Dokázal by človek podľa vás ustáť (z dlhodobejšieho hľadiska) ak by boli:
Raňajky: z jedálnička úplne vylúčene
Obed: vždy iba v reštaurácii (má to tú výhodu, že človek by si sám variť nemusel)
Večera: iba niečo ľahké (rožok, jogurt, prípadne nejaký iný m
Taký štýl je uplne na p*ču. Budeš sa cítiť slabý, vyčerpaný. Raňajky sú hlavné !!! Ja som nezvykol raňajkovať ale po novom vždy aspoň musli s mliekom, prípadne sladké pečivo. A obed v reštike je oničom. To tiež nie je bohvie čo. Treba jesť aspoň 5 krát denne. Ja mám obed v práci. Potom o 17:30 druhý obed to už domáca strava a neskôr ešte večeru.
Niektori asociali nejedia v podstate nic a bohuzial ziju, sokpnca sa aj poseru
Ja to mam na haku, jem ked som hladny cize rano, na obed, poobede, vecer a v noci
Ja takto fungujem, pretože nemám inú možnosť (konkrétne: počas dňa zjem asi dva kusy pečiva a jablko a na večeru mám polievku a druhé jedlo). Potom cez víkendy toho zjem trochu viac a... no, dá sa to, ale je to dosť nanič. Neodporúčam.
@Joker75 ranajky su zaklad dna, tie ta vzdy nastartuju - urcite ich nevynechavaj. Raz do dna by mala byt tepla strava - idealne obed (raz za cas moze byt aj restika, ale domaca strava je proste domaca strava, tak sa nenechaj premahat lenivostou a nieco dobre a zdrave si aj uvar) a na vecer ti uplne staci nieco lahke - pecivo so sunkou salamou a podobne. A medzi tym vsetkym urcite na desiatu olovrant ovocie a zeleninu, prilezitostne nejaku sladku maskrtu TO je idealny jedalnicek good luck
ešte k tomu ma brutálne bolí brucho keď ráno vobec nič nezjem, ono síce potom prestane a potom možem v pohode nezjesť nič veľmi dlho, ale je mi jasné že keď bolí tak sa v ňom deje čosi nedobré
+oco ma teoriu že po noci máš v žaludku plno kyseliny a preto si máš dať poriadne raňajky - mastné, slané a tak, žiadne cereálie sme doma nikdy nejedli na raňajky, bola slanina a tlačenka!
@rocafella nechapem preco podla @1 je obed v restike o nicom o__O wtf proste, ved rovnako ako keby si clovek spravil to iste jedlo doma akurat ho pripravi niekto iny
ved si mozes dat uplne hocico, nemusi to byt vyprazany syr s hranolkami kazdy den ale akekolvek jedlo ktore by si clovek pripravil doma
@h8u Takto aspoň čo mi máme v práci reštiku tak varia fakt super kvalitne, 4-5€ menu len malé porcie A mnoho reštaurácií robí z polotovarov kadejaké mrazené žbrndy.
@10 ja tiež tak fungujem
ráno vstávam skoro a ráno mi nič nechutí,keby sa naraňajkujem,tak to vyvrátim...cez školu si dám nejakú tú žemľu,alebo bárčo...školský obed...potom chodím domov neskoro,doma si dám niečo,šalát,jogurt,čo doma máme
a žijem. a som špatná.
@Joker75 ja sa takto stravujem uz dlho a dokonca-
ranajky-nejem vobec
obed-jem doma co mama navari
vecera-len veeeelmi zriedkavo, takze teoreticky vobec
a zijem. ale viem ze je to nezdrave, takze ak ta tvoje zdravie zaujima, nerob to
Hm tak som zila ked som robila 12tky v praci ranajky som nestihala obed bol pol hodinovy tak som sa rychlo nabagrovala vecer som bola taka znicena zw som zjedla nieco suche nejaky rozok sunka....no a teraz po 4 rokoch prisla za to dan zaludocne krce celkovo dodrbkany zaludok a hemoroidiky....urcite neodporucam....teraz pekne ranajocky a cely den nabita energiou plus magnezium a bezbublinkove nnesladene vody plnohodnotny obed...vecera do 8 vecer...potom uz nejem olovrantiky ovocie....ale som na materskej jeby ze som v praci tak 5 krat do dna sa nenajem urcite...max 3 krat..v pracach to netoleruju....nan davali pokuty aj ked sme mali v ustach zuvacku
ja som mala take ze
ranajky- nic
obed- nic, resp neskory tak o 4-5h a same pcoviny, (chipsy, pukance, salamy, salaty, syry...)
a cele poobedie az do nejakej 3tej rana to pokracovalo vydrzala som 3 roky takto a tak sa ti dojebe zaludok ze to uz nevratis spet...
ale ty vravis zejme o normalnom jedle... ale aj tak budem si srat do huby lebo sama to nerobim ale ranajky su naozaj dolezite, poriadny obed a normalna vecera nechapem ze by si sa z yogurtu najedol
veľa ľudí poznám čo tak fungujú... ale ja by som to nedokázala... bez raňajok by som ani z domu nevyšla, lebo by som na polceste do prace/školy/kamkoľvek odpadla....
@Joker75 Vôbec by som niečo take ani z kratkodobeho hladiska.Ranajky su základ pre energiu na deň,večer je potom človek viac hladny.Treba preštudovať viac taketo veci,ale možno raz,ak nahodou zabudne,tak nezje ranajky,ale pre každý den? hmm,nie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
mozno uz je skaredy
Ja to mam na haku, jem ked som hladny cize rano, na obed, poobede, vecer a v noci
ľahké? ... ľahkíé??? .... ľahké????
ako bez nutričnej hodnoty, to jo, ale ľahké ako ani zdaleka
ale je mi jasné že je to veľmi zlé
ešte k tomu ma brutálne bolí brucho keď ráno vobec nič nezjem, ono síce potom prestane a potom možem v pohode nezjesť nič veľmi dlho, ale je mi jasné že keď bolí tak sa v ňom deje čosi nedobré
+oco ma teoriu že po noci máš v žaludku plno kyseliny a preto si máš dať poriadne raňajky - mastné, slané a tak, žiadne cereálie sme doma nikdy nejedli na raňajky, bola slanina a tlačenka!
(fuj )
chcem tvojho otca
ved si mozes dat uplne hocico, nemusi to byt vyprazany syr s hranolkami kazdy den ale akekolvek jedlo ktore by si clovek pripravil doma
alebo nič, to som bola nútená si dať chleba (a následne sa mi zdvihol žalúdok lebo fakt nemožem 10 minut po zobudení jesť)
ráno vstávam skoro a ráno mi nič nechutí,keby sa naraňajkujem,tak to vyvrátim...cez školu si dám nejakú tú žemľu,alebo bárčo...školský obed...potom chodím domov neskoro,doma si dám niečo,šalát,jogurt,čo doma máme
a žijem. a som špatná.
ranajky-nejem vobec
obed-jem doma co mama navari
vecera-len veeeelmi zriedkavo, takze teoreticky vobec
a zijem. ale viem ze je to nezdrave, takze ak ta tvoje zdravie zaujima, nerob to
ranajky- nic
obed- nic, resp neskory tak o 4-5h a same pcoviny, (chipsy, pukance, salamy, salaty, syry...)
a cele poobedie az do nejakej 3tej rana to pokracovalo vydrzala som 3 roky takto a tak sa ti dojebe zaludok ze to uz nevratis spet...
ale ty vravis zejme o normalnom jedle... ale aj tak budem si srat do huby lebo sama to nerobim ale ranajky su naozaj dolezite, poriadny obed a normalna vecera nechapem ze by si sa z yogurtu najedol