Začať citátom bez vysvetlenia okolností je ako vtiahnuť čitateľa do deja lyrickej básne.

„Mužov môžeme analyzovať, ženy len zbožňovať“. Za svojich študentských čias som tiež často hĺbkovo analyzoval. FMEA, aby ste si nemysleli. Tým sa počíta riziko. Fakt.
Všetci dobrí spisovatelia mali nejakú múzu, prípadne múza. Proti chuti žiaden dišputát.

Ja som nemal nikoho, preto sa nikdy nestanem velikánom niečej doby.

Bolo obdobie, keď som mal v mojej biednej pisálkovskej kariére kamaráta, ktorý pozdvihol túto skořábku tvorivosti. Mám rád české slová. Škrupinka by tam znela akoby to vravelo vajce vajcu.
No uznajte. Stretávali sme sa pár rokov v pravidelných intervaloch na lavičke pri zámku a pozorovali okolie hľadajúc správne slová na tie kulisy. On ich mal vždy, ja som sa len prizeral a snažil sa pochytiť niečo málo z tej geniálnosti.

Pripadal som si ako idiot ale on ma úplne chápal. Už sme sa pár rokov nevideli. Časy sa menia, odvtedy som asi ani nebol pri zámku. Nostalgia.

Poznáte tie múdre citáty typu, priateľstvo si nekúpiš? Hlúposť. V skutočnosti som si ho kupoval týždeň čo týždeň, v neďalekom diskonte cez cestu.
Taký malý obchodík kde majú len tie užitočné veci, nie je vo svetle reflektorov a predsa vás ohúri jagavosťou svojho výberu. A vždy majú, čo potrebujete.

Vďaka ti Alexander. Tešilo ma.


Rád stávkujem. Veľa spisovateľov to robilo údajne tiež. Možno raz predsa len budem jedným z nich. Utópia. A to už ani nie som z doby, keď bol v školskej jedálni ako hlavný chod Marx.

Bukowski stávkoval. Na kone. Ja som si našiel iný šport. Poznám veľa koní, problém je v tom, že keď si už vytipujem favorita, zjaví sa nejaký nový. Pole je príliš široké.
Aj u nás sa to voľakedy volalo dostihy. Stalo to vycapené na takej marxistickej špendlíkovej nástenke. Pretočilo sa d, asi bolo zle prichytené. Každopádne odvtedy to volajú preteky.

Venujem sa tomu už pekných pár rokov, v neďalekom bare, kde chodím na pivo. Rekreácia.
Vždy si sadnem ku baru, kde ležia noviny, taký ten bulvár. Po obsahovej stránke by som ich premenoval na Nedotýkaj sa! Pulitzera im! Ani Verne nemal takú fantáziu ako títo renomovaní „žurnalisti“.
To sa aj študuje, aby ste mohli robiť pre takýto plátok, alebo len idete na oddelenie jednodňovej chirurgie?
Zajtra nastupujem do bulváru, prišiel som darovať chrbticu.
Ďalší prosím.

Píšu také bludy aj v Sun a v Timesoch? Asi hej, za chvíľu nastane doba, že Pulitzera si bude striedať 10 poctivých novinárov dokola. Pulitzer, znie to ako choroba, viete ako ten Nemec, čo zabudol kde býva. Možno preto sa väčšina ľudí, bojí písať kvalitné články. Čo ak dostanem toho Pulitzera, hovoria si. Je nato vôbec liek?

S plátkom syra sa dá hrať dlhšie, ale mama mi od mala vravela, že s jedlom sa nehrá. Škoda.

Prelistujem, rýchlosťou Anny Kareniny, to je tá Tolstého hokaidistka, isto ju poznáte.
Expres stopnem na stránke s horoskopom, odpijem z piva, položím pohár na podtácnik a zrak zaborím späť do novín., Už som podľa neho minimálne päťkrát vyhral obrovskú sumu, ktorá mi zmení život. Najradšej si nechávam prečítať horoskop od čašníčky.
Dobre sa to počúva.

Z môjho pohľadu sú najkvalitnejšie hospodárske noviny. Tam sa zvykne mihnúť taká tá poctivá novinárčina.
Ale pozor, u nás musíte byť fanúšik zjazdového lyžovania, ak sa ich rozhodnete otvoriť.

Tie zhluky nič nehovoriacich čísel, ktoré stoja proti výdavkom neustále kľučkujú smerom nadol.Nikdy to nie je čistá jazda. Diskvalifikovať.
Poznáme len jeden Smer nahor a ten stále rastie, už by mali zavrieť burzu.
Dosť bolo ekonomiky. Celkom v nej tápem ako tá osa na dne môjho pohára.
Aspoň som nepil sám.

Nejaký múdry človek raz povedal, že dejiny sa opakujú. Nedivil by som sa ak by v rámci prevencie, po vzore Herodesa, dali vyvraždiť všetkých Brutov. A ešte si to v záujme štátu aj právne odobriť. Cena za nehu. Dobrý remake na ten film. Cítim z toho Oscara.

Nechtiac sa mi podaril geniálny mostík, tak chytro prejdite kým ho nezbúram. Ste tu?

Oscar Wilde bol nepochybne človekom ktorý zbožňoval ženy. Oscar bol ale aj analytik zahalený rúškom tajomnej puritánskej hmly. Vtedy ale ešte neexistovala metóda FMEA.
Zažaloval otca svojho milenca za nactiutŕhanie. Rodinná idylka, takmer. Nactiutŕhanie, dobre počujete. To je nejaká pofidérna praktika obťažovania?. Pýtam sa v duchu, ani nie zo strachu z obvinenia, len nemám pre koho hovoriť nahlas. Hovorené slovo sa stáva prebytkom tejto doby.

Zrejme preto dnes mladí volajú slnko Oscar a ani len nepomyslia nato, že je to na počesť veľkého umelca, ktorý nenápadne presvecoval nekončiacu londýnsku hmlu puritánstva. Bol to slniečko, ten náš Oscar, našťastie mal Filipa.


Niekto mi raz vyčítal, že mojim textom chýba pridaná hodnota. Aspoň sú nezdaniteľné, odvetil som s pokojom puritánskeho Angličana.

 Blog
Komentuj
 fotka
n0win0u  5. 4. 2013 01:47
je zvlastne, ze som z tohto nadseny, alebo mozno by bolo, keby som nebol.



kazdopadne vysledny efekt, je moje nadsenie.



udavam 5* za pretocenie D a za wildeho frajerky
 fotka
hellium  12. 4. 2013 08:48
Dobre sa čítaš
 fotka
onaj123  8. 6. 2013 15:14
Keď čítam iné texty automaticky mi popri tom pracuje fantázia a vymýšlam nové veci.Keď čítam tvoje texty si majster v ovládaní mojej fantázie a som u teba na návšteve.

Ďakujem ti za príjemné chvilky posedenia

a oddychu dobre som sa u vás cítil !!!!
 fotka
antifunebracka  21. 7. 2019 17:54
A čo si myslíš o Denníku N?
 fotka
jerometoucanrainbow  22. 7. 2019 04:20
@antifunebracka že by som bol jasnovidec, ak by som v roku 2013 spomenul Denník N
 fotka
antifunebracka  22. 7. 2019 19:31
Ja sa teraz pýtam, nie v roku 2013
 fotka
jerometoucanrainbow  23. 7. 2019 18:34
@antifunebracka že svojho času boli špička, aktuálne tomu tak podľa mňa nie je, ale každopádne je to jedno z mála čitateľných médií u nás
 fotka
antifunebracka  24. 7. 2019 16:10
Prečo už podľa teba nie sú? Bo ja sám nvm, čo si o nich myslieť
 fotka
jerometoucanrainbow  24. 7. 2019 17:37
@antifunebracka proste mi príde, že aktuality robia spravodajstvo a investigatívu lepšie, čo je dosť na počudovanie, keďže aktuality boli dakedy absolútny hnoj.... a nvm čím to je, možno sa z Denníka N stalo až príliš opozičné médium, čím niektorí redaktori začali byť dosť tendeční aj v článkoch ( čo by bolo absolútne v poriadku, ak by sa jednalo o komentáre)
Napíš svoj komentár