Boli by ste za to, aby na sovensku bol model 3 kraje (zapadoslovensky, stredoslovensky, vychodoslovensky) + Bratislava? Co by to podla vas zlepsilo/zhorsilo?
Podľa mňa by to bolo úplne jedno. Teraz sa finančné prostriedky delia medzi 8 a kradne sa ešte lepšie ako voľakedy. Keď by boli len 3 tak by sa podľa mňa kradlo ešte viac, pretože ľudia by na miesta predsedov najväčších zlodejov. Ale veď kto nekradne nie je Slovák a neprežije
Skôr by som ich zrušil úplne a peniaze by som využil na niečo iné. Ale ako poznám túto vládu tak tie peniaze čo dnes idú do krajov by sa ich zrušením zázračne nenašli
Občania? Tu je ešte nejaká demokracia? Veď občania aj keby sa na hlavu postavili tak si vláda robí čo chce!!! Veď u nás je čo i len najmenší druh odporu alebo protestu potlačený už v zárodku. To, že sú v Taliansku protesty a že sa tam pália autá na uliciach médiá radšej ani nezverejnili. Je to tu úbohé.
@kittyboo súčasná podoba rozdelenia SR na 8 samosprávnych krajov vznikla v 90. rokoch v časoch Mečiarovej vlády, za prvej Dzurindovej vlády sa ozývali hlasy po zmene tohto modelu na 12-15 žúp, vtedy o tom najviac rozprávali politici z SMK, keďže chceli aspoň určitý stupeň samosprávy pre okresy s početnou maďarskou menšinou na južnom Slovensku (Komárňanská župa). Najprijateľnejšie by bolo rozdelenie krajov z hľadiska historickej skúsenosti na národopisné oblasti (Spiš, Šariš, Liptov, Tekov,...), a to z hľadiska kompetencií, ktoré majú dnes vyššie územné celky.
Imho je to blbost. Viac centralizacie - viac veci kontroluje menej ludi - este vacsia korupcia.
Uz teraz sa eurofondy na regionalne veci nedaju dostat bez obrovskych uplatkov. True story - otec znameho takto vraj poslal navrh na nejaku cestu okolo dediny a stalo to povedzme n tisic eur - akurat ked sa to vratilo opeciatkovane od vsetkych ludi, cena projektu sa zahadne zdvihla na 2n tisic.
Osobne by som to este viac decentralizoval, nech si to vedia mesta a obce riesit co najviac samy. Uz nejakych 200 uradnikov naviac mozme zamestnat.
osobne si myslím, že VÚC by mali zrušiť a nech sa starajú mestá s podporou danej vlády SR. aj tak vo VÚC sedia väčšinou poslancovia z metských zastupiteľstiev tak sa to môže rovno zrušiť a ušetriť. VÚC a samosprávy spravia aj tak veľký prd, lebo peniaze sa nedajú na nič a musia pýtať od vlády, pokiaľ chcú niečo, lebo inak nebude nič.
podla mna by to uz malo ostat ako to je. Zas to akurat bude stat zbytocne peniaze. A byvaly minister Simon zbiera podpisy pre navrat k 18 krajom, co je uz mega hovadina
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Skôr by som ich zrušil úplne a peniaze by som využil na niečo iné. Ale ako poznám túto vládu tak tie peniaze čo dnes idú do krajov by sa ich zrušením zázračne nenašli
ked uz zlucovanie tak vsetko, ziadne vyniky.
tento stav ktorý tu je, nie je čo sa týka VÚC ideálny, ale centralizáciou to bude iba horšie.
Uz teraz sa eurofondy na regionalne veci nedaju dostat bez obrovskych uplatkov. True story - otec znameho takto vraj poslal navrh na nejaku cestu okolo dediny a stalo to povedzme n tisic eur - akurat ked sa to vratilo opeciatkovane od vsetkych ludi, cena projektu sa zahadne zdvihla na 2n tisic.
Osobne by som to este viac decentralizoval, nech si to vedia mesta a obce riesit co najviac samy. Uz nejakych 200 uradnikov naviac mozme zamestnat.