Mám taký problém... mám krivé zuby... lepšie povedané, myslím si, že mám zlý záhryz... pretože 3-4 zuby hore mám za tými dolnými... Nie je to až tak hrozné, ale chcel by som sa poradiť aký strojček by mi vyhovoval.... mám 17 rokov a nepočuli ste už o nevi
@Jakub489 ano pomože 2strojceky mas jeden je cely a jeden deleny na horne a spodne zuby, najprv zacinas tým celím potom tým deleným ak to budes nosit podstivo tak to pomoze
Ja om ho tiež nosil pomohol(ale iba trochu) ale to ze som ho nosil nepodstivo
teraz ma inu taktyku neham si vybit zuby a dma si spravit státne
@Jakub489 myslim si,ze by ti urcite aspon trochu pomohol,ja som ako 10-rocna zacala nosit nocny-mala som zubky od seba a este jeden vpredu,a sa mi to pekne upravilo,ale som ho nosila vazne poctivo asi 6 rokov,potom mi zubar povedal,ze este ho mam este z casu na cas zobrat,aby sa mi nevratili spat..a je to v pohode nosim ho uz iba ked sa mi chce a mam pekne zubky
@Tajomna16 Mňa hlavne trápi ten horný očný zub, ktorý mám za tým spodným a neviem si predstaviť ako by sa mi upravoval... či by mu ten spodný nezavadzal...
@Jakub489 choď v prvom rade za lekárkou,ale myslím si,že ti dá trvalý strojček...normálny..kašli naten priesvitný..ten normálny + s farebnými gumičkami je sranda...môžeš si ich meniť každou kontrolou..napr.ja som vystriedala skoro všetky farby ...teda len rúžovú nie (ble)
ja mám trvalý strojček od 15-tich....už po 3 mesiacoch som uvidela rozdiel..teraz ho mám rok aj niečo a lekárka mi vravela,že onedlho mi ho už dá dole... takže pohoda...ak to nie ej také hrozné...tak sa nemusíš ničoho báť..
Ak ti ZUBÁR ukončil liečbu, tak myslím máš nárok na platenie časti sumy poisťovňou ... ak si to však ODFLÁKOL ... nechodil na kontroly min. pol roka, tak v tom prípade si v keli a musíš si to platiť celé sám ...
mam malicko krive spodne zuby strojcek som mala len na hornych a zubarka mi povedala ze na spodne aj ked su len takto malo krive mi iny ako fixny neda lebo nocny s tym nic nespravi
myslím, že fixný by bol najlepší, snímateľný ti nemusí pomôcť, najlepšie ti povie zubárka - a keď aj hej, nosí sa o dosť dlhšie a zuby sa ti môžu vrátiť späť. Je úplne normálne nosiť fixný strojček, aj keď ho je vidno, neviem prečo chceš neviditeľný. Či je lepší, to neviem, ale drahší určite.
a nie som si istá, ale keďže si už raz strojček mal, poisťovňa ti nemusí preplatiť nič. A po 18-ke už vôbec, takže daj si ho čím skôr
To co popisujes vyzera mozno aj na predkus, ale nemusi byt. V kazdom pripade pouziva sa na to taky deleny strojcek, ktory treba nosit co najviac, najma aspon v noci a doma. Tie dve casti sa spajaju gumickou, ktora akoby vlastne tlacila tie spodne zuby dozadu. A strojcek sa pravidelne upravuje, aby ten tah na zuby bol stale vyssi. Neskor sa k tomu pouziva aj taka vec na hlavu, aby to celkovo stahovalo aj sanku (ale to len v pripade, ze sa jedna o predkus). Neviem to uplne presne popisat. Ale to ti vsetko poradi ortodontista.
podľa mňa to nebude protrúzia.. to by ti hneď dali fixný strojček vtedy. ( a v 10 rokoch to nemohlo byť) A po 18tke tuším hradíš celý strojček z vlastnej kapsy, nie? a keď chceš ešte hentaký nadštandardný tak to ešte plus. Ak máš slabú kompresiu alebo iné ľahšie problémy sa dáva nočný.
Samozrejme sa poraď minimálne so svojim dentistom.. alebo priamo ortodontistom.
omg daj si normalny strojcek co vymyslas so somarinami... myslis ze budes husty ked bude neviditelny? je to uplne normalne ze aj 25 rocni ludia maju strojceky... teda rovnatka
nieje pravda, ze musis zacat s nocnym.. ja som mala rovno pevny, mala som ho rok a pol a pohodicka na vsetko sa da zvyknut, a musis si povedat, ze co budes mat radsej: cely zivot krive zuby, alebo strojcek 2 roky?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Ja om ho tiež nosil pomohol(ale iba trochu) ale to ze som ho nosil nepodstivo
teraz ma inu taktyku neham si vybit zuby a dma si spravit státne
A stou poistkou by sa to fakt tak dalo zariadiť? Lebo ja som od vtedy už poisťovňu zmenil
ja mám trvalý strojček od 15-tich....už po 3 mesiacoch som uvidela rozdiel..teraz ho mám rok aj niečo a lekárka mi vravela,že onedlho mi ho už dá dole... takže pohoda...ak to nie ej také hrozné...tak sa nemusíš ničoho báť..
a nie som si istá, ale keďže si už raz strojček mal, poisťovňa ti nemusí preplatiť nič. A po 18-ke už vôbec, takže daj si ho čím skôr
Samozrejme sa poraď minimálne so svojim dentistom.. alebo priamo ortodontistom.
z môjho laického pohľadu.