Fyzicka zavyslost je silnejsia a o mnoho. Z nej sa uz nikdy poriadne nedostane. Pri fyzickej zavyslosti droga pozmeni biochemiu tela, nejaku latku v tele potlaci a namiesto nej sa spracuvava ta z drogy.
@qwer28 co ja viem, ja by som povedala, ze aj psychicka zavislost sa prejavuje vnutri v tele, len inym sposobom...ved ked si clovek uz len stres zoberie ako priklad, stres je tiez navonok psychicka zalezitost no pocas stresu sa vylucuju nejake latky...niesom teda biolog opravte ma niekto kludne a moze to tak ovplyvnit organizmus ze napomaha potom k vyvijaniu mnohych chorob..aj ked neviem, mozno nie je uplne vhodne porovnavat to zrovna so stresom, no tiez to ma suvis s psychikou
no aj tak mam dojem ze psychickej sa tazsie zbavuje
psychická je ako zlozvyk, dokazes sa ho zbaviť tak, ze si miesto toho najdes inu činnosť.. pri telesnej neurobis nič take; telo ti bude stale protestovat.
psychicka je vzdy silnejsia.. fyzicka je ak si telo zvykne na drogu a zavislý ju musí opakovane brať aby sa nedostavil abstinenčný syndróm a psychická sa prejavuje nepotlačitelnou tužbou po droge, ak stráca záujem o všetko čo s drogou nesúvisí a dokáže pre získanie drogy spraviť čokolvek
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
nepotlačitelnou touhou po droze
chováním, které je zaměřeno výhradně na získání drogy
nezájmem o vše, co s drogou nesouvisí
Fyzická závislost se projevuje:
abstinenčním příznakem – tělo protestuje, pokud nedostane to, na co si zvyklo
nutností neustále zvyšovat dávky drogy, aby bylo dosaženo stejného účinku
no aj tak mam dojem ze psychickej sa tazsie zbavuje
Fyzická-telo ťa núti
Osobne som názoru, že je horšie psychická závislosť ... Však aj fajčiari,sú viac menej namotaní psychicky nie fyzicky a nedokážu prestať
2) fyzické - máš migrény, bolesti brucha, zvracanie, šklbanie svalstva
Psychická sa ťažšie prekonáva. Fyzická závislosť odíde sama po chvíli
psychická je ako zlozvyk, dokazes sa ho zbaviť tak, ze si miesto toho najdes inu činnosť.. pri telesnej neurobis nič take; telo ti bude stale protestovat.
- správaním, ktoré je zamerané výhradne na získanie drogy,
- nezáujmom o všetko, čo s drogou nesúvisí.
2) - abstinenčným príznakom – telo protestuje, pokiaľ nedostane to, na čo si zvyklo,
- nutnosťou neustále zvyšovať dávky drogy, aby bol dosiahnutý rovnaký účinok.
Ktorá je silnejšia? Neviem, nevyznám sa v tom.