Som sa tak zamyslela nad tým, či pôvod v sadomasochizme, keď niekto chce byť subík (podriadení), nie je náhodou o tom, že človeku celý život rodičia za niečo nadávali, že ako sa zlé správa, čo robí zlé, prípadne ho bili a teraz mu to v dospelosti chýba. A
je to tak
ked som mal 5 rokov tak mi mama jebla panvicou po hlave a cil mi to chyba tak platim zenam aby mi davali stipce na bradavky a fackali ma popritom
skor by som povedal, ze utlacany clovek ma tendenciu, ak mu to prilezitost dovoli, spravat sa agresivne a dominantne prave z dovodu potlacania svojho ja. ale tiez to zavisi na psychike konkretneho jedinca a do akej miery u neho prevladaju tieto potlacane tuzby.
@anjelik263 akoze nevylucujem takto vplyvy detstva popripade samotnej natury cloveka, chcela som vlastne len povedat ze je vela ludi, ktori si uzivaju obe strany a preto neviem ci sa na nich da aplikovat ze to hned ma nieco spolocne prave s tymi vplyvmi
Myslím si že to môže mať ešte hlbšie zakorenenie. Podobne ako predpoklad, že ľudia ktorí v sexe obľubujú cikanie a kakanie a tomu prišli u pôrodu - keď sa im konečne podarilo dostať sa zo zovretia panvových kostí stretli sa s močom a stolicou matky - nastalo orgazmické uvoľnenie za prítomnosti týchto látok, tento zážitok sa ukladá hlboko v pamäti a následne vynára v sexuálnej sfére života
v niektorej časti gigolov hovorili, že submisívny ľudia bývajú často napr. v práci dominantý, lebo sú nadriadený a tak a potom cítia potrebu vypnúť a poslúchať a byť podriadený, aby si oddýchli od toho
Možno keď má človek mamu prostitútku závislú na drogách a jeho pasák ich oboch mláti neskor je adoptovaný a v 15 rokoch jeho adoptívnej matky kamarátka ho zvedie a pripraví ho o panictvo stane sa z neho neskor dominant... xD 50 shades 5-ever
z psychologického hľadiska si niektorí želajú trest pretože môžu za niečo cítiť vinu. Pri tom sa môžu cítiť vyrovnanejšie a s pocitom, že už je to vyriešené. Asi
a dominancia ako submisivita, môže mať čo to aj so sebavedomím, ale zároveň aj dôverou. Chuť niekomu veriť, vedieť sa niekomu zveriť do rúk (dosť silný kaliber v prípade ak danému človeku veríš).
je to súhra oboch postav, úloh. V každom submisívnom by mal byť kúsok domina a naopak. Niečo ako Jing a Jang, Potom to asi môže byť to správne orechové.
Stále však nerozumiem tomu, prečo by pri sexe čo je podľa mňa niečo úžasné a krásne, prečo by sa pri tom ľudia mali byť, kusať, štekliť a podobné kraviny.
Skúste mi to niekto kto s tým máte skúsenosť vysvetliť. Ďakujem
@inversi To je nieco, co maju aj zvierata Ked niekomu dovolis prejavovat sa voci tebe takto agresivnejsie, ukazujes mu doveru v zmysle "ty mozes, verim ti".
@salora pozri robil som bojovt sport tam som sa dostatocne vybil, pri sexe predsa nepotrebujem ani nikomu ublizovat a ani neprijimat tresty. Otazka co ma vzrusuje smeruje k odpovedi toto urcite nie. Preto sa pytam co vzrusuje ludi, ktori to potrebuju alebo sa im to paci
v podstate sa človek stretne s dvoma typmi, tými, čo naozaj utrpeli v detstve nejakú traumu, ktorá to má (môže mať) za dôsledok a tými, ktorý tú traumu nemajú, pričom mnohí z nich tieto potreby vnímajú od útleho detstva. Povedala by som, že ten druhý typ je väčšina, každopádne to nijako nerieši otázku, kde sa to vzalo.
Ja sa v poslednej dobe pohrávam s myšlienkou, že by to mohlo byť epigenetického povôdu súvisiac so životom posledných generácii rodiny. Ich traum, štýlom života akým vedú, to koľko si v ňom vytrpeli bolesti a podobne...
Ale epigenetika je tak málo preskúmaná, že teraz mi to možno znie pekne ale potom to bude úplne konina.
je možné (a pravdepodobné) že to má nejaký hlbší zmysel a je pred-determinované skusenosťami a životnými traumami to čo z nás robí dominantejších a podriadených ...
sex je vo svojej podstate úplne prirodzená vec ktorá nás sprevádza milióny rokov ... a ľudia sú veľmi vynaliezaví čo sa týka uspokojovania potrieb a toho ako si chcú pretvoriť svet okolo seba ... aj sex mal svoj vývoj v priebehu histórie pri ľuďoch ako druhu ... no to čo sa nedá poprieť je fakt že na najelementárnejšej forme je sex čisto záležitosť dominancie a podriadenosti - čiže tento proces je z môjho hladiska prirodzený (nehovorím však nutný a ani pozitívny!) len prirodzený ...
ľudský druh urobil s rozmnožovania spoločenský akt s určitou hodnotou ktorá sa aj teraz neustále vyvíja, kde to skončí to nikto nevie
ale ľudia toto prirodzene potrebujú, sami pred sebou sa znížiť na základnú úroveň živočíšnu a drzo a tvrdo si uspokojiť svoje pudy a chute (vypnúť spoločenské prednastavenie) ľuďom to robí dobre
@inversi no vidis, a ja mam kamarata, ktory robil dlhe roky tiez karate a vzrusuju ho mierne S/M praktiky, aj pasivne aj aktivne je to proste o sexualnych preferenciach jedinca...
Neviem moc o com to je ale v zivote by som v posteli nechcela bicik a lano strasny by som mala strach ze mi ublizi muz. Aj puta. Ako dovera je pekna vec ale neviem so predstavit nikomu natolko doverovat. Ja potrebujem kontrolu nad svojim telom
@salora nemyslim si ze je to druhom sportu, ktory robil. Mna bojovy sport ukludnil, dal do pohody to bude mat ale urcite iny koren z minulosti, skusenosti, vychovy ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ked som mal 5 rokov tak mi mama jebla panvicou po hlave a cil mi to chyba tak platim zenam aby mi davali stipce na bradavky a fackali ma popritom
z psychologického hľadiska si niektorí želajú trest pretože môžu za niečo cítiť vinu. Pri tom sa môžu cítiť vyrovnanejšie a s pocitom, že už je to vyriešené. Asi
a dominancia ako submisivita, môže mať čo to aj so sebavedomím, ale zároveň aj dôverou. Chuť niekomu veriť, vedieť sa niekomu zveriť do rúk (dosť silný kaliber v prípade ak danému človeku veríš).
je to súhra oboch postav, úloh. V každom submisívnom by mal byť kúsok domina a naopak. Niečo ako Jing a Jang, Potom to asi môže byť to správne orechové.
Stále však nerozumiem tomu, prečo by pri sexe čo je podľa mňa niečo úžasné a krásne, prečo by sa pri tom ľudia mali byť, kusať, štekliť a podobné kraviny.
Skúste mi to niekto kto s tým máte skúsenosť vysvetliť. Ďakujem
Ja sa v poslednej dobe pohrávam s myšlienkou, že by to mohlo byť epigenetického povôdu súvisiac so životom posledných generácii rodiny. Ich traum, štýlom života akým vedú, to koľko si v ňom vytrpeli bolesti a podobne...
Ale epigenetika je tak málo preskúmaná, že teraz mi to možno znie pekne ale potom to bude úplne konina.
sex je vo svojej podstate úplne prirodzená vec ktorá nás sprevádza milióny rokov ... a ľudia sú veľmi vynaliezaví čo sa týka uspokojovania potrieb a toho ako si chcú pretvoriť svet okolo seba ... aj sex mal svoj vývoj v priebehu histórie pri ľuďoch ako druhu ... no to čo sa nedá poprieť je fakt že na najelementárnejšej forme je sex čisto záležitosť dominancie a podriadenosti - čiže tento proces je z môjho hladiska prirodzený (nehovorím však nutný a ani pozitívny!) len prirodzený ...
ľudský druh urobil s rozmnožovania spoločenský akt s určitou hodnotou ktorá sa aj teraz neustále vyvíja, kde to skončí to nikto nevie
ale ľudia toto prirodzene potrebujú, sami pred sebou sa znížiť na základnú úroveň živočíšnu a drzo a tvrdo si uspokojiť svoje pudy a chute (vypnúť spoločenské prednastavenie) ľuďom to robí dobre
a nehovorím že také veci nemám rád aj ja