@majo auto samozrejme vlastniť môžeš. Tak isto ako môžeš vlatniť zbraň bez zbrojného preukazu.
A inak, odporúčam ti zájsť na dopravný inšpektorát. Tam ti povedia čo s tým.
Ale len tak mimochodom, ak je auto zošrotované tak je vyradené z evidencie a čiže nechápem ako môžeš mať osvedčenie o evidencii. By som sa rozhodne pripravil na to že o auto možno aj prídete
Bez dokladov a znaciek, ale aj s fyzicky pristavenym vozidlom ... ti srotovisko odmietne vydat doklad o zosrotovani vozidla ... bez dokladu o zosrotovani vozidla ... sa neda taketo vozidlo vyradit z evidencie ... bez vyradenia vozidla z evidencie ... poistovna odmietne zrusit poistku.
Amnestia na "duchov" v evidencii uz bola a tak jedine co vam ostava je platit poistku a snivat o dalsej amnestii.
@semhamforas nie nie je vyradené z evidencie, proste ho dal do šrotu aby mal nejaké peniaze z toho a nie ešte aby platil aby mu dáli potvrdenie o zošrotovaní. tým pádom auto neexistuje, ale je stále v evidencii
no, tak z toho problem budes mat urcite. nech si to da pekne tvoj byvaly napisat na seba! asi by som ho zabila! tak hnusne niekoho zneuzit.... a kde mal rozum ze si nezobral potvrdenie? to uz davno mohol odhlasit a mal by peniaze aj z tej poistky co musi platit...... rozum.. fakt...
ja neviem kde to dal zošrotovať, ani kedy, ono vlastne ani neviem kde je, mne už len povedal že to auto nabúral a že už proste nie je, že ho dal zošrotovať, ale ten doklad nemá, lebo by ešte on za to musel platiť
@wera55555 povedz ze si bola v tesku a ze ked si vysla von tak auto tam uz nebolo povies ze boli vnom aj tie doklady a uz nemas nic len ten velky papier (samozrejme nesmu uteba najst tie veci ale sak to desi schovas pod postel) no a ukazes im ten papier oni si odpisu spz a td no a daju patranie no a ked sa do pol roka alebo do roka nenajde tak ti povedia ze smola no a mozes ho potom papierovo odhlasit no a hotovo.
a teraz mi hovori frajer, ze ten tvoj to na seba prepisat nevie, lebo ked prepisujes auto na niekoho, tak policajt musi pozriet cislo na karoserii toho auta (ktore neexistuje) ci to sedi s papiermi... tak to moze platit nadalej - poistku... a inak teraz je novy zakon, ze ak nejdes s autom na STK a emisnu kontrolu, tak ti pride platit kazdy rok okolo 300 eur pokuta. aj ked s autom nejazdis... a plati to ten, na koho mene je auto......
@16 ... mne je sumak, na koho je pisana. ja len tvrdim, ze ten na koho je pisana ju musi stale platit. inak si poistovna zacne vymahat dlznu sumu pomocou exekutora. a aj ked povinny nema majetok, ono si ho to jednoducho pocka.
@21 ... a to som nespomenul. inak suhlas. Prepis sa bez fyzickeho pristavenia vozidla spravit neda. A ano vozidlo sa musi podrobovat pravidelnej TK a EK, na co sa tiez musi pristavit na STK. Inak urad dopravy dava pokuty.
Mno, najprv by som premýšľal nad tým, ako je možné, že to auto je prepísané na teba bez tvojho súhlasu. V 16tich ani nemôžeš nič sama podpisovať bez právneho zástupcu, tak neviem o čom je reč.
@olivias ved ja som musela byť pri tom ked to napisovali na mňa a plus moja matka. v tom je to že by som si najradšej otrieskala hlavu o stenu za to, že ja som sa koli tomu aby auto mohlo byť napísané na mna ešte vadila s rodičmi :/ ach bože.
hm ja nechapem tu logiku konania..on da zosrotovat auto o com nema ani doklady. spz a papiere od auta ti necha..poistku somar plati..no vysvetlite mi to niekto??
inak toto je dost divna situacia...skus sa popytat znamych ci nemaju kontakty dakde na kohosi kto vybavuje prepisy aut....za par sto eur do vacku to vybavia....emisna a stk sa da "vybavit" tiez...kedysi to stalo okolo 120 eur ek + tk bez pristavenia auta
BTW ostatni...zas sa tu vsetci netvarte jak ste vsetci poctivi a nikdy ste nic nepresvihli alebo neurobili nezakonne lebo z takych niektorych reci ako tu voci tej babe mate sa mi otvara sraci otvor
@wera55555 to je uplne zbytocne, rovno ho odhlas...to je zbytocne odhlasovat a prihlasovat...skor najdi niekoho kto vie odhlasit aj bez papiera o srotovani auta...musis mat znacky a doklad o likvidaci oficialne....ale da sa to za par sto euro vybavit aj bez toho aby si sla na dopravny inspektorat...
len to zacni riesit lebo po case ti dojde pokuta za stk a ek...
@pershing363 no jako tak som to myslela, že on by to auto už nikdy neprihlásil.. či za to by som mala problémy ja?
no a vzhladom na vývin udalostí, keďže tých pár stoviek eur na to potvrdenie nemám... idem na políciu a proste poviem pravdu. auto je moje a ja ho nemám a hotovo. som už bezradná.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
A inak, odporúčam ti zájsť na dopravný inšpektorát. Tam ti povedia čo s tým.
Ale len tak mimochodom, ak je auto zošrotované tak je vyradené z evidencie a čiže nechápem ako môžeš mať osvedčenie o evidencii. By som sa rozhodne pripravil na to že o auto možno aj prídete
pešo, autobusom. aké prekvapenie, však?
Amnestia na "duchov" v evidencii uz bola a tak jedine co vam ostava je platit poistku a snivat o dalsej amnestii.
Ale tak ma napadá otázka. Ak vám nevydali potvrdenie o zošrotovaní tak o vám bráni zájsť na šrotovisko a znovu o ten doklad požiadať?
tak poistka na mna nie je napísaná, neni tam jediný moj podpis.
jj, trepem sa z ba do tatier... -.-
ja neviem kde to dal zošrotovať, ani kedy, ono vlastne ani neviem kde je, mne už len povedal že to auto nabúral a že už proste nie je, že ho dal zošrotovať, ale ten doklad nemá, lebo by ešte on za to musel platiť
ludia nebudťe jebnutý..
teraz si na to auto musíš spraviť STK a EK keďže je v evidencii a podľa nového zákona je pokutovateľné ak ju nemáš.
lenže to sa ťažko dá keď nemáš auto..
vieš čo, behni na vrakáč, tam sa dohodni, priprav si dukát na úplatok..pre istotu..
alebo na fízlareň..lenže ako majiteľ auta môžeš byť dojebaná za nenahlásenie trestného činu krádeže..alebo podvodu..
teraz si vyber.. a mysli druhý x.
-
Riesenie by mozno bolo v predaji dokladov na inzerat. Alebo v docasnom vyradeni vozidla z cestnej prevadzky.
BTW ostatni...zas sa tu vsetci netvarte jak ste vsetci poctivi a nikdy ste nic nepresvihli alebo neurobili nezakonne lebo z takych niektorych reci ako tu voci tej babe mate sa mi otvara sraci otvor
len to zacni riesit lebo po case ti dojde pokuta za stk a ek...
no a vzhladom na vývin udalostí, keďže tých pár stoviek eur na to potvrdenie nemám... idem na políciu a proste poviem pravdu. auto je moje a ja ho nemám a hotovo. som už bezradná.