Aj vy často kritizujete ropné spoločnosti, za to, že ťažia ropu ? Ako to, že niekto kritizuje niekedy bezohľadnosť, to ešte pochopím, pretože niektoré spoločnosti bezohľadné sú, ale kritizovať samotné ťaženie a označovať to za drancovanie nepochopím. Takž
Áno, klíma sa mení stále, ibaže ľudia vďaka svojmu počínaniu urýchlili túto zmenu a to už prirodzené nie. Rôzne živočíšne druhy, ktoré tu boli tisícky rokov vymierajú, lebo sa nedokážu tak náhlej zmene prispôsobiť. A čo počasie? Extrémne suchá striedajú prívalové dažde, aj to je normálne? A ja teda neviem, ale ak by mi tornádo zbúralo dom, za prirodzené by som to nepovažoval :p
@zmrdak ty si zvykať nebudeš musieť, ale tvoje vnúčatá to už pocítia a neviem či sa to im bude páčiť hmm ako nahradíš napríklad takú žabu na Slovensku keď tu bude laď a sneh? nijako :p
áno Tornáda na Slovesnku sú naozaj úplne prirodzené.
@zmrdak vieš čo nie je potrebné?! človek nie je potrebný! a ty si sem evidentne prišiel len presadzovať svoj jedinečný a dokonalý názor na tento problém tento tvoj názor mi strašne pripomína týpka, čo bol v relácií Večer na tému a zhruba tvrdil to isté čo ty, nemohol som ho počúvať čo za kraviny trepe...
oháňať sa slovom prirodzené mi príde maximálne nemiestne a prízemné, pretože to, čo sme si s klímou porobili ide práve proti prirodzenosti. Ale áno, máš pravdu, zvykneme si, pretože my si radšej zvykneme na všetko, zvyknúť si je totiž tá najjednoduchšia cesta... Práve preto všetko vyzerá tak, ako to vyzerá. A odpisovať mi nemusíš, prečítala som si tie omáčky vo všetkých predchádzajúcich komentároch a chápem, čo sa snažíš povedať, opakovanie je matkou múdrosti, ale netreba to preháňať
podla teba je uplne prirodzene aj to, ze sa tazia stromy ako na pase, vsak ? ze lesy v brazilii uz su v keli..ze u nas sa rubu stromy a podla teba su uplne normalne zaplavy, co z toho vznikaju, vsak ? uplne normalne je aj to krasne leto, co je vonku za oknami, ze ?
ok, mas pravdu, ze priroda sa menila stale, aj klima..ale to, co jej robime my teraz NIE JE normalne !! lebo ona sa nestiha prisposobovat, tomu co jej sposobujeme..lebo vsetko z nej si berieme ako zmyslov zbaveni, a nemyslime na buducnost..ved nieco sa dovtedy vymysli..presne tvoj nazor...hlavne, ze teraz nam je dobre.. my sme skaza pre tuto planetu...uznavam, znie to skoro az pateticky, ale vo filme matrix to bolo povedane uplne presne, sme ako virus...vsetko okolo seba znicime...
ale priroda je silnejsia ako my, ona nas preriedi, vid choroby, napr aj teraz ta Ecoli, hurikany v usa, alebo v japonsku co sa stalo nedavno... nebude sa s nami bavit
@ladyfox nech sa páči, kúp si kone a jazdi na nich, na aute odteraz nejazdi, keď ich tak kritizuješ. Samozrejme, je rozdiel medzi ťažbou a bezohľadnosťou, pretože pokiaľ niekto nedodržuje predpisy tak je chuj, ale vyčítať im ťažbu ako takú mi príde nemiestne a farizejské.
A to nie sú výhovorky, každá jedna naša činnosť je prirodzená, pretože príroda nás vybavila rozumom. Čiže to čo robíme je prirodzené.
My konáme, čo nám príroda dovolila, teda využívať zdroje surovín.
Nakop Matičku prírodu do riti, že nám dala rozum.
Je jasné, že ťažbou zaťažujeme prostredie, ale pozri sa na to z opačnej stránky. V niektorým miestach na Zemi ropa samovoľne vyteká. Je to neprirodzené ? Keby príde nejaká katastrofa, zemetrasenie alebo niečo podobné a ložisko ropy by nejakým spôsobom znečistilo vody, bolo by to neprirodzené ?
"no tak zatopí nejaké oblastia čo ?" povedz to tym na vychode ti hned daju ze no a co
To ze sa na rope jazdi je sice pravda, ale to ti nenapadlo ze ked sa raz minie bude sa musiet jazdit tak ci tak? takze nejake tie technologie sa budu musiet vyvinut, tak preco sa nemozu teraz?
k tym tornadam...tornada vznikaju zmiesanim studeneho a tepleho vetra, preto su take caste v USA, lebo nemaju horizontalne pohoria...kdezto v europe mas karpaty, alpy, pyreneje, co vzniku tornad zabranuje, takze na slovensku mozes nan zabudnut. Ale to nic nemeni na tom ze pocasie je tu kurevske, zima ziadna, leto ziadne, furt len dake prechodne obdobie, na co si ja veru nezvyknem
sice nasa triedna hovori ze veci nezmenitelne by nas trapit nemali, s tymto nazorom nesuhlasim....keby ze si hovorim furt naco?, tak cely den lezim v posteli, som sprosty jak tago, a pestujem si psenicu na zahrade, sak naco kupovat chleba v obchode?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Prípadne budeme budovať obydlia pod zemou, alebo skôr pod permafrostom
Tornáda sú úplne prirodzené.
áno Tornáda na Slovesnku sú naozaj úplne prirodzené.
Tornádo samo o sebe je podstatné a je irelevantné kde je, je tam, kde sú na to podmienky a momentálne nie sme na to zvyknutí, to je rozdiel.
@ladyfox je to prirodzený následok našej činnosti a treba si na to zvyknúť.
Keď líška urobí noru, pokladáme to za prirodzené, ale keď človek postaví dom, zrazu je to neprirodzené..no teda...
ok, mas pravdu, ze priroda sa menila stale, aj klima..ale to, co jej robime my teraz NIE JE normalne !! lebo ona sa nestiha prisposobovat, tomu co jej sposobujeme..lebo vsetko z nej si berieme ako zmyslov zbaveni, a nemyslime na buducnost..ved nieco sa dovtedy vymysli..presne tvoj nazor...hlavne, ze teraz nam je dobre.. my sme skaza pre tuto planetu...uznavam, znie to skoro az pateticky, ale vo filme matrix to bolo povedane uplne presne, sme ako virus...vsetko okolo seba znicime...
ale priroda je silnejsia ako my, ona nas preriedi, vid choroby, napr aj teraz ta Ecoli, hurikany v usa, alebo v japonsku co sa stalo nedavno... nebude sa s nami bavit
A to nie sú výhovorky, každá jedna naša činnosť je prirodzená, pretože príroda nás vybavila rozumom. Čiže to čo robíme je prirodzené.
My konáme, čo nám príroda dovolila, teda využívať zdroje surovín.
Nakop Matičku prírodu do riti, že nám dala rozum.
Je jasné, že ťažbou zaťažujeme prostredie, ale pozri sa na to z opačnej stránky. V niektorým miestach na Zemi ropa samovoľne vyteká. Je to neprirodzené ? Keby príde nejaká katastrofa, zemetrasenie alebo niečo podobné a ložisko ropy by nejakým spôsobom znečistilo vody, bolo by to neprirodzené ?
To ze sa na rope jazdi je sice pravda, ale to ti nenapadlo ze ked sa raz minie bude sa musiet jazdit tak ci tak? takze nejake tie technologie sa budu musiet vyvinut, tak preco sa nemozu teraz?
k tym tornadam...tornada vznikaju zmiesanim studeneho a tepleho vetra, preto su take caste v USA, lebo nemaju horizontalne pohoria...kdezto v europe mas karpaty, alpy, pyreneje, co vzniku tornad zabranuje, takze na slovensku mozes nan zabudnut. Ale to nic nemeni na tom ze pocasie je tu kurevske, zima ziadna, leto ziadne, furt len dake prechodne obdobie, na co si ja veru nezvyknem
sice nasa triedna hovori ze veci nezmenitelne by nas trapit nemali, s tymto nazorom nesuhlasim....keby ze si hovorim furt naco?, tak cely den lezim v posteli, som sprosty jak tago, a pestujem si psenicu na zahrade, sak naco kupovat chleba v obchode?