej rozoberať, ja mám na cirkev veľmi zlý pohľad (a povedal by som že právom...).
nuz, ja neobhajujem to co robila cirkev v stredoveku lebo je to pravda..
a ano ide to uz mimo temy
ano vnucovanie je najhoršia vec a práve sú to ľudia, ktorí si Bibliu - prikázania vysvetľujú a prispôsobujú na svoje potrebi.....
sú to práve ľudia, ktorí dennodene pribíjaju Krista na kríž hoci ho veria, davaju mu za vinu, že za všetko môže jedine On!
Boh nám dáva slobodnú vôľu, samozrejme, každý si vyberá z toho najťažšieho to najľahšie, je to jednoduchšie ..........ale cesta k Bohu je mnohokrát ťažká a tŕnistá........filip
@zajkousko Mne práve o to ide. Vodu káže, víno pije...
Väčšinou si človek vyberie tú jednoduchšiu cestu...