Ahojte , ako vnimate prichod novej generacie od tej doby co prisiel icq, azet, facebook, skype, proste internet ako taky, ja si pamatam a to mam len 18 ze ked sme boli malicky tak co sme spravili ked sme prisli zo skoly bola telka, fox kids, zone reality.
internet treba rozumne využívať, a to treba učiť decká už od mala
a moja máti pozerá len správy a búrlivé víno, aj tak sa jej čudujem ako také chujoviny môže pozerať
@lolinko1234567 ty si prišiel domov a zapol si telku. ja som prišla domov, zhodila veci a šla som von.
čo sa týka akejkoľvek produktivity a aktivity, tak čumenie do telky a dvíhanie si ega na internetovi, mi prídu rovnako zbytočné.
neviem, ja si pamätám, že po príchode zo školy sme utekali na pieskovisko, hrali sa na murárov, indiánov, detektívov, whatever, a na telku sme ani nepomysleli...
výhodou môjho detstva bolo, že sme dlho nemali net, lebo rodičia to jednoducho nepovažovali za potrebné, a keď nad tým spätne uvažujem, úplne súhlasím s ich konaním...
som šťastná, lebo moje detské spomienky sa neviažu na celodenné pozeranie rozprávok v telke, alebo hranie hier na počítači
a k tým starším ľuďom - na nete si musíš informácie vyhľadávať a v telke sú ti jednoducho podhodené... to, že na nete si môžeš nájsť informácie z viacerých zdrojov a urobiť si objektívnejší názor ich až tak nezaujíma, lebo je to podstatne zdĺhavejšie...
im ide poväčšine len o to, aby aspoň ako-tak vedeli, čo sa deje vo svete a neboli úplne mimo + horeuvedené seriály, ktoré dosť veľa ľudí rado sleduje, lebo sú pre nich akýmsi odpútaním od reality, čiže relaxom
časy sa menia, mení sa generácia, čo je logické, internet a tv sú len nástroje, záleží od človeka, ako sa rozhodne ich využívať, zbytok fóra je pičovina vedúca k ospevovaniu zašlých časov a k pičovaniu na dnešnú dobu, čo je koniec koncov celkom ekvivalentné zabíjanie času s kukaním tej telky.
no neviem. ja som aj behal po vonku, aj sedel na internete/pred hrou. a co vidim, moj brat, ktory je 97 robi to iste, moj bratranec, ktory ma teraz cca 11-12 rokov robi to iste a dalsich x deti z mojej rodiny a napriklad bratovych kamaratov. vsetci aj chodia po vonku aj sedia na internete. je to individualna vec. samozrejme, ze teraz to ludi laka mozno viac, aj to ma na nich vacsi vplyv ale ak je clovek "normalny", tak si vie zobrat vhodny diel aj z toho, aj z toho
pamatam si, ze v tej dobe ked som dospieval ja, sa staval pocitac/internet coraz beznejsou vecou, tak sme napriklad hodiny sedeli pred skicarom na windowse a kreslili uplne chobotiny. alebo som hral aladdina a podobne. vtedy to mozno lakalo ludi este viac ako teraz, ked je to na kazdom kroku
moj zivot sa tým zmenil k horšiemu napr. uz mi treba okuliare lebo sa mi zhoršil zrak ked stale čumim na monitor, zhorsil sa mi prospech v škole lebo tu presedim bol dna a vobec sa neučim
ja som sa k plnohodnotnemu využívaniu internetu dostal ked som mal 23.. aj to len kvôli tomu, že sme sa presťahovali do intergalaktickej ďaleko od kamošov.
@antifunebracka ak mas 24 a v 11 tich ste vsetci ficali na maxichate nejako sa ti to pletie.. v roku 2000 este velka vacsina slovenska nemala pristup k internetu, velmi vela ludi ani pocitac nemalo.. tak od 2003-2005 uz zacinal mat skoro kazdy na slovevensku pocitac a internet, to uz fungoval aj azet vo velkom no a fb prisiel na slovensko 2008, najvacsi boom bol 2009.
@hadimistr ty máš teoretické znalosti, ja viem, že pred 13imi rokmi sme doma internet mali a som si tým na milión percent istá bol to síce dial-up, ale bol.
@grietusha prosim nehadajme sa si evidentne ty a asi aj antifunebracka v stastnych 9,2 percenta tu mas cierne na bielom ze v roku 2000 malo pristup k internetu 9,2 percenta slovakov
@antifunebracka 2001-2002 si sa sekol asi jaj, tak to ste sa mali na co tesit.. tak by to malo byt aj teraz.. aleo povedzme keby fakt kazdy clovek sedel za pocitacom maximalne 2 hodiny denne..
@james98 jak vam dobre.. dnesni 12 rocni uz maju ulne iny zivot.. pocitacove hry, fb a podobne.. my sme si pametam este hrali pogy, hokej vonku s kamaratmi na ulici, nejaku hru ze jedny boli policajti a chitali nejakych teroristov alebo nejakych zlych tu druhu partiu najhorsie na tom ze si viete vobec predstavit co bude za dalsich 12-13 rokov? ja absolutne nie.. rok 2026..
táto zmena je na niečo dobrá a na niečo aj nie ... vytráca sa osobný kontakt a ludia si buduju svoje osobnosti viac online, snažia sa vyzerať tak akými skutočne nie sú, samozrejme nie všetci...
je to moderná doba, hlavne vplyv najvačšj socialnej siete a nanútené použivanie jej ( keď ju používa jožko aj ferko tak budem aj ja ) ... naozaj to mení myslenie a formáciu osobnosti ... pred internetom boli ludia iní, teraz sú tiež, uvidíme ako to pôjde ďalej
@hadimistr jj - tak to nebolo až také iné - pokial si pamätám, tak sme robili to isté. Hokej, pogy heh... Ale tak hej aj počítače vtedy boli - hrávali sme turnaje NHL 2000 Keď už o tom hovoríš, tak napr. dnes nám na prednáške jeden učitel vravel, že niektorí aktuálni prváci na vš už napr. na písomkách neriešia diakritiku - teda podobne ako píšu na nete :-S
My sme po škole chodievali vonku, poprípade, pozerali telku, ak bolo vonku škaredo, boli to najkrajšie roky. Internet tiež nieje zlý, ale treba ho vedieť správne využiť. Zase niekedy by človek nevedel také veci, keby nemal internet, lebo jednoducho by k tomu nemal prístup.
my sme mali PC, ale internet nie, to az ked som mala 14 rokov ale viac, ovela viac som sa hrala s bratom ci uz po vonku alebo doma, pamatam nasa najbizardnejsia hra bola hra s otcovimi klucami v garazi boli to akoze ludia a hrali sme sa s nimi ako s barbie, kedze brat sa s nimi odmietal hrat ale zabavili sme sa a mozno mi to az tak neposkodilo mozog aj ked je to dost silna kava aj toto
A k téme - net sme si nechali zaviesť pred 7 rokmi, no aj tak som väčšinu času trávil vonku. Potom som sa nejako opustil a trávil som veľa času na nete, hlavne hraním Ragnaroku Online, Kal Online a CSka a dopadlo to reparátom z fyziky (našťastie som to dal).
ja som z generacie, ktora ked prisla domov, spravila si ulohy a potom isla s partiou von
telku nepozeram doteraz a za internetom sedim vacsinou iba v praci, doma net zavedeny nemam (a som stastna, lebo mam kopu casu na svoje konicky)
ako sa to zmenilo? no... rastie nam generacia lenivych asocialnych idiotov
Je zbytočné sa baviť o tom, čo bolo. Doba sa mení aj vďaka technologickým vymoženostiam. Skôr mám obavy z toho, že deti nahradzujú vo veľkej miere pohybové aktivity za internet, čo nie je dobré. Z toho môže vzniknúť taká obezita a problém je na svete.
s tych co si vymenoval mam len facebook, a myslim ze je to fajn napad, zvlast ked si tak trochu introvert a mas maensiu komunikacnu barieru
und nemyslim ze by som bol menej ´asocialny´ keby som net nemal
Obmedzujem internet. Fb už nikdy nechcem,zatial mi nechyba,zdalo sa mi,že tam uz ludia chodia pomenej a ze tam aj tak nikoho nezaujimam ani mna tam nikto nezaujimal.
Veľa skreslených, nepresných, zavádzajúcich, nedostatočných informácií na jednom mieste. A logicky keď mám tak 15 r. nedokážem selektovať info tak správne ako starší ľudia... a tak vznikajú všelijaké agresívne veci, nedorozumenia, morálne úpadky... :letim: :letim:
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
a moja máti pozerá len správy a búrlivé víno, aj tak sa jej čudujem ako také chujoviny môže pozerať
čo sa týka akejkoľvek produktivity a aktivity, tak čumenie do telky a dvíhanie si ega na internetovi, mi prídu rovnako zbytočné.
výhodou môjho detstva bolo, že sme dlho nemali net, lebo rodičia to jednoducho nepovažovali za potrebné, a keď nad tým spätne uvažujem, úplne súhlasím s ich konaním...
som šťastná, lebo moje detské spomienky sa neviažu na celodenné pozeranie rozprávok v telke, alebo hranie hier na počítači
a k tým starším ľuďom - na nete si musíš informácie vyhľadávať a v telke sú ti jednoducho podhodené... to, že na nete si môžeš nájsť informácie z viacerých zdrojov a urobiť si objektívnejší názor ich až tak nezaujíma, lebo je to podstatne zdĺhavejšie...
im ide poväčšine len o to, aby aspoň ako-tak vedeli, čo sa deje vo svete a neboli úplne mimo + horeuvedené seriály, ktoré dosť veľa ľudí rado sleduje, lebo sú pre nich akýmsi odpútaním od reality, čiže relaxom
ale tak, facebook nemám, ja stále fičím na icq
je to moderná doba, hlavne vplyv najvačšj socialnej siete a nanútené použivanie jej ( keď ju používa jožko aj ferko tak budem aj ja ) ... naozaj to mení myslenie a formáciu osobnosti ... pred internetom boli ludia iní, teraz sú tiež, uvidíme ako to pôjde ďalej
nechýbal mi a keby dnes nie je doba taká aká je, nechýbal mi naďalej...
telku nepozeram doteraz a za internetom sedim vacsinou iba v praci, doma net zavedeny nemam (a som stastna, lebo mam kopu casu na svoje konicky)
ako sa to zmenilo? no... rastie nam generacia lenivych asocialnych idiotov
und nemyslim ze by som bol menej ´asocialny´ keby som net nemal