Niekto kto sa do toho rozumie moze mi povedat ze ak zalozim zivnost (som student denneho studia vs) tak kolko budem platit odvody ak za 1. neprekrocim tych 390 na mesiac a za 2. ak prekrocim... Dakujem
socialne 1. rok nemusis platit a zdravotne je tusim momentalne cca 50€ mesacne.
ALE ako student do 25 r. si vo vyhode, kedze VSETKY odvody za teba plati stat, cize by si nemal platit nic, kym neukoncis skolu (abo nedosiahnes 25 r.)
ja presnejšie neviem, čo chceš, prvý rok neplatíš socialku (na cigáňov) cca 130€, po prvom roku to budeš platiť len keď prekročíš nejakú sumu (neviem akú lebo ja som ju prekročil niekoľkonásobne tak sa nestarám).. a môžeš si dať paušálnu daň, to platíš 40% z príjmu každý mesiac alebo si necháš normálne a raz za rok zaplatíš 20% z celkového zisku ALE môžeš si kupovať veci, ktoré patria k tvojmu oboru a odrátavať si ich z daní, napr. zarobíš 10000€ za rok a kupiš si počitač za 1000€ a ja neviem, tlačiareň za 200 a tak.. takže si dáš 10000 - 1200 = 8800 a daň už budeš platiť len z 8800€ napíš mi TS keď nechápeš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
ALE ako student do 25 r. si vo vyhode, kedze VSETKY odvody za teba plati stat, cize by si nemal platit nic, kym neukoncis skolu (abo nedosiahnes 25 r.)