Ahoj. Chcela by som chodiť na ZUŠ, ale mám už 15 rokov. Aké sa tam robia talentové skúšky?
Vraj sa tam má aj spievať, ale to mi nejde. Počula som že stačí ak zarecitujem básničku,ale neviem či je to pravda.
@mareri
veľmi dôležitý, jedno z hlavných kritérií na talentovkách
na HO musíš preukázať sluchovo-intonačné a rytmické vlohy
- vytlieskanie rytmu
- hud. citenie
- intonácia tónov podľa klavíra
- a zaspievaš pripravenú pieseň
@mareri záleží to od konkrétnej ZUŠky, ja som myslím mala zaspievať, zopakovať "vyklepkávaný rytmus" a ešte niečo, ale zvládla som to keď som mala 8 rokov... (a to netuším ako som vtedy spievala)...nemusíš byť nejaká operná diva aby ťa tam zobrali, prípadne keby to bolo už fakt zlé, mohli by ťa dať do predprípravky na jeden rok, ale ak máš 15, takmer nemožné... určite sa nedaj odradiť tým, že nevieš spievať.. Hlavne ak ide o husle a nie o spev... Nezmysel úplný... Dôležité je, aby ťa bavili husle a aby si počula aspon ten rytmus
@sigaa do prípravky v 15-tich nevezmu... a pokial ma niekto hud. sluch a zmysel pre rytmus, tak spievat vie... druha vec je, aky ma hlas ale ten sa na talentovkach na HO neposudzuje no ten spev je dolezity ale nie kvoli samotnemu spevu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
veľmi dôležitý, jedno z hlavných kritérií na talentovkách
na HO musíš preukázať sluchovo-intonačné a rytmické vlohy
- vytlieskanie rytmu
- hud. citenie
- intonácia tónov podľa klavíra
- a zaspievaš pripravenú pieseň
recitácia je na literárno-dramatický obor