Ahojte potrebujem pomoc, vždy keď chodíme autom na nejaké dlhšie vzdialenosti, tak po 20 minútach mi začne v aute vbyť zle. Neviem či to je tým, že v aute je nedostatok vonkajšieho vzduchu ald tým to ani nebude, lebo väčšinou máme v aute otvorené okno.
Sú na to nejaké tabletky? Lebo vraj som počul o nejakých takýchto tabletkách, alebo je aj iný nejaký spôsob? Zaujímavé však je, že mi je zle len keď ideme z doomu nejakú cestu. Keď ideme domov tak mi nikdy nie je zle. Ďalšia zaujímavá vec je to, že keď idem autobusom alebo vlakom tak mi vôbec nie je zle.
To poznám, mám to tiež. Je taká tabletka Kinedril, dá sa voľne v lekárni kúpiť, možno ti pomôže.
Ale inak @1- musíš pozerať priamo pred seba to pomáha (v žiadnom prípade neskláňaj hlavu). Alebo ešte jedna vec sa mne super osvedčila (zle ti síce príde aj tak, ale nie po 20 minútach ale až takej 1-1,5 hodine jazdy). Ja si nasadím sluchátka na uši a snažím sa byť "mimo". Keď nevnímam cestu, nevnímam ani tak čas a nejako rýchlejšie mi to ujde. Kým sa žalúdok spamätá ,vačšinou som už v cieli.
@google123 NIekde som čítala takú štúdiu, že cesta domov sa človeku zdá kratšia keď ide domov (vraj to funguje na princípe, že keď ideš na neznáme miesto, nevieš ako dlho cesta trvá, ale keď sa vraciaš, máš už nejakú predstavu, a vieš koľko toho musíš zniesť). No a nemohol by si chodiť vlakom? Tam ľuďom zle nebýva (myslím, že to kvôli tomu, že vo vlaku necítiš pod sebou vibrácie z motoru, vlak ide hladko), a ďalšie plus- ako študent to môžeš mať aj zadarmo
@nostroma ale nee ja neštudujem niekde ďaleko, ja myslím to keď idem ku doktorke do Košíc, keďže u nás nemáme také profesionálne dookttorky a tu cestu poznam už 100× takže viem akáje dlhä ale niečo a tom bude
Ja som mal toto tiež Teraz mám 16 a tak do 14 som nemohol ani v autobuse poriadne byť. Vyriešil som to 1 tabletkou Kinedrylu, fakt je to účinné, ale dávaj si to tak 30-45 min. pred cestou.
aj ja to tak mam v poslednych rokoch a v autobuse mi je este horsie u mna to bude sposobene asi celkovym zivotnym stylom zdravotne problemy sa pomaly ale isto zvacsuju no neviem ako zijes ty takze tazko povedat cim to je
Kedysi aj mne bývalo , musel som sa pozerať len cez čelné sklo a podobne . A robilo mi to hrozný problém keď som začal chodiť na strednú a dochádzať každý deň , 30 minút tam 30 nas5 . Ale zvykneš si , po čase . Teraz môžem celú cestu čítať článok v mobile alebo písať si , a absolutne to somnou už nič nerobí musíš to cvičiť
@zelinka Presne! Aj ja som si to hovorila a že keď to dáme preč, tak to pomôže. No... hovno z toho, lebo by to tam inak 'smrdelo'. Síce to je pravda, ale mne je zle len vzadu. Preto radšej spím. Aj keď sa mi nechce a všetci mi nadávajú, že som lenivá...
@marcello111 to je najhoršia rada, akú si poskytol
spôsobuje to nerovnováha tela, oči zaznamenávajú rovnosť okolia voči telu, preto je dobre hľadieť pred seba ako na mihotavé boky a neskláňať sa viac ako je to potrebné, mne nič nepomohlo, čím viac chodím busom tým väčšie vzdialenosti nič, ale občas sa dostaví ako blesk z jasnej oblohy, najmä pre nedostatok čerstvého vzduchu, brnenia sedadla, zákrut a tepla. Jeden deň som skúsil s oknom otvoreným a fučalo mi silno do tváre, nebolo mi až tak zle, a bolo nepríjemné ako fučal studený vzduch do tváre, akonáhle som ho zatvoril, bolo mi zle. Nepomohlo, len oddialilo. Najlepšie si zvykneš, keď budeš naľahko oblečený, nebádať po svojom tele zmeny.
@google123
čokoláda dodáva telu obrovské množstvo energie pretože kakao je veľkým zdrojom horčíka (a teraz si najdi o horčíku čo píšu doktori, keď je ho nedostatok v tele a je neuveriteľne dobrá aj pre tých čo maju fóbiu z rýchlej jazdy....
už si skúšal jesť čokoládu, keď si hneď kategoricky odmietol túto alternatívu namiesto tabletiek...
ak nie vyskúšaj...mne a teda nielen mne aj aj kopa ľuďi čo mali tieto problémy pomohla, no ...
a tu nerovnováhu čo si spomínal vyvoláva hlavne podráždenie stredného ucha - centrum pre rovnováhu v dôsledku zmätených signálov, ktoré sa dostávajú do mozgu...
čau
no moze byt ako hovoris. Velmi som nebadal preco sa to deje. Cokoladu som skusil a samozrejme jem poslednou dobou vela cokolady. Prvykrat som cokoladu, teda kusok mal a dogrcal sa. Velky rozdiel u mna takisto je, ked rano nic nepijem, vtedy je to logicke, to s tou cokoladou nemusi byt uplne nezmysel, teda ako prisun istych zivin, no mne to uskodilo, a hoci tazko povedat ci kvoli cokolade, takisto kinedril na mna neposobi, co pocujem vsade, takisto casto som kvoli tomu nejedol pred cestou, ale nepomohlo a grcal som zaludocne stavy, a kedze od mala vela cestujem v motorovych vozidlach, vela som si pregrcal, vyzeram ako anorektik, cokolada rozhodne nie, ak chces horcik, tak z inych zdrojov @marcello111
I feel for you breh. Hádam do 15 rokov som v autobuse, aute, či dokonca trolejbuse grciaval jak tehotná sedemnástka. Kinedryl-nekinedryl. Myslel som si, že mám nejaký precitlivený žalúdok a že snáď nikdy nebudem mať vodičák, no realita je taká, že všetko je to len v hlave a stal sa presný opak. V momente, jak som v 17 začal šoférovať mi absolútne prestalo byť zle. Bude dobre, neboj sa.
@rocafella mne je práveže len vpredu zle naopak @Marcello111 tak neviem neskusal som cokoladu, ale podľa toko aká čokoláda, pretože v tých normálnych sú samé farbivá a naopak to spustí presný opak, skôr by som odporučil horkú čokoládu
Poznám to... Do takých 10-12 rokov mi musel oco zastať každého pol kilometra, aby som sa vyšablila do trávy Volá sa to kinetóza (polohovo-rovnovážny orgán hlási, že si v pokoji a oči zas, že sa hýbeš - mozog má z toho zmätok a tak sa búri), kinedryl mne osobne NIKDY nezabral a pomáha keď sa pozeráš von oknom na vzdialené, nepohybujúce sa objekty (oči-si v pokoji, pol.-rov. orgán- to isté = mozog neštrajkuje)...
Prečo to neplatí na vlaky (ani u mňa neplatilo), to veru neviem
Ináč teraz je pre zmenu zle druhým, keď sedím za volantom
Také problémy ma skoro každý druhý človek. Mala som ich aj ja ked som bola malá. Poznám recept. Určite pomôže.
1. pozeraj sa rovno - na cestu
2.nejedz, nepi (zrob to bud potom alebo daj si tak pred polhodinkou niečo veľmi sýte - podľa toho na akú trasu ideš)
3.nečítaj knihu, mobil, nepleť, nespievaj
4.v lekárni ti odporučia dobré tablety - hlavne na trávenie napr. kinedril
5.pre istotu si zober sáčok
6.nelež v aute
7.sústreď sa na cestu
8.žuvačka
Dúfam že som aspoň čiastočne pomohla. Neskôr si budeš cestu autom užívať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Ale inak @1- musíš pozerať priamo pred seba to pomáha (v žiadnom prípade neskláňaj hlavu). Alebo ešte jedna vec sa mne super osvedčila (zle ti síce príde aj tak, ale nie po 20 minútach ale až takej 1-1,5 hodine jazdy). Ja si nasadím sluchátka na uši a snažím sa byť "mimo". Keď nevnímam cestu, nevnímam ani tak čas a nejako rýchlejšie mi to ujde. Kým sa žalúdok spamätá ,vačšinou som už v cieli.
spôsobuje to nerovnováha tela, oči zaznamenávajú rovnosť okolia voči telu, preto je dobre hľadieť pred seba ako na mihotavé boky a neskláňať sa viac ako je to potrebné, mne nič nepomohlo, čím viac chodím busom tým väčšie vzdialenosti nič, ale občas sa dostaví ako blesk z jasnej oblohy, najmä pre nedostatok čerstvého vzduchu, brnenia sedadla, zákrut a tepla. Jeden deň som skúsil s oknom otvoreným a fučalo mi silno do tváre, nebolo mi až tak zle, a bolo nepríjemné ako fučal studený vzduch do tváre, akonáhle som ho zatvoril, bolo mi zle. Nepomohlo, len oddialilo. Najlepšie si zvykneš, keď budeš naľahko oblečený, nebádať po svojom tele zmeny.
čokoláda dodáva telu obrovské množstvo energie pretože kakao je veľkým zdrojom horčíka (a teraz si najdi o horčíku čo píšu doktori, keď je ho nedostatok v tele a je neuveriteľne dobrá aj pre tých čo maju fóbiu z rýchlej jazdy....
už si skúšal jesť čokoládu, keď si hneď kategoricky odmietol túto alternatívu namiesto tabletiek...
ak nie vyskúšaj...mne a teda nielen mne aj aj kopa ľuďi čo mali tieto problémy pomohla, no ...
a tu nerovnováhu čo si spomínal vyvoláva hlavne podráždenie stredného ucha - centrum pre rovnováhu v dôsledku zmätených signálov, ktoré sa dostávajú do mozgu...
čau
prepáč to patrilo @Savvym
@Marcello111 tak neviem neskusal som cokoladu, ale podľa toko aká čokoláda, pretože v tých normálnych sú samé farbivá a naopak to spustí presný opak, skôr by som odporučil horkú čokoládu
Prečo to neplatí na vlaky (ani u mňa neplatilo), to veru neviem
Ináč teraz je pre zmenu zle druhým, keď sedím za volantom
1. pozeraj sa rovno - na cestu
2.nejedz, nepi (zrob to bud potom alebo daj si tak pred polhodinkou niečo veľmi sýte - podľa toho na akú trasu ideš)
3.nečítaj knihu, mobil, nepleť, nespievaj
4.v lekárni ti odporučia dobré tablety - hlavne na trávenie napr. kinedril
5.pre istotu si zober sáčok
6.nelež v aute
7.sústreď sa na cestu
8.žuvačka
Dúfam že som aspoň čiastočne pomohla. Neskôr si budeš cestu autom užívať.