Záhrada, pekná, zelená, vcelku svieža... a v strede veľká jama a kopa hliny po jej vykopaní..

V tej jame kedysi bola zasadená moja viera v boha, tú som po namáhavom boji vykopal, cítim sa slobodný, slobodný voľby, možnosť zasadiť čo chcem, obohatiť túto záhradu nádherným stromom ktorý ju obohatí.

Ale kde nájsť taký strom?.. Ktorý je taký pekný, ani jeden z tých čo poznám sa mi tak nepáči aby som ho tam zasadil, ani jeden sa mi nepozdáva, ale tá záhrada je bez toho taká pustá, a aj tá jama v strede..

tá duchovná prázdnota..

Vypol som rádio ktoré mi hralo toľké roky, toľké roky som ho počúval, aj sa mi možno nepáčilo, istú dobu som ale chcel nájsť v ňom tú krásu, tak ako aj v strome ktorý som mal tak dlho zasadený.. ale nenašiel som ju, iba som zistil, že to nie je tá pravá voľba..

Rádio som vypol, Strom som vykopal..

Teraz je ticho, úplné ticho..
A v záhrade veľká diera ktorá si žiada nádherný strom..

To ticho už je ubíjajúce, dni sa míňajú a mám si chuť pustiť nejakú hudbu ktorá by dodala harmóniu duši, žiaľ žiadnu takú nemám, ani jedna sa mi nepáči.. Ale to ticho.. to hrobové ticho..

A čo tá diera, stále si pýta niečo, ešte som ju nezasypal, neviem či budem sadiť iba semienko alebo hneď malý stromček..

Hľadám, pretĺkam sa, obzerám na všetky strany, som vcelku spokojný ale, dni sa míňajú a záhrada je stále rovnaká aj keď sa sem tam zasadí malý kvietok ktorý poteší, ale .. nič nevydrží..

Aj to ticho občas preruší nejaký zvuk.. dokonca aj kúsok krásnej melódie ale.. je taká krátka a po nej zostane dakedy ešte horšie ticho..

Škúsal som už zabudnúť na tieto skutočnosti krátkymi rozptýleniami, zábavou, kúpením si dačoho pekného..

Ale vždy keď sa vrátim na záhradu vidím dieru a doma nepočujem nič iba ticho, vždy keď ustanú tie krátkodobé úlety..

Hľadám... snáď nájdem ten strom pod ktorý si vždy budem môcť sadnúť a byť si vedomý tej nádhery a plnosti i nádhernú melódiu ktorá bude príjemne štekliť moje zmysly a inšpirovať moju dušu..

 Blog
Komentuj
 fotka
drbna  18. 10. 2007 22:54
pekné ..zaujímavo písané
Napíš svoj komentár