na com ste zavisli ja som zavisli napr. na hudbe ta mi hned vyepsi naladu na com ste zavisli vy ?? keby bolivsetky zavislosti take ako mam ja skusili ste fajcit?no myslim cigaretu"!!!!!!!!!"
ja som rovnako zavisla na music pocuvam ju stale a stale a stale a staaaaaaaaaale proste vzdy a vsade ,,skoro D.heh..v skole to dako nejde, aj ked obcas hodim MP3 do usii a profka si ani nevsimne..dalej som zavisla na kamosoch, bez nich by to jednoducho neslo ..Lubim ich ..a daaal ??..asi net
chalan na cig sa este najfajcis a nafajcis neboj ale az za 3 roky!!! keby si zacal teraz mozes skoncit jak moj kamos co fajci od druhej triedy 16 rokov a 140 cm vysoky xixi aj ja odvtedy co fajcim som prestal rast ale mam to stastie ze som dost vysoky ale bacha na vec!!!
hudba je ta naj zawislost na swete,,, nexci byt zavili na cigaretax abo fete, bo to je fakt hnustna zavislot a tazko sa s toho dostawa,,,nikomu nedoporucujem ale raz stoji to za to skusit len potrebujes silnu wolu aby si do toho nespadol
v takých ťažších prípadoch je neoceniteľná pomoc aj hlavne zo strany rodiny... lebo ak máte dobré zázemie a dobrú rodinu, kvôli vašej závislosti vás hned nevykopnú, ale pomôžu..
Extaza no však toto.. ale možno fakt len rodina dokáže pomôcť.. tak ako mamina býv. kolegyňa.. jej syn sa dal na drogy.. narkoman.. a pritom má 16 rokov.. kradol peniaze a veci.. no nakoniec to zistili rodičia a je na liečení.. keby to nezistili, možno by už bol mrtvy, ktovie...
Extaza no hej.. ale je tu asopn kus šance.. a min. aspoň za ten čas čo je tam, nedroguje.. čo bude potom sa uvidí.. ale aspoň aká taká nádej tu je.. a k tomu je neplnoletý, takže zaňho zodpovedajú rodičia. a on si sám nemôžem odísť .. takže v tom je veľká výhoda no..
Extaza vieš dobre, že ja taký optimista nie som, skôr realista.. a tiež enverím, že jedným liečením sa z toho dostane.. možno mu bude treba 10 liečení.. a možno ani 30 nepomôže.. ale skúšať treba.. no hlavné je chcieť prestať.. aspoň to ked už nič iné...
Ano chciet je uplny zaklad.. lebo ked nechce tak s nim nepohne nic.. musi to chciet sam a uvedomit si, ze to takto dalej nejde.. ja som tiez prednedavnom nechcela ale muselo sa nico stat aby som si uvedomila v com to preboha lietam..
Extaza no však toto.. čo som písala naposledy so zilotom, napísal že to on jednoducho chce brať a pod.. tak ako je to teraz? i on si isté veci uvedomil.. či je to furt také ako predtým?
Extaza tak som rada, kvôli vám obom.. na tráve až v menšom množstve nie je nič zlé.. len zilot aj s trávou to už preháňal.. ale šak ako aj ty aj ja.. kým mňa to neprestalo baviť a vy ste neprešli na tvrdé.... mne už tráva tiež nerobila dobre, aj preto som s tým sekla...
Extaza takže priznávaš aspoň trošičku, že som vám zle nechcela? a že to nebola moja vina, čo sa všetko stalo?... no držím ti prsty.. aj ked neviem ako presne na tom si, že či to bude ťažké pre teba s tým seknúť.. no však uvidíme..
Ja som s tym sekla uz len tym, ze som si povedala, ze nic neriesim uz viac.. po tom vsetkom co sa za posledne dni stalo.. bolo toho na mna vela a ja uz nevladzem dalej takto.. videla som ako su natom ludia, uplne trosky, davala som si ciaru s 20 rocnou holkou v 4 mesiaci ktoru este k tomu mlatil priatel a podobne pripady.. nieco sa vo mne zlomilo.. a chcem byt v tom normalnom svete.. nexcem s5 len neviem ci nepodlahnem casom zas..
kto je závislí a nemôže najsť cestu späť ,musí zabíjať čas čítaním kníh ,v tedy sa zaujme a vžije a zabudne na túžbu pokušenia ,a mali by to byť knihy ktoré vravia myšlienky správnej cesty života
Extaza to už sú hrozné extrémy.. ale vidíš... aj u teba raz musel prísť ten zlom, niečo čo ťa prinúti porozmýšľať nad svojím životom a zistíš že tak toto ďalej tak nechcem... mne sa to stalo tiež.. aj ked to bolo menej extrémne ako to u teba..
nechcem byť pesimistom.. ale už do konca života budeš žiť možno so strachom aby si do toho nepadla zase.. stále budeš vnútorne bojovať..
Lucyliu89 je mi jasne, ze do konca zivota s tym budem bojovat alebo do toho stale dookola padat a vyhrabavat sa s5.. ktovie..
Som rada, ze som si konecne uvedomila ze takto dalej zit nemozem.. mohlo byt aj horsie..
To babatko nexcem radsej vidiet ani ja. Ved ono ma posraty zivot uz teraz a to sa ani nenarodilo este.. pri takych rodicoch to baby bude mat zo zivota peklo ak vobec sa narodi v poriadku..
Lucyliu89 ziadnu odbornu pomoc nechcem.. staci len zmenit partiu si myslim lebo ked sa budem stale pohybovat medzi tymi vecami tak ma to vzdy bude pokusat.. napr. aj v skole.. kazdy den mi niekto nieco dava.. je tazke hovorit nie ak to mam rovno pod nosom a ak sa ma kazu chvilu niketo pyta ci nieco nechcem..
Extaza no aj to som hovorila na začiatku... že prvý krok je zmeniť partiu... (tak ako som to spravila ja) lebo keby že som neodišla... s najväčšou pravdepodobnosťou by som po čase podľahla drogám i ja... to je ten vplyv okolia...
a ty pekne tých čo ti niečo núkajú v škole pošli do piči... ja viem že je to ťažké..
Lucyliu89 ale ja partiu asi zmenit nedokazem pretoze nechcem ostat sediet doma a byt sama.. chapes.. a tych v skole je tazko niekam posielat ak mi natiahnu lajnu rovno na zosit.. ja az nechapem kto kazdy fetuje.. nasa skola je asi nejaka krizovatka fetakov co sa tyka strednych skol.. kazdy medzi sebou nieco riesi.. a v kuse pocut len ako sa kazdy bavi drogach..
Extaza pozri.. ja síce nechodím tak vonku ako to bolo s vami,, ale raz za čas idem.. alebo idem len tak na kafe, alebo nejaký drink s adou, alebo tak.. napr,. teraz ideme na víkend na sigord..
a mne to tak vyhovuje.. som si zvykla.. mňa už nebavilo sa furt len flákať... to si zvykneš... a ver tomu, že ak nezmeníš partiu, neskončíš s tým....
Extaza ja viem, všetko sa mení.. ako by ma aj trošku tak zaujímalo, ako vyzerali také vaše piatky... ehm...
noo ja väčšinou doma som.. ale depky nemám.. neviem mne to tak vyhovuje ale jasne.. ako spoločnosť je lepšia.. ale zase je rozdiel medzi spoločnosťou a spoločnosťou ehm...
ja mám podobný problém, proste moji kamoši sú najväčšie hovada z celého okresu ,čo sme dorobili už to fakt nemá obdoby to boli večery že napr.(nahý sme najebaný v tescu len v ponoškách a botách kupovali dalšie paleno pri tom namol ,a floidi nám to nakoniec prepáčili že väčších kokotov nevideli) a a ták proste to boli neopísatelné časy, furt ujeby ,halušky a ták ,lenže ten čas tak rýchlo padol ako tá jedna polliterka na večer a teraz už každý má svoj život už je to o kokote ked sme spolu oproti tomu čo bolo ,už by to ani jeden z nás nedokázal spraviť ,už je to ten uprdený život ,treba byť dobrodruh ,lenže s mojimi kamošmi (ktorý fetujú, pijú ,5krát denne hulia) to nejde a ja zatial zozbieravam vedomosti v nádeji že niečo dosiahnem so svojou riťou pohnem niekde dalej lebo toto kvasenie a zabíjanie času ma fakt nebavý
Lucy bolo obdobie ked sme mali piatok kazdy den.. nechci vediet ako som bola natom po mesiaci.. no skoncilo sa to a ja som zasa v normale ked sa to da tak povedat..
Zatial sa mi ten normal celkom pozdava len stale nato myslim a sniva sa mi ako som chodila riesila davala a pod..
Vcera ma napadlo, ze si na narodky este posledny krat dam bielko ale hend mi doslo, ze je to blud lebo "posledny krat" uz bolo neraz a viem, ze by ma to vratilo asi tam kde byt nechcem tak som uz kludna..
Lucyliu89 nevies si to predstavit ako nam take veci chybaju.. bud rada ze nevies, to mas pravdu aspon nemas tolko problemov.. resp. mozno mas ale dost odlisne..
Ako inak moze zmyslat depresivne naladeny clovek okolo ktoreho sa vsetko rozpada? To je normalne..
Extaza tak v danej situácii pre teba možno je.. ale pre človeka ako ja..to je hrozné pozerať na človeka, čo ešte donedávna bol v pohodičke sranda a tak... a teraz len depresia, melanchólia a pod.
Extaza mám spolužiačku, sme sa na výlete tak bavili o drogách.. a ona povedala že všetci jej kamaráti v stropkove berú pervitín... a že by aj ona raz chcela vyskúšať.. a ja jej vravím, že sa neopováž,, že už som počula také že vyskúšam a dopadlo to strašne...
bo ona mi vravela, že kým si to len fúkneš do nosa.. ale ta vždy sa nejako začať musí...
vtedy fakt mi kamoš vravel, že keď si dám piko so mnou skončí... že síce je to pekné, ale závislosť zaručená... a fakt.. mal pravdu.. ešteže som ho poslúchla...
Lucy ja by som sa snazila kazdeho jedneho prehovorit aby to neskusal pretoze to sa vyskusat neda, ze si to das raz to jednoducho nejde.. ten stav si zamilujes od prvej chvile.. uplne to oblbne hlavu a vezme ti tvoje stare "ja". Fakt je to svinstvo..
Extaza ja už som to zrobila... a som mu fakt vďačná... no ale keby som vlastne chcela ta i tak si napriek tomu dám.. ale som si to dostatočne zvážila.. a radšej nie.. on mi proste povedal jak dopadli niektorí jeho kamoši, tak a ja som tak dopadnúť nechcela... koniec koncov ja som si to ani dovoliť nemohla.. lebo to by moja mama s jarom zistili...
Lucy ja doteraz nechapem ako moj oco nic nevidel ked som bola na dne z hacka.. heh a mama.. uvidime zajtra co mi povie ked ma zbada.. az sa bojim troska normalne..
Ja som tiez vedela o tom co ti povedal a aj som to brala vazne no vies, chcela som vyskusat.. vediet ake to je.. skoda len, ze som nevedela ze vyskusat sa neda a ze je to prilis silne na moju psychiku..
Lucy nepocuvala som ta lebo mi bolo skvele a ty si ma tahala z toho pekneho sveta prec, mne tam bolo odbre a vratit som sa nechcela.. bola som na druhej strane
Lucy aj ja som rada.. po dlho case som cista dlhsie ako jeden den.. uz dokazem aj normalne vnimat realitu a zistujem ze to nieje az tak zle.. ale ten unik chyba tak ci tak.. ale ja som silnejsia
zistujem, ze je tazsie zit na drogach ako bez nich.. v urcitom bode.. len to pokusenie zlosti stale
Lucy nie, neverim, ze by mi nejaka "odborna" pomoc pomohla.. z toho treba von inak.. zmenou prostredia, okolia a pod.. ono to pojde len to chce cas a motivaciu
Já osobně jsem zkusila něco tvrdšího!Cigarety mi tedy taky vadí!Pervitin je na nic, heroin taky!O marihuaně nemluvě!Všechno je to svinstvo!Nejlepší závislost je na svých kamarádech nebo na muzice!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
96 komentov
Skor zle ako dobre..
To, ze je na lieceni nic neriesi..
Ja zas poznam typka ktory bol na lieceni xy krat a stale v tom lieta..
Este ho zivot vela krat kopne a ked nebude vidiet ako z toho von prve co mu zasvieti v hlave namiesto ziarovky bude striekacka a chut "zabudnut" ...
Ani on uz nexce nic.. resp. tvrde.. trafky sa nevzda si myslim ale ja nexcem uz ani ju.. lebo mi nerobi dobre a nou sa aj tak vsetko zacalo..
Bud rada, ze nevies ako som na tom
nechcem byť pesimistom.. ale už do konca života budeš žiť možno so strachom aby si do toho nepadla zase.. stále budeš vnútorne bojovať..
hmm... nechcem vidieť to dieťa, ked sa narodí....
Som rada, ze som si konecne uvedomila ze takto dalej zit nemozem.. mohlo byt aj horsie..
To babatko nexcem radsej vidiet ani ja. Ved ono ma posraty zivot uz teraz a to sa ani nenarodilo este.. pri takych rodicoch to baby bude mat zo zivota peklo ak vobec sa narodi v poriadku..
no to dieťa zaručene zdravé nebude, min. bude mať psychické problémy...
a ty pekne tých čo ti niečo núkajú v škole pošli do piči... ja viem že je to ťažké..
a mne to tak vyhovuje.. som si zvykla.. mňa už nebavilo sa furt len flákať... to si zvykneš... a ver tomu, že ak nezmeníš partiu, neskončíš s tým....
Viem, ze ked nezmenim spolocnost tak s tym neprestanem ale zasa nechcem ostat sama doma za zadku v depresiach.. ja potrebujem byt medzi ludmi..
noo ja väčšinou doma som.. ale depky nemám.. neviem mne to tak vyhovuje ale jasne.. ako spoločnosť je lepšia.. ale zase je rozdiel medzi spoločnosťou a spoločnosťou ehm...
Revolucion život sa mení, ľudia sa menia.. no väčšina nie k lepšiemu.. aspoň v súčasnosti, čo je smutné...
Zatial sa mi ten normal celkom pozdava len stale nato myslim a sniva sa mi ako som chodila riesila davala a pod..
Vcera ma napadlo, ze si na narodky este posledny krat dam bielko ale hend mi doslo, ze je to blud lebo "posledny krat" uz bolo neraz a viem, ze by ma to vratilo asi tam kde byt nechcem tak som uz kludna..
Revolucion ale zase ja sa snažím žiť tak, že sa usilujem o to, aby každý nový deň bol stále lepší a lepší.. aj keď... nie vždy to vychádza...
Viem, ze si nesmiem dat pretoze neccem ale ta chut.. uuf
ja to vôbec tak neviem pochopiť,,, že proste jak ti to tak môže chutiť, že ti to tak chýba... že jaký je to pocit... a som rada, že to neviem...
Ako inak moze zmyslat depresivne naladeny clovek okolo ktoreho sa vsetko rozpada? To je normalne..
Kazdeho cloveka to velmi zmeni a poznaci na cely zivot ale to si uvedomis az ked je neskoro
Bola som prilis tvrdohlava a hlupa.. vtedy sa mi to vsetko pacilo.. ako vacsina som verila, ze mne sa to nestane..
bo ona mi vravela, že kým si to len fúkneš do nosa.. ale ta vždy sa nejako začať musí...
vtedy fakt mi kamoš vravel, že keď si dám piko so mnou skončí... že síce je to pekné, ale závislosť zaručená... a fakt.. mal pravdu.. ešteže som ho poslúchla...
Ja som tiez vedela o tom co ti povedal a aj som to brala vazne no vies, chcela som vyskusat.. vediet ake to je.. skoda len, ze som nevedela ze vyskusat sa neda a ze je to prilis silne na moju psychiku..
a preto som to nebrala...
Uz ked som v tom lietala stale som to popierala a klamala sama sebe, ze ja niee..
Ale teraz si to priznam..
zistujem, ze je tazsie zit na drogach ako bez nich.. v urcitom bode.. len to pokusenie zlosti stale
času máš dosť.. ale máš aj motiváciu? dúfam že áno
na kaaave
Praha sa nezaprie