@flysser nie, ale to o čom so vedela, teda čo som videla na vlastné oči bolo ešte ako-tak v pohode.. no teda, to by som si ešte vedela predstaviť taký život..
K tej obriezke - to je samozrejme hrôza. Vôbec všeobecne akékoľvek nedobrovoľné ubližovanie v rámci "rituálov", či "tradícií" je príšerné. (sú zasa kmene, kde sa dievčatám robia po celom tele jazvy a podobne)
Čo sa týka "skorumpovaného" Slovenska a "zlého" života v ňom, rád by som pripomenul, že patríme medzi 13% najbohatších ľudí na svete, už len tým, že máš internet patríš medzi 7% najpokrokovejších ľudí a to, že máš demokraciu, to nemá ani polovica ľudí na tejto planéte. Nehovoriac o jednom z najpokrokovejších a najsolidárnejších sociálnych systémov na svete. (ale diskusia o tomto by samozrejme už bola off-topic)
Veru je to otrasne, ani nie tak samotny fakt, ze je zena "vyrezana" ale hlavne to ako tento ukon vykonavaju. Je to nieco hrozne ako sa v dnesnej dobe mozu taketo veci stale diat.
@ink skús žiť viac v nemocnici (najlepšie v nejakej parádne starej, bez kvalitných prístrojoch, so starými zapáchajúcimi lôžkami a doktormi, ktorí majú titul ani sa nevie odkiaľ ale nič nevedia) ako doma a či nezmeníš aspoň trošku názor na takúto dobrú situáciu na Slovensku ale samozrejme, nie sme na tom až tak zle, ale mohlo by to byť ešte lepšie keby sa lepšie zaobchádzalo s financiami..
Btw tych co to zaujima ako to prebieha, najdite si na YT videa inak tieto opice primitivske cierne robia aj ine chutovky, napriklad zehlenie prs, taktiez je kopu videi na nete.
@ainie A Ty máš stále pocit, že je to nejaká ozrutnosť? Vzhľadom na to, že je to zadarmo, tak nieje čo riešiť. V USA si platíš poistku na určitú sumu. Ak sa Ti niečo stane, ideš do nemocnice (ktorá nie vždy musí byť zásadne lepšia ako tie naše) a keď tú výšku poistky prečerpáš, tak Ťa pošlú domov.
Našťastie som nikdy nemusel byť hospitalizovaný, ale ľudia v okolí boli a samozrejme to nebol hotel****, ale vždy im tam pomohli.
@ainie Hold, nie vždy sa dá pomôcť, ani lekári niesu všemocní. Ak došlo k ich pochybeniu, je to bohužiaľ zlé, ale proste niekedy majú ľudia pocit, že prídu do nemocnice v konečnom štádiu niečoho, alebo s niečim s čím sa naozaj nič nedá robiť a očakávajú zázraky. A mnohokrát si za svoj stav môžu sami. A potom sa sťažujú na lekárov, ako im nepomohli.
@ink vieš, keď ti v jednej nemocnici povedia, keď nevieš vôbec ani chodiť, lebo si necítiš nohy, že máš obličkový piesok a nechajú si ťa tam, nepustia ťa do odbornejšej nemocnice ale ani domov, tak vtedy nejde o to, že lekári nie sú všemocní, ale že sú hlúpi..
@ainie Ale to môže byť. Ak Ti nefungujú správne obličky, tak máš v krvi močovinu a jedným z príznakov je veľká bolesť, tŕpnutie nôh a stým spojená obmedzená schopnosť chodiť. Viem, o čom hovorím.
A pri všetkej úcte, hovoriť, že lekári sú hlúpi je veľmi, veľmi odvážne tvrdenie od kohokoľvek. A kto je potom múdry? Nejaký liečiteľ? Či nejaký dement, čo Ti povie, že sa vyliečiš, keď budeš jesť surovú stravu?
@ink nehovorím že všetci, ale sú takí.. v našom meste.. a je ich dosť.. a inak šlo o zápal mozgu vtedy.. ale napríklad v KE, to je už úplne iný prístup ku všetkému.. už nemám chuť sa hádať.. mysli si čo chceš
@semhamforas jaj pockaj, ty si to myslel vazne s tym tyranim? ja ze si picu zo mna robis vysvetli mi teda, ale tak 1ducho, ze ako ma obriezka oddeli od zvysku okolia (okrem toho, ze budem ziadanejsi u zien . tyranie to tiez nemoze byt, kedze ten zakrok je prakticky bezbolestny, i v dospelosti sa robi len pod lokalnou anestezou aku ti daju napr. pri trhani zubu, cize nedramatizuj. a krst je nanutenie ti viery v case, ked sa proti nej nemozes branit. to by si nemal kazdy vybrat sam, ci chce podstupit?
@semhamforas ak si pisal v @42 o muzskej obriezke, tak o nej asi vela nevies
mne ju robili ako malemu decku, prisiel som do nemocnice, den-2 som polezal, anesteza, dali dole, pockal som tam dalsie 2 dni, dali dole obvaz, siel som domov..o niekolko tyzdnov na kontrolu..ziadne boelsti, ziadne injekcie, ziadne komplikacie
dnes sa obriezka robi v podstate na pockanie..prides, lokalna anesteza, sup dole, mozes ist domov..
@semhamforas no neviem..nie som jediny z mojho okolia, kto je po obriezke a zatial (su to asi 4 chlapi) sa nikto na nic nestazoval..dokonca boli prekvapeni, pretoze rovnako mali totozne informacie, ktore si napisal vyssie..
vravim..ja som po operacii nemal absolutne ziadne komplikacie..ziaden opuch,ziadne masticky..jednoducho nic..a ti moji kamarati detto..
@semhamforas napisal som ti dlhu spravu, ale kedze ten spiceny homosexualny skurvysyn @tomas nedokaze stabilizovat birdz, vsetko zmizlo (uz 2.x ked som pisal nieco dolezite). cize mam ta v pici, nebudem sa zas pol hodinu obhajovat, aj tak ludia, co sa vyznaju musia vidiet, ze pises klamstva a neznalosti. len zopakujem, ze to, ze obrezani su lepsi mi povedalo priamo do oci hned niekolko zien a chystam sa to podstupit i ja. cize bye bye & fuck you
@semhamforas no lenze ja som to nemal ako maly chlapec, ktory si to nepamata..bolo to uz v pomerne vyssom veku.."stonal" som akurat prvy vecer hned po operacii, ked som sa bal ist sam vycurat, lebo som si myslel, ze sa cely ocuram (co sa v podstate aj stalo, kedze to bolo upevnene natesno a vpredu bola len mala tenka strbinka, takze to striekalo ako urvane
jedina bolest prisla vtedy, ked mi davali dole prischnuty obvaz..ale tak to ludi boli, aj ked si porania koleno/laket..a napriklad uz den-dva po prepusteni domov som sa v pohode kupal, a vsetko bolo ok
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
Písala som o tom seminárku a doteraz ma mrazí.
Dobre ráno
Čo sa týka "skorumpovaného" Slovenska a "zlého" života v ňom, rád by som pripomenul, že patríme medzi 13% najbohatších ľudí na svete, už len tým, že máš internet patríš medzi 7% najpokrokovejších ľudí a to, že máš demokraciu, to nemá ani polovica ľudí na tejto planéte. Nehovoriac o jednom z najpokrokovejších a najsolidárnejších sociálnych systémov na svete. (ale diskusia o tomto by samozrejme už bola off-topic)
Našťastie som nikdy nemusel byť hospitalizovaný, ale ľudia v okolí boli a samozrejme to nebol hotel****, ale vždy im tam pomohli.
A pri všetkej úcte, hovoriť, že lekári sú hlúpi je veľmi, veľmi odvážne tvrdenie od kohokoľvek. A kto je potom múdry? Nejaký liečiteľ? Či nejaký dement, čo Ti povie, že sa vyliečiš, keď budeš jesť surovú stravu?
ja osobne som rad ze ju mam
mne ju robili ako malemu decku, prisiel som do nemocnice, den-2 som polezal, anesteza, dali dole, pockal som tam dalsie 2 dni, dali dole obvaz, siel som domov..o niekolko tyzdnov na kontrolu..ziadne boelsti, ziadne injekcie, ziadne komplikacie
dnes sa obriezka robi v podstate na pockanie..prides, lokalna anesteza, sup dole, mozes ist domov..
Zo zdravotného dôvodu je to v poriadku, pretože tá obriezka ti len pomôže.
Z náboženského dôvodu je to zbytočný, nenávratný zásah do tela dieťaťa. V podstate nemá opodstatnenie.
A čo sa týka predkožky, tak predkožka nie je len tak na srandu. Predkožka má opodstatnenie.
Avšak !!!!
Pokiaľ je niekto dospelý, nech sa obrezať dá aj z náboženského dôvodu, to je niečo úplne iné.
V Nemecku chceli zakázať obriezky malých detí z náboženských dôvodov, ale Židom stačilo povedať čarovné slovíčko "holokaust" a všetci sa posrali....
Dnes je rozšírena hygiena, nie sme v staroveku, kedy obriezka všetkých detí mala význam.
» www.obriezka.sk/forum/2/5/opuch...
vravim..ja som po operacii nemal absolutne ziadne komplikacie..ziaden opuch,ziadne masticky..jednoducho nic..a ti moji kamarati detto..
jedina bolest prisla vtedy, ked mi davali dole prischnuty obvaz..ale tak to ludi boli, aj ked si porania koleno/laket..a napriklad uz den-dva po prepusteni domov som sa v pohode kupal, a vsetko bolo ok