možno to bude znieť feministicky, ale od feministky mám na hony.
pokiaľ mužovi zo začiatku aj inteligentná žena imponuje, tak potom mu začne vadiť. pretože ním nie je ohúrená kvôli každej maličkosti, pretože veľa vecí dokáže aj bez neho a pretože mnohým možno rozumie viac než on. "báť sa" nie je ten správny výraz. ale inteligentná žena to má ťažké.
Hovorí z teba skúsenosť. Spomínaš malicherného muža. Možno nevyrovnaného a nevedomého si seba. Ale inteligentný muž, ktorý netrpí zjavným deficitom uvedomenia si, predsa nepotrebuje ohúriť. A môže mu imponovať žena, ktorá dokáže konať samostatne, ktorá dokáže dokonca viac, ako on.
Ak by mali vo vzťahu fungovať partneri, ktorí sú, dajme tomu, na zhruba rovnakej inteligenčnej úrovni, nevidím problém. Preto si myslím, že inteligentní sa seba neboja.
Ale majú to ťažké, pretože myslia do dôsledkov, keďže majú sklony analyzovať. Preto sú často frustrovaní. Ale to už je nesúvisiace.
To, že niečo nie je tak, ani onak, to sa dá aplikovať na hocičo. A vždy to bude platiť, pretože nič nie je dané absolútne. Lenže láska nemusí fungovať ako vyšší prejav inteligencie, predsa aj menej inteligentní jedinci sú schopní tohto citu, aj keď samotná láska platí za prejav vyššej inteligencie, tak, či onak.
V takom prípade, keď sa hypotéza ukáže ako neplatná, môžme skúšať hľadať, za akých podmienok je platná a za akých nie.
Myslím, že vždy by malo platiť, že dve rozdielne inteligentné bytosti sa budú skôr odpudzovať než priťahovať.
A keďže muži sú zväčša inteligentnejší než ženy (rôzne psychologické štúdie by to určite potvrdili), tak si svoju inteligentnú polovičku hľadajú zdĺhavejšie než všetky ostatné skupiny a teda sa im môže javiť, že ženy sa boja inteligentných mužov.
@grietusha nechcem ti oponovat, ja si len myslim, ze vsetko v podobnych pripadoch je znacne individualne..
takze to co pises, sa moze uplatnit na niekolkych muzoch, ale pridu taky ktorym prave ta samostatnost a to ostatne imponuje..
proste kazdy si hlada cloveka ktory mu najviac vyhovuje..
@radiophonic to ze sa nieco hovori, nemusi a zvacsa pravdou nie je. a podla mna tam nejde o strach zo zien ci naopak.. skor ide o to, ze niektorym muzom uspech zien prekaza.. popripade naopak v pozmenenej forme..
Ťažko vnímať hypotézu ako objektívnu pravdu. Preto to nechám tak.
Pokiaľ ide o vzťah dvoch rôzne inteligentných jedincov, môže to fungovať, ale bude to založené na submisivite jedného z nich. Možno aj toho inteligentnejšieho.
Preto je to len hypotéza a nie pravdivá veta. Hypotéza je veta, ktorej pravdivostnú hodnotu nepoznáme, preto ju radi skúmame.
Fungovať to môže, ale zrejme len v konečnom (krátkom) čase. Najmä ak pod pojmom "inteligencia" nemyslíme rôzne hodnoty IQ a podobne plytké ukazovatele.
Ale úprimne povedané, ak vychádzame z toho, že väčšia inteligencia dominuje nad menšou, potom logicky platí, že mužom dominancia ženy vadí viac ako je tomu naopak (väčšina žien sa dokáže vo vzťahu skôr zmieriť s mužskou dominanciou), a preto pokladajú za najlepšiu ochranu vyhýbanie sa inteligentnejším ženám, čo môže vyzerať ako strach z nich.
To nevyzerá ako strach z nich, to je strach z nich. Ale, ako som spomínal, muž vedomý si svojich kvalít povznesie sa nad skutočnosť, že má pri sebe ženu rovnako inteligentnú alebo inteligentnejšiu, ako je sám a bude ju považovať za zdroj inšpirácie pri sebazdokonaľovaní.
Pretože si nemyslím, že to, ako vieš riešiť určitý druh testov, priamo niečo vraví o inteligencií. Niekto môže byť disgrafik alebo diskalkul a stále môže byť inteligentný.
prečo sa máme báť žien alebo oni nás??? Ja napr. mám rad inteligentné dievčatá je s nimi sranda, a inteligentné žena sa iste nespráva feministicky, reklamou, alebo kruto...
@radiophonic Myslím že máš úplnú pravdu Skutočne inteligentný muž sa inteligentných žien nebojí, nemá prečo Hlúpy sa im možno vyhýba, ale nepredpokladám ani že by naozaj inteligentnú ženu hlúpy muž zaujímal z dlhodobého hľadiska, takže je to jedno. Problém vzniká najmä vtedy ak sa to jeden z nich snaží predstierať (ako dobre vieme kopec ľudí sa hrá na niečo čím nie sú ) Každopádne inteligentného muža inteligentná žena skôr motivuje než odstrašuje. Podobné názory ako má @grietusha teda vznikajú najmä vtedy, ak má žena podobnú skúsenosť s mužom, ktorý nemá ani zďaleka toľko fištrónu ako by bol rád aby si iní mysleli
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Mimochodom, viem minimálne o jednom kuse ženy, ktorý sa inteligentných mužov nebojí.
Ja sa nebudem chváliť, ale ja zas poznám maximálne jeden kus muža, ktorý sa inteligentných žien nebojí.
A vieš, prečo by sa mali muži báť inteligentných žien?
možno to bude znieť feministicky, ale od feministky mám na hony.
pokiaľ mužovi zo začiatku aj inteligentná žena imponuje, tak potom mu začne vadiť. pretože ním nie je ohúrená kvôli každej maličkosti, pretože veľa vecí dokáže aj bez neho a pretože mnohým možno rozumie viac než on. "báť sa" nie je ten správny výraz. ale inteligentná žena to má ťažké.
Nie je ohúrená každou maličkosťou - ale predsa sa vždy nejaká nájde.
Veľa dokáže aj bez neho - ale nie všetko.
Mnohému rozumie - no nie všetkému.
Vzťah s inteligentnou ženou je aj z tohto hľadiska určite zaujímavý, pokiaľ je muž obdobne inteligentný.
Spoločnými silami sme teda zistili, že to nie je tak, ani onak.
To by musel byť naozaj divný svet, v ktorom by bola inteligencia prekážkou v láske (láske v zmysle: vyšší prejav inteligencie.)
ja nehovorím, že jej je muž na nič. ale mnohí sa tak cítia. naozaj to nehovorím z feministického pohľadu
Hovorí z teba skúsenosť. Spomínaš malicherného muža. Možno nevyrovnaného a nevedomého si seba. Ale inteligentný muž, ktorý netrpí zjavným deficitom uvedomenia si, predsa nepotrebuje ohúriť. A môže mu imponovať žena, ktorá dokáže konať samostatne, ktorá dokáže dokonca viac, ako on.
Ak by mali vo vzťahu fungovať partneri, ktorí sú, dajme tomu, na zhruba rovnakej inteligenčnej úrovni, nevidím problém. Preto si myslím, že inteligentní sa seba neboja.
Ale majú to ťažké, pretože myslia do dôsledkov, keďže majú sklony analyzovať. Preto sú často frustrovaní. Ale to už je nesúvisiace.
To, že niečo nie je tak, ani onak, to sa dá aplikovať na hocičo. A vždy to bude platiť, pretože nič nie je dané absolútne. Lenže láska nemusí fungovať ako vyšší prejav inteligencie, predsa aj menej inteligentní jedinci sú schopní tohto citu, aj keď samotná láska platí za prejav vyššej inteligencie, tak, či onak.
V poriadku, len som sa pokúsil doplniť ťa
Ten prípad, keď sa tak rozhľadené ženy cítia, nastáva pravdepodobne vtedy, ak daný muž nie je obdobne inteligentný ako ony.
@Grietusha Súhlas s @12 - asi si natrafila na nesprávneho muža.
V takom prípade, keď sa hypotéza ukáže ako neplatná, môžme skúšať hľadať, za akých podmienok je platná a za akých nie.
Myslím, že vždy by malo platiť, že dve rozdielne inteligentné bytosti sa budú skôr odpudzovať než priťahovať.
A keďže muži sú zväčša inteligentnejší než ženy (rôzne psychologické štúdie by to určite potvrdili), tak si svoju inteligentnú polovičku hľadajú zdĺhavejšie než všetky ostatné skupiny a teda sa im môže javiť, že ženy sa boja inteligentných mužov.
takze to co pises, sa moze uplatnit na niekolkych muzoch, ale pridu taky ktorym prave ta samostatnost a to ostatne imponuje..
proste kazdy si hlada cloveka ktory mu najviac vyhovuje..
@radiophonic to ze sa nieco hovori, nemusi a zvacsa pravdou nie je. a podla mna tam nejde o strach zo zien ci naopak.. skor ide o to, ze niektorym muzom uspech zien prekaza.. popripade naopak v pozmenenej forme..
V prípade, že sú tvrdohlaví (v pejoratívnom zmysle slova), nemôžu byť obaja súčasne aj inteligentní.
Ťažko vnímať hypotézu ako objektívnu pravdu. Preto to nechám tak.
Pokiaľ ide o vzťah dvoch rôzne inteligentných jedincov, môže to fungovať, ale bude to založené na submisivite jedného z nich. Možno aj toho inteligentnejšieho.
Preto je to len hypotéza a nie pravdivá veta. Hypotéza je veta, ktorej pravdivostnú hodnotu nepoznáme, preto ju radi skúmame.
Fungovať to môže, ale zrejme len v konečnom (krátkom) čase. Najmä ak pod pojmom "inteligencia" nemyslíme rôzne hodnoty IQ a podobne plytké ukazovatele.
Myslím, že to môže fungovať aj dlhodobo, ak jeden z partnerov pociťuje obsedantnú potrebu byť
ponižovaným. A zas by som nešpecifikoval, či by malo ísť o menej inteligentného.
Á propos, prečo považuješ hodnotu IQ za plytký ukazovateľ?
@Stage
To nevyzerá ako strach z nich, to je strach z nich. Ale, ako som spomínal, muž vedomý si svojich kvalít povznesie sa nad skutočnosť, že má pri sebe ženu rovnako inteligentnú alebo inteligentnejšiu, ako je sám a bude ju považovať za zdroj inšpirácie pri sebazdokonaľovaní.
Inak, dobrú noc.
Sa mi páči, ako si opatrne naznačila, ku ktorej skupine patríš.
Pretože si nemyslím, že to, ako vieš riešiť určitý druh testov, priamo niečo vraví o inteligencií. Niekto môže byť disgrafik alebo diskalkul a stále môže byť inteligentný.
A navyše Inteligencia je relatívna...
@H8u *thumbs up*