Mojim najväčším démonom je, že si neverím. Keď sa pozriem do zrkadla, postavím na váhu, stále sa mi chce plakať, mám pocit že všetky ženy okolo mňa sú oveľa krajšie a neviem si pomôcť. Prekonali ste niekto nízke sebavedomie? Ako ste si ho zvýšili?
mojim problemom je ze ja si aj pridem ok ale nasledne sa stane daco (ludia co ma nepoznaju asi zvyknu mat dake predsudky o mne alebo tak) a nadobudnem silny pocit ze je nieco so mnou zle a potom depresiujem a uvazujem nad tym ze skoncim s mackami a tak.
takze v podstate ti neviem poradit lebo ja ako keby aj mam sebavedomie a zaroven nemam
Posledné mesiace to zašlo tak ďaleko, že zvažujem už odbornú pomoc. Ale nejde len o fyzickú nevyrovnanosť so sebou samou.
Takže nie, neviem pomôcť, sorry, časom to bude lepšie.
ja som si vybudovala imidž na tom, že som škaredá napríklad.
nosím divnú sekáčovú módu a strapaté vlasy a nemaľujem sa.
a takí ľudia, čo majú aspoň trochu netuctový vkus hovoria že vyzerám ok.
dôležité je neporovnávať sa a brať sa ako celok, tak ťa berú aj ostatní
a hlavne nerozmýšľať toľko nad tým ale mne sa to povie keď mi na tom až tak nezáleží a naučila som sa byť spokojná sama so sebou
čo s tým má vaha spoločné? Ked postavím vedla seba dvoch ludi s rovnakou váhou pričom jeden to ma v tuku a druhý v svaloch tak to bude vyzerat totálne inak a váha bude ukazovat to isté číslo. Tuk zaberá väčšie miesto v tele ako sval pri rovnakej hmotnosti,čiže ten kto ma 70 kilo ale je svalnatý tak bude vyzerat opticky v oblečení užšie ako ten čo to má v tuku. Čiže prestat pozerať váhu ale pozerat estetiku tej váhy a ked si s nou nespokojná tak cvič. Vieš problém,vieš riešenie tak kde nevidím dovod byt frustrovaný?
Ďalšia vec ,že si musíš uvedomit aké máš hodnoty a čo vieš ponúknut a takisto aké máš chyby.Nie je to o tom,byt dokonalý,nikto nie je,ale naučit sa žit s chybami ktoré neovlyvníš a pracovať na tých ktoré ovplyvníš a aj chceš ovplyvnit.Ja osobne mám sebavedomie úplne pohode,lebo viem aké mám + ake mám - ,viem v čom som hodnotný,v čom zaostávam a bla bla. Netreba brat život tak vážne aj tak zdechneme všetci
Som rada, ze som zdrava, ze mam vsetky 4 koncatiny, dokazem behat, skakat, plavat, robit vsetko co kazdy zdravy clovek.
A ziarlivost? Nikoho nevlastnim. Kazdy ma pravo robit co chce, s kym chce. Ziarlivost je iracionalna.
ja keď sedím a hrbím sa,tak mám trojitú pneumatiku na bruchu,ale nič si z toho nerobím,lebo keď sa vystriem a vcucnem brucho,tak nemám pneumatiku,ale ináč som cool,fakt.. a fakt,aj keď je všetko nahovno,tak úplne v pohode,daj si osolenú uhorku a vlašské orechy ako ja.
pre niekoho si ty ta krajsia a pre dalsiu osobu zas skaredsia, najdu sa take z ktorych aj hetero zena nevnima okolie a niekto dalsi ich az tak nevnima, potom su tie, ktore vacsina povazuje za prenadherne, ty to mozno nie si, uz to tak je. problem je, ze uz som zabila 3.pavuka pri mojej posteli, strasne sa ich bojim, az si nahovaram, ze uz zamerne ku mne idu... posnaz sa vyzerat tak, ako vyzerat chces , co najblizsie k tomu, aby si sa kvoli vzhladu netrapila do neviem kedy, s tym telom budes do smrti a nepacit sa si je dost neprijemne. ja sa v takom čase, ked sa si hnusim, nepozeram do zrkadla
• čo sa týka prvej patálie raz som na túto tému spísala miniblog, tak možno naň mrkni ( » birdz.sk/corhellka/blog/... ) ... všetko to ide zvnútra, podľa mňa každá máme dni, kedy sa cítime krajšie alebo škaredšie, ale paradoxom je, že nikto iný nás tak sadisticky nerieši so take it easy, krása je relatívny pojem a môžem ti zaručiť, že pokiaľ nechceš byť handrou na jedno vytretie, tak dôvtip, intelekt a úprimný úsmev sú hodnoty, ktoré ťa urobia naozaj krásnou! a vyžarovanie, to je to fluidum, čo upúta a spája ľudí, takže sa toľko neskúmaj v zrkadle, radšej si choď zabehať alebo niečo robiť, aby si ani nemala čas rozpitvávať svoj výzor
• a k žiarlivosti sa neviem vyjadriť, v podstate som nikdy nežiarlila, lebo vždy si vravím, že čo má stať sa stane, budujem si vzťahy na dôvere, a keď príde čas sa rozlúčiť, tak sa to snažím vziať so všetkým všudy žiarlivosť je žieravina pre myseľ i telo
...HM neviem. Vzhlad som nikdy nevnimala ako prvoradu vec. Skor ked rozmyslam nad tym co zi ludia myslia o mne, je to skor spravanie ako vyzor. A cim aom staršia tym ma to menej zaujima. A maminka mi vzdy hovorila zd som najkrajsia, tak co by som nebola?
A inak? Posobim sebavedomo a tak ma ludia vnimaju. Je mi jedno co si kto mysli o mojom vyzore. Ved je to len vyzor. Viac je take celkove vyzarovanie. Zameraj sa na to. Ludia to vnimaju. Ked sa budes podcenovat tak aj go velmi vnimaju
sak nie si az taka spata, a keby si bola este mudra a milá (mozno aj si)...tak by si na tom bola celkom dobre... mozno by si sa mala zamerat na nieco ine ako vzhlad a skusit ziskat sebavedomie v niecom inom co ta baví... samozrejme, na vzhlad treba dbat, lebo to nie je len o krase ale aj o zdraví...
Krasa je len pozlatko, neprinasa ziadne stastie, je to precenovana vec, pracuj na sebe, na svojom sebavedomi, osobnosti, chodzi, prejave, to su veci co robia cloveka peknym aj ked vo vseobecnom meritku nemusi mat dokonalu tvar a postavu
Rob veci co ta bavia a zdokonaluj sa v tom co si dobra, snaz sa aby kazdy den si bola v niecom lepsia nez vcera. To je kluc ku stastiu.
Ak sa citis neisto alebo mas pocit, ze hociaka ina je krajsia ako ty, tak si musis uvedomit, ze nikto na svete nevyzera tak ako ty. Ty si vynimocna a mas v sebe nieco co by zas chcel mat niekto iny. Ak sa ti nepaci tvoja postava, jednoducho zacni cvicit, pre seba. Drepy, brusaky, svihadlo.. Uvidis, ze zacnes sa pozerat inak na seba. Nemysli na ostatnych a na to, co si o teba myslia ini. Ty si jedina taka ako si, tak maj sa rada
Ak to, čo je na obrázku, si ty, tak si krásna. Ak mi ešte povieš svoje osobné miery, tak budem múdrejší. Ja som nenadobudol sebavedomie. Dlho som premýšľal, že mi chýbajú peniaze, cítil som sa úboho, keď som povedal nie kamarátom len preto, lebo mi nevychádzalo z výplaty, aby sme išli vonka. Ale keď si to zhrniem, najväčší problém mi robili vzťahy s ľuďmi, hoc som sa obklopoval ľuďmi, ktorým na mojich peniazoch nezáležalo, furt som si vnucoval, že bez nich ma neberú normálne a že som chudák pred nimi. Nuž teraz už nie som chudák, ale vzťahy nemám ideálne. Sebavedomie mi teda možno stúplo, to ide s vekom, hoc nemám žiadnu vlastnú pýchu. Proste skromnosť je tiež spôsob ako žiť.
Je to aj o tom ako sa na to pozeráš. V podstate každá ľudská bytosť je krásna, je výnimočná, už len svojou originálnosťou. Prečo máš nízke sebavedomie? Čo to spôsobuje? Závisť, že je niekto krajší ako ty? Alebo sa niekomu nepáčiš taká aká si? Tak potom to je jeho problém. Mala by si byť sama sebou a byť šťastná bez ohľadu na to ako vyzeráš. Ten kto ťa pozná, ťa bude mať rád takú aká si
Dievca, makaj na sebe ! na svojej fyzicke zacni si verit a pride aj to sebavedomie nepodcenuj sa a bud si vedoma svojich kvalit ,kazda zenska je krasna , a je relativne co je krasne , pre kazdeho nieco ine + nenechaj sa obmedzovat recami druhych a vsimat si okolie trosku sa zahlad aj jna seba a vaz si samu seba potom sa budes aj tak vnimat , komplexy si robis len v hlave , tak porozmyslaj trosku nad tym Jedine ty si mozes zato ze sa tak vnimas tak zmen trosku uhol pohladu a urob aj nieco preto aby si sa citila lepsie , sama si zato zodpovedna v akej situacii sa nachadzas a ako sa citis
@lejdybeast kiež by si mala pravdu, ale vlastná matka každý deň ma nejakú pripomienku
,,dakedy si mala krajšie vlasy"
,, nepotrebuješ o číslo väčšie nohavice?"
,,ja ked som mala 20 ako ty, nebola som takáto hrubá"
a mohla by som pokračovať, dennodenne
na jednej strane ti to urcite pride od mamy blbe ze ta tak buzeruje kritizuje ale zober si to z druhej strany ze ti nastavuje trosku tak "zrkadlo"kritizuje ta ...hoci kritika sa nie vzdy dobr epocuva ale nezamyslela si sa nad tym ze mozno trosku ma ta mamca pravdu ? a ze vlastne ta kritika by ta mala posunut vpred aby sisi nieco uvedomila ?
je to dost diskutabilne ..sama vies najlepsie co je naotm pravdy ..ale z fotky vyzeras fajn a nevyzeras ze by si mala nizke sebavedomie nevytvaraj si blbosti v hlave a ked sa ti nieco nepaci tak ignoruj to proste vypusti ...ries samu seba ..nenechaj sa ovplyvnovat okolim ..niekedy rodic ..si nevedome nieco vybija na decku ...alebo ta chce niakym sposobom pretvarat nato co chce on
a ked vidis niake nedostatky na sebe a stoho sa citis byt menejcenna ako ine zenske je to len tvoj problem ..tak na tom probleme zapracuj a neignoruj pokial mas problemy s vahou a spostavou tak preco to neriesis ? trosku sa zacni venovat strave a sportu ..a po case uvidis ze sa stane stoho zavislost a zacnes mat radu samu seba a zvysi sa ti aj sebavedomie ...musis najst svoju hodnotu ...klady zapory .. naucit sa mat na sebe rada aj zapory ..mozno premenit ich na prednosti ..zalezi len od teba lutovanie ta nikam nedovedie ...jedine sama stym mozes nieco spravit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
sú aj dôležitejšie veci
takze v podstate ti neviem poradit lebo ja ako keby aj mam sebavedomie a zaroven nemam
Takže nie, neviem pomôcť, sorry, časom to bude lepšie.
nosím divnú sekáčovú módu a strapaté vlasy a nemaľujem sa.
a takí ľudia, čo majú aspoň trochu netuctový vkus hovoria že vyzerám ok.
a hlavne nerozmýšľať toľko nad tým ale mne sa to povie keď mi na tom až tak nezáleží a naučila som sa byť spokojná sama so sebou
Ďalšia vec ,že si musíš uvedomit aké máš hodnoty a čo vieš ponúknut a takisto aké máš chyby.Nie je to o tom,byt dokonalý,nikto nie je,ale naučit sa žit s chybami ktoré neovlyvníš a pracovať na tých ktoré ovplyvníš a aj chceš ovplyvnit.Ja osobne mám sebavedomie úplne pohode,lebo viem aké mám + ake mám - ,viem v čom som hodnotný,v čom zaostávam a bla bla. Netreba brat život tak vážne aj tak zdechneme všetci
A ziarlivost? Nikoho nevlastnim. Kazdy ma pravo robit co chce, s kym chce. Ziarlivost je iracionalna.
) ... všetko to ide zvnútra, podľa mňa každá máme dni, kedy sa cítime krajšie alebo škaredšie, ale paradoxom je, že nikto iný nás tak sadisticky nerieši so take it easy, krása je relatívny pojem a môžem ti zaručiť, že pokiaľ nechceš byť handrou na jedno vytretie, tak dôvtip, intelekt a úprimný úsmev sú hodnoty, ktoré ťa urobia naozaj krásnou! a vyžarovanie, to je to fluidum, čo upúta a spája ľudí, takže sa toľko neskúmaj v zrkadle, radšej si choď zabehať alebo niečo robiť, aby si ani nemala čas rozpitvávať svoj výzor
• a k žiarlivosti sa neviem vyjadriť, v podstate som nikdy nežiarlila, lebo vždy si vravím, že čo má stať sa stane, budujem si vzťahy na dôvere, a keď príde čas sa rozlúčiť, tak sa to snažím vziať so všetkým všudy žiarlivosť je žieravina pre myseľ i telo
Ja tiež nosím veci zo sekáčov, mám strapaté vlasy a nemaľujem sa!
Posielam háj-fájv!
Rob veci co ta bavia a zdokonaluj sa v tom co si dobra, snaz sa aby kazdy den si bola v niecom lepsia nez vcera. To je kluc ku stastiu.
True story.
,,dakedy si mala krajšie vlasy"
,, nepotrebuješ o číslo väčšie nohavice?"
,,ja ked som mala 20 ako ty, nebola som takáto hrubá"
a mohla by som pokračovať, dennodenne